Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
ombia

Post 21 Dec 2011, 11:33

baja » wrote: stalno je zalijevati da ne bude suha :xo:

možeš primijeniti i ovo što je Potjeh isprobavao; zataknut joj pivo da je ne moraš stalno vaditi van-nutra :xzubo:
Pa mogao je Potjeh zaljevati rucno tu nesretnu zivinu ak vec pifa nije htjela zakuhati. Kad je vec zivotinjica platila zivotom. :zubo:

Potjeh

Post 21 Dec 2011, 12:27

Da sam ja ručno zalijevao nesretnu živinu najvjerovatnije ne bi bila dovoljna samo jedna boca :zivili: Inače sam otkrio da bolje kuham ako je u blizini mjerica kakve žeste. Ima netko teoriju zašto je tome tako? :)
blue
Asgard

Post 21 Dec 2011, 15:23

:D

Imam ja - alkohol širi krvne žile i daje energiju, srce jače pumpa, krv brže kola tijelom, nosi veće količine kisika i bolje opskrbljuje mozak. Posljedično - od tolikog kisika čovjek postane energičniji i kreativniji :D
Ti očito nisi studirao medicinu, jelda? :o :hekla:
Potjeh

Post 21 Dec 2011, 16:29

Ovo što ti meni želiš poručiti je da bih trebao uzeti tu bocu žeste i s njom na posao?! Moglo bi upaliti... :rofl:
Morticia

Post 22 Dec 2011, 14:41

Ok, kaže mi robot jura da je mogu napuniti hrenom. Gdje da kupim hren?
Nadalje, jel' se može dogoditi da mi boca eksplodira ili tako nešto, od previsoke temperature?
Žao mi pive.

Još nešto- kad je tek stavljate peći (ukoliko joj odlučim ipak ne zabiti bocu u utrobu) da li je treba podliti s nečim ili da je stavim samo onako s uljem i mašću?

:gaah: :xzubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Margarita

Post 22 Dec 2011, 14:45

Hren kupiš u većem špeceraju ili dućanu s povrćem ili na placu. Ne znam može li se koristiti onaj iz teglice. Obično puricu za Božić punim s kestenima, jetricama, špekom i češnjakom ali je i mene sad ovaj hren privukao. Ne trebaš je odmah podliti, bude pustila sok.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Morticia

Post 22 Dec 2011, 14:47

Hvala Margarita. :top:
Znači samo malo zamastim pleh, namažem je s mašću, začinim i tako uvalim u pećnicu?

Mislim da je mislila na svježi hren.

I gdje u ovo vrijeme nađeš kestene?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
robot jura

Post 22 Dec 2011, 14:49

Morticia » wrote:Molim vas neki super, fantastičan recept za puricu i mlince.
Neki trik kako da purica bude najbolje na svijetu pečena, tako nešto. :zubo:
Evo me. :zubo:

Dakle: u subotu navečer dobro posoli puricu iznutra, natrljaj je izvana sa soli (solju?) i pusti je da se nasafta do sutra ujutro.
U nedjelju ujutro naribaj friškog hrena (naplakat ćeš se, ali i pročistiti sinuse) za punjenje purice - u količini taman da labavo stane (ak previše hrena natisneš, ne stigne se smekšat i onda je preljuto). Kad ju napuniš staviš ju u peć, moja gospođa majka doda i malo vode ili juhe u tepsiju kako bi bilo više soka.

Više se ne sjećam pravila koliko se dugo peče purica, vezano je uz kilažu (pola sata po kili?).

Otvaraj pećnicu maksimalno svakih pola sata da se ne isuši, ali svaki put je zalijevaj vlastitim sokom. Na kraju izvadi hren i posluži ga kao prilog - fakat je fino uz mlince.

A za mlince - e, teta Božica, frendica od moje gospođe majke, radi najbolje - pečene su direktno na ploči drvene peći, od onih kupovnih mi do sad nijedne nisu bile dobre.
U svakom slučaju pofuri mlince s kipućom vodom da omekšaju, i nakon toga ih zalij sa sokom pečenja, taman da budu i dalje vlažni, ali da ne plivaju. :)

Inače, ja se u subotu nakon nekoliko godina bacam na kuhanje fiša - kako ga vi radite?
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Margarita

Post 22 Dec 2011, 14:49

Morticia » wrote: I gdje u ovo vrijeme nađeš kestene?
Ah, svake godine se hrustim kako ću ih nabrati, skuhati i očistiti u sezoni i spremiti u škrinju za Božić. Šipak, kupim nezaslađen smrznuti pire.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Morticia

Post 22 Dec 2011, 14:52

Fala vam jednoj i drugoj! :xlux:
Inače sam čak i dosta dobra s pečenkama, al' ove godine je tu i sveki tako da se moram posebno iskazati pa sam mislila ako postoji neki ekstra recept. :o :rofl: :rofl:
robot jura

Margarita » wrote:Ah, svake godine se hrustim kako ću ih nabrati, skuhati i očistiti u sezoni i spremiti u škrinju za Božić. Šipak, kupim nezaslađen smrznuti pire.
Je, krvav je to posao...

Čekajte - ono s bocom nije bila šala?!
Mi tepsiju uopće ne zamastimo.

E da, mislim da sam i neki dan na placu vidjela kestene za kupit.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Morticia

Ne kuham fiš, žao mi je.
Morticia

Post 22 Dec 2011, 14:53

robot jura » wrote:Je, krvav je to posao...

Čekajte - ono s bocom nije bila šala?!
Mi tepsiju uopće ne zamastimo.
Nije šala, ne. Jednom sam tako pekla kokicu, al' nije ispala nešto ekstra bolja nego inače.
Plus što sam umirala od straha da će eksplodirati.
robot jura

Post 22 Dec 2011, 14:57

Uf, sad sam se sjetila za pečeno pile - punjenje cijelim glavicama češnjaka, punjenje limunom... njami.
Morticia

Post 22 Dec 2011, 14:57

Za to nisam nikad ni čula. :brukica:
robot jura

Post 22 Dec 2011, 15:05

Eh, ne bi ni ja da nisam živjela s najboljom frendicom koja obožava kuhati.

Sad ću zahvaljujući njoj probat napraviti i libanonske baklave. Ak dobro ispadnu poslikat ću ih i postat recepte.
Pješčana

Post 22 Dec 2011, 15:42

Evo i mene zanima kako puniti puricu za pošić.
hren mi se ne sviđa,htjela bih nešto drugo. možda kombinaciju luka, češnjaka, mrkve. jel se može puniti batatima?htjela bih imati za punjenje nešto što i inače jedem. možda da dodam komadiće špeka?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 689 times
Been thanked: 1164 times
Post 22 Dec 2011, 15:46

Napuni je travom. Bit će to najveseliji božićni ručak svih vremena. :D
Potpisi su za budale.
Pješčana

Post 22 Dec 2011, 15:54

:zubo:
pa, jednom sam skuhala gulaš s travom, i moram priznati da nas je sve potaracalo :cerek:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
robot jura

Post 22 Dec 2011, 15:55

Pješčana, kak stojiš s engleskim? Delia Smith ima neke recepte, s njom još nitko nije pogriješio.
Pješčana

Post 22 Dec 2011, 16:02

stojim dobro :D

hvala, budem zguglala
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Dec 2011, 17:09

robot jura » wrote: Evo me. :zubo:

Dakle: u subotu navečer dobro posoli puricu iznutra, natrljaj je izvana sa soli (solju?) i pusti je da se nasafta do sutra ujutro.
U nedjelju ujutro naribaj friškog hrena (naplakat ćeš se, ali i pročistiti sinuse) za punjenje purice - u količini taman da labavo stane (ak previše hrena natisneš, ne stigne se smekšat i onda je preljuto). Kad ju napuniš staviš ju u peć, moja gospođa majka doda i malo vode ili juhe u tepsiju kako bi bilo više soka.

Više se ne sjećam pravila koliko se dugo peče purica, vezano je uz kilažu (pola sata po kili?).

Otvaraj pećnicu maksimalno svakih pola sata da se ne isuši, ali svaki put je zalijevaj vlastitim sokom. Na kraju izvadi hren i posluži ga kao prilog - fakat je fino uz mlince.

A za mlince - e, teta Božica, frendica od moje gospođe majke, radi najbolje - pečene su direktno na ploči drvene peći, od onih kupovnih mi do sad nijedne nisu bile dobre.
U svakom slučaju pofuri mlince s kipućom vodom da omekšaju, i nakon toga ih zalij sa sokom pečenja, taman da budu i dalje vlažni, ali da ne plivaju. :)

Inače, ja se u subotu nakon nekoliko godina bacam na kuhanje fiša - kako ga vi radite?
A ja sam mislio da je sve moguće - osim drvene peći.
A da je i ona moguća dok je ne potkuriš... :rofl:
Ja sam jeo grah s travom kod nekih padavičarskih žonglera. Baš sam se pitao kak im nije dosadno satima žonglirati...
Pješčana

Post 22 Dec 2011, 18:40

napravila sam si večeras varivo od mrkve i slanutka, pa si mislim možda napraviti pasirani slanutak s mrkvom i malo špeka kao prilog purici. :misli:
ombia

Post 22 Dec 2011, 19:50

Juha od korabice, brokule, mrkve i karfiola. Krem juha, dodala raznog bilaj koje nije umrlo na prozoru, dodala u vruce zlicu milrama po gore i sad jedem vec drugu zdjelicu. :cerek:

Al prije toga, dok sam cekala da se to skuha kulena i dimljenog sira. :zubo:
JPK

Post 22 Dec 2011, 20:04

Dakle, žilav mi je teleći vrat. Pekao se 70 min ispod folije i još 20 min bez folije.
Kako ga treba peći da ne bude žilav, ili je problem u tome što ga majka nije dovoljno voljela i dojila?
Biti i mniti svemiropolisno
  • Information