Pa mogao je Potjeh zaljevati rucno tu nesretnu zivinu ak vec pifa nije htjela zakuhati. Kad je vec zivotinjica platila zivotom.baja » wrote: stalno je zalijevati da ne bude suha
možeš primijeniti i ovo što je Potjeh isprobavao; zataknut joj pivo da je ne moraš stalno vaditi van-nutra
Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Imam ja - alkohol širi krvne žile i daje energiju, srce jače pumpa, krv brže kola tijelom, nosi veće količine kisika i bolje opskrbljuje mozak. Posljedično - od tolikog kisika čovjek postane energičniji i kreativniji
Ti očito nisi studirao medicinu, jelda?
Ok, kaže mi robot jura da je mogu napuniti hrenom. Gdje da kupim hren?
Nadalje, jel' se može dogoditi da mi boca eksplodira ili tako nešto, od previsoke temperature?
Žao mi pive.
Još nešto- kad je tek stavljate peći (ukoliko joj odlučim ipak ne zabiti bocu u utrobu) da li je treba podliti s nečim ili da je stavim samo onako s uljem i mašću?

Nadalje, jel' se može dogoditi da mi boca eksplodira ili tako nešto, od previsoke temperature?
Žao mi pive.
Još nešto- kad je tek stavljate peći (ukoliko joj odlučim ipak ne zabiti bocu u utrobu) da li je treba podliti s nečim ili da je stavim samo onako s uljem i mašću?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Hren kupiš u većem špeceraju ili dućanu s povrćem ili na placu. Ne znam može li se koristiti onaj iz teglice. Obično puricu za Božić punim s kestenima, jetricama, špekom i češnjakom ali je i mene sad ovaj hren privukao. Ne trebaš je odmah podliti, bude pustila sok.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Hvala Margarita. 
Znači samo malo zamastim pleh, namažem je s mašću, začinim i tako uvalim u pećnicu?
Mislim da je mislila na svježi hren.
I gdje u ovo vrijeme nađeš kestene?
Znači samo malo zamastim pleh, namažem je s mašću, začinim i tako uvalim u pećnicu?
Mislim da je mislila na svježi hren.
I gdje u ovo vrijeme nađeš kestene?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- robot jura
Evo me.Morticia » wrote:Molim vas neki super, fantastičan recept za puricu i mlince.
Neki trik kako da purica bude najbolje na svijetu pečena, tako nešto.
Dakle: u subotu navečer dobro posoli puricu iznutra, natrljaj je izvana sa soli (solju?) i pusti je da se nasafta do sutra ujutro.
U nedjelju ujutro naribaj friškog hrena (naplakat ćeš se, ali i pročistiti sinuse) za punjenje purice - u količini taman da labavo stane (ak previše hrena natisneš, ne stigne se smekšat i onda je preljuto). Kad ju napuniš staviš ju u peć, moja gospođa majka doda i malo vode ili juhe u tepsiju kako bi bilo više soka.
Više se ne sjećam pravila koliko se dugo peče purica, vezano je uz kilažu (pola sata po kili?).
Otvaraj pećnicu maksimalno svakih pola sata da se ne isuši, ali svaki put je zalijevaj vlastitim sokom. Na kraju izvadi hren i posluži ga kao prilog - fakat je fino uz mlince.
A za mlince - e, teta Božica, frendica od moje gospođe majke, radi najbolje - pečene su direktno na ploči drvene peći, od onih kupovnih mi do sad nijedne nisu bile dobre.
U svakom slučaju pofuri mlince s kipućom vodom da omekšaju, i nakon toga ih zalij sa sokom pečenja, taman da budu i dalje vlažni, ali da ne plivaju.
Inače, ja se u subotu nakon nekoliko godina bacam na kuhanje fiša - kako ga vi radite?
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Ah, svake godine se hrustim kako ću ih nabrati, skuhati i očistiti u sezoni i spremiti u škrinju za Božić. Šipak, kupim nezaslađen smrznuti pire.Morticia » wrote: I gdje u ovo vrijeme nađeš kestene?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Fala vam jednoj i drugoj! 
Inače sam čak i dosta dobra s pečenkama, al' ove godine je tu i sveki tako da se moram posebno iskazati pa sam mislila ako postoji neki ekstra recept.

Inače sam čak i dosta dobra s pečenkama, al' ove godine je tu i sveki tako da se moram posebno iskazati pa sam mislila ako postoji neki ekstra recept.
- robot jura
Je, krvav je to posao...Margarita » wrote:Ah, svake godine se hrustim kako ću ih nabrati, skuhati i očistiti u sezoni i spremiti u škrinju za Božić. Šipak, kupim nezaslađen smrznuti pire.
Čekajte - ono s bocom nije bila šala?!
Mi tepsiju uopće ne zamastimo.
E da, mislim da sam i neki dan na placu vidjela kestene za kupit.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Nije šala, ne. Jednom sam tako pekla kokicu, al' nije ispala nešto ekstra bolja nego inače.robot jura » wrote:Je, krvav je to posao...
Čekajte - ono s bocom nije bila šala?!
Mi tepsiju uopće ne zamastimo.
Plus što sam umirala od straha da će eksplodirati.
- robot jura
Uf, sad sam se sjetila za pečeno pile - punjenje cijelim glavicama češnjaka, punjenje limunom... njami.
- robot jura
Eh, ne bi ni ja da nisam živjela s najboljom frendicom koja obožava kuhati.
Sad ću zahvaljujući njoj probat napraviti i libanonske baklave. Ak dobro ispadnu poslikat ću ih i postat recepte.
Sad ću zahvaljujući njoj probat napraviti i libanonske baklave. Ak dobro ispadnu poslikat ću ih i postat recepte.
Evo i mene zanima kako puniti puricu za pošić.
hren mi se ne sviđa,htjela bih nešto drugo. možda kombinaciju luka, češnjaka, mrkve. jel se može puniti batatima?htjela bih imati za punjenje nešto što i inače jedem. možda da dodam komadiće špeka?
hren mi se ne sviđa,htjela bih nešto drugo. možda kombinaciju luka, češnjaka, mrkve. jel se može puniti batatima?htjela bih imati za punjenje nešto što i inače jedem. možda da dodam komadiće špeka?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 689 times
- Been thanked: 1164 times
Napuni je travom. Bit će to najveseliji božićni ručak svih vremena. 
Potpisi su za budale.
- robot jura
Pješčana, kak stojiš s engleskim? Delia Smith ima neke recepte, s njom još nitko nije pogriješio.
A ja sam mislio da je sve moguće - osim drvene peći.robot jura » wrote: Evo me.![]()
Dakle: u subotu navečer dobro posoli puricu iznutra, natrljaj je izvana sa soli (solju?) i pusti je da se nasafta do sutra ujutro.
U nedjelju ujutro naribaj friškog hrena (naplakat ćeš se, ali i pročistiti sinuse) za punjenje purice - u količini taman da labavo stane (ak previše hrena natisneš, ne stigne se smekšat i onda je preljuto). Kad ju napuniš staviš ju u peć, moja gospođa majka doda i malo vode ili juhe u tepsiju kako bi bilo više soka.
Više se ne sjećam pravila koliko se dugo peče purica, vezano je uz kilažu (pola sata po kili?).
Otvaraj pećnicu maksimalno svakih pola sata da se ne isuši, ali svaki put je zalijevaj vlastitim sokom. Na kraju izvadi hren i posluži ga kao prilog - fakat je fino uz mlince.
A za mlince - e, teta Božica, frendica od moje gospođe majke, radi najbolje - pečene su direktno na ploči drvene peći, od onih kupovnih mi do sad nijedne nisu bile dobre.
U svakom slučaju pofuri mlince s kipućom vodom da omekšaju, i nakon toga ih zalij sa sokom pečenja, taman da budu i dalje vlažni, ali da ne plivaju.
Inače, ja se u subotu nakon nekoliko godina bacam na kuhanje fiša - kako ga vi radite?
A da je i ona moguća dok je ne potkuriš...
Ja sam jeo grah s travom kod nekih padavičarskih žonglera. Baš sam se pitao kak im nije dosadno satima žonglirati...
napravila sam si večeras varivo od mrkve i slanutka, pa si mislim možda napraviti pasirani slanutak s mrkvom i malo špeka kao prilog purici. 
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Information
-