Zašto je ovaj forum toliko dosadan?

Stare teme i začeci foruma
Lastan

Post 20 Dec 2011, 13:38

Pješčana » wrote: zar je ta boja tak grda? birali smo neku da bude vidljivo kad se piše kao mod, da ne bude možda sam forumaš, a možda sam mod situacija.
nisam ni znala da ima i otresanja ovdje.
ajde, i otresanje je početak :zubo:
mislim da bi za takveprimjere trebalo reći, ja na primjer ne znam za ovo. a premali smo za baje u selu
Otresanja su bila moja, i to točno dva. Barem za ono što je meni poznato.
U oba je slučaja bilo riječi o kaznenim djelima: konkretno, nadriliječništvu i veličanju nacizma.
Izvan toga se otresam daleko manje nego što sam činio kao običan forumaš na bivšem forumu.

Al opet, ja ne pišem crvenom. :D

Lord Byron

Post 20 Dec 2011, 13:40

Onoliko koliko mi treba i onako kako mi treba, meni nije nimalo dosadno. Naravno da time upadam u zamku "oni kojima nije dosadan imaju niske kriterije i/ili su upravo to oni koji ga čine dosadnim", ali nemam problema s tom činjenicom. Ignore opcija postoji i provjereno radi.

Meni forum treba na dva načina: da zadovoljim svoje skribomanske porive, ponajviše tijekom jutarnjeg ispijanja kave, ispišem rečenice koje će možda nekim drugim dragim ljudima biti zanimljive i pitke, koje će možda nekim drugim dragim ljudima uljepšati njihovo jutarnje ispijanje kave, i da povremeno prozborim poneku "rečenicu o ničemu" s nekim drugim dragim ljudima. Za nešto više od toga nemam ni potrebe ni vremena.

Bilo je logično očekivati da će se jedan dio ljudi, dijelom ili u potpunosti, vratiti na fhr. Jednako tako, bilo je logično očekivati da će se s vremenom smanjiti početna glad za forumarenjem - tu glad je dobrim dijelom izazvala prisilna dijeta u predtrkeljaško vrijeme. Činjenica je da nedostaje novih ljudi, ali ne vidim da je uzrok tom nedostajanju u bilo čemu i bilo kome ovdje; ne vidim da itko piše ili radi bilo što što bi odbijalo moguće nove ljude - upravo zbog toga bi mi bilo drago da se rečenica o moderatorima koji oštre svoje, jel'te :D, na siročićima, potkrijepi slučajem gdje se to dogodilo i da se ta priča raspravi.

Rečenica "otvarajte teme" zvuči malo kao "drugovi borci, ajmo: pjesma!". Teme se ispisuju sâme, ne može ih se otvarati po dekretu.

Konačno, recimo i ovo: forum je "toliko dosadan" u odnosu na - što? Koja je to etalonska vrijednost nedosadnosti u odnosu na koju je ovdje dosadno za 635 koma 6 dosadnova? Možda negdje i postoji neki nenadjebivo zabavan forum - ali, ja sam praktički prestao čitati fhr, ne zbog nekakve dosljednosti i istjerivanja nekakvih principa, nego zbog toga što me niti jedan naslov nije ozbiljnije privukao da bih zavirio u postove.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 876 times
Been thanked: 1667 times
Post 20 Dec 2011, 13:41

Ruralna » wrote:Šta ste to napravili dimnjak na tulumu, priznajte :xzubo:
Mislim da je problem ipak bio u tome što nismo napravili ništa. :zubo:
Ruralna » wrote:A šta je sa Melody? Zašto nje nema?
Po vlastitu priznanju, stigao ju je život. :D
Potpisi su za budale.
Aristocat

Post 20 Dec 2011, 13:42

ex_anais » wrote:Zvuči kao prilična idealizacija. Možda stoga jer si samo čitala. Ipak je drukčije kad sudjeluješ. Tako sam se ja malo razočarala kad sam pročitala Cohenovu biografiju (obje) i kad sam prerasla Hessea. Ali to je do mene.
Ne znam baš da sam se ikad divila ijednom forumašu. :misli:
Imala sam neke predodžbe koje su varirale, ali ni u kog se nisam nešto značajno razočarala.

Ne kužim to o triku. :D Misliš da se ljudi predstavljaju drukčijima nego jesu ili si ih ti zamislila drukčijima pa ti sad ovakvi stvarni ne odgovaraju?
Naravno da je idealizacija. Ja sam i rekla da govorim s polozaja citatelja. Mozda nije jednako komentirati ali s malim odmakom bolje vidis.

Vjerotatno sam se lose izrazila. Nisam se divila forumasima vec njihovim pisanjima - bolje receno nacinu komunikacije. (Ne mogu se diviti kompletnim ljudima jer je ovaj nacin komuniciranja jednodimenzionalan).

Njihova pamet, znanje i sve sto ide uz to, ostalo je isto. Ne govorim o tome. Ali ova sloboda ovdje neke je malo vise otkrila, a samim time i njihov nacin komunikacije koji je tamo bio potiskivan sankcijama. :D

Ex-anis, nisu ni ovjde ni tamo stvarni ljudi u smislu u kojem se koristi taj pojam. Stvarna su samo njihova (nasa) pisanja. Koliko su ta pisanja iskrena, a koliko su projekcija ili predstavljanje sebe, ostaje da svatko donese sud. Ja sam naznacila da nista nije onako kako se cini. :cerek:

Trik je u tome da ja zelim da je onako kako se (meni) cini. I da zato necu previse istrazivati.
A ako nekad kad sam ozbiljna (a ne trkeljava) vidim jasno da se taj i taj preserava bum mu to rekla. :cerek:
Tupelo

Lastan » wrote:Izvan toga se otresam daleko manje nego što sam činio kao običan forumaš na bivšem forumu.
Ovo je zbilja točno.
Na Trkeljanjima si daleko veći micek :cerek: :o
Rekla bih da ti godi promjena okoline.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Lord Byron

ex_anais » wrote:A to je motivirajuće kako? :rofl: :rofl: :rofl:
Vrlo jednostavno: kelji se slika sisa.

Pa ti samo gledaj kad krene mahnito glas(ov)anje. :zubo:
Eks

Post 20 Dec 2011, 13:44

Ja sam i sebi ovdje drukčija. :o (Pre)više chatam.
Eks

Post 20 Dec 2011, 13:45

Lord Byron » wrote: Vrlo jednostavno: kelji se slika sisa.

Pa ti samo gledaj kad krene mahnito glas(ov)anje. :zubo:
To vrijedi i za muškarce? :xzubo:
ombia

Post 20 Dec 2011, 14:23

BoDerek » wrote: Meni se ovo nije dogodilo. Svi koji su mi tamo bili zanimljivi, ovdje su mi postali još puno zanimljiviji. A ima i onih koji su mi tamo bili osrednji, a ovdje su mi postali super.
Da. Ovdje su neki ipak izvadili metlu iz guzice.
Pješčana

Post 20 Dec 2011, 14:50

kako god bilo, nemojte nečiji izostanak ovdje gledati nužno kroz prizmu "otišli smo jer nam ne paše".
ljudi žive, imaju posao, kuću, trudnoće, birtiju, sto stvari. Koliko ja pamtim, Glo nema danima, pa dođe, ali takva je bila i tamo. Vrleta nema danima pa dođe. Melody i Vodene također. Ovdje je lakše primjetiti izostanak :D jer nas nema puno, ali ne pada mi na pamet nečiji izostanak doživljavati kao reakciju na mene i moje pisanje, ili dosadnost foruma, mada i to može biti razlog.
Na primjer, ovdje su došle i joujou i Splenda. Joujou je i tamo malo pisala, neki su se registrirali i nisu se (sad) ovdje našli. Ali ja sam stekla dojam da oni koji ovdje dođu, ovdje i pišu. Ja vidim nešto novih nickova koje ne znam otamo, i ljudi zaista pišu. Možda nemamo još sve potrebne teme da se razmašu, ali sam svjesna njihovih postova- mada možda ne reagiram na njih jer i ja radim i imam nešto obaveza osim posla. Nemam dojam da moram svakog novog pomaziti jer nisam teta u vrtiću( možda bih trebala? :misli:) da se osjećaju dobrodošli, ali zaista se trudim svakom reći "dobrodošao" i popričati s njim kad se nađemo na temi. Kod mene na Čitanju ima par novih forumaša, dolje na Hobijima određeni ljudi pišu koji nisu na Okruglom i Trkeljanjima. Zašto bi svi pisali na Gutanjima? pa ni tamo tako nije bilo, ja prva sam valjda 20 postova sveukupno na Gutanjima napisala, jer ste tukle previše postova i strana za moj ukus i moje slobodno vrijeme. Vjerujem da je i danas tako, i teško će netko novi padobranit na gutačke i slične topike. Zato postoje drugi pdfovi gdje je komunikacija mirnija i postovi se sporije pišu.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
A.P.
Cactus

Post 20 Dec 2011, 14:55

Zašto svi od samog početka trube o tome kako ovdje nema ljudi i broje krvna zrnca onima koji pišu ili ne pišu?
Ja sam ovaj forum počela čitati jer tu pišu ljudi koji su otišli s onog foruma u jeku sranja i ja ih i dalje volim čitati. Registrirala sam se jer mi je bilo dosadno i htjela sam se isprepičkat s dužnicima :xd: pa sam nastavila pisati. Forum.hr i dalje otvaram i čitam jer sam na njemu 6 godina radila isto i nemam namjeru prestati, iako je u kurcu sadržajno. Ovaj forum čitam i otvaram jer mi tu pišu ljudi koje volim i navikla sam čitati. Platforma mi je pritom uopće nebitna, kao i dosadnost foruma, i stalna propitkivanja o tome zašto nema novih i/ili starih ljudi ovdje. Zašto bi ih bilo jebote? Odakle će ljudi točno znati za ovaj forum? Jel netko očekivao da će se cijeli forum.hr preseliti ovdje? Zašto? Ne razumijem o čemu neki blebeću ovdje.

p.s. Ne prozivam nikog, pišem općenito po dojmu koji sam stekla od početka foruma i nasumičnih povremenih kukanja o manjku ovih ili onih.
slafko

Post 20 Dec 2011, 17:49

Ti si mi dužna sise. :zubo:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
A.P.
Cactus

Post 20 Dec 2011, 17:51

Ja? :confused:
Polina Belilowsky

Post 20 Dec 2011, 17:54

Lord Byron » wrote: Onaj dio o dojmu ljudi koji se jako dobro znaju i jako dobro slažu - koliko god taj dojam bio pogrešan - mi je razumljiv. Mogu shvatiti da se netko pojavi "na vratima" i onda snebiva ući. Ali, mislim da se više radi o dolasku na forum koji je "neuravnotežen" :D, u smislu da suljudi koji ovdje pišu u velikoj većini forumski veterani.

Međutim, ovo o čemu pišeš u quotanome mi je nejasno, a ne mogu se sjetiti ni primjera u kojem se štogod takvoga odigralo. Ne mogu se niti dosjetiti ijednog ovdašnjeg moderatora koji bi se svojom moderaturom koristio na razini imalo snažnijoj od pukog higijeničarstva. Ne mogu se dosjetiti ni topica na kojem bi vladala lažna neformalna atmosfera.

Ako te netko/nešto povrijedilo, nije li moguće da se radi o nesporazumu u komunikaciji, a ne o, jel'te, oštrenju? Bilo bi dobro to raščistiti, šteta bi bilo da takvi slučajevi ostano visiti u zraku.
Čuj Byrone, nisam prvi puta na forumu (i ja sam forumski veteran), niti mi je prvi puta da naiđem na grupu ljudi koji se znaju od prije. Ne sramim se postat s njima, nego vidim da svi pišu o nečem što svi znaju, a ja o tom ne znam ništa. Shvaćaš? Postati tu značilo bi namjerno spamat.

U vezi lažne neformalne atmosfere:
Ništa me nije povrijedilo na trkeljanju, jer da jest ne bih više pisala tu. Ne radi se o meni.
Situacija je bila ta da je netko od forumaša imao komadić ideje i pitao može li se to, mod krajnje neformalno odgovorio "Oš?", a kad je novi član postavio svoj komadić ideje na njega se sručio crveni boldirani upis. Obzirom na to da je taj mod na bivšem forumu vatreno zastupao prava forumaša, a čim je postao modom ponaša se poput njih, moj frend se sasro i napustio forum.

No mene to ne dira previše i ja, imajući u vidu njegovo iskustvo, nastojim se šunjat skrivenim zakutcima Čitanja i Filma, pametno izbjegavajući kontakte s moderacijom. Bila sam mod i znam da neki ljudi štošta umisle kad dobiju obojani nick i privilegije koje on nosi.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 20 Dec 2011, 18:51

O jebem vas u pičku i normalno, ovisno o mogućnostima i afinitetu!
Forum ima idealno ime. Kak bi se trebal zvat? Nepodnošljiva lakoća trkeljanja?
Došao sam ovdje zbog frendova. I volim proćakulat u opuštenoj, zajebantskoj atmosferi gdje mi neće nadrkani moderator sadistički uvaljivati kartone zato kaj (ima mali kurac/ili Frida ne zna uživati, nije to sam tak) ga muče neki metafizički problemi.

Nemrem više, napio sam se, a i žena mi je stigla.
Nastavit ću drugi put (ako uopće ikoga i zanima to što trkeljam).
Polina Belilowsky

Post 20 Dec 2011, 18:52

judolino » wrote:O jebem vas u pičku i normalno, ovisno o mogućnostima i afinitetu!
Forum ima idealno ime. Kak bi se trebal zvat? Nepodnošljiva lakoća trkeljanja?
Meni je trkeljanje predobro ime za ovaj tip foruma. :xlux:
ombia

Post 20 Dec 2011, 19:17

Ni mene u imenu bas nista ne smeta.
Onaj tko je zeljan ozbiljne, smrtno ozbiljne (brrrr) diskusije sa samo izrazito ozbiljnim i koncentiranim sugovornicima se organizira u nekakve udruge pa se tam pametnjakovici druze i debatiraju. Da, tek nedavno sam saznala da mi je frend clan takvog debatorskog kluba. :zubo:
Svima ostalima treba samo malo trkeljanja. :cerek:
Dapace neko prentenciozno ime bi me odbilo.
Lord Byron

Post 20 Dec 2011, 19:34

Polina Belilowsky » wrote: No mene to ne dira previše i ja, imajući u vidu njegovo iskustvo, nastojim se šunjat skrivenim zakutcima Čitanja i Filma, pametno izbjegavajući kontakte s moderacijom.
A ovo mi je baš onako tužno za pročitati. :(

I dalje ne znam o čemu se radilo, ali jednako tako i dalje mislim da nema razloga za šunjanje po Trkeljanju. Strah je, vjerujem, debelo posljednje što bi itko volio vidjeti kod ikoga.
Polina Belilowsky

Post 20 Dec 2011, 20:15

Lord Byron » wrote: A ovo mi je baš onako tužno za pročitati. :(

I dalje ne znam o čemu se radilo, ali jednako tako i dalje mislim da nema razloga za šunjanje po Trkeljanju. Strah je, vjerujem, debelo posljednje što bi itko volio vidjeti kod ikoga.
Kog su zmije grizle, i guštera se boji.
ombia

Post 20 Dec 2011, 20:39

Polina Belilowsky » wrote:Kog su zmije grizle, i guštera se boji.
Nemoj se bojati. :) mene su da, bas zmije grizle jednom negdje jel, pa se ovdje ipak ne bojim. :)
Ni tamo, nego eto nemam volje vise pisati.
Polina Belilowsky

Post 20 Dec 2011, 20:53

ombia » wrote:Nemoj se bojati. :) mene su da, bas zmije grizle jednom negdje jel, pa se ovdje ipak ne bojim. :)
Ni tamo, nego eto nemam volje vise pisati.
Ne da se bojim (doslovce) nego kad vidiš što je čovjek čovjeku u stanju spakirat iz kristalno čiste mržnje bez ikakvog razloga, te kad vidiš sva glumatanja i prenavljanja da bi se nekog ocrnilo, popljuvalo i nanijela mu se nepravda, a zatim te iste članove ubereš kako pišu na trkeljanju.... rekla bih da je svaki strah opravdan. :facepalm:
aisling

Post 20 Dec 2011, 21:09

Polina Belilowsky » wrote: Ne da se bojim (doslovce) nego kad vidiš što je čovjek čovjeku u stanju spakirat iz kristalno čiste mržnje bez ikakvog razloga, te kad vidiš sva glumatanja i prenavljanja da bi se nekog ocrnilo, popljuvalo i nanijela mu se nepravda, a zatim te iste članove ubereš kako pišu na trkeljanju.... rekla bih da je svaki strah opravdan. :facepalm:
Ja bi jako voljela da napišeš što se točno i gdje dogodilo. Ne zato da ti dokažem da nisi u pravu, nego iz nekih drugih razloga. Jedan od njih je čista znatiželja, a drugi nekakva želja da se problem riješi.

Pričati o nekim ljudima na mjestu koje je jako malo stvara jedan neugodan osjećaj. Onako, dosta ljudi si možda pomisli da je nešto krivo, a nisu sigurni što, bar ne svi. Mislim da nema potrebe za tim. Kritika smo se naslušali svi i čini mi se da ih ljudi dosta dobro podnose. Al je bolje kad su direktne i jasne nego kad ovako lelujaju zrakom.
Happy Easter!
Polina Belilowsky

Post 20 Dec 2011, 21:17

aisling » wrote: Ja bi jako voljela da napišeš što se točno i gdje dogodilo. Ne zato da ti dokažem da nisi u pravu, nego iz nekih drugih razloga. Jedan od njih je čista znatiželja, a drugi nekakva želja da se problem riješi.

Pričati o nekim ljudima na mjestu koje je jako malo stvara jedan neugodan osjećaj. Onako, dosta ljudi si možda pomisli da je nešto krivo, a nisu sigurni što, bar ne svi. Mislim da nema potrebe za tim. Kritika smo se naslušali svi i čini mi se da ih ljudi dosta dobro podnose. Al je bolje kad su direktne i jasne nego kad ovako lelujaju zrakom.
Oprosti, neki ljudi su oni koji su na onom forumu radili, malo je reći, sranja, a sad ih vidim da pišu tu. Ovo mjesto jest malo, zato i pišem tu, ali strah od takvih osoba čije drugo lice poznaš uvijek je prisutan.

Benigna (ali donekle znakovita) situacija iz mojeg prvog posta ne spada tu, a kako osobno nisam bila u njoj ne bih o tome. Meni se na ovom forumu ništa ružno nije dogodilo (jer pazim jako).
aisling

Post 20 Dec 2011, 21:43

Polina Belilowsky » wrote: Oprosti, neki ljudi su oni koji su na onom forumu radili, malo je reći, sranja, a sad ih vidim da pišu tu. Ovo mjesto jest malo, zato i pišem tu, ali strah od takvih osoba čije drugo lice poznaš uvijek je prisutan.

Benigna (ali donekle znakovita) situacija iz mojeg prvog posta ne spada tu, a kako osobno nisam bila u njoj ne bih o tome. Meni se na ovom forumu ništa ružno nije dogodilo (jer pazim jako).
Što je najružnije što ti se može dogoditi?

Da ti netko kaže da nisi u pravu? Da te vrijeđa? Stvarno ne razumijem te ponavljajuće optužbe o nekim ljudima koji su radili sranja. KOji ljudi, koja sranja? :confused:
Happy Easter!
JPK

Post 20 Dec 2011, 21:57

Polina Belilowsky » wrote: Oprosti, neki ljudi su oni koji su na onom forumu radili, malo je reći, sranja, a sad ih vidim da pišu tu. Ovo mjesto jest malo, zato i pišem tu, ali strah od takvih osoba čije drugo lice poznaš uvijek je prisutan.

Jel ti to pretendiraš na tron kraljice drame? Konkurencija je žestoka, morat ćeš se pošteno potruditi.
Biti i mniti svemiropolisno
  • Information