Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Pješčana

Post 12 Dec 2011, 13:55

ombia » wrote: Cirkus Columbia (nas)
gledala, ok je.
ima dobrih trenutaka

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 12 Dec 2011, 16:47

Pješčana » wrote: gledala, ok je.
ima dobrih trenutaka
Ja ga ne mogu nabaviti. :crying:

Ponoc u Parizu mi je bila osrednja. Inace Vudija volim.
ali nisam znala da su toliko rigidni da je vjernicima zabranjeno ne samo pušit i proslavljat rođendane, nego i prim
Nisam ni ja znala dok se kolega s kojim sam si bila super nije uvrijedio sto sam mu za rodjendan kupila sitnicu.
Pješčana

Post 12 Dec 2011, 16:51

ombia » wrote:
Ja ga ne mogu nabaviti. :crying:
ja sam ga gledala na ZFF i stvarno ne znam tko ga distribuira
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Emericzy

Post 13 Dec 2011, 08:59

Sve stoji što si napisao.
Ali ja sam odrasla na starim Woodyevim filmovima, meni je prvi film kojeg se sjećam Love and Death. Noviji njegov opus (nakon Match Point-a) me blago razočarao, a ova dva, kako ih ja zovem, turistička filma (Vicky Cristina Barcelona i Midnight in Paris) su čisto OK.
Samo, ja ga više volim onakvog, kužiš? Love and Death, Deconstructing Harry, Shadows and Fog... :s
Kužim, premda ne dijelim takav pristup. Meni je (pojednostavljeno rečeno) svejedno što je radio prije. Ne gledam opus, nego film. Ne gledam autora nego film. Nastojim ne uspoređivati, nego doživljavati kao svijet za sebe. Imam dojam da tako puno više doživim.
JPK

Post 13 Dec 2011, 10:07

Pješčana » wrote: ja sam ga gledala na ZFF i stvarno ne znam tko ga distribuira
Distribuiraju ga Megupload i Filesonic, provjereno jučer. :xd:
Biti i mniti svemiropolisno
Emericzy

Post 13 Dec 2011, 23:07

I ja gledam film, osim kad se radi o omiljenim likovima, poput Woodya. Ne uspoređujem, ali se nemilo iznenadim kad od zajebanta kojeg volim dobijem nešto nalik na Cassandra's Dream.
Vrag su očekivanja. Često zajebu i razočaraju.
Emericzy

Post 14 Dec 2011, 10:46

Jesu.
Uzmi primjerice Larsa von Triera. On je redatelj filma Dancer in the dark, jednog od pet meni najdražih filmova uopće. Sviđa mi se i fizički, da smo bliže probala bih ga. :facepalm:

Što se događa? Radi tog jednog, stvarno posebnog filma, ja gledam Manderlay (smeće), Antichrista (smeće) i Melancholiu (nije smeće, ali je užasno dosadan). I sve to zato jer imam nekakva očekivanja, jer se nadam radi onog jednog krasnog filma da bude opet nešto dobroga snimio.
Ali neću više.
Eto, sve si rekla.

Nasuprot tome, meni se dogodio sasvim neočekivani Kurosawa. Dodes' Ka-Den. Jedan od njegovih najmanje cijenjenih, jedan od rijetkih sa suvremenom tematikom, jedan od rijetkih bez fabule. Stvarno sam to išao gledati samo i isključivo iz osjećaja dužnosti prema Kurosawi. Joj, bože, kakav krasan film! Na kraju mi je taj od cijelog njegovog opusa emocionalno najdraži.
ombia

Post 14 Dec 2011, 11:57

JPK » wrote: Distribuiraju ga Megupload i Filesonic, provjereno jučer. :xd:
A to znaci sto? Moze se negdje kupiti na netu? :misli:
Hroboatos

Post 14 Dec 2011, 19:53

Probao sam na HRT 2 pogledati poznati i cijenjeni rumunjski
film "Smrt gospodina Lazarescua". Gledao sam 20-30 minuta
i nisam više izdržao, bilo je dosadno i bez veze.
Vodena

Post 15 Dec 2011, 18:34

The Ledge

Charlie Hunnam :trep: :bliss: :trio: :cice:

Uživala sam. Meni bi svaki film s njim bio odličan. :tuzni:
blue
Asgard

Post 16 Dec 2011, 10:23

ombia » wrote:
A to znaci sto? Moze se negdje kupiti na netu? :misli:
Može se skinuti s neta preko ta 2 servisa :)
klonka

Post 18 Dec 2011, 02:25

Drive

Ne znam što da mislim. Pogledala sam ga i pomislila WTF, kakvo smeće od filma, ali nešto me (a nije mazohizam) vuče da ga pogledam još jednom. I još jednom nakon toga. Atmosferičan je i nekako... autistično lijep.

A popljuvala sam ga nakon gledanja i sad mi je bed priznati da mi se sviđa. :brukica:
gonj špadi
ombia

Post 18 Dec 2011, 10:37

Gledala In Time. Ne nije bio moj izbor. I ne bih ga preporucila.
dejzi

Post 18 Dec 2011, 11:54

klonka » wrote:Drive

Ne znam što da mislim. Pogledala sam ga i pomislila WTF, kakvo smeće od filma, ali nešto me (a nije mazohizam) vuče da ga pogledam još jednom. I još jednom nakon toga. Atmosferičan je i nekako... autistično lijep.

A popljuvala sam ga nakon gledanja i sad mi je bed priznati da mi se sviđa. :brukica:
Poše, klonka. :crying:
Dno od filma, dno. :(
Već sam ga propisno popljuvala tu pa mi se ne da opet.

Ako će ti bit lakše, čovjek s kojim sam išla u kino tvrdi da je to najbolji film u zadnjih deset godina. :kava:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Tristana

Post 18 Dec 2011, 14:16

Baš ste me sad zainteresirale, i ovako proučavam Goslinga pa će mi taman sjesti!
klonka

Post 18 Dec 2011, 17:27

dejzi » wrote:Ako će ti bit lakše, čovjek s kojim sam išla u kino tvrdi da je to najbolji film u zadnjih deset godina. :kava:
I ovaj s kojim sam ja gledala isto, ne u zadnjih deset, ali kao "naaaaajbolji film godine". I poslije pričam s frendom koji je zaljubljenik u filmove i kaže da je njemu isto odličan, ali da je skužio da je ljudima ili sjajan ili smeće. :ne zna:

Daj mi link na svoj popljuv. :klopa:
gonj špadi
dejzi

Post 18 Dec 2011, 17:39

klonka » wrote: I ovaj s kojim sam ja gledala isto, ne u zadnjih deset, ali kao "naaaaajbolji film godine". I poslije pričam s frendom koji je zaljubljenik u filmove i kaže da je njemu isto odličan, ali da je skužio da je ljudima ili sjajan ili smeće. :ne zna:

Daj mi link na svoj popljuv. :klopa:
Evo.

Ono, baš mi je šupalj film. :xne zna:
Možda bi mi bio bolji da ga pogledam u nekom drugom rasploženju, ali nemam se snage natjerat ponovno gledat.

Gosling mi nikako ne paše, a sad je počeo iz paštete iskakat. :xmama:
klonka

Post 18 Dec 2011, 21:35

Da, to sam i ja pomislila, možda sam bila previše grintava ili previše umorna, štatijaznam. Mislim, loš mi je, ali uhvatila sam se kako razmišljam o njemu još par dana kasnije, ali ne na način "ajme koje sam smeće pogledala jučer" nego, ne znam to objasniti, kao da mi je šuplja priča sad sasvim sporedna a voze me dobre scene, onako, spotovski. Loše objašnjavam, znam. :zubo:
gonj špadi
dejzi

Post 18 Dec 2011, 21:58

Pa zapravo ne, kontam što hoćeš reći. Meni je kamera bila dobra i neke scene bi se mogle navest kao dobre. Ali ono, ne mogu reć da je film dobar ako ima nekoliko dobrih scena koje, ukompinirane u priču, izgledaju kao da su slučajno tako ispale.
Djeluje mi film užasno preseratorski i napravljen s idejom da mora bit poseban. Ne da ga je netko radio iz gušta pa je eto ispao tako kako je ispao. Preforsiran je. :ne zna:
A.P.
Cactus

Post 19 Dec 2011, 16:41

Meni je Drive negdje između tih vaših opisa :rofl:
Spasila ga je atmosferičnost, inače bi bio apsolutno preseratorsko-hipstersko smeće. Iako mislim da nije tako loš, svejedno ne bih rekla da je uspio u inicijalnom naumu.

Inače: Mission impossible: Ghost protocol :clint:
Zabavno i gledljivo koliko takav film može biti, a ja volim filmove s dozom treša :xd:
Emericzy

Post 19 Dec 2011, 21:46

A.P. » wrote:Inače: Mission impossible: Ghost protocol :clint:
Zabavno i gledljivo koliko takav film može biti, a ja volim filmove s dozom treša :xd:
Meni uvijek bude muka kad gledam Cruisea. On je zapravo dobar glumac. Velika je šteta što je tako rijetko imao priliku to pokazati.
zeleni zub

Post 20 Dec 2011, 01:34

Emericzy » wrote: Ovo boldano mi je malo kontradiktorno.

Meni se baš dopalo kako je odglumio, a dopalo mi se i da ga je Allen izvukao iz njegovog uobičajenog okruženja plitkih komedija.
Allen je specifičan glumac, ima hiljadu mhmmm- ova po rečenici, mucanje, trese se i no, šta već radi. Nešto što bi kod mnogih u biti bilo neprihvatljivo. Wilson je neuobičajeno za sebe, odglumio svoj lik onako kako je to Allena radio u sve i jednom filmu u kojem je glumio. Za mene je Wilson odglumio Allena, a ne lika koji dolazi u Paris sa svojom zaručnicom i upada u priču u koju upada. Cijelo vrijeme sam samo vidjela Wilsona kako uspješno glumi neurotičnog Allena. Stvarno uspješno, čak i bojom glasa.

Može se to gledati na način da je odglumio uspješno tog smušenjaka kao što bi to napravio i Allen, no ja to gledam kao da dođe na hrvatsku glazbenu scenu žena koja pjeva kroz nos prilično afektirajući i još ima neki planetarni sustav na glavi pa da je se smatra jedinstvenom umjetnicom, a ne replikom Josipe Lisac.
Emericzy

Post 20 Dec 2011, 08:28

Meni je Cruise čisto OK, ali ne volim Di Capria. Dječje uloge su mu dobre, ali kad je porastao (ne u visinu) i neugodno se razdebljao, a lice mu poput tijesta, nije mi drago gledat ga. Iako jest dobar glumac, kao praščić je. :facepalm:
Hahahaha... meni obrnuto. Meni tek sad DiCaprio postaje malo-pomalo vrijedan gledanja. Do sada mi je bio bljak.
Emericzy

Post 20 Dec 2011, 08:33

zeleni zub » wrote:
Allen je specifičan glumac, ima hiljadu mhmmm- ova po rečenici, mucanje, trese se i no, šta već radi. Nešto što bi kod mnogih u biti bilo neprihvatljivo. Wilson je neuobičajeno za sebe, odglumio svoj lik onako kako je to Allena radio u sve i jednom filmu u kojem je glumio. Za mene je Wilson odglumio Allena, a ne lika koji dolazi u Paris sa svojom zaručnicom i upada u priču u koju upada. Cijelo vrijeme sam samo vidjela Wilsona kako uspješno glumi neurotičnog Allena. Stvarno uspješno, čak i bojom glasa.

Može se to gledati na način da je odglumio uspješno tog smušenjaka kao što bi to napravio i Allen, no ja to gledam kao da dođe na hrvatsku glazbenu scenu žena koja pjeva kroz nos prilično afektirajući i još ima neki planetarni sustav na glavi pa da je se smatra jedinstvenom umjetnicom, a ne replikom Josipe Lisac.
Zanimljivo. Možda imaš pravo. Vidim što želiš reći.

Meni je možda djelovao puno bolje nego tebi jer tu vezu s Allenom uopće nisam radio. Nije mi Allen ni na pamet pao. Jednostavno sam film gledao kao film, izoliran od sveg drugoga. I Wilson mi je bio prirodan, dobroćudan i zbunjen, ali ne glup. Takav on obično jest u svojim ulogama. Svidjelo mi se da to funkcionira i u ovakvom, malo sofisticiranijem okruženju.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 20 Dec 2011, 14:32

Emericzy » wrote: Hahahaha... meni obrnuto. Meni tek sad DiCaprio postaje malo-pomalo vrijedan gledanja. Do sada mi je bio bljak.
I meni. Zna biti sjajan.
Potpisi su za budale.
  • Information