Ženski orgazam - kako ga prepoznati?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
robot jura

Post 16 Dec 2011, 14:15

Morticia » wrote:E sad meni ovo nije baš jasno. :)
Ako su partneri preslični - gdje je uzbuđenje? Ok, teško da ćeš naći točnu presliku sebe, ali ako u svakom trenutku znaš što partner o nečemu misli, gdje je uzbuđenje?
Uzbudljivo može biti itekako ako voliš partnera usprkos nekim neslaganjima drukčijim stavovima od svojih - koje možeš razumjeti, a time i poštovati.
Tu ne govorim o prevelikim razlikama u stavovima jer ne znam kako nekog možeš poštovati nekog tko ima dijametralno suprotne stavove o stvarima koji su ti bitne.

"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Morticia

Post 16 Dec 2011, 14:18

Po meni su idealna kombinacija partneri sa sličnim moralnim uvjerenjima, a različitih karaktera.
Od dvoje pretjerano apatičnih partnera teško da ćeš ikad dobiti išta uzbudljivo.
Barem po mom mjerilu uzbuđenja.

Također, dvoje pretjerano temperamentih- klanje.
Što je jednako oše, ako ne i gore od onog gore navedenog.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
robot jura

Post 16 Dec 2011, 14:22

Slažem se, Morti.

Što se tiče "wow" osjećaja - mislim da je moguće naći partnera koji će nas uvjek nanovo, nekim novim detaljima uzbuditi. Ako smo našli partnera koji se nije učmalio i koji neprestano promišlja svijet oko sebe ("rad na sebi" mi zvuči tak nekak bedasto).
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
nodens

Post 16 Dec 2011, 14:24

Lord Byron » wrote:Potreba za laganjem javlja se isključivo kao pokušaj spašavanja veze koja počinje truliti. Pritom ne govorim o "bijelim lažima" poput pohvale osrednjem ručku, nego o laganju o temeljnim stvarima na kojima počiva veza. Taj je pokušaj, naravno, posve pogrešan - ali, u tim fazama ljudi nerijetko posegnu i za njim.
Pa da. To sam i rekao, naime, s onim 'luksuz'. :zubo:
Lord Byron » wrote:Tvrdnja kako nekakve godine i iskustvo donose spoznaju o nužnosti laganja i cinizma je - bedasta tvrdnja.
Nije, poznata je činjenica da su djeca i mladi više skloni naivnom idealizmu od starijih. I nisam rekao 'nužnost', nego 'potreba'. Kojoj većina podlegne.
Lord Byron » wrote:Čuo sam da se ljudi hvale kako u očima mogu vidjeti nečiju dušu, ali da se nekoga može "pročitati" gledanjem njegove/njene guzice, to mi je potpuni novum :facepalm:
Rekao sam da bi mi pomoglo da shvatim onaj pasus, a ne valjda kompletnu osobnost. I još uvijek mi se čini da bi, iako je to tebi novost.
Morticia

Post 16 Dec 2011, 14:26

Partneri bi trebali i nakon 20 godina biti u stanju ponovno se i ponovno, u sitnicama i trenucima, zaljubiti jedno u drugo.
To je ideal.
Ali onaj početni "wow, wow, wow" osjećaj, koji te prati u svakoj sekundi dana i kojeg osjećaš u svakom udisaju i svakoj misli- jako, jako teško da se može istim intezitetom zadržati 20 godina.
Kad malo bolje razmislim vjerujem da to ne bi bilo ni dobro, na svijetu se ništa ne bi radilo, nitko ne bi ni jeo ni pio, svi bi bili izdrogirani zombiji. :cerek:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nodens

Post 16 Dec 2011, 14:29

Morticia » wrote:Uvijek i zauvijek da taj "wow" traje jednakim i stalnim intenzitetom? :misli:
Ne, mislim da ne može.
Mislim, ne znam, možda kod nekog i nakon 20 godina braka sve plamti i žari kao prvih par mjeseci ili godina, al' ja takve parove (nažalost) još nisam upoznala.
Uvijek i zauvijek su prejake riječi, nije život toliko dug. :zubo:

Enivej, nisam ni ja. Većina parova koje znam ne plamte niti žare ni prvih par mjeseci, a kamoli nakon 20 godina. Doduše, možda su samo diskretni i ne žele biti očiti. :zubo:
bliss

Post 16 Dec 2011, 14:35

nodens » wrote:Hmmmmmm kako interesantno. :cerek:

Znaš što ja osjetim kad pročitam ovakav pasus? Mislim ono, hrpu toga, da sad ne idem u najdubioznije detalje, ali jedna misao me baš onako prostrijelja: neka intenzivna znatiželja glede toga kako ti izgledaš općenito, a pogotovo kako izgledaš k'o od majke rođena. :zubo:

A zašto? Pa, jer mi je prvi impuls na ovo gore reći - meh, to je zato što imaš taj luksuz. Ali ne brini, brijem da ima vremena da naučiš i onu drugu stranu... još si mlada, naivna, osjećajna, romantična itd. Još mnogo pure papati pa jednog dana spoznaš i potrebu za laganjem, a onda i posljedičnim cinizmom. :rofl: No, možda to i nije tako. Da te vidim posve golu, onako iz svih kuteva... mislim da bih znao što je posrijedi. :cerek: Iako možda ne bih ni onda...

Joj kako je divno biti iskren. :xzubo:
Uopće ne znam što želiš reći i zašto bi pogled na moje golo tijelo bio potreban da shvatiš nešto o meni. Što je to nešto o čemu pričaš, nemam blage veze.

Inače, super mi je onaj dio kako sam mlada i naivna i trebam još puno pure papati. :D A s koliko bi me se to godina prihvatilo kao diskutanta koji stoji iza onoga što govori i poznaje sebe - s 40? 45?
nodens

Post 16 Dec 2011, 14:51

bliss » wrote: Uopće ne znam što želiš reći i zašto bi pogled na moje golo tijelo bio potreban da shvatiš nešto o meni. Što je to nešto o čemu pričaš, nemam blage veze.

Inače, super mi je onaj dio kako sam mlada i naivna i trebam još puno pure papati. :D A s koliko bi me se to godina prihvatilo kao diskutanta koji stoji iza onoga što govori i poznaje sebe - s 40? 45?
63.
ombia

Post 16 Dec 2011, 14:52

bliss » wrote:Imam dojam da iskrenost koju spominjem doživljavaš kao kritiku a uopće se o tome ne radi. Kako se praviš da je bolje nego što jest? Seksaš se kad ti se ne seksa? Glumiš da je bolje nego što je? Ne znam, ne radim to. Nisam doduše bila u vezi koja je došla u fazu onog famoznog zasićenja i rutine.
a?
Bliss jel ti uvijek i u svakoj vezi i pred kraj te iste jednako dobar seks kao i na pocetku, nema ni jedne neugodne situacije? :misli:
nodens

Post 16 Dec 2011, 14:57

ombia » wrote: Bliss jel ti uvijek i u svakoj vezi i pred kraj te iste jednako dobar seks kao i na pocetku, nema ni jedne neugodne situacije? :misli:
Da, i bliss, ako se upustiš u odgovaranje, pripazi da ti se ne dogodi isto ono što ste vas par opakih curica priredile Hekatonhiru, vrlo nedavno. :zubo:
bliss

Post 16 Dec 2011, 15:01

ombia » wrote:
Bliss jel ti uvijek i u svakoj vezi i pred kraj te iste jednako dobar seks kao i na pocetku, nema ni jedne neugodne situacije? :misli:
Nisam ni rekla da je uvijek dobar. Rekla sam da neke situacije koje su se dogodile da seks nije bio dobar nisu rezultirale neugodnom situacijom. Bar meni nije bilo neugodno. Niti sam stekla dojam da je ikome bilo neugodno. :ne zna:

Evo mala paralela. Recimo da se ljubite s nekim tko vas ne ljubi kako vama paše. Biste li se nastavile ljubiti jer vam je bed da mu ne bude neugodno, otkantale ga odmah ili biste sve to pokušale učiniti ugodnijim? Pritom ne mislim na rečenice tipa "loše se ljubiš, prestani." Nego onako - zastaneš, daš mu do znanja da sad on malo prati tebe jer mu želiš pokazati kako bi htjela da te sad ljubi i slično.
Ne mora se dogoditi neugodna situacija u kojoj izraziš svoje želje a drugoj strani zbog toga strada ego.

Samo da dodam: ne mislim previše iznositi intimu i pisati konkretnije od ovog što pišem.
bliss

Post 16 Dec 2011, 15:02

nodens » wrote:Da, i bliss, ako se upustiš u odgovaranje, pripazi da ti se ne dogodi isto ono što ste vas par opakih curica priredile Hekatonhiru, vrlo nedavno. :zubo:
Nda, mi smo njemu nešto priredile. I to opako.
ombia

Post 16 Dec 2011, 15:08

robot jura » wrote:e, ali ako u svakom trenutku znaš što partner o nečemu misli, gdje je uzbuđenje?
To ne znaci nuzno da su slicni, nego mozda da se samo jako dugo i dobro poznaju.
Po meni su idealna kombinacija partneri sa sličnim moralnim uvjerenjima, a različitih karaktera.
Od dvoje pretjerano apatičnih partnera teško da ćeš ikad dobiti išta uzbudljivo.
Barem po mom mjerilu uzbuđenja.
Bash razlicitih karaktera? Ili razlicitog temperamenta. Meni je karakter povezan sa moralnim uvjerenjima. Dakle razlicit karakter, razlicita moralna uvjerenja.
Ali onaj početni "wow, wow, wow" osjećaj, koji te prati u svakoj sekundi dana i kojeg osjećaš u svakom udisaju i svakoj misli- jako, jako teško da se može istim intezitetom zadržati 20 godina.
Kad malo bolje razmislim vjerujem da to ne bi bilo ni dobro, na svijetu se ništa ne bi radilo, nitko ne bi ni jeo ni pio, svi bi bili izdrogirani zombi
Da.
Da kojim slucajem stanje potpune lude zaljubljenosti traje godinama, izgorjeli bi.
Ima zgodna knjiga na tu temu, Kemija ljubavi.
Enivej, nisam ni ja. Većina parova koje znam ne plamte niti žare ni prvih par mjeseci, a kamoli nakon 20 godina. Doduše, možda su samo diskretni i ne žele biti očiti
Otkud ti uvjerenje da poznajes njihovu intimu? :misli: Jer si i tim svoju s njima podjelio?
Ne pricaju ti ono sto te se ne tice.
nodens

Post 16 Dec 2011, 15:09

bliss » wrote: Nda, mi smo njemu nešto priredile. I to opako.
Doduše, ti nisi bila tako opaka kao kuki. :cerek:
Morticia

Post 16 Dec 2011, 15:10

Ispravak- temperament, da.
ombia

Post 16 Dec 2011, 15:11

bliss » wrote:Nisam ni rekla da je uvijek dobar. Rekla sam da neke situacije koje su se dogodile da seks nije bio dobar nisu rezultirale neugodnom situacijom. Bar meni nije bilo neugodno. Niti sam stekla dojam da je ikome bilo neugodno. :ne zna:

Evo mala paralela. Recimo da se ljubite s nekim tko vas ne ljubi kako vama paše. Biste li se nastavile ljubiti jer vam je bed da mu ne bude neugodno, otkantale ga odmah ili biste sve to pokušale učiniti ugodnijim? Pritom ne mislim na rečenice tipa "loše se ljubiš, prestani." Nego onako - zastaneš, daš mu do znanja da sad on malo prati tebe jer mu želiš pokazati kako bi htjela da te sad ljubi i slično.
Ne mora se dogoditi neugodna situacija u kojoj izraziš svoje želje a drugoj strani zbog toga strada ego.

Samo da dodam: ne mislim previše iznositi intimu i pisati konkretnije od ovog što pišem.
Da taj dio kuzim, prvi dio posta.
Zanimao me dio neposredno pred kraj neke veze, ono vec pucate po rubovima, osjeti se da se nesto iza ugla sprema i kad razgovor malo pomaze. Prestanete se seksati ili kako to izgleda u to malo vremena pred kraj?

Konkretnije ili intimnije me ne zanima, nemaj straha. ;) Nisam ja nondens.
bliss

Post 16 Dec 2011, 15:11

nodens » wrote:Doduše, ti nisi bila tako opaka kao kuki. :cerek:
Izignorirao si post u kojem pišem da te ne razumijem. To znači da nećeš pojasniti što si točno mislio?
nodens

Post 16 Dec 2011, 15:12

ombia » wrote:Otkud ti uvjerenje da poznajes njihovu intimu? :misli: Jer si i tim svoju s njima podjelio?
Ne pricaju ti ono sto te se ne tice.
Gdje sam rekao da znam? I još dodam 'možda samo ne žele biti očiti', baš da izbjegnem ovakvu gore repliku, no nije pomoglo. :xzubo:

Plamen i žar se inače VIDE (ciljam na pravi plamen i žar) - pa kad nešto opisuješ takvim usporedbama, obično i ciljaš na to da se to vidi, da je očito svakome - jer ne mogu sakriti.

Prema tome, ako se meni - iako ne znam njihovu intimu - čini da se dosađuju, vrlo vjerojatno nema nikakvog plamena i nikakvog žara, jer da ima, teško bi oni to tako uspješno sakrili.
nodens

Post 16 Dec 2011, 15:12

bliss » wrote: Izignorirao si post u kojem pišem da te ne razumijem. To znači da nećeš pojasniti što si točno mislio?
Ne, samo poštujem tvoju želju da ne iznosiš intimu na forumu.
ombia

Post 16 Dec 2011, 15:14

Morticia » wrote:Ispravak- temperament, da.
Uz ovaj ispravak slazem se s onime sto si napisala. Osobno sam dosta, ovaj, temperamenta i najbolje funkcioniram sa malo introvertiranijim stalozenim muskarcima. Oni poprime nesto moje zaigranosti, a ja naucim nesto o onome s obje noge na zemlji.
ombia

Post 16 Dec 2011, 15:19

nodens » wrote:Gdje sam rekao da znam? I još dodam 'možda samo ne žele biti očiti', baš da izbjegnem ovakvu gore repliku, no nije pomoglo. :xzubo:

Plamen i žar se inače VIDE (ciljam na pravi plamen i žar) - pa kad nešto opisuješ takvim usporedbama, obično i ciljaš na to da se to vidi, da je očito svakome - jer ne mogu sakriti.

Prema tome, ako se meni - iako ne znam njihovu intimu - čini da se dosađuju, vrlo vjerojatno nema nikakvog plamena i nikakvog žara, jer da ima, teško bi oni to tako uspješno sakrili.
Vrlo providno.
Svaki put kad te netko ulovi u nekoj nedosljednosti, ti se pokusavas izvuci na neke floskule. Ova recenica nije izrazila sumnju u te parove, nego si konstatirao cinjenicu maltene.
Većina parova koje znam ne plamte niti žare ni prvih par mjeseci, a kamoli nakon 20 godina.
K tome ako ne znas sto je ljubav i zaljubljenost a napisao si da ne znas, ni sto je ni kako se manifestira ni koji su simptomi, zaljubljeni pogled dvoje ljudi moguce ti uoopce ne dozivis.
Dakle nije mozda s njima nista krivo, nego s tvojom percepcijom neceg tebi nepoznatog.

I sto se tebi cine dosadni i nestrastveni ne znaci da su takvi, eto ga opet :facepalm: demantra na pocetku cisto da bi to isto napisao opet odmah iza toga.

Nego moze znaciti da si ti autistican i neprijemljiv za takvu vrstu emocija.

Zbog svog hendikepa ces jos druge parove prozivati i etiketirati. :facepalm:
bliss

Post 16 Dec 2011, 15:20

nodens » wrote:Ne, samo poštujem tvoju želju da ne iznosiš intimu na forumu.
Kako tvoje pojašnjavanje što si točno htio reći jer te ja nisam dobro shvatila znači da ja iznosim intimu na forumu pa ti onda nećeš objasiti jer bi ja time iznosila intimu? :zvrko:
Ne znaš ti moju intimu da ju ti možeš iznijeti :D

Ombia, preskočit ću tvoje pitanje za sad jer nisam sigurna kako da na njega odgovorim a da ne podijelim više od onoga što sam spremna podijeliti.
baja

Post 16 Dec 2011, 15:36

Morticia » wrote:Ali onaj početni "wow, wow, wow" osjećaj, koji te prati u svakoj sekundi dana i kojeg osjećaš u svakom udisaju i svakoj misli- jako, jako teško da se može istim intezitetom zadržati 20 godina.
ma, 'ko bi to izdržao 20 godina :eek:
al' osjećaj se vraća, dolazi u nekim nepravilnim intervalima

što je zapravo tema ovdje? aha, orgazmi
orgazmi su zdravi i treba im stremiti te ih postizati, kako god znali i umjeli :cerek:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 16 Dec 2011, 15:37

baja » wrote: što je zapravo tema ovdje? aha, orgazmi
orgazmi su zdravi i treba im stremiti te ih postizati, kako god znali i umjeli :cerek:
Imaš li koju korisnu preporuku za to?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
nodens

Post 16 Dec 2011, 15:37

bliss » wrote: Kako tvoje pojašnjavanje što si točno htio reći jer te ja nisam dobro shvatila znači da ja iznosim intimu na forumu pa ti onda nećeš objasiti jer bi ja time iznosila intimu? :zvrko:
Ne znaš ti moju intimu da ju ti možeš iznijeti :D
To pojašnjavanje bi iziskivalo još masu drugih pitanja o tvojoj intimi. Sasvim je lako moguće da su i ta pitanja promašena, tj. da se radi o nekoj mojoj mašti koja nema veze ni sa čijom stvarnošću, a kamoli tvojom.

Ipak mislim i dalje da bi mi 'nešto' bilo jasnije o onom pasusu, da te vidim golu iz mnogo kuteva. :zubo:
  • Information