mislim, ono..fajt oko orgazma i kako ga prepoznati.
bliss i kuki..aj, jedno pitanje, ali iskreno mi kazite..jel vas dvije imate neki pms, ms, postms?
Meni je ovo nekako preozbiljno shvaćanje seksa. Ili pretenciozno, nisam sigurna.bliss » wrote:Nisam nikad fejkala i ne bih.
TV program mi nije zanimljiviji od seksa.
Nisam nikad prekinula seks jer mi se nije dalo više, ali kad bih se našla u situaciji da mi se ne da, ne bih glumila glavobolju ni općenito glumatala nego bih nekako rekla da ne bih više.
Nisam nikad lagala partneru u vezi seksa ni za vrijeme seksa. Nisam nikad osjetila potrebu to napraviti i ne bih se seksala s nekim kome imam potrebu lagati u seksu i kome ne mogu reći što bih i kako bih i što mi sad paše ili ne paše.
Kako to misliš? Zašto preozbiljno i pretenciozno?BoDerek » wrote: Meni je ovo nekako preozbiljno shvaćanje seksa. Ili pretenciozno, nisam sigurna.
U slučaju da se ovo odnosi na samo jednog, konkretnog partnera, ovo zvuči dobro. I realno.
Ali kad govorimo općenito o seksu u životu (uzimajući u obzir sva loša i dobra iskustva), ovo je nerealno.
Pa dobro, meni je ovo čudno malo. Nisi uvijek najzainteresiraniji za seks, pa ne kažeš to baš. Praviš se da je bolje nego je. Ponekad samo, naglašavam. Nekad misliš da jesi zainteresiran, ali usred toga skužiš da više baš i nisi pa opet nećeš to reć na glas. Mislim ja neću, većinom. Čemu? To je samo seks koji, ukoliko ste u vezi, će se dogodit i sutra i preksutra.bliss » wrote:Kako to misliš? Zašto preozbiljno i pretenciozno?
Nisam se nikad seksala s nekim kome bih imala potrebu lagati u seksu
Pa u redu je jer shvaćam da postoji osoba koja ti super odgovara u seksu i s kojom ti je uvijek super, kojoj možeš sve reć a da te krivo ne shvati. Ali da osoba uvijek naleti na takve partnere, malo je čudno. Ne mislim tu sad na 15 partnera, nego i manje (2, 3, 4) - teško da ti se dogodi savršen spoj u tom smislu. Nemojte me krivo shvatit, jasno da uživaš u seksu sa svakim partnerom kojeg si sam izabrao pobogu. Ali, da, postoje seksovi kada ti se rađe gleda House. I da, pametno je to prešutit i nastavit dalje....niti sam išla u krevet sa strancima pa da ne mogu o tom seksu pričat. Ne kužim kako je ovo u redu ako se odnosi na nekog konkretnog partnera ali ne općenito na seks u životu.![]()
Pa dobro dovoljan je i jedan, taj prvi a da nije baš sve uvijek idealno. To jest, da si poželila da je trajao kraće nego što jest, a ipak nisi prekinula. Kaj ne?Inače, nemam baš nešto loših iskustava. Ali nije to ni čudno. Nisam imala gomilu partnera. Kad se dogodilo da je nešto zaštekalo, nije bilo nikakve glume.
Činjenica je da mnogi parovi imaju problema u seksu. Većih ili manjih. I ne prekidaju radi toga odmah ili uopće. Ima osjetljivijih ljudi po tom pitanju. Ne razumijem stopostotnu istinu u seksu. Ne želim čuti takvu istinu ni o sebi uvijek. Da mi frajer usred seksa ode i kaže da mu je dosadno, au - popizdila bihNica » wrote:Meni nije jasno koji točno problem neki ljudi imaju s istinom?
Ne bacam se u krevet svakom tko naiđe pa da imam strah da će jadnik krhog ega doživjeti trajnu erektilnu disfunkciju ako mu kažem da mi se sad eto ipak ne seksa zato jer nešto. Ako mu ne mogu reći kako se osjećam i što želim, što uopće tražim u tom odnosu, bez obzira kakav taj odnos bio?
Ako se i viđamo samo radi seksa valjda želimo da taj seks bude dobar. A teško da će to biti ako se netko forsira ili glumata ili nešto laže, petlja.... Naći ću si za seks nekog tko me sluša i želi da mi bude lijepo i kome ću ja htjeti udovoljiti. Valjda postoji netko takav.
O trajnijim vezama da ni ne pričamo. Ako me gleda bolesnu, ljutu, uplakanu, dlakavu, ako zna što znači moj spušteni pogled i češkanje uha, ako mi može reći da su mi kolači presuhi i ako ja njemu mogu reći da mu viri slina iz nosa, zašto mu ne bih mogla reći da se ne bih seksala i da nisam svršila i da bih da prestanemo?
Imam dojam da iskrenost koju spominjem doživljavaš kao kritiku a uopće se o tome ne radi. Kako se praviš da je bolje nego što jest? Seksaš se kad ti se ne seksa? Glumiš da je bolje nego što je? Ne znam, ne radim to. Nisam doduše bila u vezi koja je došla u fazu onog famoznog zasićenja i rutine. Možda je u tome stvar. Tebi je čudno ovo što ja pišem, a meni je čudno to što ti pišeš. Ne mogu si zamisliti da se seksam s nekim kome ne mogu reći kako se u seksu osjećam.BoDerek » wrote:Pa dobro, meni je ovo čudno malo. Nisi uvijek najzainteresiraniji za seks, pa ne kažeš to baš. Praviš se da je bolje nego je. Ponekad samo, naglašavam. Nekad misliš da jesi zainteresiran, ali usred toga skužiš da više baš i nisi pa opet nećeš to reć na glas. Mislim ja neću, većinom. Čemu? To je samo seks koji, ukoliko ste u vezi, će se dogodit i sutra i preksutra.
Pa ne mora ni biti savršen spoj. Niti svaki seks mora biti savršen. I ako nije savršen, ne znači da nije dobar. Ali nikad mi nije bio problem razgovarati s partnerom o našem seksualnom životu i o tome što bismo i kako bismo.Pa u redu je jer shvaćam da postoji osoba koja ti super odgovara u seksu i s kojom ti je uvijek super, kojoj možeš sve reć a da te krivo ne shvati. Ali da osoba uvijek naleti na takve partnere, malo je čudno. Ne mislim tu sad na 15 partnera, nego i manje (2, 3, 4) - teško da ti se dogodi savršen spoj u tom smislu. Nemojte me krivo shvatit, jasno da uživaš u seksu sa svakim partnerom kojeg si sam izabrao pobogu. Ali, da, postoje seksovi kada ti se rađe gleda House. I da, pametno je to prešutit i nastavit dalje....
Errr, ne, nije mi se desilo da sam htjela da traje kraće (osim u slučaju prvih par seksova kad mi je bilo bezvezno i bolnoPa dobro dovoljan je i jedan, taj prvi a da nije baš sve uvijek idealno. To jest, da si poželila da je trajao kraće nego što jest, a ipak nisi prekinula. Kaj ne?
Ni Nica ni ja nismo rekle da bismo prekinule na prvi znak problema u seksu. Ali nam ne bi bio problem pričati o tim problemima.Činjenica je da mnogi parovi imaju problema u seksu. Većih ili manjih. I ne prekidaju radi toga odmah ili uopće.
A pišem istu stvar, samo možda malo detaljnije opisujem. Jer, ako je onaj post ostavio dojam savršenstva, onda ja nešto nisam dobro objasnila ili si ti krivo doživjela. U svakom slučaju, naravno da nije uvijek sve savršeno. Samo sam valjda imala sreće da mi nitko nije usadio osjećaj pogrešnosti pri pričanju o seksu, niti su ti razgovori tekli tako da ja ikad pomislim da bih trebala nešto prešutiti ili odglumiti.BoDerek » wrote:Ovo zadnje što pišeš prolazi
Detaljnije i blaže, da. A i biće si i imala srećebliss » wrote:A pišem istu stvar, samo možda malo detaljnije opisujem. Jer, ako je onaj post ostavio dojam savršenstva, onda ja nešto nisam dobro objasnila ili si ti krivo doživjela. U svakom slučaju, naravno da nije uvijek sve savršeno. Samo sam valjda imala sreće da mi nitko nije usadio osjećaj pogrešnosti pri pričanju o seksu, niti su ti razgovori tekli tako da ja ikad pomislim da bih trebala nešto prešutiti ili odglumiti.
Ne znam. Na prvu bih rekla da se seksualna energija može razvijat ili slabit sasvim odvojeno od ostatka veze.Morticia wrote:Vjerujete li da je seks (u dugogodišnjim odnosima) produkt svega ostalog u vezi?
Kaj točno misliš pod tim?Morticia » wrote:koji su nisu izazov teško da mogu održati dobar seks.
Možda. Kamo sreće.Morticia » wrote:Onako najiskrenije mislim da je najbolji mogući afrodizijak iskonsko, pravo poštovanje.
Što se izazova tiče, definitivno.Partneri koji se međusodno ne poštuju i koji su nisu izazov teško da mogu održati dobar seks.
Hmmmmmm kako interesantno.bliss » wrote:Možda je u tome stvar. Tebi je čudno ovo što ja pišem, a meni je čudno to što ti pišeš. Ne mogu si zamisliti da se seksam s nekim kome ne mogu reći kako se u seksu osjećam.
Ja obično ne spominjem partnera koji ti je izazov, nego partnera koji te uzbuđuje - ali, mislim da se radi o istome.robot jura » wrote: Kaj točno misliš pod tim?
Pa to, tako nešto, da.Lord Byron » wrote: Ja obično ne spominjem partnera koji ti je izazov, nego partnera koji te uzbuđuje - ali, mislim da se radi o istome.
Pritom se (u mojoj verziji, bilo bi neprilično upuštati se u tumačenje tuđih verzija) ne radi o tjelesnom uzbuđenju, ili barem ne samo o tjelesnom uzbuđenju. Jednostavno, koliko god nam netko odgovarao i pristajao uz nas, na imalo dulje staze nije dovoljno da samo postoji pa da bi nam trajno bio "wow".
E sad meni ovo nije baš jasno.robot jura » wrote:Ok, to mi je jasno. Samo mi se čini da si po takvoj definiciji partneri ne smiju biti preslični. Onako, mora ti zatitrati ta neka neizvjesnost.
A misliš li da je uopće moguće da ti netko doslovno 'trajno' bude 'wow'?Lord Byron » wrote:Pritom se (u mojoj verziji, bilo bi neprilično upuštati se u tumačenje tuđih verzija) ne radi o tjelesnom uzbuđenju, ili barem ne samo o tjelesnom uzbuđenju. Jednostavno, koliko god nam netko odgovarao i pristajao uz nas, na imalo dulje staze nije dovoljno da samo postoji pa da bi nam trajno bio "wow".
Ne bih rekao da to ima veze s (ne)sličnošću. Doduše, nisam nigdje naišao na definiciju što točno znači biti "sličan" - ali, to je sad već sasvim drugi topic.robot jura » wrote:Ok, to mi je jasno. Samo mi se čini da si po takvoj definiciji partneri ne smiju biti preslični. Onako, mora ti zatitrati ta neka neizvjesnost.
Uvijek i zauvijek da taj "wow" traje jednakim i stalnim intenzitetom?nodens » wrote:A misliš li da je uopće moguće da ti netko doslovno 'trajno' bude 'wow'?
Tolstoj bi rekao da je to kao vjerovati da jedna svijeća može gorjeti cijeli život.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests