Ženski orgazam - kako ga prepoznati?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Dec 2011, 23:28

..meni nije jasno..jel vi to svrsavate ili fejkate?

mislim, ono..fajt oko orgazma i kako ga prepoznati. :xlux:

bliss i kuki..aj, jedno pitanje, ali iskreno mi kazite..jel vas dvije imate neki pms, ms, postms? :raspa:

:xzubo:

bliss

Post 15 Dec 2011, 00:24

Nisam nikad fejkala i ne bih.
TV program mi nije zanimljiviji od seksa.
Nisam nikad prekinula seks jer mi se nije dalo više, ali kad bih se našla u situaciji da mi se ne da, ne bih glumila glavobolju ni općenito glumatala nego bih nekako rekla da ne bih više.

Nisam nikad lagala partneru u vezi seksa ni za vrijeme seksa. Nisam nikad osjetila potrebu to napraviti i ne bih se seksala s nekim kome imam potrebu lagati u seksu i kome ne mogu reći što bih i kako bih i što mi sad paše ili ne paše.

Nelaganje u seksu ne implicira nelaganje nikad i nikome jer nisam zagovaratelj istine pod svaku cijenu. Ali ne vidim poantu laganju u seksu. MIslim da to vodi samo nezadovoljstvu i frustraciji.
Beau

Post 16 Dec 2011, 10:18

bliss » wrote:Nisam nikad fejkala i ne bih.
TV program mi nije zanimljiviji od seksa.
Nisam nikad prekinula seks jer mi se nije dalo više, ali kad bih se našla u situaciji da mi se ne da, ne bih glumila glavobolju ni općenito glumatala nego bih nekako rekla da ne bih više.

Nisam nikad lagala partneru u vezi seksa ni za vrijeme seksa. Nisam nikad osjetila potrebu to napraviti i ne bih se seksala s nekim kome imam potrebu lagati u seksu i kome ne mogu reći što bih i kako bih i što mi sad paše ili ne paše.
Meni je ovo nekako preozbiljno shvaćanje seksa. Ili pretenciozno, nisam sigurna.
U slučaju da se ovo odnosi na samo jednog, konkretnog partnera, ovo zvuči dobro. I realno.
Ali kad govorimo općenito o seksu u životu (uzimajući u obzir sva loša i dobra iskustva), ovo je nerealno.
bliss

Post 16 Dec 2011, 11:20

BoDerek » wrote: Meni je ovo nekako preozbiljno shvaćanje seksa. Ili pretenciozno, nisam sigurna.
U slučaju da se ovo odnosi na samo jednog, konkretnog partnera, ovo zvuči dobro. I realno.
Ali kad govorimo općenito o seksu u životu (uzimajući u obzir sva loša i dobra iskustva), ovo je nerealno.
Kako to misliš? Zašto preozbiljno i pretenciozno?
Nisam se nikad seksala s nekim kome bih imala potrebu lagati u seksu niti sam išla u krevet sa strancima pa da ne mogu o tom seksu pričat. Ne kužim kako je ovo u redu ako se odnosi na nekog konkretnog partnera ali ne općenito na seks u životu. :misli:
Inače, nemam baš nešto loših iskustava. Ali nije to ni čudno. Nisam imala gomilu partnera. Kad se dogodilo da je nešto zaštekalo, nije bilo nikakve glume. :ne zna:
Nica

Post 16 Dec 2011, 11:51

Meni nije jasno koji točno problem neki ljudi imaju s istinom?

Ne bacam se u krevet svakom tko naiđe pa da imam strah da će jadnik krhog ega doživjeti trajnu erektilnu disfunkciju ako mu kažem da mi se sad eto ipak ne seksa zato jer nešto. Ako mu ne mogu reći kako se osjećam i što želim, što uopće tražim u tom odnosu, bez obzira kakav taj odnos bio?

Ako se i viđamo samo radi seksa valjda želimo da taj seks bude dobar. A teško da će to biti ako se netko forsira ili glumata ili nešto laže, petlja.... Naći ću si za seks nekog tko me sluša i želi da mi bude lijepo i kome ću ja htjeti udovoljiti. Valjda postoji netko takav.

O trajnijim vezama da ni ne pričamo. Ako me gleda bolesnu, ljutu, uplakanu, dlakavu, ako zna što znači moj spušteni pogled i češkanje uha, ako mi može reći da su mi kolači presuhi i ako ja njemu mogu reći da mu viri slina iz nosa, zašto mu ne bih mogla reći da se ne bih seksala i da nisam svršila i da bih da prestanemo?
Groupie :cerek:
Beau

Post 16 Dec 2011, 12:59

bliss » wrote:Kako to misliš? Zašto preozbiljno i pretenciozno?
Nisam se nikad seksala s nekim kome bih imala potrebu lagati u seksu
Pa dobro, meni je ovo čudno malo. Nisi uvijek najzainteresiraniji za seks, pa ne kažeš to baš. Praviš se da je bolje nego je. Ponekad samo, naglašavam. Nekad misliš da jesi zainteresiran, ali usred toga skužiš da više baš i nisi pa opet nećeš to reć na glas. Mislim ja neću, većinom. Čemu? To je samo seks koji, ukoliko ste u vezi, će se dogodit i sutra i preksutra.
niti sam išla u krevet sa strancima pa da ne mogu o tom seksu pričat. Ne kužim kako je ovo u redu ako se odnosi na nekog konkretnog partnera ali ne općenito na seks u životu. :misli:
Pa u redu je jer shvaćam da postoji osoba koja ti super odgovara u seksu i s kojom ti je uvijek super, kojoj možeš sve reć a da te krivo ne shvati. Ali da osoba uvijek naleti na takve partnere, malo je čudno. Ne mislim tu sad na 15 partnera, nego i manje (2, 3, 4) - teško da ti se dogodi savršen spoj u tom smislu. Nemojte me krivo shvatit, jasno da uživaš u seksu sa svakim partnerom kojeg si sam izabrao pobogu. Ali, da, postoje seksovi kada ti se rađe gleda House. I da, pametno je to prešutit i nastavit dalje....
Inače, nemam baš nešto loših iskustava. Ali nije to ni čudno. Nisam imala gomilu partnera. Kad se dogodilo da je nešto zaštekalo, nije bilo nikakve glume. :ne zna:
Pa dobro dovoljan je i jedan, taj prvi a da nije baš sve uvijek idealno. To jest, da si poželila da je trajao kraće nego što jest, a ipak nisi prekinula. Kaj ne?
Beau

Post 16 Dec 2011, 13:04

Nica » wrote:Meni nije jasno koji točno problem neki ljudi imaju s istinom?

Ne bacam se u krevet svakom tko naiđe pa da imam strah da će jadnik krhog ega doživjeti trajnu erektilnu disfunkciju ako mu kažem da mi se sad eto ipak ne seksa zato jer nešto. Ako mu ne mogu reći kako se osjećam i što želim, što uopće tražim u tom odnosu, bez obzira kakav taj odnos bio?

Ako se i viđamo samo radi seksa valjda želimo da taj seks bude dobar. A teško da će to biti ako se netko forsira ili glumata ili nešto laže, petlja.... Naći ću si za seks nekog tko me sluša i želi da mi bude lijepo i kome ću ja htjeti udovoljiti. Valjda postoji netko takav.

O trajnijim vezama da ni ne pričamo. Ako me gleda bolesnu, ljutu, uplakanu, dlakavu, ako zna što znači moj spušteni pogled i češkanje uha, ako mi može reći da su mi kolači presuhi i ako ja njemu mogu reći da mu viri slina iz nosa, zašto mu ne bih mogla reći da se ne bih seksala i da nisam svršila i da bih da prestanemo?
Činjenica je da mnogi parovi imaju problema u seksu. Većih ili manjih. I ne prekidaju radi toga odmah ili uopće. Ima osjetljivijih ljudi po tom pitanju. Ne razumijem stopostotnu istinu u seksu. Ne želim čuti takvu istinu ni o sebi uvijek. Da mi frajer usred seksa ode i kaže da mu je dosadno, au - popizdila bih :o
bliss

Post 16 Dec 2011, 13:25

BoDerek » wrote:Pa dobro, meni je ovo čudno malo. Nisi uvijek najzainteresiraniji za seks, pa ne kažeš to baš. Praviš se da je bolje nego je. Ponekad samo, naglašavam. Nekad misliš da jesi zainteresiran, ali usred toga skužiš da više baš i nisi pa opet nećeš to reć na glas. Mislim ja neću, većinom. Čemu? To je samo seks koji, ukoliko ste u vezi, će se dogodit i sutra i preksutra.
Imam dojam da iskrenost koju spominjem doživljavaš kao kritiku a uopće se o tome ne radi. Kako se praviš da je bolje nego što jest? Seksaš se kad ti se ne seksa? Glumiš da je bolje nego što je? Ne znam, ne radim to. Nisam doduše bila u vezi koja je došla u fazu onog famoznog zasićenja i rutine. Možda je u tome stvar. Tebi je čudno ovo što ja pišem, a meni je čudno to što ti pišeš. Ne mogu si zamisliti da se seksam s nekim kome ne mogu reći kako se u seksu osjećam.
Pa u redu je jer shvaćam da postoji osoba koja ti super odgovara u seksu i s kojom ti je uvijek super, kojoj možeš sve reć a da te krivo ne shvati. Ali da osoba uvijek naleti na takve partnere, malo je čudno. Ne mislim tu sad na 15 partnera, nego i manje (2, 3, 4) - teško da ti se dogodi savršen spoj u tom smislu. Nemojte me krivo shvatit, jasno da uživaš u seksu sa svakim partnerom kojeg si sam izabrao pobogu. Ali, da, postoje seksovi kada ti se rađe gleda House. I da, pametno je to prešutit i nastavit dalje....
Pa ne mora ni biti savršen spoj. Niti svaki seks mora biti savršen. I ako nije savršen, ne znači da nije dobar. Ali nikad mi nije bio problem razgovarati s partnerom o našem seksualnom životu i o tome što bismo i kako bismo.
Evo, meni ne bi bio problem kad bi mi partner za nekog seksa skužio da tad baš nije 'into it'. Nije to nešto što se događa svaki dan, pa ako se dogodi nekad, big deal, poseksat ćemo se kasnije ili sutradan. Uopće ne vidim problem.
Pa dobro dovoljan je i jedan, taj prvi a da nije baš sve uvijek idealno. To jest, da si poželila da je trajao kraće nego što jest, a ipak nisi prekinula. Kaj ne?
Errr, ne, nije mi se desilo da sam htjela da traje kraće (osim u slučaju prvih par seksova kad mi je bilo bezvezno i bolno :D ali bome nisam ni tad ništa glumila. Nisam ni trebala reći da mi nije dobro, to se vidjelo. :rofl: ).
Desilo mi se da sam htjela da traje duže. Pa sam i rekla - nije mi dosta :durica:
Činjenica je da mnogi parovi imaju problema u seksu. Većih ili manjih. I ne prekidaju radi toga odmah ili uopće.
Ni Nica ni ja nismo rekle da bismo prekinule na prvi znak problema u seksu. Ali nam ne bi bio problem pričati o tim problemima.
Ljudi, jel vi pričate o seksu sa svojim partnerima?
Beau

Post 16 Dec 2011, 13:45

Ma shvaćam, da. Neću sad detaljno odgovarati jer mi se ne ide u dubinu. Samo onaj post koji sam citirala mi je bio nekako holivudski. A inače me nervira takav svejesavršeno-govor o seksu. A mediji i televizije ga forsiraju godinama.

Ovo zadnje što pišeš prolazi :D
Morticia

Post 16 Dec 2011, 13:48

Vjerujete li da je seks (u dugogodišnjim odnosima) produkt svega ostalog u vezi?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
bliss

Post 16 Dec 2011, 13:50

BoDerek » wrote:Ovo zadnje što pišeš prolazi :D
A pišem istu stvar, samo možda malo detaljnije opisujem. Jer, ako je onaj post ostavio dojam savršenstva, onda ja nešto nisam dobro objasnila ili si ti krivo doživjela. U svakom slučaju, naravno da nije uvijek sve savršeno. Samo sam valjda imala sreće da mi nitko nije usadio osjećaj pogrešnosti pri pričanju o seksu, niti su ti razgovori tekli tako da ja ikad pomislim da bih trebala nešto prešutiti ili odglumiti.
Beau

Post 16 Dec 2011, 13:56

bliss » wrote:A pišem istu stvar, samo možda malo detaljnije opisujem. Jer, ako je onaj post ostavio dojam savršenstva, onda ja nešto nisam dobro objasnila ili si ti krivo doživjela. U svakom slučaju, naravno da nije uvijek sve savršeno. Samo sam valjda imala sreće da mi nitko nije usadio osjećaj pogrešnosti pri pričanju o seksu, niti su ti razgovori tekli tako da ja ikad pomislim da bih trebala nešto prešutiti ili odglumiti.
Detaljnije i blaže, da. A i biće si i imala sreće :xd:
Morticia wrote:Vjerujete li da je seks (u dugogodišnjim odnosima) produkt svega ostalog u vezi?
Ne znam. Na prvu bih rekla da se seksualna energija može razvijat ili slabit sasvim odvojeno od ostatka veze.

edit: ali podsvjesno vjerojatno jest :misli: Ma nemam pojma :o
Morticia

Post 16 Dec 2011, 13:58

Uh, ja mislim da ne može, nema šanse.

Onako najiskrenije mislim da je najbolji mogući afrodizijak iskonsko, pravo poštovanje.
Partneri koji se međusodno ne poštuju i koji su nisu izazov teško da mogu održati dobar seks.

Dozvoljavam da sam u krivu, naravno, govorim iz ženskog kuta gledanja.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
robot jura

Post 16 Dec 2011, 14:00

Morticia » wrote:koji su nisu izazov teško da mogu održati dobar seks.
Kaj točno misliš pod tim?
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Beau

Post 16 Dec 2011, 14:01

Morticia » wrote:Onako najiskrenije mislim da je najbolji mogući afrodizijak iskonsko, pravo poštovanje.
Možda. Kamo sreće.
Partneri koji se međusodno ne poštuju i koji su nisu izazov teško da mogu održati dobar seks.
Što se izazova tiče, definitivno.
nodens

Post 16 Dec 2011, 14:03

bliss » wrote:Možda je u tome stvar. Tebi je čudno ovo što ja pišem, a meni je čudno to što ti pišeš. Ne mogu si zamisliti da se seksam s nekim kome ne mogu reći kako se u seksu osjećam.
Hmmmmmm kako interesantno. :cerek:

Znaš što ja osjetim kad pročitam ovakav pasus? Mislim ono, hrpu toga, da sad ne idem u najdubioznije detalje, ali jedna misao me baš onako prostrijelja: neka intenzivna znatiželja glede toga kako ti izgledaš općenito, a pogotovo kako izgledaš k'o od majke rođena. :zubo:

A zašto? Pa, jer mi je prvi impuls na ovo gore reći - meh, to je zato što imaš taj luksuz. Ali ne brini, brijem da ima vremena da naučiš i onu drugu stranu... još si mlada, naivna, osjećajna, romantična itd. Još mnogo pure papati pa jednog dana spoznaš i potrebu za laganjem, a onda i posljedičnim cinizmom. :rofl: No, možda to i nije tako. Da te vidim posve golu, onako iz svih kuteva... mislim da bih znao što je posrijedi. :cerek: Iako možda ne bih ni onda...

Joj kako je divno biti iskren. :xzubo:
Morticia

Post 16 Dec 2011, 14:04

Hm.
Pa oni koji si dozvole da jedno drugome postanu dosadni, beživotni, mlaki.

Muškarac koji je šonjo, npr., koji nema svoj stav, koji dozvoljava da žena misli umjesto njega.
Kako žena može željeti takvog muškarca?
Ista stvar vrijedi i obrnuto, naravno.
Žena koja se zabije u kuću, izgubi u potpunosti svoje ja, ne vidi dalje od onog što joj partner kaže.
Kako poštovati takvu osobu?

A jednom kad nestane poštovanja nema više ni ljubavi ni želje, po meni.
Lord Byron

Post 16 Dec 2011, 14:06

robot jura » wrote: Kaj točno misliš pod tim?
Ja obično ne spominjem partnera koji ti je izazov, nego partnera koji te uzbuđuje - ali, mislim da se radi o istome.

Pritom se (u mojoj verziji, bilo bi neprilično upuštati se u tumačenje tuđih verzija) ne radi o tjelesnom uzbuđenju, ili barem ne samo o tjelesnom uzbuđenju. Jednostavno, koliko god nam netko odgovarao i pristajao uz nas, na imalo dulje staze nije dovoljno da samo postoji pa da bi nam trajno bio "wow".
robot jura

Post 16 Dec 2011, 14:07

Ok, to mi je jasno. Samo mi se čini da si po takvoj definiciji partneri ne smiju biti preslični. Onako, mora ti zatitrati ta neka neizvjesnost. :zubo:
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Morticia

Post 16 Dec 2011, 14:08

Lord Byron » wrote: Ja obično ne spominjem partnera koji ti je izazov, nego partnera koji te uzbuđuje - ali, mislim da se radi o istome.

Pritom se (u mojoj verziji, bilo bi neprilično upuštati se u tumačenje tuđih verzija) ne radi o tjelesnom uzbuđenju, ili barem ne samo o tjelesnom uzbuđenju. Jednostavno, koliko god nam netko odgovarao i pristajao uz nas, na imalo dulje staze nije dovoljno da samo postoji pa da bi nam trajno bio "wow".
Pa to, tako nešto, da.
Ljudi koji u vezi potpuno prestanu raditi na sebi, svom duhovnom i intelektualnom rastu i dozvole si da se pretvore u amorfnu masu neće dugo izdržati, unatoč mogućem početnom "wow".
Morticia

Post 16 Dec 2011, 14:10

robot jura » wrote:Ok, to mi je jasno. Samo mi se čini da si po takvoj definiciji partneri ne smiju biti preslični. Onako, mora ti zatitrati ta neka neizvjesnost. :zubo:
E sad meni ovo nije baš jasno. :)
Lord Byron

Post 16 Dec 2011, 14:12

Potreba za laganjem javlja se isključivo kao pokušaj spašavanja veze koja počinje truliti. Pritom ne govorim o "bijelim lažima" poput pohvale osrednjem ručku, nego o laganju o temeljnim stvarima na kojima počiva veza. Taj je pokušaj, naravno, posve pogrešan - ali, u tim fazama ljudi nerijetko posegnu i za njim.

Tvrdnja kako nekakve godine i iskustvo donose spoznaju o nužnosti laganja i cinizma je - bedasta tvrdnja.

Čuo sam da se ljudi hvale kako u očima mogu vidjeti nečiju dušu, ali da se nekoga može "pročitati" gledanjem njegove/njene guzice, to mi je potpuni novum :facepalm:
nodens

Post 16 Dec 2011, 14:13

Lord Byron » wrote:Pritom se (u mojoj verziji, bilo bi neprilično upuštati se u tumačenje tuđih verzija) ne radi o tjelesnom uzbuđenju, ili barem ne samo o tjelesnom uzbuđenju. Jednostavno, koliko god nam netko odgovarao i pristajao uz nas, na imalo dulje staze nije dovoljno da samo postoji pa da bi nam trajno bio "wow".
A misliš li da je uopće moguće da ti netko doslovno 'trajno' bude 'wow'?

Tolstoj bi rekao da je to kao vjerovati da jedna svijeća može gorjeti cijeli život.
Lord Byron

Post 16 Dec 2011, 14:14

robot jura » wrote:Ok, to mi je jasno. Samo mi se čini da si po takvoj definiciji partneri ne smiju biti preslični. Onako, mora ti zatitrati ta neka neizvjesnost. :zubo:
Ne bih rekao da to ima veze s (ne)sličnošću. Doduše, nisam nigdje naišao na definiciju što točno znači biti "sličan" - ali, to je sad već sasvim drugi topic. :D
Morticia

Post 16 Dec 2011, 14:15

nodens » wrote:A misliš li da je uopće moguće da ti netko doslovno 'trajno' bude 'wow'?

Tolstoj bi rekao da je to kao vjerovati da jedna svijeća može gorjeti cijeli život.
Uvijek i zauvijek da taj "wow" traje jednakim i stalnim intenzitetom? :misli:
Ne, mislim da ne može.
Mislim, ne znam, možda kod nekog i nakon 20 godina braka sve plamti i žari kao prvih par mjeseci ili godina, al' ja takve parove (nažalost) još nisam upoznala.
  • Information