Nikolajevna » wrote:Emericzy bi volio biti razumni desničar, gospodin desničar. I bio bi, ali ne po hrvatskim standardima.
Hvala bogu, stvarno nisam po hrvatskim standardima.
Ja sam fašist po idejama društvene organizacije. (
Ne nacist, gnušam se nacizma.) To znači da sam pristaša izvorne Mussolinijeve ideje interesnog organiziranja društva i služenja pojedinca najprije društvu, a tek onda sebi.
Ne državi nego društvu. Ova zadnja distinkcija je desna, iako ju ljevičari znaju uzurpirati. Komunisti, recimo, vole državu i misle da će ona odumrijeti tek za tisuću godina. Desničari mrze državu i žale što nije odumrla još prije tisuću godina.
Gnušam se države. Po meni, državi jedina funkcija smije biti administrativno-logistička. Sve ostalo treba suzbijati silom. (Ovo je eminentno desna ideja. Lažni ju hrvatski desničari ne dijele; oni su vjernici nacije i države, pa na desnicu samo liče i imitiraju neke njezine vanjske odlike.)
Hrvatski sam domoljub, dragovoljac, vrlo, vrlo blagi hrvatski nacionalist (iako sam etnički Mađar).
Mrzim koncept ljudskih 'prava' kao štetnu fantazmagoriju. Zamijenio bih ga konceptom građanskih dužnosti. To je vrlo desna ideja, no komunisti su ju znali na trenutke kooptirati.
Tehničko-politički sam liberalni demokrat. Demokracija desnici nije strana.
Ekonomski sam zagovornik univerzalnog demokratskog narodnog kapitalizma i neprijatelj/mrzitelj banaka i nezavisnih financija, koje su izum i oruđe Sotone. Ne onog nespretnog Sotone koji nas navlači da ljenčarimo, pijemo i kurvamo se, nego onog puno goreg i podmuklijeg koji ljudima krade dušu i od nje pravi tapison za urede na Wall Streetu.
Reakcionarno sam konzervativan, mrzitelj sam tobožnjeg progresa i promjene radi promjene. Uvjeren sam da je ideja progresa podmuklija i korozivnija čak i od banaka i financija.
Nisam vjernik i mrzim crkvu. Potomak sam obitelji u kojoj je nekoliko uzastopnih generacija bilo duboko pobožno i svim srcem mrzilo crkvu. Moje je uvjerenje da je crkva pogana nemoralna svinjarija. Ali, jako poštujem većinu Kristovog nauka i golem dio izvornog kršćanskog morala iz tog nauka. Gnušam se načina na koji taj nauk i moral crkva prakticira. Fuj!
Podržavam rodnu, rasnu, nacionalnu, seksualnu i vjeroispovjesnu slobodu i pravnu jednakost, pa i blagu pozitivnu diskriminaciju u korist manjina.
Ne mrzim Srbe ali mislim da su kao nacija mentalno bolesni.
Kozmopolit sam, ali da sam svjetska vlast, potajno bih pomalo diskriminirao u korist Hrvatske.
Je li to sve skupa lijevo ili desno? Vjerojatno ni jedno ni drugo, ali ako treba, radije bih to zvao desnim jer osjećam odbojnost već prema etiketi 'lijevo' a kamo li prema lijevim konceptima (osobito gospodarstva). Ljevica je prirodni neprijatelj gospodarstva i treba ju s vremena na vrijeme škopiti.