Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 618 times
Been thanked: 958 times
Post 14 Dec 2011, 18:47

Pa ako Đapića računaš pod desnicu, nije čudo da je desnica propala. :D

Eh sad, o svakom pojmu koji si naveo možemo debatirati u beskraj. Po čemu je primjerice nacionalizam loš? Ako ga definiraš kao "svjetonazor koji nacionalne vrijednosti nadređuje ostalim građanskim vrijednostima", to je jedna stvar. A druga ako ti znači "prekomjerno isticanje prava, težnji i vrijednosti vlastite na račun drugih etničkih skupina i nacija". Kužiš, stvari nisu crno-bijele. Niti su pojmovi jednoznačni.

Potpisi su za budale.
Hroboatos

Post 14 Dec 2011, 19:25

Najrealniji pokazatelj da jugovinil nije otišao vrit su njeka pisanija na ovome forumu.
Što reći ?

Nemam potrjebe za amenom ikoga, nu da nješto kažemo o pokušajima revitalizacije Yu vampira.
Razbacane asocijacije.

* glavnim igračima nije odgovarala samostalna Hrvatska.
Luđaci kao Mitterand javno su rekli da ako Hrvatska pobijedi Srbiju u sukobu,
Francuska je izgubila 1. svjteski rat. To jest suludo, no tako razmišlja nemali dio "elita".
Konačno, samoubilačko i manijakalno ponašanje elita nije neka novost- n.pr.
dopuštanje demografske poplave u SAD i EU koja prijeti destabilizacijom niza zemalja,
a ništa se realno ne poduzima.

* Yu im je odgovarala, kao njeka mikro-EU sa svim fantazijama, a raspad
su doživjeli kao katastrofu- veći dio njih- i fantazme o višenacionalnoj utopiji, i
bajke o socijalizmu s ljudskim licem- nitko normalan "desni" nije žalio za Yu-,
a i srbofili kljukani lažima preko jednoga stoljeća.

* kad je stvar završila kako jest, a i prije, odmah su prionili novoj fantazmi
da nekako uhljebe Srbe- Zapadnom Balkanu. Slovence su pustili kad su ionako na rubu,
a Albanci su prirodni "novi udružbenici" jer ih je masa na Kosovu, Makedoniji, pa i
Srbiji i Crnoj Gori. Strpati u lonac pa neka se svi, od Hrvata do Albanaca, "krčkaju".
Planovi i izvješća zapadnobalkanaca su jasni i objavljeni, nije to ništa tajno
ni novo- to je balkanizirana Yu u novom obliku. Cijela je Milardovićeva
knjiga o tom, a ima ih i više:
http://www.hercegbosna.org/STARO/downlo ... alkana.pdf

* oko toga sada pleše Josipović, a ni ostali nisu daleko. Nejasno je što je tu uopće čudno
ili problematično.

1. postoji plan o stvaranju zapadnobalkanske unije kao supstituta za Yu
2. taj plan se provodi, različitim tempom na raznim poljima: suradnja policija,
pokušaji kao REKOM, zajedničke sportske lige, pokušaji integracije tržišta,
pokušaji revizije školskih programa i pisanja neke oktroirane povijesti kao
kontrolora za budućnost itd etc.

Tko to ne vidi, taj vjerojatno ne vidi ni da je snijeg bijel ili kugla okrugla.
JPK

Post 14 Dec 2011, 20:09

Hekatonhir » wrote:Pa ako Đapića računaš pod desnicu, nije čudo da je desnica propala. :D

Eh sad, o svakom pojmu koji si naveo možemo debatirati u beskraj. Po čemu je primjerice nacionalizam loš? Ako ga definiraš kao "svjetonazor koji nacionalne vrijednosti nadređuje ostalim građanskim vrijednostima", to je jedna stvar. A druga ako ti znači "prekomjerno isticanje prava, težnji i vrijednosti vlastite na račun drugih etničkih skupina i nacija". Kužiš, stvari nisu crno-bijele. Niti su pojmovi jednoznačni.
A tko je u Hrvatskoj respektabilni desničar? Nemoj mi sad navesti onog lika iz Hong Konga ili Singapura kojeg navlače kao cirkuskog medvjeda svaki put kad žele pokazati da nisu svi desničari praznoglavi i zadrti. :D
Nemam ja ništa protiv umjerenog nacionalizma, osobno ga ne poštujem i mislim da se radi o propaloj romantičnoj ideologiji pretprošlog stoljeća, ali svakom njegovo. No, u Hrvatskoj se najčešće radi o malignom nacionalizmu, bar kod onih najglasnijih.
Biti i mniti svemiropolisno
Beta ženka

Post 14 Dec 2011, 20:39

JPK » wrote: Moji politički stavovi su sasvim suprotni po obje točke, a po toj logici bih se i ja mogao reći da sam desničar. Ali, da mi netko kaže da sam desničar, shvatio bih to kao uvredu. To u Hrvatskoj realno i jest uvreda, desnica je sinonim za katoličanstvo, nacionalizam, ognjištarstvo, općeniti primitivizam i krezubstvo, a to su stvari koje prezirem jednako kao i ljevičarske ideale o socijalnoj pravdi i planskim ekonomskim sustavima.

Nema u Rvackoj respektabilne desnice, stanje je nažalost takvo da ću se radije asocirati s ljevicom, oni barem djeluju pristojno i civilizirano (osim nekih forumaša poput Beta ženke :xd:).
Naravno, ti si pravi uglađeni gospodin s argumentima i ne vrijeđaš.

Što ćeš, Beta je naučila prilagoditi komunikaciju korisniku, tako da ju se može razumjeti. A kako pričati s nekim ograničenim nego njegovim jezikom i načinom? To je jedini način na koji bi možda mogao razumjeti. Ahhh, ti "divni" dani rada u službi za korisnike. :cerek:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 14 Dec 2011, 20:44

Beta ženka » wrote:
Naravno, ti si pravi uglađeni gospodin s argumentima i ne vrijeđaš.

Što ćeš, Beta je naučila prilagoditi komunikaciju korisniku, tako da ju se može razumjeti. A kako pričati s nekim ograničenim nego njegovim jezikom i načinom? To je jedini način na koji bi možda mogao razumjeti. Ahhh, ti "divni" dani rada u službi za korisnike. :cerek:
A koliko si s takvim pristupom radila u korisničkoj službi, tjedan dana? :D
Beta ženka

Post 14 Dec 2011, 20:48

JPK » wrote: A koliko si s takvim pristupom radila u korisničkoj službi, tjedan dana? :D
Predugo, tamo sam ili bila fina ili sam prcala ufino. Sad si mogu dati oduška. :raspa:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Dec 2011, 23:12

Nikolajevna » wrote::rolleyes:

Šta ste radili kad je Tito umro?
je tako passé. In je Šta ste radili kad se rušio WTC. :D
Kad je umro naš dragi Tito, ja sam pecao. Upecao sam 32 bjelke. Onda sam došao doma i mama i tata su plakali i onda su mi rekli šta je bilo i onda sam i ja plakao. Brat nije bio doma, pa je zato plakao negdje drugdje. Onda sam se htio vratiti da upecam još 56 bjelki, ali me nisu pustili.

A kad je WTC otišel u kurac, bil sam za šankom. Nazvao sam ženu da dođe u birc i onda smo cugali i častili ekipu.
Iste večeri dobio sam prekršajnu prijavu jer sam na Trgu poznatu ekipu pozdravio pjesmom "Prokleta je Amerika." Drot je bio malo glup, pa me sudac oslobodio. Naime, glupi drot je napisao da sam pjevao sljedeće:
Prokleta je Amerika
jer je zemlja prevelika
Britanijo zemljo mala
daboda i ona propadala
neka idu svi u pizdu materinu.

Sucu sam donio svoju knjigu i CD, a on je na temelju dokaza shvatio da nisam dovoljno imbecilan da bih mogao smisliti i otpjevati inkriminirajuću neprijateljsku terorističku pjesmicu.
Ovo nije zajebancija, bilivili ili ne! (Osim 56 bjelki.)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Dec 2011, 23:39

Silajn » wrote:Mislim da je razlog prilično jednostavan: vanjska pa i izmišljena prijetnja je vrlo dobar integrativni faktor svake deprivirane skupine :ne zna: Drugo, sudeć po forumskim desničarima, zapravo im nevjerojatno fali totalitarizam, ne nužno jugoslavenski. Provala oduševljenja, obično loše kamuflirana, na svaku vijest o nekakvom kažnjavanju u totalitarnom stilu ih odaje :zubo:
Moji prvi šokovi iz ranih devedesetih su bile situacije u kojima su me ljudi moje generacije (1974. sam godište) uvjeravali o patnjama koje smo prošli u Jugoslaviji :misli: Ne neki drugi ljudi, mi. Odrasli u Zagrebu, sličan socijalni bekgraund. Ljudi s kojima sam u zboru pjevala hrvatsku himnu 12 godina, punim plućima, su počeli govoriti da se nije smjela pjevat hrvatska himna :misli: Da je ona mala, ne sjećam joj se imena, dete oficira, terorizirala razred :misli: Da smo učili srpskohrvatski. Nismo :misli: Da nismo smjeli kitit bor. Kitili smo ga svake godine, farbali jajca za Uskrs, sve, a čak nismo ni vjernici (moja familija) Od kad znam za sebe, znam da sam Hrvatica. U školi su me to učili, doma su me to učili. Imala sam prijatelje koji su išli na vjeronauk, nitko ih nije prozivao u školi ili bilo gdje. Itd itd.
E sad, ta ekipa oko mene su bili mali besramni lažovi koji su valjda od doma čuli popularnu šprancu. S druge strane, kasnije sam upoznala i ljude iz drugih dijelova Hrvatske koji zaista jesu imali neke probleme, obično ljudi iz manjih mjesta. No, kad se pročeprkaju i te priče, puno je tu natezanja, glumatanja i opet - laganja. Mene to strašno rastužuje, zato jer je to jako loš način za ići naprijed.
Stvarno nekad mislim da bi nova Jugoslavija jedino služila kao savršena ludnica za svu tu ekipu koja voli lamentirati o vlastitoj ugroženosti i da bi je se isplatilo obnoviti samo zato da svoje frustracije ispoljavaju negdje. Dat im par stotina kvadrata, nazvat to Jugom, natrpat unutra sve te "patnike" pa nek se kolju međusobno :ne zna: Pravi patnici bi ostali u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, BiH...i pokušavali i dalje izgraditi budućnost u svojoj zemlji :zivili:

Sjajan post.
Ja sam šest let stariji, ali ista priča.
Beta ženka

Post 15 Dec 2011, 09:59

judolino » wrote: Kad je umro naš dragi Tito, ja sam pecao. Upecao sam 32 bjelke. Onda sam došao doma i mama i tata su plakali i onda su mi rekli šta je bilo i onda sam i ja plakao. Brat nije bio doma, pa je zato plakao negdje drugdje. Onda sam se htio vratiti da upecam još 56 bjelki, ali me nisu pustili.

A kad je WTC otišel u kurac, bil sam za šankom. Nazvao sam ženu da dođe u birc i onda smo cugali i častili ekipu.
Iste večeri dobio sam prekršajnu prijavu jer sam na Trgu poznatu ekipu pozdravio pjesmom "Prokleta je Amerika." Drot je bio malo glup, pa me sudac oslobodio. Naime, glupi drot je napisao da sam pjevao sljedeće:
Prokleta je Amerika
jer je zemlja prevelika
Britanijo zemljo mala
daboda i ona propadala
neka idu svi u pizdu materinu.

Sucu sam donio svoju knjigu i CD, a on je na temelju dokaza shvatio da nisam dovoljno imbecilan da bih mogao smisliti i otpjevati inkriminirajuću neprijateljsku terorističku pjesmicu.
Ovo nije zajebancija, bilivili ili ne! (Osim 56 bjelki.)
:rofl:

Eh, a prije nego sam došla do kraja, htjela sam pitati jel' to trebalo biti 88 bjelki Titu u čast. :zubo:
judolino wrote:

Sjajan post.
Ja sam šest let stariji, ali ista priča.
I ja šest let mlađa, i ista priča. :D
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 10:41

Nikolajevna » wrote:nema jednog madafakin čovjeka, što na forumu, što oko mene u rl, koji će biti realan glede bivše juge. Nema.
Evo ja.
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 10:46

Hekatonhir » wrote:Pa to sam već mnogo puta rekao. Kada je riječ o hrvatskoj kulturi, jeziku, naslijeđu, narodu, vrijednostima - naginjem desnici. Isto kao što naginjem ljevici kad su u pitanju socijalna i radna prava, zaštita obitelji, manjina, da ne nabrajam. Elem, u ovoj državi nema stranke za mene, ekstreman sam i lijevo i desno. :D
To mi zvuči kao razuman pristup.
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 10:49

JPK » wrote:Nema u Rvackoj respektabilne desnice
Evo ja.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Dec 2011, 11:00

Emericzy » wrote: Evo ja.
samorespektabilna, molit cu. kakva je to desnica koja se boji deset ljudi na ulici i pita se svaki put..jel ovo revolucija? :xzubo:
ti si desnica koja kao da je izasla iz nekog bunjuelovog filma.. :xzubo: :xd:
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 11:35

..a unda » wrote: samorespektabilna, molit cu. kakva je to desnica koja se boji deset ljudi na ulici i pita se svaki put..jel ovo revolucija? :xzubo:
ti si desnica koja kao da je izasla iz nekog bunjuelovog filma.. :xzubo: :xd:
Moja se desnica ne boji tih siročića na ulici. Meni je njih žao.

Oni su kao siroti Egipćani, najnoviji primjer iskrene ojađene mase koja zapravo nema pojma što hoće a zna samo što neće. Neće Kurtu. I onda se hrabro baci u borbu -- ne da izgradi nešto novo nego da zbaci Kurtu. Pa im oni malo lukaviju umjesto Kurte nabace Murtu. Eto, toga mi je žao. A to se desi velikoj većini revolucionarnih pokreta.

To su oni koji misle da sjede za stolom na Posljednjoj Večeri. I onda se zastor digne i oni shvate da sjede za stolom na pozornici, a iz gledališta se čuje burni pljesak komediji o revoluciji i prevratima i posljednjim večerama. Kad već govorimo o Bunuelu.
Stitch
Head Honcho
Post 15 Dec 2011, 11:41

Sad ispada da su svi desničari. Zanimljiv preokret. :D
Potpisi su za budale.
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 11:53

Hekatonhir » wrote:Sad ispada da su svi desničari. Zanimljiv preokret. :D
Pa nije baš. Ti, Đepika i ja. A za Đepiku i mene zna se odavno. Za tebe se naslućivalo.
JPK

Post 15 Dec 2011, 11:56

Emericzy » wrote: Pa nije baš. Ti, Đepika i ja. A za Đepiku i mene zna se odavno. Za tebe se naslućivalo.
Nismo mi slična vrsta desničara. Tebi je blizak fašizam, a meni libertarijanizam. :xd:
..a unda
Undaminator

Post 15 Dec 2011, 11:57

Emericzy » wrote: Moja se desnica ne boji tih siročića na ulici. Meni je njih žao.

Oni su kao siroti Egipćani, najnoviji primjer iskrene ojađene mase koja zapravo nema pojma što hoće a zna samo što neće. Neće Kurtu. I onda se hrabro baci u borbu -- ne da izgradi nešto novo nego da zbaci Kurtu. Pa im oni malo lukaviju umjesto Kurte nabace Murtu. Eto, toga mi je žao. A to se desi velikoj većini revolucionarnih pokreta.

To su oni koji misle da sjede za stolom na Posljednjoj Večeri. I onda se zastor digne i oni shvate da sjede za stolom na pozornici, a iz gledališta se čuje burni pljesak komediji o revoluciji i prevratima i posljednjim večerama. Kad već govorimo o Bunuelu.
oh, oh, pa necemo sada radit novu montazu da bi napravili film po svom ukusu od tudjeg materijala. radi sam svoj film, desnicarski neki, u tu slavu i diku i tako to.. :xd:
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 12:03

JPK » wrote: Nismo mi slična vrsta desničara. Tebi je blizak fašizam, a meni libertarijanizam. :xd:
Svakako, slažem se. Ali... tko u mladosti nije libertarijanac, nema srca. Tko u starosti nije fašist, nema pameti.
..a unda
Undaminator

Post 15 Dec 2011, 12:10

Emericzy » wrote: Svakako, slažem se. Ali... tko u mladosti nije libertarijanac, nema srca. Tko u starosti nije fašist, nema pameti.
..o, kako tepate jedan drugome. je cu tebe zvat vojvodo, ti mene kneze.. :facepalm: :xzubo: :xd:

vi ste ustvari najobicniji korporativisti. uvijek cete bit na strani sile i moci, eto.. :raspa:
Stitch
Head Honcho
Post 15 Dec 2011, 12:27

Emericzy » wrote: Pa nije baš. Ti, Đepika i ja. A za Đepiku i mene zna se odavno. Za tebe se naslućivalo.
Schmokljana si zaboravio, on se svojedobno oduševio Hroboatosovom pojavom na ovom forumu. Što je, brat bratu, samo po sebi sumnjivo. :D
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 15 Dec 2011, 12:30

Hekatonhir » wrote:
Schmokljana si zaboravio, on se svojedobno oduševio Hroboatosovom pojavom na ovom forumu. Što je, brat bratu, samo po sebi sumnjivo. :D
..uf, schmokljan je teski desnicar. doduse, prikriva se kao i vi nekom obranom individualizma i slicnog intelektualizma, ali..jadno je to sve. sve je to..tko sto ja, komu cemu meni, kus dis daj, os nes biz.. :xzubo:
Beta ženka

Post 15 Dec 2011, 12:35

Zanimljivo, mene se prozivalo fašisticom jer bih počistila zemlju od govana, al' kad DEEESNICA otvoreno kaže da je fašist(ica), onda je to simpatično. A pa da - to i jest imanentno desničarskom biću, pobogu.
Neš ti desničara koji bar nekog nije priklao (ili barem mašta o tome) u ime ksenofobičnih ideologija. :facepalm:
Stitch
Head Honcho
Post 15 Dec 2011, 12:39

Beta ženka » wrote:Neš ti desničara koji bar nekog nije priklao (ili barem mašta o tome) u ime ksenofobičnih ideologija. :facepalm:
Budući da moram van, klonim se dugih postova, reći ću samo da je ovo skroz-naskroz krivo. Ljevičari su pobili daleko više ljudi. :kava:
Potpisi su za budale.
Beta ženka

Post 15 Dec 2011, 12:41

Hekatonhir » wrote:
Budući da moram van, klonim se dugih postova, reći ću samo da je ovo skroz-naskroz krivo. Ljevičari su pobili daleko više ljudi. :kava:
Aham. To si brojao prije spavanja? Što kad se probudiš? :kava:

(ako se mene pita, pobili su premalo :kava: :kava: )
  • Information