Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 11 Dec 2011, 20:24

Margarita » wrote: Što fali Velebitu? Zašto domoljublje ne bi bilo u njemu? Takvo mi je najbliže.
Pa Velebit si mogla volit i u Austro-Ugrarskoj i u Jugama i u SHS-ovima i NDH i u RH. Pod uvjetom da jako dugo živiš, jelte.

Margarita

Post 11 Dec 2011, 20:30

Pa da, volim rodnu grudu, najfinija mi je voda s izvora iz babinog sela. Baš me briga kako zovu zemlju u kojoj je, to je prolazno. Ljubav nije.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 20:34

Margarita » wrote:Pa da, volim rodnu grudu, najfinija mi je voda s izvora iz babinog sela. Baš me briga kako zovu zemlju u kojoj je, to je prolazno. Ljubav nije.
Eto, to. Ne moram voljeti državu da bih voljela zemlju.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Margarita

Post 11 Dec 2011, 20:37

Herp » wrote:
Eto, to. Ne moram voljeti državu da bih voljela zemlju.
Država je servis. Ko plinara ili elektra.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 11 Dec 2011, 20:37

Margarita » wrote:Pa da, volim rodnu grudu, najfinija mi je voda s izvora iz babinog sela. Baš me briga kako zovu zemlju u kojoj je, to je prolazno. Ljubav nije.
Ma ja, al to nije domoljublje. To ti je više...lokalpatriotizam. :zubo:
JPK

Post 11 Dec 2011, 20:45

Nabijem domoljublje i Jugoslaviju na sedamsto kuraca! :xlux:
Biti i mniti svemiropolisno
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 21:02

JPK » wrote:Nabijem domoljublje i Jugoslaviju na sedamsto kuraca! :xlux:
Živio govornik :xlux:

Čitam vas pa sve razmišljam kako bih pristojno napisala da mi puca penis za Hrvackom :xzubo:
Ko što mogu voljet što je more na karibima krasno i sunce i palme i pijesak, tako mogu i ovo naše, samo što me netko ograničio nekom proizvoljno određenom granicom i dao mi domovnicu.
Domoljublje je besmislena debilana kojom hadeze kupuje glasove :xlux:
Beta ženka

Post 11 Dec 2011, 21:35

Pa ja volim i Velebit i Ohrid i Unu... Da, definitivno - Jugoslaviju. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Hroboatos

Post 12 Dec 2011, 00:37

Dobar dio je ovih pisanija nezreo, a možda još više- emocionalno zakinut.
To su uglavnom dječja pitanja i iskazi.

Eventualno je zanimljivo pitanje je li taj stav prolazno stanje, nešto kao ospice, ili trajniji defekt, nešto kao trajna oštećenost, poput autizma. Bilo kako bilo, bilo koja apologetika polufeudalnih regionalizama i totalitarnoga zatupljivanja kakva je bila Jugoslavija- diskivalificira sugovornika za bilo kakvu ozbiljniju raspravu.
Beta ženka

Post 12 Dec 2011, 01:04

A.P. » wrote:
:D
U zadnje vrijeme se domoljublje i svelo na to, istina.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 12 Dec 2011, 02:46

Kaže lik koji slavi Francetića. :facepalm: Baš si našao izvor.
Margarita

Post 12 Dec 2011, 09:43

Hroboatos » wrote: Bilo kako bilo, bilo koja apologetika polufeudalnih regionalizama i totalitarnoga zatupljivanja kakva je bila Jugoslavija- diskivalificira sugovornika za bilo kakvu ozbiljniju raspravu.
Daj se malo okreni oko sebe. Ovdje si jedino ti diskvalificiran.
vrrrlet

Post 12 Dec 2011, 09:52

Emericzy » wrote: Ma nemoj!

Hitler tebi stvarno nije komičan? Jesi li pratio koji od njegovih govora, zaboga? Pa to je destilat komične opere. Ili Mussolini... opera buffa. Napoleon nije bio ništa bolji. Ili G. W. Bush. Jedino orijentalni masovni koljači nisu komični. Ali možda je stvar u meni, jer ne razumijem azijatski humor.
Azijatski humor ne postoji. Mislim, možda postoji, kao i Bog, ali ga nikad nitko nije vidio.

A nama bliski tresator svijeta Njofra Đmantu je također bio lik iz komične opere, štoviše, tragikomične. Odlučno je uveo Hrvatsku u 19. stoljeće, i zato mu vječna hvala.
Herp » wrote:
Eo ja kao deklarirati levičar :o ću ti odgovoriti da sam isto tako i domoljub.
Volim svoju domovinu na način da volim njena biogeografska i geološka :zubo: obilježja.
I ja sam biogeografsko obilježje! :lux:
Margarita » wrote: Što fali Velebitu? Zašto domoljublje ne bi bilo u njemu? Takvo mi je najbliže.
Ja znam vilu Velebita. :cerek: Kako ju ne voljeti? Ta mala tako dobro penje, izgleda, smije se i misli da mora izazvati erekciju. A...... Š......., pusa!
A.P. » wrote:
Živio govornik

Čitam vas pa sve razmišljam kako bih pristojno napisala da mi puca penis za Hrvackom :xzubo:
Ko što mogu voljet što je more na karibima krasno i sunce i palme i pijesak, tako mogu i ovo naše, samo što me netko ograničio nekom proizvoljno određenom granicom i dao mi domovnicu.
:eek:

To je more naše. :durica: Nisu nam pradjedovi pirati s Kariba, i nisu zbog Kariba ginuli. Da smo osvajači, ne bi se trebali ponositi, ali naša borba je uglavnom bila borba za slobodu, a ne protiv nje. Tek samostalnošću Hrvatske mi konačno ostvarujemo svoju težnju da se borimo za kurac, a ne za slobodu.

Š'a, sa'š reć' da ni kurac ne voliš?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Emericzy

Post 12 Dec 2011, 11:50

Zemljotresno važniji od tog tvog Dolića.

Mislim, ne volim ga. A znam o njemu podosta. Radio sam s njime dva intervjua, jedan još u ratnim danima. Ide mi intenzivno na živce. Ne poštujem ga baš osobito. Ali neusporedivo je važniji od tog anonimusa koji po njemu pljuje.

Ima pljuvanja po Jergoviću s kojima sam se spreman složiti, ali Tolićevo pljuvanje mi je jako, jako daleko od pameti.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 619 times
Been thanked: 958 times
Post 12 Dec 2011, 18:57

Čiji je to pseudonim?
Potpisi su za budale.
Hroboatos

Post 13 Dec 2011, 14:15

Emericzy » wrote: Zemljotresno važniji od tog tvog Dolića.

Mislim, ne volim ga. A znam o njemu podosta. Radio sam s njime dva intervjua, jedan još u ratnim danima. Ide mi intenzivno na živce. Ne poštujem ga baš osobito. Ali neusporedivo je važniji od tog anonimusa koji po njemu pljuje.

Ima pljuvanja po Jergoviću s kojima sam se spreman složiti, ali Tolićevo pljuvanje mi je jako, jako daleko od pameti.
Jergović je samo pumpano piskaralo i ništa više.
http://www.dnevno.hr/zvonimir_hodak/pse ... 15948.html

I ovo je previše, jednostavno previše ...
Aristocat

Post 13 Dec 2011, 15:14

Hroboatos » wrote:
Jergović je samo pumpano piskaralo i ništa više.
Mm. Kako nije. Da je tako, sto bi ti trazio linkove u kojima ga nepumpana piskarala ruze.
Bas bi te bilo briga. :)
JPK

Post 13 Dec 2011, 15:20

Jergović je iritantni moralizatorski serator biblijskih proporcija. Nisam mu čitao knjige, to se odnosi na kolumne i ostala sranja koja piše po novinama.
Bijedni gnom.
Biti i mniti svemiropolisno
Emericzy

Post 13 Dec 2011, 15:39

Hroboatos wrote:Jergović je samo pumpano piskaralo i ništa više.
Neće biti. Ne volim ga baš ni ja, ali umije pisati. Meni su njegove teme nezanimljive, ali vještinu s riječima ima.
JPK » wrote:Jergović je iritantni moralizatorski serator biblijskih proporcija. Nisam mu čitao knjige, to se odnosi na kolumne i ostala sranja koja piše po novinama.
Bijedni gnom.
Slažem se. Ali kažem, umije pisati. Šteta što se nije prihvatio pisanja nečeg smislenijeg.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 619 times
Been thanked: 958 times
Post 13 Dec 2011, 15:41

Jedno je Jergović književnik, a drugo Jergović novinar. Na potonjeg uopće ne treba trošiti riječi.
Potpisi su za budale.
Emericzy

Post 13 Dec 2011, 15:43

Hekatonhir » wrote:Jedno je Jergović književnik, a drugo Jergović novinar. Na potonjeg uopće ne treba trošiti riječi.
E, to sam tražio, takvu neku pametnu formulaciju, ali mi je pobjegla i otišla k tebi.
Hroboatos

Post 13 Dec 2011, 16:01

Emericzy » wrote: E, to sam tražio, takvu neku pametnu formulaciju, ali mi je pobjegla i otišla k tebi.
E moj Emericzy, otkud od tebe ovakve bljuzge ?
Ne moramo se slagati, no sigurno si pismen i načitan
.

Ja bar znam odijeliti djelo od čovjeka, i smatram da je Leonid Leonov, staljinistički gnoj, velik pisac, a u propaloj Yu da je "Knjiga o Milutinu", pamflet Danka Popovića, vrlo dobar i emocijama nabijen roman- unatoč očitoj antihrvatskoj komponenti.

No, ti Jergovići, Tomići,... sve to ne vrijedi, pa to je.
Aristocat

Post 13 Dec 2011, 16:12

Hroboatos » wrote:

No, ti Jergovići, Tomići,... sve to ne vrijedi, pa to je.
Zasto obracati paznju na nesto sto ne vrijedi? Cemu trud?
  • Information