Meni je Horvat držao vježbe iz Kvantne fizike (profesori na FER-u, vježbe drže na PMF-uLastan » wrote: Horvat?
Nije bio pretjerano zanimljiv.
Ne mora značiti, oni turistima već po difoltu pokazuju kako do javne kuće.Emericzy » wrote: Meni je jedno dijete bilo u Argentini par dana. Veli, definitivno španjolski. Pričalo na španjolskom, svi ga razumjeli. On o razumjelo 90% svega što mu se reklo i zvučalo mu je skroz španjolski.
O, kako da ne, kako da ne. Sve tulipan do tulipana.Lastan » wrote: Ne cveta cvetje ni u tvoje preduzetje?
Ne pričamo o istom. Ovo tvoje je nešto sasvim drugo, a još pride govoriš o sasvim zdravom čeljadetu trenucima dok se neurološke veze nisu ni počele kidat.Lastan » wrote:Postoje ljudi koji nisu za jezike.
Obično ih prepoznaš kao one koji u materinskom jeziku imaju kompetenciju budilice.
Osoba koja svlada materinski jezik, koji je – kao i svi drugi jezici – znakovni sustav kojim se može opisati čitav univerzum, uključujući sve druge znakovne sustave – pa, ta osoba može svladati i svaki drugi ljudski jezik. Neće nužno u drugom jeziku dosegnuti jednako visoku razinu kao u prvom, ali ako može pojmiti “ja sam Mirko”, može pojmiti i “I am Mirko” i “我是小平”.
Osoba koja ima nekakvu normalnu kompetenciju u prvom jeziku a glupavo se cereka umjesto da nauči nešto u drugom lijena je i blesava. Njena glupost proizlazi iz intelektualne lijenosti, ne iz neuroloških felera.
Imaju oni veze, naravno. Jer je sintaksa vrlo matematička, naročito ako rečenicu smatraš n-dimenzionalnim prostorom u kojem se svakakva sranja događaju.
No opet: netko tko je svladao prvi jezik i trebao bi na maturu… sorry, ali to nije pišmevrit razina.
Ajme kako praktičan razlog. Ja sam se nadala nečem tipa da se Disneyjev omiljeni djed rodio bez kažiprsta, recimo.Lastan wrote: Lakše ih je crtati. I brže.
A kad crtaš 24 sličice za sekundu programa, male uštede puno znače.
Khm.... Hoćeš li reći da Argentinci o toj temi govore španjolski, a o drugim temama nekakav svoj jezik? Inače, moje dijete nije tamo bilo kao turist.Nikolajevna » wrote:
Ne mora značiti, oni turistima već po difoltu pokazuju kako do javne kuće.
Na vježbama? Ne sumnjam. Iako je tip frik; znalo se dogoditi da na početku auditornih netko dođe s nečime što ne zna riješiti, Horvat pogleda, održi auditorne, a onda na kraju “e, kolega, ovako se rješava onaj zadatak koji vas zanima” i ispiše u pol minute na ploču.JPK » wrote: Meni je Horvat držao vježbe iz Kvantne fizike (profesori na FER-u, vježbe drže na PMF-u).
Nije bio pretjerano zanimljiv.
Ne. Kidanje neuroloških veza, istina, krajnje je nezgodno kad treba usvojiti novi fonološki sustav. Jer se kidanjem neuroloških veza u vrlo ranoj dobi – predlingvističkoj, zapravo – audioperceptivni sustav ugađa na fonemski sustav jezikâ koji okružuju dijete.nina williams » wrote:Ne pričamo o istom. Ovo tvoje je nešto sasvim drugo, a još pride govoriš o sasvim zdravom čeljadetu trenucima dok se neurološke veze nisu ni počele kidat.
Vjeruj mi, pozna se to. I to jako dobro.Ja govorim o dva sasvim drugačija slučaja-o defektima pri rođenju ili u daljnjem razvoju, o neurološkim uzrocima poremećaju učenja ili slušnim problemima, ne o mentalnoj retaradaciji.
Štajaznam, bezvezan primjer: disgrafičar* nije glup kad napiše riječ s par slova manje. To što ga neki percipiraju ko glupana, to je drugi par opanaka.
I ne mora se to na svakodnevno (i svakom) vidljiv način odražavati u materinjem jeziku. Tu je čeljad već usvojila određene matrice i dovoljno je da ih ponavlja.
Imam disgrafičnog kolegu. Vjerojatno je i malo disleksičan, ali glavni mu je problem disgrafija.EDIT:* E da, nemoj me sad pitat i jesam li disgrafična, nisam, ja ti to tako namjerno.
Icuceee, pošićni tušLord Byron » wrote:Znate li da postoje slušalice za tuš koje svijetle plavo dok kroz njih teče hladna, a crveno dok kroz njih teče vruća voda?
Kojem geniju je pao na um tako veleban izum? Koja budala će to kupiti?
Hm... samo malo... ojebote, pa ja sam budala koja je to kupila. Mislim, mogu ja sad tvrditi da nisam imao pojma, da nisam gledao i tako to - samo ću pokupiti naramak kava-smajlija.
Ono iz čega teče voda. Imaš slavinu (pipu, špinu), pa crijevo pa slušalicu.Morticia » wrote:Što su to slušalice za tuš?
Sad ću ja napisat' "znam, nudiš mi se" pa najebat' ko onda s trudnoćom.Almost Rosey » wrote:Jel se smijem doć otuširat kod tebe?
Nastavak za crijevo. Izgleda kao velika starinska slušalica za telefon, pa zato valjdaMorticia » wrote:Što su to slušalice za tuš?
Da. Neke čak imaju još i zeleno svjetlo za mlaku vodu.Lord Byron » wrote:Znate li da postoje slušalice za tuš koje svijetle plavo dok kroz njih teče hladna, a crveno dok kroz njih teče vruća voda?
Pa nudim seLord Byron » wrote: Sad ću ja napisat' "znam, nudiš mi se" pa najebat' ko onda s trudnoćom.
I ja sam mislila da su prave slušalice.Beta ženka » wrote:A valjda ovo
Ja sam isprva mislila da su slušalice za slušati muziku(naime, prijateljica ima tuš-kabinu s radiom i mp3 playerom pa ono...).
Mda, tako uvijek počne.
My thoughts exactly!sabaa » wrote: I ja sam mislila da su prave slušalice.
Još si mislim, kak znaš koje boje svijetle kad su ti na ušima, onak da, ako netko uđe u kupaonu zna s kojom se temperaturom vode tuširaš.
Uh, bogati, ovo "ja biram" dolazi tek nakon tuširanja valjdaLord Byron » wrote: Mda, tako uvijek počne.
A onda krene "joj, baš imaš super Pokemon bokserice... a 'ko je taj Pokemon, hihihihihi... I dok si rekao "ja biram tebeeeeeeee!", ja opet iskorišten.
Ne više od obične malo kvalitetnije slušalice - nešto više od sto kuna ("samo" plavo-crvena kombinacija).Morticia » wrote:Lorde, ako nije tajna (ako jest sorry i nemoj odgovoriti)- koliko to cca košta?
Jako, jako mi se sviđa, ŽELIM!!!![]()
I ja bih...Lord Byron » wrote: Ne više od obične malo kvalitetnije slušalice - nešto više od sto kuna ("samo" plavo-crvena kombinacija).
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests