Morticia » wrote:Evo, mene recimo zanima što točno znači- potrošena?
Što se potrošilo seksom?
Mozak, duša, srce?
Jer nisu li, ili ne bi li trebali biti, osobi koja toliko cijeni duhovno, ljubav i romantiku, upravo mozak, duša i srce najbitniji?
Dakle, voljela bih da mi netko objasni- na koji način se seksom troši ono što je u ljubavi najbitnije?
seksom sa puno ljudi i često se potrošiš- ti.
jer, živimo u kulturi gdje se cijeni novo- pogledaj samo kako se kupuju novi auti, odjeća, mobiteli, nakit i sl.
kroz istu prizmu gledamo ljude. u kulturi gdje naglas izričemo našu toleranciju, iza maske se često nalazi još uvijek ona netrpeljivost prema drugačijima, oni koji možda više žive život kakav žele.
kad to prenesemo na seks, i nađemu jednu koja se rado jebe ( s više osoba, ne u isto vrijeme), a mi ne možemo jer ili nas ne žele mnogi ili nas okolina ograničava, najlakše je stigmatizirati ovu jebaljku iz primjera
potrošenošću. valjda učestalim seksom s više od jedne osobe cijelo tvoje tijelo, ali i duša, i um, gube na kvaliteti.
ja mislim da osobe koje koriste taj termin nose u sebi nesigurnost. Nesigurnost da nije na nivou u odnosu s nekim tko ima više milja iza sebe. nesigurnost da nije u tom odnosu isto samo radi nabijanja kilometraže ovome/ovoj s više iskustva, i na kraju, nesigurnost spram okoline/društva. jer ako ne znaš postaviti granicu između svog svijeta i okoline, to što okolina govori da hodaš s potrošenom curom nimalo nije laka ni ugodna činjenica.
maknuti ovu stigmu nije baš lako, jer je ukorijenjena u našu tradiciju i trebalo bi mijenjati više stvari: odnos prema seksu, prvom seksu, drugim partnerima, nevinosti, bolestima koje dolaze neovisno s kime sve spavaš. moram li spomenuti da se ženama koje pokupie taj pridjev dešava da ih se smješta i među manje dobre osobe?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.