Slažem se gotovo sa svim što je Ombia napisala. Ne može mi nikakav net, ni čet ni forum zamijeniti prave ljude i pravi razgovor. Odnosno, dosad još nisam osjetila neku značajniju potrebu za povjeravanjem na netu. Iako imam i imala sam jako dobrih virtualnih frendova. Desi se i povjeravanje, ali samo kao spontana posljedica druženja i ćaskanja...Ljudi su ljudi, čovjek je društveno biće i ima potrebu za pravim ljudima. Na netu su također pravi ljudi, razumije se. Ali...Glas, smijeh, gestikulacija, dodir i pogled su neusporedivi sa slovima i smajlićima. A u mom slučaju, u momentima usamljenosti, net mi može samo pogoršati stvari. Al dobro, tako je kod mene, shvaćam da nismo svi isti.
A slažem se i što se tiče većih druženja uz kotlovinu. Takva druženja možda jesu površna, što opet ne mora biti nikakav minus, ali itekako pružaju mogućnost da se izrodi kakvo intimnije i dublje druženje u dvoje, troje.
Malo mi je čudno ovo što ex anais priča o ljudima i njihovim stavovima u RL. Pa kroz život, htio - ne htio, od djetinjstva, škola, poslova, ljubavi pokupiš prijetelje i poznanike različitih profila i stavova. Naravno da ih s vremenom sve više filtriraš, al ne nužno po životnim stavovima. Zar ne? Šta ja znam, kad imam jaku potrebu povjerit se, nisam izbirljiva unutar tog svog kruga prijatelja, frendova i znanaca. Probleme s deckima, obitelji, poslom i ostalim banalnostima može razumijeti i kumica s placa. Ukoliko je dobronamjerna. To ne znači da nisam izbirljiva kad su prijatelji u pitanju, jesam, ali susretala sam i okrojele hadezeovce u duši (ovo je samo banalan primjer covjeka s razlicitim stavovima) koji su bili i duhoviti i dobroćudni i pošteni. Pa i pametni

Nemam potrebu takve neke ljude eliminirat iz života ukoliko zadovaljavaju neke druge, bitnije, kriterije. A ovisno o tim stavovima i svjetonazorima stvaram s njima način komunikacije i druženja. Tj, koristim ih na različite načine, ajmo tako reć.
Secret, čitavo vrijeme imam osjećaj da znam o čemu se radi kod tebe. Tj., da znam o kojoj je dijagnozi riječ. Vjerojatno se varam, a i nadam se da se varam. No nebitno. Lijepo pišeš, odnosno vrlo razumljivo.