Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 11 Dec 2011, 19:53

A.P. » wrote:
Odgovori mi: jel bi tebe iritiralo da nakon 16 sati poduke (ne školskih) netko i dalje ne zna reći my name is jovanka? A pripremaš ga da polaže višu razinu državne mature u kojoj mora pisati esej na tom jeziku za 6 mjeseci?
Evo odgovorim ti: ne. Nisu svi za sve, prije bih pomislila da mu s mozgenom nešto ne štima, a to definitivno nije stvar koja bi me nervirala.
A.P. » wrote:Nervira me jer je glupa i jer uz to ne želi učiti i sve joj je zajebancija.
Ostali koji su možda glupi bar stisnu, nauče i prođu.
Ajebote, baš si super. Kao, ona može utjecat na to.
Možda ne želi učiti jer joj jebački ne ide, a možda joj je zajebancija način na koji se nosi sa svojim nedostacima.

Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 19:55

Margarita » wrote: Nekako sam naivno očekivala da su ti direktori i zastupnici išli u gimnaziju.
Moj tata je završio kemijski faks pa mi svejedno nije znao objasniti neke stvari kad sam ga tražila.

Nakon 30 godina nebavljenja nečim jednostavno neke stvari više ne znaš i treba ti jako puno vremena i truda da ih opet savladaš prvo za sebe, a tek onda da ih razumiješ do te mjere da ih možeš prenijete nekome drugome.
Iluzorno je očekivati da čak i ja, 'vako mlada, baratam gimnazijskim znanjem bilo kojeg predmeta tako da mogu njime mlatarati okolo. Ako ti možeš, najiskrenije, svaka čast. :ne zna:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 20:01

nina williams » wrote: Evo odgovorim ti: ne. Nisu svi za sve, prije bih pomislila da mu s mozgenom nešto ne štima, a to definitivno nije stvar koja bi me nervirala.

Ajebote, baš si super. Kao, ona može utjecat na to.
Možda ne želi učiti jer joj jebački ne ide, a možda joj je zajebancija način na koji se nosi sa svojim nedostacima.

Pa da, nešto joj ne valja s mozgom: nema dovoljno sinaptičkih veza među sivim stanicama da sa 27 godina i završenih 12 godina obrazovanja i 8 godina učenja engleskog jezika ne zna nakon 16 sati podsjećanja na taj isti jezik, kad ne zna nakon 16 sati plaćenih iz njenog džepa reći tko je i što je, skužiti da mora ona sjesti i učiti, a da joj ja neću usaditi znanje magično svojim prisustvom.
Iritantno je jer se kezi, smije i odbija učiti, jer kaže da "nije ona baš pametna", al svejedno neće učiti.
Nitko nije toliko glup da ne može znati nakon 16 sati zapamtit I am you are he she it is we you they are. Ili ćeš reć da je to ok, jadna ona možda joj je to preteško, a ja sam nestrpljiva? Ne razumijem stvarno čemu ovo izigravanje majke tereze :xne zna: To bi iznerviralo već isusa krista.
Margarita

Post 11 Dec 2011, 20:07

Herp » wrote: Iluzorno je očekivati da čak i ja, 'vako mlada, baratam gimnazijskim znanjem bilo kojeg predmeta tako da mogu njime mlatarati okolo. Ako ti možeš, najiskrenije, svaka čast. :ne zna:
Ma, ja imam sreće da kad ne znam znam ko zna. Pa zvrcnem telefonom da me podsjete. I još više sreće da me klinci rijetko što i pitaju.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
nina williams

Post 11 Dec 2011, 20:11

A.P. » wrote:

Pa da, nešto joj ne valja s mozgom: nema dovoljno sinaptičkih veza među sivim stanicama da sa 27 godina i završenih 12 godina obrazovanja i 8 godina učenja engleskog jezika ne zna nakon 16 sati podsjećanja na taj isti jezik, kad ne zna nakon 16 sati plaćenih iz njenog džepa reći tko je i što je, skužiti da mora ona sjesti i učiti, a da joj ja neću usaditi znanje magično svojim prisustvom.
Iritantno je jer se kezi, smije i odbija učiti, jer kaže da "nije ona baš pametna", al svejedno neće učiti.
Nitko nije toliko glup da ne može znati nakon 16 sati zapamtit I am you are he she it is we you they are. Ili ćeš reć da je to ok, jadna ona možda joj je to preteško, a ja sam nestrpljiva? Ne razumijem stvarno čemu ovo izigravanje majke tereze :xne zna: To bi iznerviralo već isusa krista.
Tereza nema veze. :zubo: Postoje ljudovi koji nisu za jezike, nekad od rođenja, nekad i od naknadnih oštećenja. Ma viđ me rimozne.
I to uopće ne mora imat veze s drugim područjima/sposobnostima. Al ih ubijanje u pojam radi jedne stvari može ubit u pojam i u drugim stvarima.
Koliko se sjećam, al ne bih se u to jako pouzdavala, znaju imat veze jezici i matematika. I da ima jednostavna paušalna provjera koja more bit jako indikativna-ako čeljade ne more ponovit unatrag manje od 6(?) znamenki-nešto ne štima neurološki.
Tad nije stvar da 'neće učiti', nego ne može naučiti.
Nemoj mi samo reć daš takve ismijavat i govorit im da su glupi?
Almost Rosey

Post 11 Dec 2011, 20:19

Herp » wrote:
Hm.
Ne. :xlux:
Oh, okay then :D
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 20:22

nina williams » wrote: Nemoj mi samo reć daš takve ismijavat i govorit im da su glupi?
Dobro, jesam napisala negdje da sam joj rekla da je glupa, prigovarala joj nešto ili išta slično?
To pišem ovdje da se ispušem, naravno da tako nešto neću reći njoj.
Ona nema oštećenja, lijena je i dekoncentrirana, i otežava i meni i sebi, perfektno je u stanju ponoviti šezdeset znamenki, a njoj se zajebava. To joj je važno, a ona se zajebava. Da, glupa je, i to ko kurac.
Ne razumijem zašto ljudi skoče nekom za vrat npr. ovako kao ti meni, onako predstrožno dušebrižnički, bez da uopće znaju priču? Mislim, složila si scenarij kao da ona jadna ima oštećenja mozgovna, a ja ju bičem tjeram (karikiram) govoreć joj da je glupa :xzubo:
nina williams

Post 11 Dec 2011, 20:34

A.P. » wrote:
Dobro, jesam napisala negdje da sam joj rekla da je glupa, prigovarala joj nešto ili išta slično?
Da, dobro moja greška. Ja ne bi pričala to tako, a da prije i tom nisam rekla, pa sam se uživila.
A.P. » wrote:To pišem ovdje da se ispušem, naravno da tako nešto neću reći njoj.
Ona nema oštećenja, lijena je i dekoncentrirana, i otežava i meni i sebi, perfektno je u stanju ponoviti šezdeset znamenki, a njoj se zajebava. To joj je važno, a ona se zajebava. Da, glupa je, i to ko kurac.
Ne razumijem zašto ljudi skoče nekom za vrat npr. ovako kao ti meni, onako predstrožno dušebrižnički, bez da uopće znaju priču? Mislim, složila si scenarij kao da ona jadna ima oštećenja mozgovna, a ja ju bičem tjeram (karikiram) govoreć joj da je glupa :xzubo:
Gdje? S tim što sam rekla da si baš super s izrugivanjem tuđe gluposti? Zbilja? :misli:
Hm, a ja baš mislila da fino i obzirno upozoravam na neprimjerenost.
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 20:40

Ja znam da je neprimjereno rugat se ičemu, ali odabrala sam bit neprimjerena i politički nekorektna na forumu, if you don't mind :xlux:
nina williams

Post 11 Dec 2011, 20:43

A dobro. Znaš li ondak išta o četveroprstim likovima?
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 20:52

Ne znam.
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 21:56

A.P. » wrote:Ja pripremam žensku od 27 godina za državnu maturu.
Nakon 16 sati ona još uvijek ne zna konjugirati to be & to do po licima, a treba pisati esej na engleskom u petom mjesecu :xlux:
napiši joj esej. nek ga nauči napamet.
cilj joj je da prođe, ne da zna jezik, zar ne?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 21:57

Ne mogu joj napisat esej kad temu vide tek kad otvore papire. A i esej nije jedino što testiraju, testiraju sve, a ona nema pojma.
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 22:06

Termičko rastezanje čvrstih tijela. Cijelo popodne. Jedna jedina jebena formula. l=l0·(1+βΔT).

Još nije skužila. Što još da napravim? :gaah:
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 22:07

A.P. » wrote:Ne mogu joj napisat esej kad temu vide tek kad otvore papire. A i esej nije jedino što testiraju, testiraju sve, a ona nema pojma.
mene je ovo podsjetilo na izbor za miss.
gledala sam jedne godine, i među naj 10 ušlo je valjda 6 curki iz srednje i južne Amerike, sve one zgodne Latine. onda se svaka išla predstaviti, na tako dobrom engleskom: vokabular, dikcija, sadržaj..ma sve
onda ih je žiri išao pitati neke stvari kakve se i inače pitaju na tim natjecanjima. i tu me zbunilo. stajale su ko zamrznute ljepotice sa smiješkom, dok do njih ne bi došao prevoditelj, one bi poslušale, i nastavile na svom tečnom jeziku ablati ili u slučaje Argentine i Brazila, govoriti argentinski i portugalski.
dakle, ako može izbor za miss juniverz, zaš ne bi izbor za fax?

edit: ja ne znam pročitati ovo što je MightyMe napisala.odgovor bi dobro došao, na našem jeziku, hvala :)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 22:09

Državna matura se sastoji od eseja i još testova gramatike. Prvi problem je što se ne zna koja će tema bit na eseju, a drugi je što treba naučiti gramatiku za drugi dio testa :D
Margarita

Post 11 Dec 2011, 22:12

Pješčana » wrote: znam pročitati ovo što je MightyMe napisala.odgovor bi dobro došao, na našem jeziku, hvala :)
To ti je nešto prosto. Frajer se rastegne ovisno od toga koliko je zagrijan i koliko mu genetika dopušta.
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 22:15

Pješčana » wrote:
edit: ja ne znam pročitati ovo što je MightyMe napisala.odgovor bi dobro došao, na našem jeziku, hvala :)
Napisao. :)
Našao sam se u istoj situaciji jer pokušavam objasniti jednu stvar iz fizike, ali me ne ide. Postoji jedna formula koja se koristi svugdje. U svim zadacima ima 3 od 4 varijable zadane. Te 3 varijable treba uvrstiti u formulu i izračunati četvrtu. Nebi bog.
Aristocat

Post 11 Dec 2011, 22:24

MightyMe » wrote: Napisao. :)
Našao sam se u istoj situaciji jer pokušavam objasniti jednu stvar iz fizike, ali me ne ide. Postoji jedna formula koja se koristi svugdje. U svim zadacima ima 3 od 4 varijable zadane. Te 3 varijable treba uvrstiti u formulu i izračunati četvrtu. Nebi bog.
Pokusajte objasniti kao djeci od sedam godina. Ponekad uspjeva. :)
(Ovo ne govorim pejorativno, vec dobronamjerno).
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 22:25

ok, muško, pamtim :D
sjećam se ja da ide nekako ovako: čvrsta tijela se uslijed izlaganja toplini griju i rastežu, i ne znam zašto mi je odmah legura pala na pamet.
ali davno je bilo a ja sam umorna od ovog dana, i fakat se ne mogu sjetiti ničeg više .
Margarita, trebala bi ti držati instrukcije :zubo:
Margarita

Post 11 Dec 2011, 22:28

Pješčana » wrote: Margarita, trebala bi ti držati instrukcije :zubo:
Ja sam inženjer a ne znanstvenik, objašnjavam praksom.
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 22:30

Margarita » wrote: Ja sam inženjer a ne znanstvenik, objašnjavam praksom.
ohpardongđoinženjerko :rolleyes: :xzubo:
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 22:32

Pješčana » wrote: dok do njih ne bi došao prevoditelj, one bi poslušale, i nastavile na svom tečnom jeziku ablati ili u slučaje Argentine i Brazila, govoriti argentinski i portugalski.
Uz rizik da ispadnem glupa i neobrazovata otprilike kao i ova djeca oko koje pizdimo trenutno, ne ablaju li Argentinci također :confused:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 22:33

Herp » wrote:
Uz rizik da ispadnem glupa i neobrazovata otprilike kao i ova djeca oko koje pizdimo trenutno, ne ablaju li Argentinci također :confused:
ne baš. postoji baš argentinski jezik.
ne mislim da je neka razlika, ali je jezik.
objašanjvale su mi frendice koje su studirale španjolski, uglavnoj nije ista stvar.
Margarita

Post 11 Dec 2011, 22:34

Pješčana » wrote: ohpardongđoinženjerko :rolleyes: :xzubo:
Pa da, moraš uzeti u ruku i probati leguru, onda se lakše zapamti.
  • Information