Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 13:45

robot jura » wrote: Mi (moja obitelj) je živjela tada vani - nismo bili u političkoj emigraciji, ali se tata s njima družio. I bilo je na televiziji. I nije ni nama, iako je tata non stop na kazetama puštao "Ustani bane" (iz domoljubnih, ne nacionalistističkih pobuda), bilo svejedno kada je Tito umro. Ok, ja sam bila dijete, ali poštivali smo ga zbog nekih dobrih i velikih stvari koje je napravio. Stari nije baš plakao, ali bio je dirmut. A on je znao, iako to nama nije govorio, koja su se sranja nekima događala u onom sustavu.
Ja mislim i da su moji plakali, iako nisam 100% sigurna.
Jest, ljudi su masovno bili privrženi drugu Titi, najvećem sinu naših naroda i narodnosti.
Ja se i danas danas znam potpisat kao Tito. Ono, na ćirilici, jer je puno zanimljiviji taj ćirilični potpis.
Zapravo, ne znam što želiš postići tim pitanjem, Beta?

Nek(v)arljiva.
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 13:47

vrrrlet » wrote:
Ja sam imao tri godine, pa se ne sjećam baš nešto toga. Ne bih plakao, meni nije tužno kada umru ljudi puni sebe, izdajice najbližih drugova, vlastitih ideala, satiratelji drugačijeg mišljenja.
Ja se sjećam, iako sam imala dvije. Khm khm.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 13:47

Ja sam bila u trbuhu, al' sigurna sam da sam i k'o fetus plakala. :crying:

Jeste li vi vidjeli ikad Goli otok? :kokice:
Izuzetno ljupko mjesetašce, sigurna sam da im uopće nije bilo tako loše tamo.

Jebavastito.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 13:48

kukuriku » wrote:
Jest, ljudi su masovno bili privrženi drugu Titi, najvećem sinu naših naroda i narodnosti.
Najveći sin naših naroda i narodnosti je Veli Jože, on je bio puno veći od Tite i hrast mu je bio metla. Tito nije ni držao metlu. Da se ne vidi da je viša od njega.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 13:52

kukuriku » wrote:
Ja se sjećam, iako sam imala dvije. Khm khm.
Ti si djevojčica, vi ste razboritije, prije odrastate. Ali, khm, khm, i prije postajete ružne, u četrdesetima vas više nitko neće, dok mi tek tada dozrijevamo i najljepši smo.

Meni je drago da nisam plakao za Titom. Ja sam tješio djevojčice, mislio sam da im je netko ukrao lutku ili čokoladu. Možda sam i tebe tješio, tko zna?
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 13:53

Morticia » wrote:Ja sam bila u trbuhu, al' sigurna sam da sam i k'o fetus plakala. :crying:

Jeste li vi vidjeli ikad Goli otok? :kokice:
Izuzetno ljupko mjesetašce, sigurna sam da im uopće nije bilo tako loše tamo.

Jebavastito.
Kome ti to?
To što sam plakala s dvije (khm, khm) godine, ne znači da bi sad plakala.
I to što ljudi plaču bezveze, uzmi samo lelek nad smrću princeze Diane, ne znači da vaistinski nekog vole.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 13:56

Nisam tebi govorila. :o
Sa dvije (khm, khm) godine i nisi znala bolje.
Mnogi onda nisu znali bolje i drugačije. Iako su neki imali čak i više od dvije (khm, khm) godine.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
robot jura

Post 07 Dec 2011, 13:56

vrrrlet » wrote:dok mi tek tada dozrijevamo
Jesi siguran? :zubo:

Da se vratimo temi - jedna stvar mi nije jasna. Zar stvarno netko priželjkuje i aktivno radi na povratku Juge? Ja to, majke mi, nigdje ne vidim.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 13:57

robot jura » wrote: Jesi siguran? :zubo:

Da se vratimo temi - jedna stvar mi nije jasna. Zar stvarno netko priželjkuje i aktivno radi na povratku Juge? Ja to, majke mi, nigdje ne vidim.
Ja.
Jer ja ne zaslužujem demokraciju.
Goli otok FTW!!! :lux:

:facepalm: :xlux: :xzubo: :unda:
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:02

Ni ja.
Mi idemo u Euroslaviju 2.
Jer će sad bit dvije Euroslavije. Euroslavija 1 za lijepe i pametne, i dvojka za zle i ružne. Kako smo mi zli i ružni, jasno, iđemo u ovu drugu.
Tamo će nam se drug Tito zvat Evropska Komisija.
Nek(v)arljiva.
robot jura

Post 07 Dec 2011, 14:06

Aha, a Mortišu ćemo poslati na neki (goli) škotski otok? I nije neka kazna. :xzubo:
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Emericzy

Post 07 Dec 2011, 14:08

lucca » wrote:
a jebogapatak em
a kako ces biti iole ozbiljna drzava s likovima koje sam navela u legislativi i to porodjajnoj, pazi!?
nije znao sto radi, i sto vrijeme vise odmice sve sam uvjerenija u to

plus ovo sto su i drugi skuzili: jednostavno nije imao dovoljno dobre korektive uz sebe
edit: ili ih nije zelio imat :xd:
Pa da, naravno. To i ja cijelo vrijeme govorim. Zašto misliš da se ne slažemo?

Jedino na što ti ne misliš je to da u realnosti nije bilo baš neke alternative. HDZ je buknuo kao jedini stvarno pro-hrvatski anti-jugoslavenski faktor na sceni. I trubio je u trube koje su narodu najslađe zvučale. Jedini je on mogao pokrenuti općenarodni pokret.

Tko je drugi postojao? SDP je bio previše sljubljen s jugoslavenštinom. Nitko ih nije htio. HSLS je bio elitistički, za intelektualce. HNS je bio starački. HSS je bio seljački. HSP je bio huliganski. Nije bilo nikoga osim HDZ-a tko bi okupio Hrvatsku oko borbe protiv velikosrpstva. I nikoga tko bi tako slatko pojao priglupom puku o veličini i značaju hrvatstva i grozi srpstva.

Takav HDZ kakav je bio odigrao je svoju ulogu. Nažalost, upravo prema svom karakteru. Žalosno, ali skoro neizbježno.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 14:16

Pa Beta ženka. :zubo:
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:19

robot jura » wrote:Aha, a Mortišu ćemo poslati na neki (goli) škotski otok? I nije neka kazna. :xzubo:
ja želim ić u škocku. i irsku. tamo još nisam bila.
samo čekam da se promijeni klima i da im prestane padat kiša.
Nek(v)arljiva.
Emericzy

Post 07 Dec 2011, 14:19

vrrrlet » wrote:
Ja sam imao tri godine, pa se ne sjećam baš nešto toga. Ne bih plakao, meni nije tužno kada umru ljudi puni sebe, izdajice najbližih drugova, vlastitih ideala, satiratelji drugačijeg mišljenja.

A moji doma su se bojali što će sada napraviti njegovi vampiri, drugovi foteljaši željni janjetine, časti i slasti. A napravili su što su napravili. I iako se slažem s Betom da je Gojko jedno ogromno zlo što nas je snašlo, treba biti iskren i reći da je većina tvoraca rata poniknula iz funkcionerskog sloja bivše države, natopljeni besmislenim idejama, oportunisti željni moći, jebači tajnica i ostali šljam.
Meni je bilo skoro tri banke. Nisam plakao. Brinuo sam. Baš kao Vrrrletovi roditelji.

A ovo boldano je živa istina.
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 14:21

kukuriku » wrote:
Ja se i danas danas znam potpisat kao Tito. Ono, na ćirilici, jer je puno zanimljiviji taj ćirilični potpis.
Zapravo, ne znam što želiš postići tim pitanjem, Beta?
Ništa, samo razmišljam naglas (odnosno, napismeno) o licemjerju koje ne mogu shvatiti pa sam zatražila dodatna objašnjenja.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
baja

Post 07 Dec 2011, 14:21

vrrrlet » wrote: Ma nas je sjebala crkvena podjela 1054. Da nije bilo toga, i da nije bilo Turaca, bili bismo jedan narod od Venecije do Grčke. U gastarbajteraj bi nam dolazili Austrijanci, Šveđani i Pingvini. Svađali bi se s Amerima oko postave raketnog štita po Francuskoj, te vodili zabavne ratove po Indoneziji i Madagaskaru. Imali bismo svemirski program, pa bismo mogli poslati Šeksa u svemir. Umjesto mlijeka, djeca diljem svijeta pila bi našu rakiju :više rakije za djecu:
:cerek: :cerek: :cerek:

a kad su turci već došli, trebalo ih je pušćati ne do beča nego do londona :cerek:

titove smrti se sjećam po tome što sam uvježbavala prekotrbušno prebacivanje preko ograde u trenutku kad mi je saopšteno
ne sjećam se emocija uz taj slučaj al' se sjećam očaja kad nam je opljačkalo kuću dok je tito prolazio kroz naš mali grad :xd:
robot jura

Post 07 Dec 2011, 14:22

vrrrlet » wrote:Pa Beta ženka. :zubo:
Ok, onda samo još želim znat plan i program uspostave te nove Juge. Beta?
Gdje se održavaju konspirativni sastanci?
Koliko vas je i koliko ste ozbiljni?
Što nam nudite više od EU? :zubo:
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 14:25

robot jura » wrote: Ok, onda samo još želim znat plan i program uspostave te nove Juge. Beta?
Gdje se održavaju konspirativni sastanci?
Koliko vas je i koliko ste ozbiljni?
Što nam nudite više od EU? :zubo:
Ma ti se šališ. :lol:
Ja volem Jugu, ali bogme ju ne bih više išla lijepiti od brabonjaka u koje se pretvorila.
Neka ona ostane lijepa u sjećanju. S Plitvicama, Bledom, Jahorinom, Ohridom, Zlatiborom i Durmitorom. Oni su još tu, gotovo isti.
A ljudi - pa pokazali su se (barem većina) da ju ionako nisu zaslužili. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
baja

Post 07 Dec 2011, 14:27

Beta ženka » wrote:
A ljudi - pa pokazali su se (barem većina) da ju ionako nisu zaslužili. :)
što? federalistički eksperiment dokone europe?
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:30

Nek(v)arljiva.
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 14:32

baja » wrote: što? federalistički eksperiment dokone europe?
Ne razumijem - misliš na Jugoslaviju?
Pa ona je i prije '45. postojala, samo kao kraljevina.
Misliš da je u tome prste imala Europa?
lucca

Post 07 Dec 2011, 14:35

Emericzy » wrote: Pa da, naravno. To i ja cijelo vrijeme govorim. Zašto misliš da se ne slažemo?

Jedino na što ti ne misliš je to da u realnosti nije bilo baš neke alternative. HDZ je buknuo kao jedini stvarno pro-hrvatski anti-jugoslavenski faktor na sceni. I trubio je u trube koje su narodu najslađe zvučale. Jedini je on mogao pokrenuti općenarodni pokret.

Tko je drugi postojao? SDP je bio previše sljubljen s jugoslavenštinom. Nitko ih nije htio. HSLS je bio elitistički, za intelektualce. HNS je bio starački. HSS je bio seljački. HSP je bio huliganski. Nije bilo nikoga osim HDZ-a tko bi okupio Hrvatsku oko borbe protiv velikosrpstva. I nikoga tko bi tako slatko pojao priglupom puku o veličini i značaju hrvatstva i grozi srpstva.

Takav HDZ kakav je bio odigrao je svoju ulogu. Nažalost, upravo prema svom karakteru. Žalosno, ali skoro neizbježno.
mislim da nas jebe to sto drugacije racunamo vrijeme, ukratko :xzubo:
menseČini da je tebi porace isto sto i rat (i kod rasprave o revoluciji je to bio problem), dok je to po meni nes posve drugo cemu se onda valjalo prilagoditi
a i hadezenjare su bome imale jebacki alibi u tom nasem jadnom ratu i razvlacili su to vrijeme do bespuca i natrag
i opet ce ga razvlacit :xd:

vidis..utoliko ja mislim da je alternative bilo, ali da nije bilo volje
bilo je cak i medju scenom koju si naveo, a vjerujem da bi se naslo bilo i voljnih znalaca i pravih domoljuba koji su se htjeli ukljuciti, no, jednostavno ih nitko nije cuo i nije ih se moglo usustaviti
zato nam se dan danas dogadja i ovo o cemu smo neki dan pricali da sposoban kadar hrvatskoj jednostavno nije u prilici pomoci
i to je nas najveci jad i bremza epskih proporcija
robot jura

Post 07 Dec 2011, 14:36

Beta, i kraljevinu također voliš?
blaze

Post 07 Dec 2011, 14:40

kukuriku » wrote:Pravo domoljublje se živi svaki dan
slušaju se domoljubne pjesme? ili kak?
koji smor, živjeti domoljublje svaki dan. možda u vrapču :xzubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
  • Information