Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 12:39

robot jura » wrote: Znači da putuješ samo na lijepa mjesta. :)
Bila, ne bila lijepa, ja se ozarim već na prilazu gejtu (uglavnom :rolleyes: najudaljenijem od svega ikad) di čeka avijun za zg.

Nek(v)arljiva.
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 12:41

vrrrlet wrote:Ali draga, Hrvatska je moja. Tu sam rođen. Tu sam ljubio, učio, radio. Meni je ona najgora na svijetu, i nikada nitko mi tu mržnju ne može oduzeti.

Ja naravno znam da postoje puno gore države (recimo ona Srbija, puj puj), ali u mom srcu će najgora biti uvijek i jedino ona. Moja domovina. :cerek:
Hihi. Dobro obrazloženje. :xlux:
Nek(v)arljiva.
lucca

Post 07 Dec 2011, 12:42

Emericzy » wrote: Trebalo je održati osvojeno. Kako ćeš to učiniti s jednim Cvijićem? (Koji mi je, ponosim se reći, bio osobni prijatelj, pokoj mu duši.) I dalje ti treba pokret.
a jebogapatak em
a kako ces biti iole ozbiljna drzava s likovima koje sam navela u legislativi i to porodjajnoj, pazi!?
nije znao sto radi, i sto vrijeme vise odmice sve sam uvjerenija u to

plus ovo sto su i drugi skuzili: jednostavno nije imao dovoljno dobre korektive uz sebe
edit: ili ih nije zelio imat :xd:
Morticia

Post 07 Dec 2011, 12:44

vrrrlet » wrote:
Ali draga, Hrvatska je moja. Tu sam rođen. Tu sam ljubio, učio, radio. Meni je ona najgora na svijetu, i nikada nitko mi tu mržnju ne može oduzeti.

Ja naravno znam da postoje puno gore države (recimo ona Srbija, puj puj), ali u mom srcu će najgora biti uvijek i jedino ona. Moja domovina. :cerek:

Meni nije jasno kako ti možeš voljeti bumbarčicu, a ne voljeti još tristo tisuća drugih bumbarčica i preko nekoliko stotina tisuća tona kamena u najrazličitijim oblicima i more po kojem možeš raditi žabice i drveće koje možeš posjeć' i spaliti vješticu na velikoj lomači i tortica kokos. :ne zna:
Možda je upravo u tome stvar.
Što ja volim i tisuće tona kamena tamo negdje preko granice.
I na nekim "tuđim" plažama sam doživjela prekrasnih sumraka i još ljepših zora.
Zaljubila sam se u Velebit, al' i na Jahorini sam ljubila.
Volim Plitvice, al' ne smatram ih SVOJIMA, ništa više ili manje nego neki tamo Bled.
Bumbarčice su mi jednako drage svugdje, nevine i čiste.

Jednostavno, volim mjesta na kojima sam ostavila djelić sebe, volim uspomene koje imam.
A sve to, to nije ograničeno granicama i jezikom.

Dobro, možda su domovina ljudi.
Možda je domoljublje voljeti svoj narod.
I tek tu dolazimo do problema, kad je moje domoljublje u pitanju. :xzubo:
Možda je i mama kriva, nikad me nije učila da neki zaslužuju više ljubavi samo zato što su rođeni na točno određenom kamenu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
robot jura

Post 07 Dec 2011, 12:45

vrrrlet » wrote:Moja domovina. :cerek:
Ima snagu zlatnog žita, ima oči boje mora - moja zemlja Hrvatskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
:trio:
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
lucca

Post 07 Dec 2011, 12:47

vrrrlet » wrote:
Ali draga, Hrvatska je moja. Tu sam rođen. Tu sam ljubio, učio, radio. Meni je ona najgora na svijetu, i nikada nitko mi tu mržnju ne može oduzeti.

:rofl:
robot jura

Post 07 Dec 2011, 12:49

Morticia » wrote:Možda je i mama kriva, nikad me nije učila da neki zaslužuju više ljubavi samo zato što su rođeni na točno određenom kamenu.
A ne, ne. Domoljublje ne mora isključivati ljubav i poštovanje prema drugom.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Dec 2011, 12:50

Emericzy » wrote: To ti imaš neke svoje fantazmagorije. Pokušaj malo potkrijepiti tu tvrdnju.

Tko je rušio Jugoslaviju? Milošević. Jesu li se njegovi upirali rušiti samoupravni socijalizam? Ja to nisam primijetio. HDZ. Pogledaj malo propagandni materijal te stranke iz 1990. i 1991. Koliko pažnje posvećuje rušenju samoupravnog socijalizma? Skoro ništa. Slovenci. Oni ga nisu ni rušili. Skoro da su ga zadržali. I tako dalje.

Jebalo se živo svima za sustav. Prvo i osnovno bilo je odvojiti svoje bunjište i biti na njemu najglavniji i najglasniji pijetao. A za sustav se zna da se -- kakav god bio -- prilagođuje tom pijetlu.
..pa dobro, mozes ti to gledat i naopako. mozes gledat da je bitna forma. forma u kojoj su se morali donijeti neki zakoni da bi se onda u roku tri sata donijeli oni pravi zakoni. ti kao da si zivio zadnjih dvajst godina u turkmenistanu i to u konacistu imena par stotina i jedna noc, pa ti sve izgleda fantazmagoricno.

a formalno, milosevica bas i ne mos optuzit da je rusio jugoslaviju. mislim, mos, ali ti je onda bliski saveznik. kriza tog samoupravnog socijalizma je i dovela do raspada. pa i formalno je poceo kraj na 14. kongresu, a drzava je jos bila ziva u svim pogledima i prerogativima.

a sta bi trebao hadeze stavit u svoj propagandni materijal? vidimo se za dvajst godina? :xzubo:
ne, tudjman i susak npr su svojski gurali socijalizam. ma cak su ono i predlagali neku konfederaciju, nesto, toliko su voljeli tu zemlju i njen sustav.
zato se vrlo brzo izgradilo toliko crkvi, da je bilo u tom broju napraviti neke hotele, pogone, tvornice, mi bi danas puno bolje stajali.
ali, to je bilo lakse i unosnije. za nekoga. u tom sustavu. :xraspa:
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 12:52

lucca » wrote:
i tu sad dolazimo do ove djece koju spominjem
pa si tome pridodaj jos barem dvije tri generacije najmanje
to nije malo.
nije malo, jašta da nije.
ali mogli smo i gore proć. mogle smo se ko žene rodit u saudijskoj arabiji.
ili kao bilo tko u somaliji. burundiju, bangladešu.

to je problem s vama nevjernicima. mislite da se sve treba sredit za vašeg kratkog života, jer drugoga nemate. nama je lakše, ako budemo dobri, idemo u raj, a rvacku ostvaljamo da se koprca kako zna i umije.
:xlux:
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 12:53

robot jura » wrote: A ne, ne. Domoljublje ne mora isključivati ljubav i poštovanje prema drugom.
Naravno da ne mora.
Al' što ja znam, valjda onda više voliš svoje nego tuđe. :ne zna:
Zašto?
To mene zanima.
Obzirom da to tvoje i nije ustvari tvoje, zar ne? :ne zna:
Mislim, ne može ti pripadati kamen, jezero ili more.
Osim ako ga nisu ugradio u vlastitu kuću, ili tako nešto.
Mogu voljeti planetu. I volim je.
Mogu generalno gledano voljeti ili ne voljeti ljude.
Ali voljeti više zemlju s ove ili one strane granice... Ne mogu.
Ja ne mogu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 12:54

robot jura » wrote: A ne, ne. Domoljublje ne mora isključivati ljubav i poštovanje prema drugom.
Ne da ne mora, nego ne smije.
Dobro, sad baš ljubav nije nužna, ali poštovanje svakako jest.
Nek(v)arljiva.
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 12:56

Morticia » wrote:
Naravno da ne mora.
Zašto?
To mene zanima.
Ja ne mogu.
Pa ni ne moraš. Jes! :xlux:
Demokracija je difna stvar, čak i za one koji ju ne zaslužuju. :facepalm:
Nek(v)arljiva.
schmokljan

Kad smo kod lijepe naše - u birtiji u koju izlazim u Osijeku ove subote se održava Jetrom našom - 25 rakija je dobilo ime po gradovima, kreće se od Iloka, uključen je i Trst, jer je naš, kotizacija 100 ili 150 kuna, nisam siguran. Pobjednik dobija cirozu jetre i mutni osjećaj da je opet opijen Hrvatskom. :tulum:
Morticia

kukuriku » wrote:
Slažem se. :xlux: :xzubo:
robot jura

Post 07 Dec 2011, 13:00

Morti, ti si ok. Ti poštuješ sve i svakog, bez obzira otkud je i šta je. *

Smiješno je da te netko kao takvu može ocrniti kao "antihrvatski element", "anarhista", ukratko, prodanom dušom.
I to će učiniti ljudi koji se deklariraju kao veliki domoljubi, a zapravo to nisu. Jer mržnjom prema bilo čemu što nije tvoje (a mrze oni i "svoje" koji ne razmišljaju kao oni) nemreš niš dobrog donijeti svojoj zemlji, pa ni planeti. Barem ja to tako vidim.

*osim ako su HDZ-ovci, muahahahaha!
lucca

Post 07 Dec 2011, 13:01

kukuriku » wrote:
nije malo, jašta da nije.
ali mogli smo i gore proć. mogle smo se ko žene rodit u saudijskoj arabiji.
ili kao bilo tko u somaliji. burundiju, bangladešu.

to je problem s vama nevjernicima. mislite da se sve treba sredit za vašeg kratkog života, jer drugoga nemate. nama je lakše, ako budemo dobri, idemo u raj, a rvacku ostvaljamo da se koprca kako zna i umije.
:xlux:
odi vrit :rofl: :rofl: :rofl:
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 13:08

Da, problem s "domoljubljem", za razliku od domoljublja, je to što je ono deklarativno.
Pravo domoljublje se živi svaki dan, ovo s navodnicima se, pa, samo navodi. Ističe, viče, kliče.
Tako da vjerujem da je Mortiša puno veći domoljub od mnogih koji "vole" Hrvatsku.
Nek(v)arljiva.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 13:15

Morticia » wrote:Pa i ja volim svoj dom. Ali meni je dom tamo gdje mi je obitelj, gdje su ljudi koje volim, a lagala bih kad bih rekla da volim glasače HDZ-a. :xzubo:
Ali što smo mi bez glasača HDZ-a? Bez njih, moj život nema smisla. Ako nema glupih, ružnih, maloumnih, krezubih i sifilitičnih ljudi, ako su svi lijepi i pametni poput mene, onda sam prosjek. A ako sam prosjek, žene se neće posebno otimati za moju pišicu.

Uz glasače HDZ-a mogu biti mrtav pijan, drogaš, mogu si odsjeći ruku, zabiti šipku u oko, i dalje ću biti napetiji od nekog tamo hadezejovca.
Morticia » wrote:
Naravno da ne mora.
Zašto?
To mene zanima.
Ja ne mogu.
Joj daj ne seri. Nije ti isto slomiti nogu na planinetini u Francuskoj ili ovdje. Znaš li ti koliko košta helikopter? A ovdje dolazi po tebe za džabaka. Jer je ovo tvoja zemlja. Jer te tu neće pustiti umrijeti ako nemaš desetak tisuća eura.

Sori, morao sam spomenuti helikopter, znaš kako mi dječaci volimo helikoptere. Mislio sam napisati veći post o tome (ne o helikopterima, već o tvom pitanju kako se to voli zemlja) :D , negdje barem 10% Undinog, ali to ću dok odradim trolbu do kraja. :mig:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 13:18

kukuriku » wrote:
schmokljan » wrote:Kad smo kod lijepe naše - u birtiji u koju izlazim u Osijeku ove subote se održava Jetrom našom - 25 rakija je dobilo ime po gradovima, kreće se od Iloka, uključen je i Trst, jer je naš, kotizacija 100 ili 150 kuna, nisam siguran. Pobjednik dobija cirozu jetre i mutni osjećaj da je opet opijen Hrvatskom. :tulum:
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 13:22

Istina, ovdje će te pustiti da umreš ako nemaš nekoliko stotina, da platiš med. usluge + malo podmažeš doktore da te ipak pošalju na dodatne pretrage/terapije/operaciju. Pogotovo ako imaš više od 65 godina.

Nego, oćel mi netko reć' tko je ono kolektivno plakao po ZG-u kad je došo plavi voz s Titovim lijesom?
Srbočetnički udbaši ili su si Hrvati u strahu natrljali oči lukom?
Ili je to bila masovna histerija, ponijelo ih, kao i naciste?
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 13:32

Beta ženka » wrote:Istina, ovdje će te pustiti da umreš ako nemaš nekoliko stotina, da platiš med. usluge + malo podmažeš doktore da te ipak pošalju na dodatne pretrage/terapije/operaciju. Pogotovo ako imaš više od 65 godina.

Nego, oćel mi netko reć' tko je ono kolektivno plakao po ZG-u kad je došo plavi voz s Titovim lijesom?
Ja sam plakala kad je drug Tito umro. Ne po Zgu-u baš, ali pred televizorom. Jer je drug Tito bijo najveći sin naših naroda i narodnosti.
I voditelj je plako na televiziji isto. Ipak je to bio naš veliki vođa. Svi plaču za velikim vođom, osim onih koje je metnijo u pržun i onih koji su ošli u emigraciju, a oni jasno, nisu bili ni u zg-u ni pred televizorom.
Nek(v)arljiva.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 13:38

Beta ženka » wrote:Istina, ovdje će te pustiti da umreš ako nemaš nekoliko stotina, da platiš med. usluge + malo podmažeš doktore da te ipak pošalju na dodatne pretrage/terapije/operaciju. Pogotovo ako imaš više od 65 godina.

Ne, Hrvati su statistički dokazano neobrazovan i glup narod, nesklon kritičkom razmišljanju, a skloni mitovima skoro kao Srbi, pa su voljeli Tita kao što su voljeli i Tuđmana.

A ako su i jednom htjeli Jugoslaviju (zapravo, ne samo jednom, a čak su se i prvi sjetili ideje jugoslavenstva), sada je više ne žele.
robot jura

Post 07 Dec 2011, 13:39

kukuriku » wrote:Svi plaču za velikim vođom, osim onih koje je metnijo u pržun i onih koji su ošli u emigraciju, a oni jasno, nisu bili ni u zg-u ni pred televizorom.
Mi (moja obitelj) je živjela tada vani - nismo bili u političkoj emigraciji, ali se tata s njima družio. I bilo je na televiziji. I nije ni nama, iako je tata non stop na kazetama puštao "Ustani bane" (iz domoljubnih, ne nacionalistističkih pobuda), bilo svejedno kada je Tito umro. Ok, ja sam bila dijete, ali poštivali smo ga zbog nekih dobrih i velikih stvari koje je napravio. Stari nije baš plakao, ali bio je dirmut. A on je znao, iako to nama nije govorio, koja su se sranja nekima događala u onom sustavu.
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 13:40

Aha, hvala na odgovorima. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 13:42

kukuriku » wrote:
Ja sam plakala kad je drug Tito umro. Ne po Zgu-u baš, ali pred televizorom. Jer je drug Tito bijo najveći sin naših naroda i narodnosti.
I voditelj je plako na televiziji isto. Ipak je to bio naš veliki vođa. Svi plaču za velikim vođom, osim onih koje je metnijo u pržun i onih koji su ošli u emigraciju, a oni jasno, nisu bili ni u zg-u ni pred televizorom.
Ja sam imao tri godine, pa se ne sjećam baš nešto toga. Ne bih plakao, meni nije tužno kada umru ljudi puni sebe, izdajice najbližih drugova, vlastitih ideala, satiratelji drugačijeg mišljenja.

A moji doma su se bojali što će sada napraviti njegovi vampiri, drugovi foteljaši željni janjetine, časti i slasti. A napravili su što su napravili. I iako se slažem s Betom da je Gojko jedno ogromno zlo što nas je snašlo, treba biti iskren i reći da je većina tvoraca rata poniknula iz funkcionerskog sloja bivše države, natopljeni besmislenim idejama, oportunisti željni moći, jebači tajnica i ostali šljam.
  • Information