Prošli izbori; ko je jeba, jeba je. A šta dalje?

Stare teme i začeci foruma
Morticia

Post 06 Dec 2011, 11:09

Kaže Čačić: "Ono što nije na tapetu za rezanje su sredstva koje od države dobiva crkva."

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
budapest

Post 06 Dec 2011, 11:10

Lastan » wrote: Svaka je stranka po definiciji interesna skupina. I to je ono što politički nepismena nacija ne kuži.
Čitao sam danas komentare Mladeži Kradezea; ti kultistički mutavci napadaju novu vladu jer da su samo interesna skupina.

Nemoj reć, jebote.

Svaka je politička stranka, a i koalicija, interesna skupina kojoj je cilj doći na vlast eda bi provela svoj program.
S time da kradezeovci nikad nisu došli dalje od “doći na vlast”, pa su odjebali programe i jednostavno pljačkali.
Ovi su i ušli u HNS radi poslova sa gradom i pljačke. To nije morao biti HNS, mogla je biti bilo koja stranka koja je u koaliciji na vlasti. Znači interesna skupina, neovisno o političkoj opciji.
schmokljan

Post 06 Dec 2011, 11:11

Jesu li to opet neki uspjeli doći do zaključka da su svi isti? :horor:
budapest

Post 06 Dec 2011, 11:13

..a unda » wrote: ..ne znam. da damo na glasanje? sta jos mozes bit? kako stojis sa francuskim sobaricama? :kokice:

:xd:
:misli:
Prednosti i mane? Elaboriraj razliku. :kokice:
Morticia

Post 06 Dec 2011, 11:15

schmokljan » wrote:Jesu li to opet neki uspjeli doći do zaključka da su svi isti? :horor:
A nisu? :kokice:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Dec 2011, 11:18

budapest » wrote:
:misli:
Prednosti i mane? Elaboriraj razliku. :kokice:
..ma ne znam, pitam samo. cuj, ne mozemo na ovom kanalu o tome, ovo je opsceni topik, vidis naslova kakav je.
treba ic na neki pristojniji podforum.. :xd:
baja

Post 06 Dec 2011, 11:35

robot jura » wrote: No, ak sad svi krenemo s prokazivanjem, državne službe u slijedećih pola godine sigurno ne bumo mogli smanjiti. Jeste li svjesni koliko bi oni imali posla s provjerom prokaza? :lol:
provjera je, zapravo, vrlo jednostavna jer su sve državne institucije, teoretski, jasno ustrojene
što se mene tiče, odstrjel može početi s midlmenadžmentom - oni koji ne rade ništa nego prosljeđuju informacije između bogova i raje, a i to loše
kukuriku

Post 06 Dec 2011, 11:42

baja » wrote: što se mene tiče, odstrjel može početi s midlmenadžmentom - oni koji ne rade ništa nego prosljeđuju informacije između bogova i raje, a i to loše
bože, ovo je najtočniji opis mog direktora koji ikad vidjeh.
Nek(v)arljiva.
Pješčana

Post 06 Dec 2011, 11:44

Lastan » wrote: Kad mi je umrla baka, HDZ je izgubio jednog upravo po ovoj logici vjernog glasača.

Ajd, dobro, govorila je ona “pa oni su se već barem nakrali, nema smisla dovoditi nove da kradu ispočetka”.
Ne, nemam dovoljno velik facepalm.
moja teta mi je ovaj vikend priznala da je i zašto je glasala za Sanadera tamo prije nekih dosta godina, mislim prije dva izbora.
Jako lijepo izgleda, odličan je govornik, i zaista je gospodin, i činilo se da zna što govori, pa jebemumater, valjda će nešto dobro napraviti za ovu zemlju.
ima 81 godinu. koliko ono naša država ima penzionera?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
robot jura

Post 06 Dec 2011, 11:44

kukuriku » wrote:bože, ovo je najtočniji opis mog direktora koji ikad vidjeh.
Prokaži ga. Ponekad upali. Samo moraš pazit da tebe ne stave na tu poziciju. :xd:
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Eks

Post 06 Dec 2011, 11:49

Već vidim hdz na vlasti nakon tri godine. Žalit ćete vi "svi ste isti" što ste to govorili. :xzubo: :facepalm:
I, ono, zašto to ne može ić sdp-u u korist? Onako, da kažete, je, je svi su isti, ajmo mi malo za sdp, dosta su ovi krali. Ono, zašto? Jel to neki mazohizam?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Dec 2011, 11:52

Morticia » wrote:
..pa, kako to objasnit..nisu. mislim, jesu, al nisu. jesu li svi doktori isti? odvjetnici?..zene?? ..znas ono..sve su one iste.. :xzubo:

..neces znat jesu li svi oni isti ili nisu dok se politicki ne aktiviras. s razinom politicke angaziranosti i pragme i politicari i svi oni bliski koji od te politike zive, poput novinara (koji su baj d vej nesto kao ova crkva, tvrde da nemaju veze sa politikom, a slizani su i prozeti u svom svojem smislu politikom, ono..treci pijevci i tako to..), javlja se i sve veca obrnuta projekcija istosti, naime elite se prema najnizim, baznim razinama odnose upravo tako, pa jos gore, tj ne kazu svi su oni isti, nema tu neke individualizacije..

razlika je upravo tome, kakav je odnos prema toj masi, kako se neke nijanse, odluke, na nekoj visoj razini pretvaraju u sve jace valove dok se krecu kroz razne pravne i ekonomske medije i tu masu oblikuju u drustvo s namjerom da su sto ravnomjernije rasporedjena prava i moc i sloboda, tj sto veci standard, kvaliteta zivota svake od jedinki u tom drustvu, a negdje, neke politcke elite ponasaju se kao da se radi raji, o vulgusu, o makromehanizmima, o masi koju treba nekako uobliciti da bi vrsila algoritam koji joj se nametne..ono, potrosna samostvarajuca i roba i resurs i potrosac u isto vrijeme koja je pristala na zamjenljivost, regeneraciju, manipulabilnost, dok takve elite sebe dozivljavaju sasvim drugacije, do ekstrema drugacije.

jasno, ovo sto govorim, ovako izdvojeno je potpuno pogresno, jer nedostaju barem jos dva ovakva kratka nastavka koja bi cinila jednu cjelinicu.. :xzubo:
Morticia

Post 06 Dec 2011, 11:54

Evo, meni ovo npr. nije jasno.
Ne smiješ reć' da je i SDP u kurcu i dat' neke primjere za to jer to sigurno znači da ćeš ili već jesi glasao za HDZ.

Mislim, što je to? :xne zna:

U životu nisam glasala za HDZ niti itko iz moje familije, čak ni one famozne devedesete.
I što sad?
To automatski znači da mi SDP mora biti odličan?
Zato i jesmo u ovakvoj situaciji, jer nam već 20 godina iste debele glave sjede na svim bitnim foteljama i međusobno dijele kolače dok mi jedemo govna.

Šteta da barem mladi ljudi to ne vide nego k'o guske u magli srljaju ponovno u istu provaliju.

Edit: unda se uvalio između mene i anais u međuvremenu. :o :xzubo:
vrrrlet

Post 06 Dec 2011, 11:58

Morticia » wrote:
Kako bi bilo lijepo kada bismo mogli živjeti u paralelnim svemirima, pa da je tebi "isto" pod još 4 godine HDZ-a, a meni fino nije.

SDP nije cvijeće, to je zaboga hrvatska politička stranka, imam par prijatelja unutra i znam kakvih sve idiotizama ima. Imaju i oni putra na glavi. Ali barem je retorika drugačija, retorika koja dopušta da jednog dana normalno živimo, možda. Pod HDZ-om to nikada i nikako nije bilo moguće, a ni onda.

I zaboravljaš olovna vremena, kada su se brojala krvna zrnca, kada sam imao plan pobjeći iz ove zemlje i ne vratiti se. Upravo ta koalicija nam je vratila normalnost po tom pitanju. Ta koalicija je dobila pohvale za sređivanje stanja u vojci od zakletih desničara, mojih tadašnjih zapovjednika. Ta koalicija nas je povratila iz međunarodne izolacije u koju nas je idiotska retorika HDZ-a ubacila.

Da, oni jesu političari u hrvatskom, pejorativnom smislu. Ali barem nisu čobani koji se bave politikom.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Eks

Post 06 Dec 2011, 11:58

Nisam to rekla. :xd:
Nego to jest hdzova mantra. I ne moraš ti glasati za hdz. Ali oni će tom mantrom opet doći na vlast. U to sam sto posto sigurna. Vidim jučer i danas te stavove, ljudi mahom ponavljaju "svi su isti, svisuisti" kao da zaista postoji neka treća opcija pa je to sad pametno govoriti. S tim će se samo hdzu dati vjetar u leđa za nove prosvjede i pizdarije. Mene osobno to nervira jer bih stvarno rado odmorila od njihovih njuški pa makar ovi pokrali sve što je preostalo- dakle, ništa.

edit: i vrrlet se uvalio. :rofl:
budapest

Post 06 Dec 2011, 12:03

ex_anais » wrote:Već vidim hdz na vlasti nakon tri godine. Žalit ćete vi "svi ste isti" što ste to govorili. :xzubo: :facepalm:
I, ono, zašto to ne može ić sdp-u u korist? Onako, da kažete, je, je svi su isti, ajmo mi malo za sdp, dosta su ovi krali. Ono, zašto? Jel to neki mazohizam?
Prije bih rekla da je to beznađe. Ali ipak vjeruju da nisu svi isti, jer su glasali za druge. Ja se ipak nadam da su ovi na čelu sa Milanovićem drugačiji. Dovoljno je pametan da zna da im je ovo jedina šansa i da će učiniti sve što može. I da će se prvo riješiti balasta.
Morticia

Post 06 Dec 2011, 12:05

Ma ja jednostavno vjerujem da su oni svi itekako slizani i da sve što se dogodilo nije prošlo mimo SDP-ovih očiju i šapa.

Žao mi je ukoliko nekog nervira to što govorim, al' eto, imamo demokraciju. :zubo:
Eks

Post 06 Dec 2011, 12:06

budapest » wrote:
Prije bih rekla da je to beznađe. Ali ipak vjeruju da nisu svi isti, jer su glasali za druge. Ja se ipak nadam da su ovi na čelu sa Milanovićem drugačiji. Dovoljno je pametan da zna da im je ovo jedina šansa i da će učiniti sve što može. I da će se prvo riješiti balasta.
Mene najviše užasava pomisao da će koliko toliko sređenu državu predati hdz-u u ruke. Već smo taj film gledali.
Morticia

Post 06 Dec 2011, 12:09

budapest » wrote:
E, ovo bih potpisala.
Nadam se. Nadam se. Nadam se.

Al' samo lud čovjek može dati bezuvjetno povjerenje ikome tko je već 20 godina u aktivnoj politici u našoj državi.
A SDP, točnije mnogi njegovi članovi, to jest. :ne zna:
vrrrlet

Post 06 Dec 2011, 12:10

Morticia » wrote:Ma ja jednostavno vjerujem da su oni svi itekako slizani i da sve što se dogodilo nije prošlo mimo SDP-ovih očiju i šapa.

Žao mi je ukoliko nekog nervira to što govorim, al' eto, imamo demokraciju. :zubo:
Čini mi se da je ti ne zaslužuješ. :D
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 06 Dec 2011, 12:17

vrrrlet » wrote:
Čini mi se da je ti ne zaslužuješ. :D
Stavljaj ti smajlija koliko želiš, al' ovo što si rekao je jebeno bezobrazno. :flop:

Zamisli, ja ne zaslužujem demokraciju.
Samo zato što ne skačem od sreće zato što će mi Linić biti ministar.

Odlično. :top:
Eks

Post 06 Dec 2011, 12:18

Morticia » wrote:
E, ovo bih potpisala.
Nadam se. Nadam se. Nadam se.

Al' samo lud čovjek može dati bezuvjetno povjerenje ikome tko je već 20 godina u aktivnoj politici u našoj državi.
A SDP, točnije mnogi njegovi članovi, to jest. :ne zna:
Luda. :xd:
Meni je ozbiljno drago što su pobijedili. I drago mi je da su oni pobijedili, a ne laburisti ili netko treći. Možete me na lomaču slobodno. :xlux:

Ne znam, neke hdz nervira, neki ga smatraju lopovskom strankom, ali onaj tko je osjetio istinsko i pravo pravcato gađenje prema njima neće reći da su svi isti. Mislim, živim u Zadru, mogu razumjeti sve stavove, totalno sam zen :xzubo: i rijetko vidim istinsko gađenje prema hdzu.
Morticia

Post 06 Dec 2011, 12:21

Koliko vidim nitko tebe ne bi na lomaču.

Al' ja... E ja ne zaslužujem demokraciju, jbga.

Edit: vidiš, ti živiš u Zadru. Da živiš u Rijeci možda bi onda osjećala istinsko gađenje prema svima. Pa čak i njima.
Eks

Post 06 Dec 2011, 12:22

Morticia » wrote:Koliko vidim nitko tebe ne bi na lomaču.

Al' ja... E ja ne zaslužujem demokraciju, jbga.
To je slučajno. Ovo je jedino mjesto gdje ja ne bih na lomaču zbog ovog što sam rekla. Vjeruj mi. :xd:
Tako, ako te tješi, popila bih i uživo i na nekim drugim mjestima itekakvu jezikovu juhu. :xzubo: Ja sam zapravo u manjini s ovim stavovima. :xne zna:
budapest

Post 06 Dec 2011, 12:22

ex_anais » wrote:
Mene najviše užasava pomisao da će koliko toliko sređenu državu predati hdz-u u ruke. Već smo taj film gledali.
Mislim da ipak neće. Ako zaista bude radio onako kako je dao naslutiti, nakon dvije godine nitko se HDZ-a neće ni sjećati. Onoga trenutka kada nam preživljavanje prestane biti glavna preokupacija, prestati će zanimanje za politiku. Ako su mu uzor zaista skandinavske zemlje, ako prestane uzimati od najsiromašnijih, drastično smanji rashode (smanji državnu administraciju), počne kontrolirati javnu nabavu gdje troškovi radi preprodaje rastu i do 100 puta, rastereti privredu , smanji doprinose da se napokon počnu puniti mirovinski fondovi, da ne nabrajam dalje, mi smo na konju. Onog trenutka kada se napravi popis državne imovine i počne se upravljati njome manirom dobrog gospodara, postajemo mala Norveška.
  • Information