skinhead_ » wrote:
U toj susjednoj "državi" žive Hrvati odnosno hrvatski građani. Ako zbog ikakvog razloga volim Židove onda je to zbog njihovog odnosa prema dijaspori (iako BiH Hrvati nisu dijaspora).
Drugo, tamo je rođen otac našeg znanstvenika Ruđera Boškovića, a ako su BH Hrvatsi tamo neki strani entitet onda lijepo nemojte Ruđera Boškovića, Ivana Đikića, Antuna Branka Šimića, Vedrana Čorluku i pola hrvatske reprezentacije prisvajati svojoj državi nego njihovoj matičnoj "državi".
(baš me sada interesira hoće li odgovoriti na ovaj post)
zašto ne bi odgovorila?
Ivan Đikić je rođen u Zagrebu, Antun Branko Šimić je došao u RH u srednju školu i cijeli život bio ovdje, nogometaše ne pokrivam i nisu mi ikakvo mjerilo, mada, iskreno, ni u ovom postu ne vidim konciznost. koje je pravilo? da ti tata bude rođen u RH pa da ima smisla?

ja sam živjela u Njemačkoj ali nisam primijetila da su i Njemačkoj slali pare.
Židove vole dijasporu jer im se otamo slijeva pusta lova.
Nego ,da se vratim na bitno. vidi, mi nemamo para u državnoj blagajni. baš onako, siromašni smo.
znam da postoje potpisani ugovori o pomaganju s BIH za hrvatske prostore, ali ne sviđa mi se ajmoreći vanjska diplomacija koja u trenutku kad su ljudi u Hrvatskoj siromašni i gladuju, novac curi u drugu državu. to što su tamo Hrvati, koji ne žive u Hrvatskoj, ne rade u Hrvatskoj, nego su državljani druge države ili imaju dvojno državljanstvo, iskreno, meni nema težine. ja bih rado da nemaju tu moć da glasuju na parlamentarnim izborima za sabor koji će meni odlučivati o glavi.
znači, daš pare u Mostar za popravak nečega. Hrvati tamo su jako sretni i koriste svoje pravo da glasuju za drugu državu za političare koji će meni, koja sam napunila taj proračun,a nehercegovački Hrvati, oni pune
svoj proračun koji ne daje novce ovamo za pomoć, donositi zakone.
ili ti imaš neke činjenice koje ja ne znam? ovdje očekujem moguć protuargument kako smo svi isti narod i kako su se oni borili za nas.
jer to će biti povod svim lošim političkim odlukama idućih 50 godina valjda.
i za kraj, mislim da je puno tog novca koji je otišao u BiH takvim putevima legalno pranje novca
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.