Tema za praćenje predizborne kampanje

Stare teme i začeci foruma
N'dugu

Post 24 Nov 2011, 11:57

Dr.sc. :xzubo: Ivan Grubišić će biti ovu nedjelju na trgu Bana Jelačića u Zagrebu u 10:00 sati.

Apetiti su porasli, te se najavljuje da bi se u X izbornoj jedinici moglo osvojiti i dva, pa čak i tri mandata. Također mislim da je bolje da uđu još neki s njegove liste, nego npr. s HDSSB-ove. Nažalost, u Slavoniji loše stoji, Kerum se prišljamčio HDZ-u, tako da jedino može HDZ-ovcima uzeti koji mandat, možda i izvući kojeg lijevog katolika na izbore (ma šta god to značilo).

N'dugu

Post 24 Nov 2011, 11:58

Morticia » wrote:Zašto?
Ajde, objasnite mi zašto je zločin ne dati povjerenje nikome, nakon svega?

Neću, jebote.
Gadi mi se sve, smučilo mi se.
Zato jer i ti moraš biti odgovorna za opće sranje, a ne se poslije praviti da nisi znala. Ili osnuj stranku, pa učini nešto da nam svima bude bolje.
Morticia

Post 24 Nov 2011, 12:00

:tuzni:

Meni je više stvarno dosta biranja manjeg zla.
I ne pravim se luda i kako nisam znala.
Jednostavno mi je mučno od ove situacije.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
schmokljan

Post 24 Nov 2011, 12:05

Dobro A-Mortiša, tebi je mučno i drugima je mučno. Ali bit će još mučnije ako HDZ zadrži vlast. To budi sigurna. Grubišićeva lista je ok opcija za one kojima je SDP iskompromitiran, Lesar populist, a naginju lijevo. Samo razmisli.
vrrrlet

Post 24 Nov 2011, 12:05

Morticia » wrote:Zašto?
Ajde, objasnite mi zašto je zločin ne dati povjerenje nikome, nakon svega?

Neću, jebote.
Gadi mi se sve, smučilo mi se.
Ok. Svima nam je teško. Meni je još teže, ti si se bar udala. Niti ja ne vidim svoju ženu na vidiku, ali to nije razlog da se barem jednom u četiri godine ne poseksam. Ako se ne poseksaš, izrasti će ti novi himen, a ti sama znaš koliko su djevice glupe.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Lord Byron

Post 24 Nov 2011, 12:07

Morticia » wrote::tuzni:
Meni je više stvarno dosta biranja manjeg zla.
Gledaj to ovako: razumijem da viđe ne vjeruješ nikome - ali, u (groznoj) si situaciji da ili biraš nanje zlo, ili pak prepustiš da oni kojima ne vjeruješ biraju i u tvoje ime.

Lako je pronaći da sam i sâm spominjao poništavanje listića kao opciju - ali, pritom treba biti svjestan da onda prepuštaš onima zbog kojih poništavaš listić da rade što hoće.
Morticia

Post 24 Nov 2011, 12:09

Dobro, razmislit ću još, znam da ste u pravu, samo me svako toliko uhvati totalna apatija i malodušje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 24 Nov 2011, 12:11

Morticia » wrote:Dobro, razmislit ću još, znam da ste u pravu, samo me svako toliko uhvati totalna apatija i malodušje.
Ok, ali riješi to kao odrasla osoba, posegni za drogom, a ne za bojkotom izbora.
Morticia

Post 24 Nov 2011, 12:12

:o

:durica:

Droga više ne pomaže.
Lord Byron

Post 24 Nov 2011, 12:13

Morticia » wrote:Dobro, razmislit ću još, znam da ste u pravu, samo me svako toliko uhvati totalna apatija i malodušje.
Misli lokalno. Najozbijlnije.

U cijelom tom kupusu, osnova tvoje (ne)sretnosti bit će ponajviše odgovor na pitanje hoćeš li svom sadašnjem djetetu (i ostaloj šestorici koju ćeš tek roditi :D) uspjeti stvoriti preduvjete da nekad negdje pronađe kutak na Zemlji u kojem će se osjećati dobro.

Vjerujem da je takvo što moguće bez obzira na to koji će se od "njih" uguziti na vlast.
vrrrlet

Post 24 Nov 2011, 12:14

Morticia » wrote::o

:durica:

Droga više ne pomaže.
Onda prijeđi na težu drogu - napravi bumbarčici brata.
Morticia

Post 24 Nov 2011, 12:16

Što mislite o ABH?

Ovo im je popis kandidata za našu jedinicu:

Nositelj: mr.sc. ŽELJKO SAČIĆ
1.VLADIMIR MIŠKOVIĆ
2.LADISLAV TURUDIĆ
3.IGOR MAKIŠ
4.KATICA ANDROŠEVIĆ
5.DRAŽEN ŠEPL
6.IVAN BIONDIĆ
7.ANAMARIA GOLIĆ
8.HELENA RADONJIĆ
9.ZORAN METER
10.ŠTEFICA VLAHOV
11.JESENKO BARIĆ
12.NIHADA ADEMI
13.DANIJEL SOBOL
14.DOLORES VUKIĆ

Meni ni jedno od ovih imena ne znači ništa.
Jedini kandidati koji su mi poznati su oni s liste SDP-a, a njima ne dam glas.
Lastan

Post 24 Nov 2011, 12:31

Morticia » wrote:Što mislite o ABH?

Ovo im je popis kandidata za našu jedinicu:

Nositelj: mr.sc. ŽELJKO SAČIĆ
Ne, zaboga. Glup i nepismen desničar, bivši Markačev pomoćnik.

Glasaj onda radije za HSP, oni barem imaju tradiciju. :rofl:

Ali dobro ti kažu gore: nije don Grubišić najgori mogući izbor. Jest da mu ja glas dati neću jer je, jebiga, don – ali izvan toga mi je to posve simpatična opcija.
Morticia

Post 24 Nov 2011, 12:34

Eto vidiš.
Uz sve ostalo sam i totalno neinformirana. :o :(

A dobro, jebo vas ja, onda ću za Grubišića glasat, al' srce će mi krvarit.
Na što sam spala, da za popove glasam. :facepalm: :o
vrrrlet

Post 24 Nov 2011, 12:44

Morticia » wrote:Eto vidiš.

Don Ivan nije običan pop. Za razliku od poluinteligenta Sačića, pismene uratke don Grubišića sam mogao pročitati do kraja, i složiti se s većinom napisanog.
Lastan

Post 24 Nov 2011, 12:44

Stara njemačka poslovica kaže: ljudi koji vole kobasice i poštuju zakone ne bi smjeli znati kako oni nastaju.

Jedna je stvar zajednička svima koji će radosno, s punim uvjerenjem ići na birališta zaokružiti Jedinu Pravu Opciju.
Svi su takvi, naime, kreteni. :kava:
klonka

Post 24 Nov 2011, 15:47

Vuco :o

Nije ni do koljena pokojnom Rikardu. :tuzni:
gonj špadi
JPK

Post 24 Nov 2011, 16:11

Biti i mniti svemiropolisno
N'dugu

Post 24 Nov 2011, 16:32

ex-pop, sad je dr.sc. (sociolog) :xzubo: :E
on je bio dobar s onim Supekom, koji si je uvrtio u glavu da je novi Heisenberg, ali navodno nije uopće imao doktorat nego je dolazio na domjenke i kružoke gdje su se okupljali neki od tih znanstvenika... poslije je osnovao Institut Ruđer Bošković gdje je izvorno trebalo napraviti atomsku bombu, ali je Supek ipak nekako uvjerio Tita da to ne bi bila najbolja ideja, bio je predsjednik Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti (JAZU - danas HAZU) koju je osnovao Strossmayer, sudjelovao je u tzv. pagvaškom mirovnom pokretu koji se zove po američkom gradiću Pugwash... dakle, umjereno blagi pseudomason lijevo-komunističkih uvjerenja i zapravo nepoznate rane biografije, kao i Tito (s kojim se navodno i sreo još prije nego što je postao Tito). poslije je pisao neke knjige koje su navodno bile pametne, ali po mišljenju mnogih - nečitljive, jer su bile užasan moralizatorski davež bez književne vrijednosti ili tako nešto (npr. Heretik, itd.)

dr.sc.don Ivan je također bio član HHO-a (Hrvatski helsinški odbor), čudnovatog kljunaša domaće političke scene pomalo cirkuskog ozračja, u kojem su se družili i mrijestili somovi kao što su Ivan Zvonimir Čičak, Žarko Puhovski, Ivo Banac, pa i neki sadašnji članovi HAU (Vlatko Silobrčić, Drago Pilsel). Taj HAU je okupljao neke bivše članove HHO-a, a iz njega se razvio sadašnji Savez za građansku i etičku Hrvatsku, a iz njega Nezavisna lista I. Grubišića. Pa evo, ako ti je ta mješavina prihvatljiva i u subletalnim dozama (jer ipak takvima ne možeš dati da vode državu), mislim da bi bilo OK za njih glasati.
Emericzy

Post 24 Nov 2011, 16:42

schmokljan » wrote:Dobro A-Mortiša, tebi je mučno i drugima je mučno. Ali bit će još mučnije ako HDZ zadrži vlast. To budi sigurna. Grubišićeva lista je ok opcija za one kojima je SDP iskompromitiran, Lesar populist, a naginju lijevo. Samo razmisli.
I meni je OK, a ja naginjem desno. Samo što su na desnici sve sami idioti. Njima bi me sram bilo dati glas. Jedino mi je simpatična ona Ruža haespeovka, ali ona je luda kao šišmiš. Grubišić zaslužuje glasove. Ako ništa drugo da se vidi da i Hrvati umiju prepoznati civiliziranog čovjeka. A moglo bi se dogoditi da dobije dovoljno glasova da ne budu bačeni.

EDIT: N'dugu to nije loše sročio. :) Mislim da je to lijepa i benigna opcija. Bit će ukras Sabora.
robot jura

Post 24 Nov 2011, 17:29

Razmišljam ovih zadnjih par dana o izborima i ponudi i došla sam nekako do zaključka da nije fer blatit ljude ako svoju apatiju iskažu ne-izlaskom na izbore ili poništavanjem listića.
Ljudi trebaju imati pravo i na ne-glasanje. Na kraju krajeva, taj jebeni sabor treba pokazati presjek želja hrvatskih građana. Ako HDZ ima stabilno glasačko tijelo, onda imaju faking pravo da se to vidi u saboru. Koliko god ih ja ne podnosila.
Ako se meni gadi Milanović i travestija od SDP-a, a u soc krugovima i nemam neku pametnu alternativu, onda crveno društvo to treba i vidjeti nakon izbora.

E sad, pitanje presjeka i davanja mandata na temelju ne-izlazaka i ne-prelaženja izbornih pragova. Šta reć. S jedne strane je pravedno da dobijemo presjek po regijama/izbornim jedinicama, s druge strane mi se čini da bi bilo bolje da cijela Hrvatska glasa za iste liste i da se tako mandati dijele.
Nisam stručnjak za statistiku - kakve bi tu razlike moglo biti?

Čini mi se da ću i ja za Grubišića glasati. Jel ima šanse u 3. izbornoj jedinici? :zubo:
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
JPK

Post 24 Nov 2011, 18:27

N'dugu » wrote:
ex-pop, sad je dr.sc. (sociolog) :xzubo: :E
on je bio dobar s onim Supekom, koji si je uvrtio u glavu da je novi Heisenberg, ali navodno nije uopće imao doktorat nego je dolazio na domjenke i kružoke gdje su se okupljali neki od tih znanstvenika... poslije je osnovao Institut Ruđer Bošković gdje je izvorno trebalo napraviti atomsku bombu, ali je Supek ipak nekako uvjerio Tita da to ne bi bila najbolja ideja, bio je predsjednik Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti (JAZU - danas HAZU) koju je osnovao Strossmayer, sudjelovao je u tzv. pagvaškom mirovnom pokretu koji se zove po američkom gradiću Pugwash... dakle, umjereno blagi pseudomason lijevo-komunističkih uvjerenja i zapravo nepoznate rane biografije, kao i Tito (s kojim se navodno i sreo još prije nego što je postao Tito). poslije je pisao neke knjige koje su navodno bile pametne, ali po mišljenju mnogih - nečitljive, jer su bile užasan moralizatorski davež bez književne vrijednosti ili tako nešto (npr. Heretik, itd.)
Odakle ti da Supek nije doktorirao?

BTW, Pugwash se nalazi u Kanadi.
N'dugu

Post 24 Nov 2011, 19:22

JPK » wrote: Odakle ti da Supek nije doktorirao?

BTW, Pugwash se nalazi u Kanadi.
No, dobro, SJEVERNOameričkom gradiću. Pisalo je to o Supeku u jednom dnevnom listu, naime ne da nije doktorirao fiziku, nego da to nije sasvim sigurno, provjereno, itd. Ako hoćeš, potražit ću.
JPK

Post 24 Nov 2011, 20:23

N'dugu » wrote:
No, dobro, SJEVERNOameričkom gradiću. Pisalo je to o Supeku u jednom dnevnom listu, naime ne da nije doktorirao fiziku, nego da to nije sasvim sigurno, provjereno, itd. Ako hoćeš, potražit ću.
Da nije kakav Kuljišev članak? :)

Valjda bi Heisenberg u trideset godina koliko je imao vremena nakon rata spomenuo da mu se bivši učenik lažno izdaje za doktora. Bar onda kad je postao rektor sveučilišta.
Lastan

Post 24 Nov 2011, 20:25

robot jura » wrote:Razmišljam ovih zadnjih par dana o izborima i ponudi i došla sam nekako do zaključka da nije fer blatit ljude ako svoju apatiju iskažu ne-izlaskom na izbore ili poništavanjem listića.
Ljudi trebaju imati pravo i na ne-glasanje. Na kraju krajeva, taj jebeni sabor treba pokazati presjek želja hrvatskih građana. Ako HDZ ima stabilno glasačko tijelo, onda imaju faking pravo da se to vidi u saboru. Koliko god ih ja ne podnosila.
Ako se meni gadi Milanović i travestija od SDP-a, a u soc krugovima i nemam neku pametnu alternativu, onda crveno društvo to treba i vidjeti nakon izbora.
Rekoh već nekoliko puta, a nije mi zgorega ponoviti: poništavanje listića ne šalje nikakvu poruku sve dok ti i takvi listići nemaju šanse osvojiti pokoje prazno mjesto u Saboru.
  • Information