oprosti, tu se ti i ja razlikujemo jer meni i batinjanje i "upozoravanje kontaktom" imaju isti nazivnok- nasilje i slabost onog tko ga vrsi.OliverZG » wrote: Općenito se ja slažem s tobom, ali ne vjerujem da itko ikad na ikojoj temi na kojoj se spominje to famozno udaranje po guzici želi batinat dijete i da mu je cilj nanjeti toliko fizičku bol da od same posmisli na npr. pećnicu osjeti peckanje na guzici.
Mislim da se zna što je batinanje a što upozoravanje kontaktom. Apsolutna zabrana fizičke korekcije ponašanja (ponavljam ne batinanje i udaranje radi udaranja) je po meni kao da se zabrani fizičko iskazivanje ljubavi prema djetetu (ono poljubac, pomilovat po glavi, zagrliti i slično).
Čini mi se da ta zabrana fizičkog kontakta s djetetom vodi u novo zlostavljanje. Recimo majka udari dijete po guzici i dođe CZSS i krene sa višesatnim ispitivanjima, šetanjima po ovim onim sudovim, psiholozima itd. u takvom slučaju sigurno će dijete i majka odnosno otac razviti jedan kvalitetan odnos.
usporedio si fizicki kontakt zagrljaj, poljubac itd. kao ljubav.
sta je onda "upozoravanje kontaktom"? mrznje? bijesa? paznje? ljubavi?
i kako to dijete odrasta kasnije u svijetu i sta prihvaca kao izraz brige, paznje i ljubavi?
ako cilj batinjanja nije da se dijete sjeti peckanja po guzi kada se priblizi vreloj pecnici, koj je onda cilj?
ja ga ne razumijem pa bi htjela da mi ga objasnis.
precjenjuju se u pogresnim stvarimaJa mislim da se precjenjuje za tu određenu dob. Meni to zvuči kao da me recimo u Japanu zaustavi prometna policija i pokušava mi lijepo objasniti da izađem iz auta i hodam po ravnoj crti držeći prst na nosu.
Mislim ja vjerujem da ću skužiti ali vjerojatno će prije toga proći tri semestra.
tvoja je duznost kao roditelju da primjereno samom djetetu i njegovoj dobi predocis nesto. pojam. radnju. svijet oko njega. uzrok-posljedicu.
najlakse je opaliti ban ili dati karton, teze je komunicirati s forumasem, zar ne?
tako je i najlakse opalit dijete po guzi da ono zna da nesto ne smije no ne zna ZASTO. i uz to mu se ugradjuje pogresan sustav vrijednosti.
ja zelim da moje dijete zna ZASTO ne prelazi preko ceste dok je crveno, a ne da zna da to ne smije. pojma nema zasto...bit ce jer onda dobije 25 po turu.
jasnije?
zamisljeni razgovor sa CZSS je promasen.
ja nisam naslonila dijeteu ruku na vrelu pec vec je osjetila toplinu. velika razlika.
i sama je osjetila granicu preko koje bi bilo pretoplo, a opet sasvim sigurno.