Bojkot je. Što da radim, što?!

Stare teme i začeci foruma
jevgenija

Post 11 Nov 2011, 09:22

Pješčana » wrote:ne znam zašto esate Morticii?
ovo ne mislim kako kritiku, nego, ne znam zašto? jel izbrisan kakav post, što li?
Pročitaj sticki note :rofl:

You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
aisling

Post 11 Nov 2011, 09:23

Pješčana » wrote:ne znam zašto esate Morticii?
ovo ne mislim kako kritiku, nego, ne znam zašto? jel izbrisan kakav post, što li?
Pogledaj stiki obavijest :D
Happy Easter!
aisling

Post 11 Nov 2011, 09:24

jevgenija » wrote: Pročitaj sticki note :rofl:
Nije li sticky? :misli:
Happy Easter!
Pješčana

Post 11 Nov 2011, 09:26

a ja još dvaput odem gore iznad tema i dvaput otvorim ono drugo, pravila :facepalm: i mislim si, dobro što sad je tu novo? :rofl:
slažem se, vrijeme nam je za idući level. jest da je sve ovo baby steps, ali napredujemo
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 11 Nov 2011, 09:26

aisling » wrote: Koja si ti spamerica :facepalm:
Došlo mi je da napišem kako mislim da bi ovo trebala objasniti. :durica:
(Čisto da zavrtimo kakav krug ukrug.)

Al, eto, neću.
:rofl:
aisling

Post 11 Nov 2011, 09:28

nina williams » wrote:
Al, eto, neću.
:rofl:
Pa i bolje ti je :raspa:
Happy Easter!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 11 Nov 2011, 09:33

Potjeh » wrote::kokice: Podržavam i ja jerbo je ostatak foruma opustošio a ja kao 'casual' forumaš nemam puno veze s ovim događajima.

Nego, sada kada je poznat limit, treba apelirati na sve da počnu škrtariti sa pisanjem ovdje. Mislim ostalo je još tek 300-tinjak postova za sočne tračeve s druge strane. :kokice: Trošimo ih vrlo pažljivo.
Slažem se, trebamo vrlo pažljivo trošiti ovo malo prostora na temi. :)
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
JPK

Post 11 Nov 2011, 09:38

U cijelom ovom sranju moram primijetiti zanimljivost da je Anderlon jedan od rijetkih koji forum ne shvaćaju preozbiljno. Bilo bi krasno da se ljudi s ovog topica ugledaju na njega!
Biti i mniti svemiropolisno
aisling

Post 11 Nov 2011, 09:42

JPK » wrote:U cijelom ovom sranju moram primijetiti zanimljivost da je Anderlon jedan od rijetkih koji forum ne shvaćaju preozbiljno. Bilo bi krasno da se ljudi s ovog topica ugledaju na njega!
Daj se ošamari molim te.
Happy Easter!
Melody

Post 11 Nov 2011, 09:43

Shvaća on sve taman dovoljno ozbiljno, samo je čovjek 'ladan koliko i poslovan u svojim potezima prema. Što je isto za očekivati, i tu bismo se isto mogli na njega ugledati :zubo:

Podržavam ideju, mislim da smo dosegli kritičnu takčku tematiziranja forum.hr-a i izbjeglištva. Iz tajm for independens.
JPK

Post 11 Nov 2011, 09:45

aisling » wrote: Daj se ošamari molim te.
Pogodilo te, a? :(
Biti i mniti svemiropolisno
Lastan

Post 11 Nov 2011, 09:46

Anderlon » wrote:1. Da, vidio sam da je bilo bahaćenja moderatora tamo i upozorio sam, na to. Također sam doznao da već imamo pravilo koje to zabranjuje. Ja sam dodatno predložio da uvedemo karton za bahaćenje s naše strane. Mogu vas informirati da me odgovor na ovo pitanje koštao gubitka više supermoderatora i moderatora.
Ajd da malo budem konstruktivan. Da se razumijemo, meni je svejedno što ćeš na kraju napraviti, ali volio bih da razmisliš malo o nekim stvarima.

Recimo, ovdje govoriš o uvođenju kartona za bahaćenje administracije. Zanimljivo. Samo mi reci – tko će ga udijeliti? Da, moderatorima to mogu učiniti supermoderatori; supermoderatorima administratori. Tko to može učiniti administratorima?
Kartoni ne rješavaju ništa. Ni pravila kao takva ne rješavaju ništa ako nema nikoga tko će ih provoditi.
3. Pravila PŽK-a nisam vidio prije postavljanja. Kad sam ih vidio rekao sam da mi se ne sviđa zabrana "advokatiranja", jer je drugo mišljenje dozvoljeno na ostalim dijelovima Foruma.
Tzv. zabrana advokatiranja na forumu postoji već godinama.

Pogledaj, za početak, staru Knjigu žalbe na Religiji. Ako možeš – ja je ne mogu naći.
No u novom izdanju rečene teme drugi post zabranjuje advokatiranje, a taj je post iz 2009. godine. Sad je kraj 2011. godine, u slučaju da nisi primijetio. I taj je post kopiran sa stare teme, koja je zatvorena kad je postala prevelika, i još je par godina starija.

Na PŽK-u pogledaj Žalbe na kartone. Pogledaj post #43, gdje je citirana tadašnja administratorica kako izjavljuje da “advokatiranje i zauzimanje strana nije i neće biti dobrodošlo”. To je bilo prije linkova na originalne postove u citatu, pa ne znam gdje je to izjavila i kada točno, ali opet – godina je Gospodnja 2009. kad je rečena administratorica citirana.

Dakle, ta zabrana postoji najmanje dvije godine (to je ono što se može trivijalno lako dokazati, ali vjeruj mi da postoji i puno dulje), a ti si tek sad saznao da ona postoji?
Ozbiljno?

Pitao bih te gdje ti živiš da si tako neinformiran o zbivanju na forumu koji ti donosi novac, ali to je zapravo samo tvoj problem.
No, u vezi PŽK-a morate imati na umu da je to za moderatora daleko nastresniji podforum od svih koje imamo i da tamo ljudi garantirano izgore prije ili kasnije. Ozbiljno razmišljam o drugim varijantama, npr. da PŽK bude zatvoreni podforum, da odgovori budu anonimni, nešto, bilo što, jer tamo uništavamo ljude.
Nekoć davno, još na IMF-u, bio sam moderator Religije i filozofije. Prvo što sam napravio bilo je otvaranje teme na kojoj su se forumaši mogli žaliti na moje postupke s punim imunitetom. Jebeš mi mater? A dobro, šta ti ja mogu; sve dok to činiš na onoj jednoj temi na kojoj možeš kritizirati rad moderatora na bilo koji način, ja ti to neću uzeti za zlo.
Fascinantno je koliko je malo vremena ljudima trebalo da počnu kulturno razgovarati. Sve što sam ja morao učiniti bilo je da ostanem pristojan i da objasnim svoje postupke najbolje što mogu.

I dan-danas vjerujem da je moguće takvim pristupom postići mnogo, a bez previše truda.

No možda se sjećaš da se PŽK nekad zvao “Poruke, želje, komentari”. Što misliš, zašto su mu promijenili ime?
Možda zato što se na većini podforuma ljudi nisu mogli žaliti moderatorima, tj. nisu uopće mogli komunicirati s njima?
Ne treba ti jedno centralizirano mjesto za žalbe za čitav gigantski forum. Većina se toga treba rješavati unutar podforuma na kojemu je problem nastao.
Moguće da je zgsash izgorio upravo tamo. To je užasno za osobu, za korisnike, za Forum. Napominjem da je meni jako bitno imati feedback od korisnika i nikako ne želim gušiti taj kanal.
Pitali smo te i Whereabout i ja: što je s feedbackom koji si imao od nas, i koji si mjesecima u potpunosti ignorirao?
Oprosti što ti to tako izravno kažem, ali ne djeluješ nimalo iskreno. :kava:
No, moramo imati neku zaštitnu izolaciju, jer je neupitno da ima svakojakih pacijenata, koji kod moderatora proizvode obrambeni gard i uvjetni refleks vraćanja uvreda, tako da stradavaju i oni koji imaju opravdanu žalbu.
Onda pouči moderatore da moderiranje nije nešto što se radi s emocionalnim angažmanom.
Tijekom posljednjih godina imao si na forumu mnogo moderatora (a bogme i administratora) koji su kartonima nadoknađivali nedostatak argumenata u raspravi. To je otprilike kao da igraš poker s policajcem, pa on kao odgovor na tvoja četiri asa umjesto svojih karata pokaže značku i pištolj.

Moderatoru ne treba obrambeni gard. Ima značku i pištolj.
Ono što mu treba jesu osnove pristojnosti i dovoljno strpljenja za posao koji obavlja. Jer je njegov posao osigurati da ljudi nastave raspravljati – i to o onome što je primarna tema podforuma, a ne o moderiranju kao takvom.

E jesam i ja principijelan. A bio sam njurgao da ti neću davati besplatne savjete.
aisling

Post 11 Nov 2011, 09:50

JPK » wrote: Pogodilo te, a? :(
Ko homeopatska terapija si.
Happy Easter!
Lastan

Post 11 Nov 2011, 09:53

Morticia » wrote:MOLIM SVE ČLANOVE KOJI EVENTUALNO NISU VIDJELI "STIKI" TEMU- OBAVIJEST DA ISTU PROČITAJU.

Hvala.
Jedno pitanjce: Anderlon ima i svoju zasebnu temu. Hoćeš li i nju prebaciti ovamo prije zatvaranja? Jer ono, ako idemo do određenog broja postova, valja i te postove pribrojiti. :mig:

Ja bih sad išao lupati glavom o zid što sam Anderlonu onolike besplatne savjete dao, ali idem na burzu ionako, na kolektivno savjetovanje. Mislim da mi je to dovoljna kazna. :kava:
Morticia

Post 11 Nov 2011, 09:58

Da, neka se i ti postovi prebace i pribroje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
schmokljan

Post 11 Nov 2011, 10:01

Neka se i ovaj pribroji. :mudri:
jevgenija

Post 11 Nov 2011, 10:10

Lastan » wrote: Jedno pitanjce: Anderlon ima i svoju zasebnu temu. Hoćeš li i nju prebaciti ovamo prije zatvaranja? Jer ono, ako idemo do određenog broja postova, valja i te postove pribrojiti. :mig:

Ja bih sad išao lupati glavom o zid što sam Anderlonu onolike besplatne savjete dao, ali idem na burzu ionako, na kolektivno savjetovanje. Mislim da mi je to dovoljna kazna. :kava:
Da, ti se postovi isto broje u bojkot, tamo su samo zbog preglednosti, pa piše to.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Hroboatos

Post 11 Nov 2011, 10:42

Pročitah nekoliko niti. Ovo je stvarno za forumske veleznalce.
Ja sam tu ko Mujo u operi. Bio sam na forum.hr, na dva-tri srpska
i dva-tri b.h foruma, i to je bilo sve.

A ovdje se raspravlja o nekim skolastičkim nijansama o kojima nemam pojma.
dimnjak

Post 11 Nov 2011, 10:58

moze.

ja sam i onako dobila kvazi odgovor na fhr na temu moderatorskog podforuma.
odgovor je parcijalan i selektivan.
znam da necu dobiti tocan, istinit i iskren. jer se ni sam sebi takav ne zeli priznati.

veselim se (konacno da se upotrijebi i on:) Image
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 11 Nov 2011, 11:02

dimnjak » wrote:moze.

ja sam i onako dobila kvazi odgovor na fhr na temu moderatorskog podforuma.
odgovor je parcijalan i selektivan.
znam da necu dobiti tocan, istinit i iskren. jer se ni sam sebi takav ne zeli priznati.

veselim se (konacno da se upotrijebi i on:) Image
Gora si od Mulice, koristiš ovu ozbiljnu temu za promociju smajlića.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Lord Byron

Post 11 Nov 2011, 11:06

http://www.forum.hr/showpost.php?p=3665 ... tcount=306

Oće mu netko navesti, ili moram sve i uvijek ja?

Idealna prilika da se (jošp jednom :D) napiše https://trkeljanje.com, a da bude posve opntopic. :hekla:

Edit: zakasniJo. ejebemti posao. :tuzni:
aisling

Post 11 Nov 2011, 11:07

Netko već je. I zahvalio se.

Da, čitam :brukica:
Happy Easter!
Almost Rosey

Post 11 Nov 2011, 11:08

Lord Byron » wrote:http://www.forum.hr/showpost.php?p=3665 ... tcount=306

Oće mu netko navesti, ili moram sve i uvijek ja?

Idealna prilika da se (jošp jednom :D) napiše https://trkeljanje.com, a da bude posve opntopic. :hekla:
Oh but you do it so well :cerek:
A.P.
Cactus

Pozdravljam Mortišijinu obavijest, bilo je vrijeme.
Lord Byron

aisling » wrote:Netko već je. I zahvalio se.

Da, čitam :brukica:
Edit2: "Aj baci par skrinšotova čisto da mi podastreš dokaze."

tfiti, to je tvoj resor. Ajd' budi jednom korisna, za promjenu. :D
  • Information