Molim?Lord Byron » wrote:Apsolutna definicija mora biti - apsolutna, neovisna o onom tko ju "primjenjuje". Svaka neodređenost znači da definicija nije dobra.
Onako, "ovo jest, a ovo nije" - i to je to.
Umjetnost - što je to?
- Lord Byron
Govorim o definiciji. O "određenju pojma". Da bi nešto bilo definicija, ne smije ovisiti o onom tko ju koristi.
Može se postaviti "nužne uvjete" - osobine koje nešto mora imati da bi bilo umjetnost, ali to još uvijek nije definicija umjetnosti. To je, eventualno, instrument za eliminaciju dijela onog što nije umjetnost.
Dobro. Slažem se. Ali ja sam govorila o svom subjektivnom dojmu umjetnosti i nemam namjere sudjelovati u postavljanju definicije. Ako se pak nekome svidi ili se slaže s mojim doživljajem, nemam ništa protiv. Nemam ništa protiv ni u suprotnom slučaju.Lord Byron » wrote: Govorim o definiciji. O "određenju pojma". Da bi nešto bilo definicija, ne smije ovisiti o onom tko ju koristi.
Može se postaviti "nužne uvjete" - osobine koje nešto mora imati da bi bilo umjetnost, ali to još uvijek nije definicija umjetnosti. To je, eventualno, instrument za eliminaciju dijela onog što nije umjetnost.
- Lord Byron
S obzirom na naslov topica, šteta.Glo » wrote: nemam namjere sudjelovati u postavljanju definicije.
lascivan? možda ga ti takvim doživljavaš..a unda » wrote: dosta ono, lascivan komentar, zar ne?:raspa:
Vidiš, ja pak mislim da je grehota sažeti u definiciju neke tako divne stvari.Lord Byron » wrote: S obzirom na naslov topica, šteta.
edit: apsolutnu mislim
ako je tvoj komentar cinjenicno dokaziv, onda se radi o mojoj objektivnosti.Glo » wrote:
lascivan? možda ga ti takvim doživljavašako je to tvoj subjektivni doživljaj tog komentara, onda on jest takav
inace, da slazem se s cim se god ti odlucis subjektivno slagat.
Želiš dokazati da si objektivan?..a unda » wrote: ako je tvoj komentar cinjenicno dokaziv, onda se radi o mojoj objektivnosti.![]()
inace, da slazem se s cim se god ti odlucis subjektivno slagat.
p.s. Baš se lijepo slažeš.
- Lord Byron
Umjetnost ni najmanje ne mora biti "divna stvar".
nema dokazivanja. a objektivnost, to su drugi.
ima samo prepoznavanja. utoliko sam umjetnik. najveci uzitak mi je kad se moj dozivljej prepozna, podijeli.. : onaj smajlic sta teatralno mice cuf sa cela:
sadsam se sjetio, jednom je onaj kontinentalac sutej (bio sam nekada jako ljut na njega u smislu zavisti), kad je govorio o svom usamljenickom prelasku preko atlantika, rekao nesto nista novo, ali tih par recenica me se dojmilo.
ne mogu citirat, ali jedno predvecerje ili tako nesto, predolujlje, postolujlje, jedrio je na vindpilotu naravno i neki prizor mu se svidio, doslo je do nekog prepoznavanja, do nekih povezivanja, do nekih slozenosti koje su se i koncentrirale i pitale i opterecivale i o tom prizoru je rekao ovako nesto..
jest, lijepo je, fotografirao sam, dozivio sam, ali u tom trenutku njavise sam zalio sto nema nekog pokrajk mene s kim ce se taj dozivljaj podijeliti, najvise sam zalio sto to sam moram vidjeti, dozivjeti..
i dan danas jos razmisljam o tome ili o mom dozivljaju toga sto je on rekao.
p.s.
a s nekim moram. najgore je bacati biserje, a oholo ne uzivati u milom roktu.
- Lord Byron
Meni definitivno ne. Mislim da u onoj komponenti poticanja na razmišljanje i reakciju (pritom ne mislim na stanovite želučane reakcije
To što (i) ja preferiram "ugodnu umjetnost" više smatram svojim licemjerjem i snobizmom nego neumjetnosti ružnoga.
Ne pričam o ugodnosti već o divoti. Meni je npr. Baraka pet be divna. Divota je potaknuti nekoga na razmišljanje, a posebno onakvo koje vodi do neke spoznaje i tako sudjeluje u procesu razvijanja osobe.Lord Byron wrote: Meni definitivno ne. Mislim da u onoj komponenti poticanja na razmišljanje i reakciju (pritom ne mislim na stanovite želučane reakcije), ružnoća i kojekakve druge nedivnosti itekako mogu postizati učinak.
To što (i) ja preferiram "ugodnu umjetnost" više smatram svojim licemjerjem i snobizmom nego neumjetnosti ružnoga.
Da, nije rekao ništa novo, ali je bio prepoznat...a unda » wrote: nema dokazivanja. a objektivnost, to su drugi.![]()
ima samo prepoznavanja. utoliko sam umjetnik. najveci uzitak mi je kad se moj dozivljej prepozna, podijeli.. : onaj smajlic sta teatralno mice cuf sa cela:
sadsam se sjetio, jednom je onaj kontinentalac sutej (bio sam nekada jako ljut na njega u smislu zavisti), kad je govorio o svom usamljenickom prelasku preko atlantika, rekao nesto nista novo, ali tih par recenica me se dojmilo.
ne mogu citirat, ali jedno predvecerje ili tako nesto, predolujlje, postolujlje, jedrio je na vindpilotu naravno i neki prizor mu se svidio, doslo je do nekog prepoznavanja, do nekih povezivanja, do nekih slozenosti koje su se i koncentrirale i pitale i opterecivale i o tom prizoru je rekao ovako nesto..
jest, lijepo je, fotografirao sam, dozivio sam, ali u tom trenutku njavise sam zalio sto nema nekog pokrajk mene s kim ce se taj dozivljaj podijeliti, najvise sam zalio sto to sam moram vidjeti, dozivjeti..
i dan danas jos razmisljam o tome ili o mom dozivljaju toga sto je on rekao.
dobio si i više od roktanja. priznaj da nisi to očekivao od jedne submisivne svine..a unda » wrote: p.s.
a s nekim moram. najgore je bacati biserje, a oholo ne uzivati u milom roktu.
ne znam sto sam ja to vise dobio i ko misli da mi je nesto dao i koje submisivan. roktaj mi je dovoljan.
os haiku o roktaju?
Kao da ja znam. Samo doživljavam. Daj haiku...a unda » wrote: ne znam sto sam ja to vise dobio i ko misli da mi je nesto dao i koje submisivan. roktaj mi je dovoljan.![]()
os haiku o roktaju?:zen: :umjetnik:
..uzas, uzas.Glo » wrote: Da, nije rekao ništa novo, ali je bio prepoznat.Želiš li i ti potvrdu da si prepoznat? Što se tiče mene, osjećam se premalenom da bih to ustvrdila.
ko je govorio o meni? ko je govorio o potvrdi? ko od tebe sta trazi?
znas, ti mene podsjecas na pjescanu.
To ja namjerno tako...a unda » wrote: ..uzas, uzas.:kakav umjetnik nestaje:
ko je govorio o meni? ko je govorio o potvrdi? ko od tebe sta trazi?
znas, ti mene podsjecas na pjescanu...ja kazem jedno, a ona meni kaze da sam rekao drugo, kako bi mi mogla reci trece i napraviti ko zna sta..
![]()
Kako me čitaš...a unda » wrote: cuj, ja mislim da tebi treba sna. okolnosti su ti postale namjerne.
-
- Information
-