Ni da sam u penziji ni da imam toliko vremena ne bi se na to odlucio...jedino da poludim
Chat
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Malo sam gledao ovu varijantu, od Alaske do Brazila. Traje 9 mjeseci.
Po nekoj okvirnoj računici treba ti nekih 20-25 k EUR za tako nešto. Poprilična lova.
Možda bi nam J. Poljak mogao reći koliko je njega koštalo 6 mjeseci lutanja po Južnoj i Srednjoj Americi.
Po nekoj okvirnoj računici treba ti nekih 20-25 k EUR za tako nešto. Poprilična lova.
Možda bi nam J. Poljak mogao reći koliko je njega koštalo 6 mjeseci lutanja po Južnoj i Srednjoj Americi.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Vlakom po svijetu:cerek:
Ili motorom.
Plus brod.
Ili motorom.
Plus brod.
Ja nemrem docekat da zavrsi ova korona. Dve godine se nis makla s istoka Kanade, dve godine. Jednom kad se bude moglo ponovo putovat normalno, uzimam par mjeseci slobodno i krecem sa specificnom namjerom da odvalim listu hiking staza po cijelom svijetu koju sam napravila. Ostalo landranje bu bonus ali hiking je primarno. Eto, Kanada me odvela na tamnu stranu. Nikad prije nis tolko hodala. 
Ovisi koliko se zadrzis i gdje, i jesu li u to uracunati veci troskovi poput Inka traila, Uyuni i slicno, i skuplje aktivnosti, a i velike su razlike u cijeni medu zemljama. Ja sam racunala okvirno 1000+ USD mjesecno.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Kostalo cca 40K kuna. S tim da prvim mjesec i pol po Kolumbiji i nisam nesto stedio. Bilo je tu i paraglidinga i raftinga i izlazaka.Nukac wrote:
Znacajna usteda je ako imas vremena i ides od mjesta do mjesta lokalnim prijevozom a ne turistickim shuttlelovima koje nude po hostelima. Ovako chicken bus par presjedanja i ustedis cca 10-15 dolara po transferu.
Iz Nikaragve za Salvador sam promjenio 7 buseva da dodjem do predgradja San Salvadora pa morao uzet taxi do hostela posto je bio mrak vec
taxi me kostao ko 3 busa 
Tesko je sad reci koliko ce ko potrosit kad ovisi o puno stvari i sta ta osoba preferira. Od smjestaja, prijevoza, hrane...
Dosta se kuhalo po hostelima, pogotovo u Kostarici i Panami koje su malo skuplje pa se i tu ustedi...
Ako se putije na krace vrijeme onda se i trosi vise. Kad ides na 6mj onda moras paziti na budget. Bar ja sa prosjecnom hr placom

Eto malo oduzio....
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
During the war...
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Bi podijelila tu listu?daria wrote: krecem sa specificnom namjerom da odvalim listu hiking staza po cijelom svijetu koju sam napravila.
bas me zanima....Sent from my SM-G930F using Tapatalk
During the war...
-
nasmijanonebo
Daria, Pacific long trail? Croatia long distance trail? Via adriatica?
Dinarica trail?

Dinarica trail?

- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Ko si to može priuštiti?
Mislim....ne financijski, vremenski!
:brojigodinedopenzije:
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
Oni koji idu u BigBrother, Farmu i slične emisije. Oni imaju vremena na bacanje. Samo treba love jer ovo košta ko kuća u Slavonijiscarletlemur wrote: ↑28 Aug 2020, 12:35Ko si to može priuštiti?
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Blago tebi Marsovka, ja u najboljem slučaju 23 
Sad si nešt razmišljam - 45k € po osobi?
Vodafak?
Sad si nešt razmišljam - 45k € po osobi?
Vodafak?
-
nasmijanonebo
Polovicom 20.st. je isla redovna busna linija od Londona do Calcute.
Imam ulaznice za Euro (London, Glasgow), tekme bi trebale biti u lipnju i nemam osjećaj da bum imao na kaj ići.
Po meni, u najboljem slučaju tekme bez gledaoca, vjerojatnije niti to.
Treba shvatiti da od trenutka kad se uistinu pojavi pouzdano i efikasno cjepivo, pa do kakve-takve normalizacije, ne može proteći manje od pola godine.
Po meni, u najboljem slučaju tekme bez gledaoca, vjerojatnije niti to.
Treba shvatiti da od trenutka kad se uistinu pojavi pouzdano i efikasno cjepivo, pa do kakve-takve normalizacije, ne može proteći manje od pola godine.
Muzeji su otvoreni, kazalista se bore za otvaranje (koliko sam citao uskoro ce krenuti)...
Maska je obavezna u javnom projevozu.....
Ali, zbog 14-dnevne karantene koja je trenutno za dolaske iz Hr ni ne gledam letove...
Nadam se ne-realizaciji ovoga sto nvnk govori, ali zivi i zdravi bili pa vidjeli
-
nasmijanonebo
Moj jako sobar frend zivi u Londonu i bas jucer s njim se cula, puno pricali. Nece jos dugo biti dobro tamo.sandra555 wrote:Ima li netko osjećaj kad će se moći opet putovati u London? Nisam pratila stanje u Londonu kakvo je sada, ali ono da budu otvoreni muzeji, kazališta... i da ne moraš na ulici biti s maskom
Trebam pomoć.
Izlet na Japetić/ Samoborsko gorje. Nisam nikad bila. Išli bi sutra. Ne zanima me planinarenje. Htjela bi hodanje po uređenim stazama, po mogućnosti bez velikih uzbrdica. Nešto gdje se može doći gore s autom i onda da je neka livada, šetnjica, lijepi pogled.
Molim preporuku kamo točno doći s autom, točno mjesto da mogu ubaciti u navigaciju.
ože i preporuka gdje ručati.
Druga opcija nam je Štrudla fest ili bazeni, ali radije bi ovo prvo.
Izlet na Japetić/ Samoborsko gorje. Nisam nikad bila. Išli bi sutra. Ne zanima me planinarenje. Htjela bi hodanje po uređenim stazama, po mogućnosti bez velikih uzbrdica. Nešto gdje se može doći gore s autom i onda da je neka livada, šetnjica, lijepi pogled.
Molim preporuku kamo točno doći s autom, točno mjesto da mogu ubaciti u navigaciju.
Vrlo jednostavno, utipkaš "Planinarski dom Žitnica". On je na 15 minuta lagane šetnje do samog vrha, Japetića. Minimalni usponii, radi se o maloj visoravni. Na vrhu je razgledna piramifa.sandra555 wrote: ↑05 Sep 2020, 20:01Trebam pomoć.
U domu se i jede.
-
- Information
-