Chat
Rasprava je trenutno bespotrebna, jer je Vlada donijela (uz dosta pritisaka) takvu odluku (o ustavnosti odluke ce netko nekada sigurno pokrenuti i raspravu ).aaston wrote: ↑08 Apr 2020, 07:49Razmak i higijena u crkvi?
Svi su jedni do drugih, u jednom trenutku pruzas ruku svima oko sebe. Bar pola su stari ljudi a ako njih sve natjeras da se drze mjera - svaka cast. Mlađi nemaju navike prati ruke, stariji jos manje.
Kako bi to samo 50 ljudi uslo u crkvu? Zastitara na vrata? Good luck sa svima koji ne uspiju uci pa pokrenu pobunu.
Osim toga mnogi misle da su u crkvi zasticeni samim time jer je to bozja kuca, oni su tamo ciste duse itd.
Po meni, odrzavanje razmaka i higijene na misama je iluzija.
I prije potpune zabrane misa, Crkva je donijela naputke, oko davanja mira, o blagoslovljenoj vodi, tako da to ne bih ponavljao...
Upravo što sam govorio prije, puno toga se prije ovoga mislilo da ne moze, pa eto nekima prije, nekima kasnije dode u glavu da se moze...
Crkva vrlo lako organizira ne zastitare, vec volontere koji bi to lako mogli dovesti u red.
Odrzavanje razmaka i higijena na ulazu u Lidl i Kaufland je do jucer isto bila iluzija...
Kazem, sve se ipak može, red i organizacija (a evo sad i higijena sto mnogi nisu znali) su temelj svega, neovisno o cemu pricamo, kad si u redu za ducan, u posti, u redu za boarding ili u redu u crkvi.
Ne znam, sada kreću otvarati tržnice; zatim jucerasnje sranje u domu za starije u Splitu; pitanje je li ipak prerano za popustanje mjera.
Da se razumijemo, generalno nisam jos za otvaranje crkvi, ali smatram da bi crkva mogla uvesti vise reda nego Lidl ili Plodine (ili se varam pa sami smatraju da ne mogu i nisu na sebe htjeli preuzeti veliki rizik - što je onda ok; ili su ipak malo licemjerni - što sam vec prije pojasnio ; jer iz javnih izjava, osim osude ovog svecenika nisu se previse ocitovali).
Sve 5, ali je pogreska odmah napasti Zagreb (a ja sam taj post tako dozivio), jer eto tamo 800000 "brije" po gradu.
Stavit cu slike centra grada, pa da vidite razmjer brijanja, ljudi izgleda ne znaju da je ovdje bio potres.
Dakle, uz sve ovo sto svi prozivljavamo zbog korone, ovdje se dogodio, eto potres. Kakvog nije bilo 140 godina.
Umjesto da se ljutite na svoje opcine, sela, gradove (makar vidim da su i oni dosli pameti pa se sada udruzuju; dakle moze se, ali ce kad se sve opet smiri biti po starom) kojih na broj ljudi u Zg ima npr 50; dobar dio eto problem vidi u Zg i proziva jer tamo netko misli da se ovdje brije, pa bi vjerujem htjeli uvesti par check pointa ( da ovi iz Dubrave ne mogu u Spansko -
E pa u Zg ljudi briju doma, na cesti je tko mora.
Kod nas u Britanskoj Kolumbiji (ostala sam ipak) ljudi se poprilicno drze na distanci nakon sto se premijer naljutio
, jer cim je granulo sunce nakon 5 jebenih mjeseci kise i snijega, svi na plaze i u planine i jebes social distancing. I to je ono sto ovdje najvise muci ljude ovdje, da ne mogu van u prirodu, pozatvarali su ove najvece parkove prirode u blizoj okolici grada i parkove u samom gradu. Dvosjekli mac jer sad ljudi traze preostale manje parkove pa opet bude guzvi. Iako generalno vecina ljudi je disciplinirana ali se tesko nosi s nemogucnoscu boravka u prirodi jer BC is all about nature.
Inace otvoreni su samo essencial bussinesi, gradski prijevoz jos vozi (u busu je ogranicen broj ljudi i oznacena su medusobno udaljena sjedala na koja smijes sjesti).
Zdravstveni sustav se zasad drzi ali puno ljudi ostalo bez posla i to naravno najvise muci ljude in the long run.
Pa eto malo setamo po kvartu i izbjegavamo susjede.
Jedna proljetna:

Inace otvoreni su samo essencial bussinesi, gradski prijevoz jos vozi (u busu je ogranicen broj ljudi i oznacena su medusobno udaljena sjedala na koja smijes sjesti).
Zdravstveni sustav se zasad drzi ali puno ljudi ostalo bez posla i to naravno najvise muci ljude in the long run.
Pa eto malo setamo po kvartu i izbjegavamo susjede.
Jedna proljetna:

Ne znam zasto te toliko zasmetala rijec "brije"? Meni je to uobicajena rijec u vokabularu i ne vidim ju ni kao uvredljivu niti kao podrugljivu.marko_31 wrote:
Sve 5, ali je pogreska odmah napasti Zagreb (a ja sam taj post tako dozivio), jer eto tamo 800000 "brije" po gradu.
Stavit cu slike centra grada, pa da vidite razmjer brijanja, ljudi izgleda ne znaju da je ovdje bio potres.
Dakle, uz sve ovo sto svi prozivljavamo zbog korone, ovdje se dogodio, eto potres. Kakvog nije bilo 140 godina.
Umjesto da se ljutite na svoje opcine, sela, gradove (makar vidim da su i oni dosli pameti pa se sada udruzuju; dakle moze se, ali ce kad se sve opet smiri biti po starom) kojih na broj ljudi u Zg ima npr 50; dobar dio eto problem vidi u Zg i proziva jer tamo netko misli da se ovdje brije, pa bi vjerujem htjeli uvesti par check pointa ( da ovi iz Dubrave ne mogu u Spansko -).
E pa u Zg ljudi briju doma, na cesti je tko mora.
Spomenuo sam ZG ali isto se odnosi na ostale vece urbane sredine. U Osijeku ili Splitu ima vise ljudi unutar jednog mjesta prebivalista nego u pola nekakve zupanije
koja je besmisleno rascjepkana u 50 opcina. Ta rascjepkanost odgovara samo zaposlenima u tim upravama, nama ostalima je to samo gnjavaza.
Ali opet, kada je vec tako, ne mora se slijepo ograniciti kretanje na tako malom prostoru. U velikim sredinama imas sve sta ti treba, u ovim malim trebas propusnicu za svaki klinac jer u mjestu prebivalista ljudi su osuđeni na male skupe ducane a mnogi nemaju niti benzinsku.
Da se mene pita, ne bi postojale opcine bez nekih sadrzaja. Ako ih nema, onda nisu dovoljno veliki da budu opcina.
Svugdje su puste ulice, nije zg izuzetak.
Nigdje nisam pozivao na ogranicavanju kretanja unutar zg, to si izmislio, nego na relaksaciju kretanja između malih mjesta.
Tocno, ni ja ne vidim guranje ispred supermarketa. Ali neki dan sam stao u red ispred agrarije. Tamo sam vec vidio "ki će mi ča, ča će mi ki" logiku. Stariji ljudi sa sela.Marsovac7 wrote:Ja nisam vjerovala ni da će u redovima pred dućanima stajati na po 2 metra razmaka, pa stoje, vrlo disciplinirano.
U firmi gdje radim isto gledam totalnu ignoranciju u vezi ovoga.
Na temelju takvih stvari ne vjerujem da bi u crkvama sve prolazilo kako je zamisljeno.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Jučer sam se vozio od Varaždina do Bregane autocestom.
Nigdje me nitko nije pitao za propusnicu. Autocesta do Zagreba je bila praznjikava, ali na Zagrebačkoj zaobilaznici je promet bio gust, i tako sve do Bobovice. Nakon toga - prazno.
S druge strane, u Sloveniji na autocesti skoro da nije bilo prometa. Samo kamioni.
Pozdrav iz karantene. Sad sam 14 dana u karanteni.
Nigdje me nitko nije pitao za propusnicu. Autocesta do Zagreba je bila praznjikava, ali na Zagrebačkoj zaobilaznici je promet bio gust, i tako sve do Bobovice. Nakon toga - prazno.
S druge strane, u Sloveniji na autocesti skoro da nije bilo prometa. Samo kamioni.
Kanada je krovni koncept, ovdje svaka provincija za sebe odlucuje. BC ima nesto manje stanovnika od Hr, otprilike jednak broj potvrdenih slucajeva. Ali ja ne gledam vijesti previse, puno previse informacija.
A jos me manje zanima kaj se dogada kod juznih susjeda. Trumpet je nesto trubio da ce poslati vojsku na granicu s Kanadom da zastiti zemlju od naleta ilegalnih imigranata u doba korone, to ovi svi koji bjeze od uredenog zdravstvenog sustava i vladine financijske pomoci. Nemam zeludac za takve gluparije.
eto izmislio sam...u zagrebu mogu nesmetano brijati, a ti ne mozes...
eto, shvatio sam da bi htio da se i ovdje uvede slicno ogranicenje, unutar grada...moguce da sam krivo protumacio
Da, i sta ovaj quote pokazuje? To sta si ti umislio?marko_31 wrote:
eto izmislio sam...u zagrebu mogu nesmetano brijati, a ti ne mozes...
eto, shvatio sam da bi htio da se i ovdje uvede slicno ogranicenje, unutar grada...moguce da sam krivo protumacio
Ove insinuacije su ti zlonamjerne i nepotrebne. Ako ti je vec do svađe i ptepucavanja, samo daj.
Mogao bi i ja insinuirati svasta ali meni to ne treba i ne vidim bas nikakvog smisla u tome.
Javim se ovdje radi neobaveznog chata a dobijem natrag misli koje nisam iznio nigdje. Dakle ja bi volio da u Zg budu check pointovi???? Bas super.
Sada se pitam koji mi klinac uopce sve to treba, kao da nemam dovoljno gluposti izvan foruma.
Ma kod nas jednostavno nema sanse da se ljudi drze uputa. Nemamo mi discipline i bez celicne ruke nema nista. Svako malo mi sogorica(koja je inace LOM) salje fotke bakica kak prodaju povrce na cesti iz auta, oko nje 5-6 ljudi, ne bi drzali distancu, ili stavili rukavice... mladi igraju nogomet, korona party i slicno. Mi smo takvi i osim strogih pravila nema pomoci. I nema sanse da svedski model bi uspio.
Na Islandu je stao turizam, ima puno ljudi manje vani al nadu se i dalje koji trce, vidim dosta male djece na igralistima ili parkovima. U ducanu 90% nosi rukavice, drzi se razmak, ne odlazi se k susjedima zabavljat(bar ne Islandani), al znam studente da eto imaju korona party i to svi studenti na razmjeni a ne islandani...
Na Islandu je stao turizam, ima puno ljudi manje vani al nadu se i dalje koji trce, vidim dosta male djece na igralistima ili parkovima. U ducanu 90% nosi rukavice, drzi se razmak, ne odlazi se k susjedima zabavljat(bar ne Islandani), al znam studente da eto imaju korona party i to svi studenti na razmjeni a ne islandani...
Ja sam sad već više puta išao na relaciji ZG - Samobor - Plešivica i nazad i s popriličnom sigurnošću mogu reći da nema nikakvih kontrola na izlazima iz gradova, samo na ulazima. Dakle, na ovoj tvojoj ruti ih nije ni moglo biti.Nukac wrote: ↑08 Apr 2020, 10:53Jučer sam se vozio od Varaždina do Bregane autocestom.
Zadnji puta sam išao prekjučer i bio sam kontroliran na ulasku u Sv. Nedelju (kod novog rotora, čim sam sišao s autoceste) i na ulasku u Samobor (kod Kauflanda). U povratku je pak policijski punkt samo na Jankomirskom mostu, dakle na ulasku u Zagreb, a i tamo su samo "štih - probe", dakle ne zaustavljaju sve nego samo neke (mene nisu).
Nadam se da pod "karantenom" misliš na kućnu samoizolaciju, a ne neke od onih pravih SLO karantena (npr. onaj sad već pomalo zloglasni hotel u Dolgoj vasi).
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
-
nasmijanonebo
Eh, kad se sjetim da sam jos 2001. letjela na tudje ime, kako su se lako prenosile karte na ime drugog, bez nadoplata.
Još malo o temi kada će sve biti normalno te kada i kako će se nastaviti sportska natjecanja:
https://nypost.com/2020/04/09/poll-show ... us-return/
Dakle, 72 % Amerikanaca neće ići na sportske priredbe sve dok ne bude cjepiva. A za to znamo da neće tako skoro ...
I onih 12 % koji bi išli, ali samo ako bi svi gledaoci bili na više metara jedan od drugog možemo glatko prekrižiti, tj. ne znam kako bi tragikomično odbojno (bar za većinu navijača) takva neka organizacija sportskog događaja izgledala. Dovraga, to ne bi funkcioniralo ni na tekmama poput Dinamo - Inter Zaprešić, na koje dođe 700 ljudi (na stadion za 33 000).
https://nypost.com/2020/04/09/poll-show ... us-return/
Dakle, 72 % Amerikanaca neće ići na sportske priredbe sve dok ne bude cjepiva. A za to znamo da neće tako skoro ...
I onih 12 % koji bi išli, ali samo ako bi svi gledaoci bili na više metara jedan od drugog možemo glatko prekrižiti, tj. ne znam kako bi tragikomično odbojno (bar za većinu navijača) takva neka organizacija sportskog događaja izgledala. Dovraga, to ne bi funkcioniralo ni na tekmama poput Dinamo - Inter Zaprešić, na koje dođe 700 ljudi (na stadion za 33 000).
-
nasmijanonebo
Citala sam kako se jos lakse prenosi virus glasnim govorenjem i pjevanjem i deranjem.
Postoji rjesenje: znakovni jezik i pricanje bez glasa (citanje s usana)
-
nasmijanonebo
Za ovo moras imati para, za moja rjesenja ne. 
-
- Information
-