Gile wrote:Hehe

mislim di je meni osobno počeo cirkus, ono u Kini je bilo daleko, zatvarao sam oči kao i svi mi, kao neće to do nas.
Zatvorio oci? Ja "panicarim" od 23.1.kad su uveli karantenu u Hubei..klik: cemu karantena za 60 mil ljudi zbog par tisuca, jer sto je to Kini naspram milijardu i 400 milja ljudi, pogotovo sto tamo nisu snowflakes prema narodu..
A kako je Europa, pogotovo sjev. Italija puna Kineza koji rade tu, odmah me frka lupila. Pizdila sam sto Europa nije vec 23.1.zatvorila aerodrome. Da nije letova, korona bi do Europe dosla tek par mjeseci poslije, taman da se pripremimo.
Historia est magistra vitae (jedna od mojih struka, pa previse znam o epidemijama

).
Ja vec onda pokupovala 100 maski (podiielila muzu i svekrvi, sestri, bratu jer sam znala da me nece slusati da odu juoiti na vrijeme). Zaliha imam, ne previse, jer znam da trgovine normalno rade u Kini cijelo vrijeme karantene. Kupila boje za krecenje, farbam stan, izvadila iz naftalina sivacu masinu, a balkon taman uredila za chillanje na suncu, ispod mene park.
Zivce mi najvise pojeli moji starci koji htjeli landrati, a rizicna skupina, frendica astmaticarka itd itd..
Prepala sam se jako ovog, zbog jako teske lekcije: lani mi umrla bas bliska osoba u obitelji koja mi uzasno fali: mladja osoba, zivjela sama u gradicu u Slavoniji u kuci (muz joj umro mladji, djeca u Zg vec godinu dana), godisnji odmor kuca i vrt. Isla samo do 2 trgovine di nikad nema guzve i setnju ali ono po pustom gradicu. Pokupila neki virus, prehlada pa hropac, zvali hitnu, i bila na ECMO u Zaraznoj (umjetna pluca). Na zalost, nije prezivjela.

. Sve to u roku 3 dana.
Doktori sokirani, jer je vjerojatnost za smrt bila 0.001% s obzirom na predispozicije.
Virus ne bira.
Ja sam bila odmah za totalnu karantenu Europe od 23.1. Zati sam i banirana na onom forumu kad sam 26.1.to pisala na politici.
Pratim talijanske forume, tamo nema nikakve cenzute, oratim i ruske vijesti, oni odmah digli frku na koronu.
Previse neodgovornih landra, Talijani forumasi se zale kako 40% sjevernih Talijana krsi karantenu
Na jugu druga prica (tamo je do 5% zarazenih od svih testiranih, sjever cak 30%), u Napulju svakih 300 m vojska i karabinjeri, vele da je lakse dobiti na lotu nego krsiti karantenu.
Frendica mi u Bologni, druga u Rimu pa imam svjeze izvjestaje kako izgleda zivot u karanteni..i kod nas previse ekipe landra, to je ono "necenasizam" (to vrijedi za cijelu Europu i SAD).
U Kini su u Hubei poslali 40.000 lijecnika.
U Italiji sveukupno umrlo 19 lijecnika. Na trijazi biraju kog spasiti, nema dovoljno respiratora. Bergamo 20 kamiona lijesova vodili na kremiranje u druge gradove. Nema ispracaja, nema sprovoda.
U Njemackoj panika jer nemaju dovoljno lijecnika, pa ce i zarazeni doktori raditi.
Codogno je prvi tal. grad koji je usao u potpunu karantenu cim se saznalo da se onaj maratonac razbolio. To je znacilo da je sve zatvoreno osim trgovine i ljekarne. Smio si samo 1x tjedno do trgovine. Testirali 8000 stanovnika, 77 pozitivnih. Na kraju nije bilo nijednog novooboljelog.
Ima sad dobar slogan (na eng) po netu: Vase djedove su zvali u rat na frontu, vas zovu da sjednete na kauc. Vi to mozete!
Aaston, ja cula da je ovaj preminuli bio i na sorovodu onom vinaru, na sprovodu bilo cca 500 ljudi.