Chat

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
Gile
Been thanked: 6 times

Post 12 Apr 2018, 11:08

Nukac wrote:
12 Apr 2018, 10:58
Kak nema? Pa sve normalno pokazuje.... :misli:
Evo sad je proradilo, vjeruj mi da nije bilo ničega prije nego sam objavio post, isto tako niti sinoć od doma. Valjda su ipak resolvali išju koji su spominjali. Volim kad se problemi sami riješe. :zubo:

Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 12 Apr 2018, 11:12

Ma malo te zezam... :E

Popravio ja to ručno u tom postu. Popravio sam i na slikama s putovanja. :giggle:
Ako imate koji post koji treba popravit javite pa ću popravit. :bicedobro:
Gile

Post 12 Apr 2018, 11:17

Vražji šaljivđija! :mad: :lol:
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 12 Apr 2018, 14:37

Gile wrote:
12 Apr 2018, 10:44
... i vidim da nema nigdje slika koje sam prije postao, na primjer ovdje, vidjet ćeš da je prazno: viewtopic.php?f=78&t=3075&start=125
Ne znam kaj je prije bilo, ali sad sve vidim. :misli:
Gile

Post 12 Apr 2018, 15:20

nvnk wrote:
12 Apr 2018, 14:37
Ne znam kaj je prije bilo, ali sad sve vidim. :misli:
Ma Nukac je popravio danas, pogledaj post iznad.
Nukac
Davorich

Post 12 Apr 2018, 15:30

Samo neke sam popravio. Ne da mi se ici kroz sve teme.
A i prolaznica nema postimage. Zato su njezine slike ok.
neno1966
Has thanked: 2 times

Post 12 Apr 2018, 17:26

Čemu u stvari služi boarding pass?

Potaknut nedavnim letom počeo sam razmišljati o ovome. Dakle povratni let Antalija- Erdžan (Sj. Cipar) prijevoznik Pegasus. Još kod kuće čekirao sam se za prvi let, za povratak mi nije dalo iako je bio isti dan. Rekoh valjda ne može, riješiti ću u hodu.
Dođem kod tete u Antaliji koja skenira pass-ove i ne očitava ga. Vrti ga, čita... i na kraju pušta me blijeda lica u stilu a valjda je to to. Totalno nepotreban posao kad eto može proći svatko sa papirom na kojem piše boarding nešto. Iako je to i manji problem.
Na povratku, čisto iz znatiželje dok sam čekao shuttle za aerodrom a radio je wifi, otvaram app Pegasusa i odmah nudi mobile check in. Svi osobni podaci već upisani osim vise y/n. Da ne kompliciram biram N , iako naravno trebamo visu za Tursku. Klikam ok, next ili što je već pisalo i (totalno nepotreban) boarding pass spremam u wallet. Dolazim na kontrolu putovnica i policajac me traži boarding pass. Vadim mobitel a on okreće glavom i nešto tipka, pretpostavljam moje ime i prezime, nešto gleda i pušta me. Na gejtu dajem mobitel, na skeneru ne prolazi i teta se mora konzultirati sa kolegom. Ne razumijem što pričaju ali nešto kao usporedi ime na mobitelu i putovnici. I usporedila i pustila me bez scana.

I čemu onda boarding pass? Možeš proći i bez skeniranja istog a tko treba može povući podatke i bez njega?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
aaston
Been thanked: 2 times

Post 13 Apr 2018, 10:10

Gile wrote:
12 Apr 2018, 10:44
Joj nemoj sad tih teških pitanja. :zubo: Pitalo me već brdo ljudi za to a i dalje pitaju. Objašnjenje sam već dao ovdje, zauzet sam sa brdom drugih stvari i teško mi se sada vratiti nakon tolike pauze. Nadam se da ću pronaći volje opet. :tuzni:

Eh, zauzet.... pa to se lako riješi. Ako te gazi posao, lako daš otkaz. I još ih sve izvrijeđaš na pasja kola tako da im nikada više ne padne na pamet da te pitaju ako si se predomislio slučajno.
Ako te gnjavi žena/cura ili šta god, i njoj daš otkaz. Ili, ako je korisna u kući onda je držiš ali neka si lijepo izvoli naći ljubavnika. Prijatelji? To ne trebam ni spominjati, bar se toga lako riješiti. Djeca? To bi mogao biti malo problem... kako ih je šteta ostavljati poredn nekog kontejnera (mogao bi u bajbuk) preporučam jedan kvalitetan tablet i nećeš ni znati da postoje, ne treba ih čak ni hraniti. Pas, mačka.... ih, na autocestu i kroz prozor. Za sve se nađe riješenje :lol:

I onda se lijepo daš na onaj pravi posao i svi sretni i zadovoljni :zubo: :zubo:
Gile

Post 13 Apr 2018, 11:36

haha :rofl: evo ga još jedan šaljivdžija. :cerek: Ali mudro zboriš, možda i prihvatim neke tvoje prijedloge. Vidim ja da bi ti sve to lako riješio pa evo hoćeš ti da pišeš malo? :E Plaćam u kreditima za avio karte i smještaje a bonus ti je i super cool osjećaš da si pomogao zajednici i svi sretni i zadovoljni. :bicedobro:

Nego pisao sam ti komentar na putopis na haeru, ne znam jesi li skužio uopće. Šta kažeš onda, Albanija dosta 4 dana ili da uzmem 7? Ili da ne idem uopće? :kokice:
Nukac
Davorich

Post 13 Apr 2018, 11:54

Nego, jel to samo moj osjećaj ili su forumi općenito kategorija na izdisaju?
Baš gledam, ovdje na trkeljanju konstantno pada broj postova, a koliko vidim ni na F.HR situacija nije ništa bolja. Recimo danas - već je 12 sati a na F.HR nije na turizmu bilo niti jednog upisa.
Zanima me gdje vi pišete, na fejsu ili postoji neki drugi oblik komunikacije...
Gile

Post 13 Apr 2018, 13:17

Valjda je već sve ispričano. :D
Ja ne pišem nigdje pa evo niti na vlastitom site-u. :ne zna:
Nukac
Davorich

Post 13 Apr 2018, 13:20

Niti ja ne pišem nigdje osim ovdje.
Jedino ako netko osobno pita za kakav savjet. Ali to su samo ljudi koje poznajem.
I uvijek se čudim kako ljudi postavljaju jedna te ista pitanja.
aaston

Post 13 Apr 2018, 15:34

Gile wrote:
13 Apr 2018, 11:36
haha :rofl: evo ga još jedan šaljivdžija. :cerek: Ali mudro zboriš, možda i prihvatim neke tvoje prijedloge. Vidim ja da bi ti sve to lako riješio pa evo hoćeš ti da pišeš malo? :E Plaćam u kreditima za avio karte i smještaje a bonus ti je i super cool osjećaš da si pomogao zajednici i svi sretni i zadovoljni. :bicedobro:

Nego pisao sam ti komentar na putopis na haeru, ne znam jesi li skužio uopće. Šta kažeš onda, Albanija dosta 4 dana ili da uzmem 7? Ili da ne idem uopće? :kokice:
Ispričavam se, nisam vidio na efhaeru jer tamo praktički i ne zalazim. Povijest je učinila svoje, vas ostalih nema a kad su mi i novi moderatori počeli bezveze brisati postove na pdf-u ''hrvatski turizam'' gdje sam jedino ostao pisati, odustao sam i od toga. Šta meni to treba?
Dakle ja pišem samo ovdje, odgovor nukcu. Za efhaer sam primijetio da su upisi rijetki i uglavnom početnički. To šta sam gledao zadnjih par dana kako sam stavio link na putopis. Kako je zadnjih mjeseci nemam pojma.

Gile, za Albaniju sam uzeo 4 dana jer više nisam mogao (obitelj i te priče) ali da sam mogao 7 uzeo bi 7.
Ono što bi još ubacio da sam mogao je bar dvije plaže na jugu Albanije i đir do Ohrida, ili barem u tom smjeru.

Možda izgleda napregnuto ali: sam sam, od ranog jutra do večeri sam vani, nije npr. Drač npr. Sevilla pa da se sa guštom vucaraš njime dva dana.
Cestama (glavni pravci) se da brzo voziti i udaljenosti su relativno male. Tako da, sve sam stigao bez dahtanja i hroptanja.

Ima još gore na sjeveru ona lijepa dolina (da sada ne tražim ime), donekle zabačena pa možda bi i to stalo u ta 7 dana, naravno uz drugačiju organizaciju smjera kretanja.
aaston

Post 13 Apr 2018, 15:36

Zaboravih, ako nudiš besplatan let i besplatan smještaj da bi o tome pisao: idem doslovce bilo kamo :D
Lolita
Has thanked: 7 times

Post 13 Apr 2018, 16:52

Ni ja ne pišem nigdje nego tu. Ako nešto ne znam, ne mogu pronaći, trebam savjet - pitam tu vas i to je to. :ne zna:
Fhr stagnira a i ne zalazim tamo često a grupe po fb su postale zatrpane linkovima na raznorazne članke o ovome i onome, većinom nešto bezveze. I uglavnom se i tamo vrte početnička pitanja pa sam odustala.
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 32 times
Post 14 Apr 2018, 09:20

nvnk wrote:
11 Apr 2018, 22:13
Hmmmm... Ja i dalje sasvim normalno vidim svoje fotke na postimage.org. :ne zna:

Ili je to samo zato jer su mi u casheu? :misli:
Moguće. A moguće je i da su napravili redirekciju, barem za dio linkova. Ako su pametni, učinit će to za cijelu bazu, bez obzira na to koliko velika bila. :raspa:
Stitch
Gile

Post 14 Apr 2018, 12:47

aaston wrote:
13 Apr 2018, 15:34
Ispričavam se, nisam vidio na efhaeru jer tamo praktički i ne zalazim.
Znam, zato sam te i prozvao ovdje. :D Ne pišem niti ja, čitam tu i tamo ali napišem nešto samo ako me netko direktno pita jednom u 3 mjeseca.
Možda izgleda napregnuto ali: sam sam, od ranog jutra do večeri sam vani, nije npr. Drač npr. Sevilla pa da se sa guštom vucaraš njime dva dana.
Ma volim ja takav tempo kao što rekoh, meni to još uvijek odgovora. Još uvijek radije vidim 2 grada u 3 dana nego da se izležavam na nekoj plaži ta 3 dana. Na plaži se izležavam doma, na putovanju putujem. :cerek: Mnogima se ne sviđa takav tempo pa odustanu nakon prvog putovanja i onda ostaneš sam, tim više jer je u pitanju Albanija što nije konvencionalna destinacija pa nitko neće tamo. :rolleyes:

Baš me briga odoh sam kao i ti. Gledam tu liniju Volotee već neko vrijeme, sa njima letim besplatno a to je otprilike jedina zemlja gdje mogu sa njima a da nisam već bio.
aaston wrote:
13 Apr 2018, 15:36
Zaboravih, ako nudiš besplatan let i besplatan smještaj da bi o tome pisao: idem doslovce bilo kamo :D
Ovo si nešto krivo shvatio, ne šaljem te ja negdje kako pi pisao o tome već ti nudim da pišeš pa će se skupiti para i kredita i vaučera za kakvo free putovanje. Drugim riječima plaćanje je nakon obavljenog posla, ne unaprijed. :bicedobro: Ma zezam te, znam da i ti pišeš kod sebe cca jednom godišnje, još malo pa ću i ja doći na to.
Gile

Post 14 Apr 2018, 12:51

Gile wrote:
13 Apr 2018, 13:17
Ja ne pišem nigdje pa evo niti na vlastitom site-u. :ne zna:
Nukac wrote:
13 Apr 2018, 13:20
Niti ja ne pišem nigdje osim ovdje.
aaston wrote:
13 Apr 2018, 15:34
Dakle ja pišem samo ovdje,
Lolita wrote:
13 Apr 2018, 16:52
Ni ja ne pišem nigdje nego tu.
Ljudi jesmo mi to ostarili. :giggle: Nitko više nigdje ništa ne piše, sve smo već ispričali, neki novi klinci pišu odgovore na početnička pitanja a mi se čudimo uvijek istima i samo mudrujemo. :mudri: Sada samo putujemo, anonimno i bez pitanja, sve već znamo. Još malo pa ćemo postati kao ona dva starca u Muppet Showu što stoje na balkonu i samo gunđaju. :lol:
Nukac
Davorich

Post 14 Apr 2018, 13:53

Ja sam vec tamo. :rofl:
Samo gundjam na sve.
I kad me netko pita da bi sa mnom na putovanje, moj odgovor je: ne hvala. Ljepse mi je samom.
J.Poljak fan club
Been thanked: 1 time

Post 14 Apr 2018, 14:02

Uh ja se sad dao nagovorit pa nas na kraju troje ide Valenciju. Vec sam se odviknul na stalno drustvo pa cemo vidjet kak ce to izgledat.
Tjesim se da je to kratko europsko putovanje. Na neka dalja i dalje preferiram ici sam.

Sto se tice pisanja i ja samo tu pisem i to ne bas cesto. Na haer vrlo rijetko idem a i dok odem nema nesto korisno novo. Sad cu ic malo za Valenciju cisto jer znam da je Nasmijanonebo tamo davala dobre info za taj grad.

Tako da cuvajte mjesto na balkonu i za mene :-)

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

During the war...
Nukac
Davorich

Post 14 Apr 2018, 14:26

Iako moram priznat da mi je super ako slucajno naletim na prekaljene putnike.
Recimo ono kad sam s Prolaznicom za London isao.
Ili zadnja singapurska avantura. :)
J.Poljak fan club
Been thanked: 1 time

Post 14 Apr 2018, 14:54

A dobro to je drugo. To su vise manje iskusni putnici sa slicnim mindsetom pa se lakse klikne. Tako i ja puno lakse nadjem drustvo koje mi pase na putu nego doma :-)
A i tu nisi vezan za nekog. Ako ti je super s nekim ok, ako ne lako odes na drugu stranu. :-)

Isto tako vjerujem da ce Andaluzija biti super ako to uspijemo izrealizirat.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

During the war...
Prolaznica

Post 14 Apr 2018, 15:00

:) da, London je bio super
Nemate pojma koliko se ja veselim Španjolskoj.

Kad se vratim, napisat ću par riječi o Kazahstanu (sutra se vraćam). Ispalo je super jer jako volim ovakve destinacije.

A propos foruma, mislim da prekaljeni putnici ne pišu toliko, jer takvima ne treba samohvala. Tko god da pita, dobit će odgovor, ja sam uvijek svima na raspolaganju, a znam da ste i svi vi ovdje uvijek spremni za pomoć korisnim savjetom (sad mi fale oni zagrljeni smajlići na mobu). Ove putne grupe na fejsu sve manje podnosim, pogotovo jedna uvijek te ista pitanja tipa osobna u EU i nova Ryanova politika s prtljagom.

collect moments, not things
aaston

Post 14 Apr 2018, 16:12

Gile wrote: Ovo si nešto krivo shvatio, ne šaljem te ja negdje kako pi pisao o tome već ti nudim da pišeš pa će se skupiti para i kredita i vaučera za kakvo free putovanje. Drugim riječima plaćanje je nakon obavljenog posla, ne unaprijed. :bicedobro: Ma zezam te, znam da i ti pišeš kod sebe cca jednom godišnje, još malo pa ću i ja doći na to.
Ne razumijem zasto mi ne bi platio jedno putovanje? Image
aaston

Post 14 Apr 2018, 16:29

Nukac wrote: I kad me netko pita da bi sa mnom na putovanje, moj odgovor je: ne hvala. Ljepse mi je samom.
Vidis, i meni znaju reci "aaaa drugi puta idemo s vama" nakon sto se vratim s obiteljskog puta. A ja to mudro presutim, cekam da se zaboravi i samo rijetkima objavljujem sljedeci polazak. Cak i djeci kazem dva tjedna pred put :D

Jer vec vidim kako bi to bilo: ja sve organiziram, ja na sve mislim, ja vodim racuna o svemu- a oni samo veselo letaju za mnom.
Jer: na putovanju je sve super, sve je roza, ne dogodi se nista nezgodno, max uzivanje od dawn do dusk. A ako nesto i pođe po krivu isto je lako, jer ja cu biti krivac i naci rijesenje.

Primjer, nedavno dam zajebo na Gibraltaru, nisam se informirao o mogucim guzvama i mogucnosti kupovine ulaznica on line. Olako smo lako krenuli na knap i na kraju popusili sate u cekanju svega i svacega :rolleyes:
Zena me bocnula i pitala kako mi se to moglo dogoditi jer obicno znam kamo idem. Ali njoj je to u opisu posla da bocne, kakva bi to inace bila zena :D

I sada zamislimo kako bi mi bilo da sam vukao nekoga tko nema neke veze s putovanjima ali sa ocekivanjima kako je sve super?
Ma zajebi... gdje su svi bili kada sam trazio drustvo za prvo putovanje, kada nisam imao pojma ni o cemu ni pristup netu ili forumu? Gledali me kao luđaka. Sjeo na avion, progutao knedlu i krenuo pa sta bog da. I ucinio sam si ogromnu uslugu.
A sada bi puno njih rado sa mnom. Mda.... yes how no :zubo:

• Information