Evo sad je proradilo, vjeruj mi da nije bilo ničega prije nego sam objavio post, isto tako niti sinoć od doma. Valjda su ipak resolvali išju koji su spominjali. Volim kad se problemi sami riješe.
Chat
Ne znam kaj je prije bilo, ali sad sve vidim.Gile wrote: ↑12 Apr 2018, 10:44... i vidim da nema nigdje slika koje sam prije postao, na primjer ovdje, vidjet ćeš da je prazno: viewtopic.php?f=78&t=3075&start=125
Čemu u stvari služi boarding pass?
Potaknut nedavnim letom počeo sam razmišljati o ovome. Dakle povratni let Antalija- Erdžan (Sj. Cipar) prijevoznik Pegasus. Još kod kuće čekirao sam se za prvi let, za povratak mi nije dalo iako je bio isti dan. Rekoh valjda ne može, riješiti ću u hodu.
Dođem kod tete u Antaliji koja skenira pass-ove i ne očitava ga. Vrti ga, čita... i na kraju pušta me blijeda lica u stilu a valjda je to to. Totalno nepotreban posao kad eto može proći svatko sa papirom na kojem piše boarding nešto. Iako je to i manji problem.
Na povratku, čisto iz znatiželje dok sam čekao shuttle za aerodrom a radio je wifi, otvaram app Pegasusa i odmah nudi mobile check in. Svi osobni podaci već upisani osim vise y/n. Da ne kompliciram biram N , iako naravno trebamo visu za Tursku. Klikam ok, next ili što je već pisalo i (totalno nepotreban) boarding pass spremam u wallet. Dolazim na kontrolu putovnica i policajac me traži boarding pass. Vadim mobitel a on okreće glavom i nešto tipka, pretpostavljam moje ime i prezime, nešto gleda i pušta me. Na gejtu dajem mobitel, na skeneru ne prolazi i teta se mora konzultirati sa kolegom. Ne razumijem što pričaju ali nešto kao usporedi ime na mobitelu i putovnici. I usporedila i pustila me bez scana.
I čemu onda boarding pass? Možeš proći i bez skeniranja istog a tko treba može povući podatke i bez njega?
Potaknut nedavnim letom počeo sam razmišljati o ovome. Dakle povratni let Antalija- Erdžan (Sj. Cipar) prijevoznik Pegasus. Još kod kuće čekirao sam se za prvi let, za povratak mi nije dalo iako je bio isti dan. Rekoh valjda ne može, riješiti ću u hodu.
Dođem kod tete u Antaliji koja skenira pass-ove i ne očitava ga. Vrti ga, čita... i na kraju pušta me blijeda lica u stilu a valjda je to to. Totalno nepotreban posao kad eto može proći svatko sa papirom na kojem piše boarding nešto. Iako je to i manji problem.
Na povratku, čisto iz znatiželje dok sam čekao shuttle za aerodrom a radio je wifi, otvaram app Pegasusa i odmah nudi mobile check in. Svi osobni podaci već upisani osim vise y/n. Da ne kompliciram biram N , iako naravno trebamo visu za Tursku. Klikam ok, next ili što je već pisalo i (totalno nepotreban) boarding pass spremam u wallet. Dolazim na kontrolu putovnica i policajac me traži boarding pass. Vadim mobitel a on okreće glavom i nešto tipka, pretpostavljam moje ime i prezime, nešto gleda i pušta me. Na gejtu dajem mobitel, na skeneru ne prolazi i teta se mora konzultirati sa kolegom. Ne razumijem što pričaju ali nešto kao usporedi ime na mobitelu i putovnici. I usporedila i pustila me bez scana.
I čemu onda boarding pass? Možeš proći i bez skeniranja istog a tko treba može povući podatke i bez njega?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Eh, zauzet.... pa to se lako riješi. Ako te gazi posao, lako daš otkaz. I još ih sve izvrijeđaš na pasja kola tako da im nikada više ne padne na pamet da te pitaju ako si se predomislio slučajno.
Ako te gnjavi žena/cura ili šta god, i njoj daš otkaz. Ili, ako je korisna u kući onda je držiš ali neka si lijepo izvoli naći ljubavnika. Prijatelji? To ne trebam ni spominjati, bar se toga lako riješiti. Djeca? To bi mogao biti malo problem... kako ih je šteta ostavljati poredn nekog kontejnera (mogao bi u bajbuk) preporučam jedan kvalitetan tablet i nećeš ni znati da postoje, ne treba ih čak ni hraniti. Pas, mačka.... ih, na autocestu i kroz prozor. Za sve se nađe riješenje
I onda se lijepo daš na onaj pravi posao i svi sretni i zadovoljni
haha
evo ga još jedan šaljivdžija.
Ali mudro zboriš, možda i prihvatim neke tvoje prijedloge. Vidim ja da bi ti sve to lako riješio pa evo hoćeš ti da pišeš malo?
Plaćam u kreditima za avio karte i smještaje a bonus ti je i super cool osjećaš da si pomogao zajednici i svi sretni i zadovoljni.
Nego pisao sam ti komentar na putopis na haeru, ne znam jesi li skužio uopće. Šta kažeš onda, Albanija dosta 4 dana ili da uzmem 7? Ili da ne idem uopće?
Nego pisao sam ti komentar na putopis na haeru, ne znam jesi li skužio uopće. Šta kažeš onda, Albanija dosta 4 dana ili da uzmem 7? Ili da ne idem uopće?
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Nego, jel to samo moj osjećaj ili su forumi općenito kategorija na izdisaju?
Baš gledam, ovdje na trkeljanju konstantno pada broj postova, a koliko vidim ni na F.HR situacija nije ništa bolja. Recimo danas - već je 12 sati a na F.HR nije na turizmu bilo niti jednog upisa.
Zanima me gdje vi pišete, na fejsu ili postoji neki drugi oblik komunikacije...
Baš gledam, ovdje na trkeljanju konstantno pada broj postova, a koliko vidim ni na F.HR situacija nije ništa bolja. Recimo danas - već je 12 sati a na F.HR nije na turizmu bilo niti jednog upisa.
Zanima me gdje vi pišete, na fejsu ili postoji neki drugi oblik komunikacije...
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Niti ja ne pišem nigdje osim ovdje.
Jedino ako netko osobno pita za kakav savjet. Ali to su samo ljudi koje poznajem.
I uvijek se čudim kako ljudi postavljaju jedna te ista pitanja.
Jedino ako netko osobno pita za kakav savjet. Ali to su samo ljudi koje poznajem.
I uvijek se čudim kako ljudi postavljaju jedna te ista pitanja.
Ispričavam se, nisam vidio na efhaeru jer tamo praktički i ne zalazim. Povijest je učinila svoje, vas ostalih nema a kad su mi i novi moderatori počeli bezveze brisati postove na pdf-u ''hrvatski turizam'' gdje sam jedino ostao pisati, odustao sam i od toga. Šta meni to treba?Gile wrote: ↑13 Apr 2018, 11:36hahaevo ga još jedan šaljivdžija.
Ali mudro zboriš, možda i prihvatim neke tvoje prijedloge. Vidim ja da bi ti sve to lako riješio pa evo hoćeš ti da pišeš malo?
Plaćam u kreditima za avio karte i smještaje a bonus ti je i super cool osjećaš da si pomogao zajednici i svi sretni i zadovoljni.
![]()
Nego pisao sam ti komentar na putopis na haeru, ne znam jesi li skužio uopće. Šta kažeš onda, Albanija dosta 4 dana ili da uzmem 7? Ili da ne idem uopće?![]()
Dakle ja pišem samo ovdje, odgovor nukcu. Za efhaer sam primijetio da su upisi rijetki i uglavnom početnički. To šta sam gledao zadnjih par dana kako sam stavio link na putopis. Kako je zadnjih mjeseci nemam pojma.
Gile, za Albaniju sam uzeo 4 dana jer više nisam mogao (obitelj i te priče) ali da sam mogao 7 uzeo bi 7.
Ono što bi još ubacio da sam mogao je bar dvije plaže na jugu Albanije i đir do Ohrida, ili barem u tom smjeru.
Možda izgleda napregnuto ali: sam sam, od ranog jutra do večeri sam vani, nije npr. Drač npr. Sevilla pa da se sa guštom vucaraš njime dva dana.
Cestama (glavni pravci) se da brzo voziti i udaljenosti su relativno male. Tako da, sve sam stigao bez dahtanja i hroptanja.
Ima još gore na sjeveru ona lijepa dolina (da sada ne tražim ime), donekle zabačena pa možda bi i to stalo u ta 7 dana, naravno uz drugačiju organizaciju smjera kretanja.
Zaboravih, ako nudiš besplatan let i besplatan smještaj da bi o tome pisao: idem doslovce bilo kamo 
Ni ja ne pišem nigdje nego tu. Ako nešto ne znam, ne mogu pronaći, trebam savjet - pitam tu vas i to je to. 
Fhr stagnira a i ne zalazim tamo često a grupe po fb su postale zatrpane linkovima na raznorazne članke o ovome i onome, većinom nešto bezveze. I uglavnom se i tamo vrte početnička pitanja pa sam odustala.
Fhr stagnira a i ne zalazim tamo često a grupe po fb su postale zatrpane linkovima na raznorazne članke o ovome i onome, većinom nešto bezveze. I uglavnom se i tamo vrte početnička pitanja pa sam odustala.
Znam, zato sam te i prozvao ovdje.
Ma volim ja takav tempo kao što rekoh, meni to još uvijek odgovora. Još uvijek radije vidim 2 grada u 3 dana nego da se izležavam na nekoj plaži ta 3 dana. Na plaži se izležavam doma, na putovanju putujem.Možda izgleda napregnuto ali: sam sam, od ranog jutra do večeri sam vani, nije npr. Drač npr. Sevilla pa da se sa guštom vucaraš njime dva dana.
Baš me briga odoh sam kao i ti. Gledam tu liniju Volotee već neko vrijeme, sa njima letim besplatno a to je otprilike jedina zemlja gdje mogu sa njima a da nisam već bio.
Ovo si nešto krivo shvatio, ne šaljem te ja negdje kako pi pisao o tome već ti nudim da pišeš pa će se skupiti para i kredita i vaučera za kakvo free putovanje. Drugim riječima plaćanje je nakon obavljenog posla, ne unaprijed.
Ljudi jesmo mi to ostarili.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Uh ja se sad dao nagovorit pa nas na kraju troje ide Valenciju. Vec sam se odviknul na stalno drustvo pa cemo vidjet kak ce to izgledat.
Tjesim se da je to kratko europsko putovanje. Na neka dalja i dalje preferiram ici sam.
Sto se tice pisanja i ja samo tu pisem i to ne bas cesto. Na haer vrlo rijetko idem a i dok odem nema nesto korisno novo. Sad cu ic malo za Valenciju cisto jer znam da je Nasmijanonebo tamo davala dobre info za taj grad.
Tako da cuvajte mjesto na balkonu i za mene :-)
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Tjesim se da je to kratko europsko putovanje. Na neka dalja i dalje preferiram ici sam.
Sto se tice pisanja i ja samo tu pisem i to ne bas cesto. Na haer vrlo rijetko idem a i dok odem nema nesto korisno novo. Sad cu ic malo za Valenciju cisto jer znam da je Nasmijanonebo tamo davala dobre info za taj grad.
Tako da cuvajte mjesto na balkonu i za mene :-)
During the war...
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
A dobro to je drugo. To su vise manje iskusni putnici sa slicnim mindsetom pa se lakse klikne. Tako i ja puno lakse nadjem drustvo koje mi pase na putu nego doma :-)
A i tu nisi vezan za nekog. Ako ti je super s nekim ok, ako ne lako odes na drugu stranu. :-)
Isto tako vjerujem da ce Andaluzija biti super ako to uspijemo izrealizirat.
A i tu nisi vezan za nekog. Ako ti je super s nekim ok, ako ne lako odes na drugu stranu. :-)
Isto tako vjerujem da ce Andaluzija biti super ako to uspijemo izrealizirat.
During the war...
- Prolaznica
Nemate pojma koliko se ja veselim Španjolskoj.
Kad se vratim, napisat ću par riječi o Kazahstanu (sutra se vraćam). Ispalo je super jer jako volim ovakve destinacije.
A propos foruma, mislim da prekaljeni putnici ne pišu toliko, jer takvima ne treba samohvala. Tko god da pita, dobit će odgovor, ja sam uvijek svima na raspolaganju, a znam da ste i svi vi ovdje uvijek spremni za pomoć korisnim savjetom (sad mi fale oni zagrljeni smajlići na mobu). Ove putne grupe na fejsu sve manje podnosim, pogotovo jedna uvijek te ista pitanja tipa osobna u EU i nova Ryanova politika s prtljagom.
collect moments, not things
Ne razumijem zasto mi ne bi platio jedno putovanje?Gile wrote: Ovo si nešto krivo shvatio, ne šaljem te ja negdje kako pi pisao o tome već ti nudim da pišeš pa će se skupiti para i kredita i vaučera za kakvo free putovanje. Drugim riječima plaćanje je nakon obavljenog posla, ne unaprijed.Ma zezam te, znam da i ti pišeš kod sebe cca jednom godišnje, još malo pa ću i ja doći na to.

Vidis, i meni znaju reci "aaaa drugi puta idemo s vama" nakon sto se vratim s obiteljskog puta. A ja to mudro presutim, cekam da se zaboravi i samo rijetkima objavljujem sljedeci polazak. Cak i djeci kazem dva tjedna pred putNukac wrote: I kad me netko pita da bi sa mnom na putovanje, moj odgovor je: ne hvala. Ljepse mi je samom.
Jer vec vidim kako bi to bilo: ja sve organiziram, ja na sve mislim, ja vodim racuna o svemu- a oni samo veselo letaju za mnom.
Jer: na putovanju je sve super, sve je roza, ne dogodi se nista nezgodno, max uzivanje od dawn do dusk. A ako nesto i pođe po krivu isto je lako, jer ja cu biti krivac i naci rijesenje.
Primjer, nedavno dam zajebo na Gibraltaru, nisam se informirao o mogucim guzvama i mogucnosti kupovine ulaznica on line. Olako smo lako krenuli na knap i na kraju popusili sate u cekanju svega i svacega
Zena me bocnula i pitala kako mi se to moglo dogoditi jer obicno znam kamo idem. Ali njoj je to u opisu posla da bocne, kakva bi to inace bila zena
I sada zamislimo kako bi mi bilo da sam vukao nekoga tko nema neke veze s putovanjima ali sa ocekivanjima kako je sve super?
Ma zajebi... gdje su svi bili kada sam trazio drustvo za prvo putovanje, kada nisam imao pojma ni o cemu ni pristup netu ili forumu? Gledali me kao luđaka. Sjeo na avion, progutao knedlu i krenuo pa sta bog da. I ucinio sam si ogromnu uslugu.
A sada bi puno njih rado sa mnom. Mda.... yes how no
-
- Information
-