Komunizam/socijalizam (?) vs. kapitalizam

Koljite se i gložite!
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 11:49

Beta ženka wrote: Ne nosim palestinjaru, a minica pun ormar. I onda se kao može raspravljati s ovima predrasudnima... odlika desničara. :E

Pišem u tekicu "minica pun ormar". Vrlo jeftino iznuđeno, zahvaljujem.
Beta ženka wrote:Ne, Alfa ste vi desničari, ja ne volim alfe. To su oni koji podriguju pred TV-om, busaju se u prsa junačka rvacka, a vrhunci u životu su im nogometna utakmica, zvučnici za auto, dobitak na kladionici i žuja. Bezveze.
Kako si me samo skinula. :eek: Jedino si zaboravila cajke.
Beta ženka wrote:Aj fala kurcu da si skužio. :s
Što, da si prosječna? Ali čemu onda pun ormar minica?
Beta ženka wrote:Imena, kolega, imena. :D
Na temelju čega su prozvani nacionalistima? Baš me zanima.
Jedan se usudio konstatirati kako se tijekom borbe nadao da se bori da hrvatskog seljaka više ne pljačkaju i ugnjetavaju, i da ne zna za što se borio.

Drugi, inače narodni heroj, se usudio protiviti oduzimanju svog brodića poslije rata. Komunisti su inače uspješno sjebali međuotočku komunikaciju nacionalizacijom brodova, čak i srednjih i malih, pa je recimo demografski kuriozitet kako više nema toliko međuotočkih brakova, a u značajnom je porastu ubračivanje s Vlajima.

Imena ti nedam, to su ljudi iz moje bliže okoline, ali ima dovoljno knjiga na ovome svijetu koje opisuju taj fenomen.

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 12:02

vrrrlet » wrote:

Pišem u tekicu "minica pun ormar". Vrlo jeftino iznuđeno, zahvaljujem.
Taj info ti je koristan u životu koliko i kilaža kumice na placu.

Kako si me samo skinula. :eek: Jedino si zaboravila cajke.
:rofl:
Ajd, cajke mi ipak ne idu uz tebe.

Što, da si prosječna? Ali čemu onda pun ormar minica?
Pa pobogu, za moje gušte. :hekla:

Jedan se usudio konstatirati kako se tijekom borbe nadao da se bori da hrvatskog seljaka više ne pljačkaju i ugnjetavaju, i da ne zna za što se borio.
A kako su pljačkali i ugnjetavali hrvatskog seljaka?

Drugi, inače narodni heroj, se usudio protiviti oduzimanju svog brodića poslije rata.
I ja bih se usprotivila, to podržavam.
Komunisti su inače uspješno sjebali međuotočku komunikaciju nacionalizacijom brodova, .../quote]

Znaš li možda razlog tomu?
Ima bome dovoljno knjiga. :rofl:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 12:11

Beta ženka wrote: :rofl:
Ajd, cajke mi ipak ne idu uz tebe.
Za razliku od nogometa, kladare i pive? :rofl:
Beta ženka wrote:Pa pobogu, za moje gušte. :hekla:
Slušam. :kokice:
Beta ženka wrote:A kako su pljačkali i ugnjetavali hrvatskog seljaka?
Strašno. Vidiš kako je sad, možeš si misliti kako je bilo prije pola stoljeća ili stoljeće. Nije onda bilo subvencija :nono:
schmokljan

Post 27 Oct 2011, 12:13

Poanta je teme, dakle, da Beta ženka ima pun ormar minica i da se to nije smjelo u komunizmu. Jesan li ubra? :ne zna:
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 12:16

schmokljan » wrote:Poanta je teme, dakle, da Beta ženka ima pun ormar minica i da se to nije smjelo u komunizmu. Jesan li ubra? :ne zna:
Jesi. Valjda. :misli:
vrrrlet wrote:
Za razliku od nogometa, kladare i pive? :rofl:
Pa jeb'ga, nisu mi ni ovakvi stavovi iz ove teme išli uz tebe, ali čovjek uči dok je živ! (ili žena dok je živa)

Slušam. :kokice:
LOL! :rofl:
Malo više se angažiraj na Modi i kozmetici pa ti možda bude jasnije koji su to gušti. :p

Strašno. Vidiš kako je sad, možeš si misliti kako je bilo prije pola stoljeća ili stoljeće. Nije onda bilo subvencija :nono:
Kolega, i dalje nisam dobila činjenice.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 12:26

O jesi jesi, ali ih odbijaš vidjeti.

Bolesnoća današnjeg sistema ne čini prijašnji sistem zdravijim, i on je bio jako bolestan. Nesumnjivo ima svojih dosega, pogotovo ako se u obzir uzme što je radio ostatak vrlog svijeta u to doba, ali mene bi u tom društvu zatvorili, a ja nekako ne volim kad me se zatvara zbog pizdarija.

Ti si odabrala jednu stranu priče, i neka ti je, ali ako ja mrzim Tuđmana, ne znači da volim Tita. Moja mržnja je široka i u njoj ima mjesta za sve ljude.
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 12:37

vrrrlet » wrote:O jesi jesi, ali ih odbijaš vidjeti.

Bolesnoća današnjeg sistema ne čini prijašnji sistem zdravijim, i on je bio jako bolestan. Nesumnjivo ima svojih dosega, pogotovo ako se u obzir uzme što je radio ostatak vrlog svijeta u to doba, ali mene bi u tom društvu zatvorili, a ja nekako ne volim kad me se zatvara zbog pizdarija.

Ti si odabrala jednu stranu priče, i neka ti je, ali ako ja mrzim Tuđmana, ne znači da volim Tita. Moja mržnja je široka i u njoj ima mjesta za sve ljude.
Heh, to mogu razumjeti - općenito prezirem ljude. Tito je iznimka. :)
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 12:47

Beta ženka » wrote: Heh, to mogu razumjeti - općenito prezirem ljude. Tito je iznimka. :)
Tito je govnar koji je zbog vlastitog unutarpartijskog probitka sjebao pola predratne komunističke partije, i općenito upropastio članstvo i ćelije, tako da KPJ dočekuje rat potpuno nespremna i u smanjenom broju, te tek pri kraju NOB-a bere vrhnje. Sudjeluje u lažnim izborima i istinitim čistkama poslije rata. Izdaje najbliže svoje drugove u ime paranoje.

Nesumnjivo ima velike zasluge za odjebavanje Rusa i plivanje u međunarodnim vodama, a dosta dobro je zauzdavao ustaše i četnike, ali nakon svega, on definitivno nije osoba kojoj se treba diviti.
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 12:49

vrrrlet » wrote:
Tito je govnar koji je zbog vlastitog unutarpartijskog probitka sjebao pola predratne komunističke partije, i općenito upropastio članstvo i ćelije, tako da KPJ dočekuje rat potpuno nespremna i u smanjenom broju, te tek pri kraju NOB-a bere vrhnje. Sudjeluje u lažnim izborima i istinitim čistkama poslije rata. Izdaje najbliže svoje drugove u ime paranoje.

Nesumnjivo ima velike zasluge za odjebavanje Rusa i plivanje u međunarodnim vodama, a dosta dobro je zauzdavao ustaše i četnike, ali nakon svega, on definitivno nije osoba kojoj se treba diviti.
Drugim riječima - povukao je mudre političke poteze. Skidam mu kapu.
Što se divljenja tiče... to je tvoj problem, ja s tim nemam problema. :D
kukuriku

Post 27 Oct 2011, 12:53

Bezveze je prezirati ili mrziti sadržaj velike imenice poput "ljudi".

Što se tiče teme, samo ću reći da je Norvešku i SAD smiješno stavljati u istu rečenicu, jer i jedni i drugi kao imaju kapitalizam.
Norveška ima hrpu zakonskih i inih odredbi koje bi u SAD-u bile dočekane kao najcrnji komunizam, a ne socijalizam.
Norveška, jebote, ima čak i radnička odmarališta.
I naftu nisu dali Amerima, nego profite raspodjeljuju među svim svojim građanima.
Buhu.
Nek(v)arljiva.
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 12:55

Beta ženka » wrote: Drugim riječima - povukao je mudre političke poteze. Skidam mu kapu.
Što se divljenja tiče... to je tvoj problem, ja s tim nemam problema. :D
Ponekad je bio mudar, ponekad je bio zao.

Naravno da imam problema s tvojim divljenjem, jako me živcira kada ljudi iz mojeg okruženja nekritički obožavaju idiote, zločince ili glupane.

Ovo je sad postala rasprava između komunizma i anarhizma. :D Jadni čitatelji. Beta, samo ih ti možeš spasiti slikom svojih nogu, olakšaj im malo breme.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 27 Oct 2011, 13:00

schmokljan » wrote:Poanta je teme, dakle, da Beta ženka ima pun ormar minica i da se to nije smjelo u komunizmu. Jesan li ubra? :ne zna:
najprije, laze. niko nema pun ormar minica. drugo, ona je najobicnija burzujica, nikakva palestinjara..ona ima, ima i viska, ali ne da, eto. kulakica obicna..
treba to rusit.. :kava:
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 13:01

kukuriku » wrote:Bezveze je prezirati ili mrziti sadržaj velike imenice poput "ljudi".
Tebi. Meni nije. Možda da nisam čitala neke autore poput Desmonda Morrisa, Reay Tannahill i izbjegavala crnu kroniku i vijesti iz politike - možda bih imala bolje mišljenje. Sad je kasno, ružičaste naočale su davno izgubljene negdje putem. :)
Što se tiče teme, samo ću reći da je Norvešku i SAD smiješno stavljati u istu rečenicu, jer i jedni i drugi kao imaju kapitalizam.
Norveška ima hrpu zakonskih i inih odredbi koje bi u SAD-u bile dočekane kao najcrnji komunizam, a ne socijalizam.
I naftu nisu dali Amerima, nego profite raspodjeljuju među svim svojim građanima.
Buhu.
E, o tome sam pričala kad sam rekla da ti sjeverni kapitalizmi imaju mnogo elemenata iz socijalizma.

Vrrrleče - odi trolati nekog drugog, dosadan si.
kukuriku

Post 27 Oct 2011, 13:09

vrrrlet » wrote:Naravno da imam problema s tvojim divljenjem, jako me živcira kada ljudi iz mojeg okruženja nekritički obožavaju idiote, zločince ili glupane.
Ako ćemo tako, ne bi se trebali nikome diviti.
I najbolji u jednom, na nekom su drugom području svog života budaletine, kreteni, stoka i glupani.
Tako da predmnijavam da se ne divimo ljudima, nego nekim aspektima njihova djelovanja ili karaktera, istim onim aspektima koji su nama osobito bitni ili dragi.
To što ljudi uglavnom me mogu razdvojiti ono čemu se dive od ukupnosti neke osobe, to je drugo pitanje.
S druge strane, apsolutno je pogrešno divljenje drugih proglašavati nekritičkim, zato što, eto, objekt divljenja nije savršen ili pak zato što "ono čemu se divi" nije dovoljno bitno prema tvojim kriterijima.
Ionako je savršen samo otac naš nebeski, bar tako piše u Bibliji.
Nek(v)arljiva.
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 13:17

Beta ženka » wrote: Tebi. Meni nije. Možda da nisam čitala neke autore poput Desmonda Morrisa, Reay Tannahill i izbjegavala crnu kroniku i vijesti iz politike - možda bih imala bolje mišljenje. Sad je kasno, ružičaste naočale su davno izgubljene negdje putem. :)

E, o tome sam pričala kad sam rekla da ti sjeverni kapitalizmi imaju mnogo elemenata iz socijalizma.

Vrrrleče - odi trolati nekog drugog, dosadan si.
Ja trolam? Ja?

A ti nemaš ružičaste naočale? A Titota gledaš... Tito ti je roziji od Fedora i Todora. :rolleyes:

I dobro ti je Unda rek'o, crvena buržujčice.

Znaš li ti, nesrećo, da su ljudi dobivali godine zatvora zbog marihuane?

A ček, to se nije baš promijenilo. :misli:

Dobro, ajmo ovako, ne vjerujem da je tvoj mozak nepovratno izgubljen. A i draga si mi. Dakle, jesi li ti kad slušala Titotove govore? Jesi?

I nikada ti se nije činilo da on priča onako malo nekako... čudno? Da li tako priča intelektualac jedan? Svat pametan? Da ga je gušt slušat'?

@Kukuriku, samo nam je Otac nebeski falio na ovoj temi. Vidiš da se Titom već borim, ne mogu na dva fronta, nisam blesav k'o Njemačka.

I ovdje se ne radi o obožavanju Hello Kitty, nego Titota. Titotovi su me jednom željeli iza rešetaka, fala, ja bih im se zahvalio na časti, ali nekako mi karijera ide u drugom smjeru.
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 13:19

kukuriku » wrote:
Ako ćemo tako, ne bi se trebali nikome diviti.
I najbolji u jednom, na nekom su drugom području svog života budaletine, kreteni, stoka i glupani.
Tako da predmnijavam da se ne divimo ljudima, nego nekim aspektima njihova djelovanja ili karaktera, istim onim aspektima koji su nama osobito bitni ili dragi.
To što ljudi uglavnom me mogu razdvojiti ono čemu se dive od ukupnosti neke osobe, to je drugo pitanje.
S druge strane, apsolutno je pogrešno divljenje drugih proglašavati nekritičkim, zato što, eto, objekt divljenja nije savršen ili pak zato što "ono čemu se divi" nije dovoljno bitno prema tvojim kriterijima.
Ionako je savršen samo otac naš nebeski, bar tako piše u Bibliji.
I ja zamjeram Titu neke stvari. :D
Lov.
Preblagost umjesto otvaranja još nekoliko Golih otoka.
Ljubavnice. Možda kao alfa ispada frajer, al meni je to nekak... jadno. :) Mada, njegova i Jovankina stvar, meni ni iz džepa ni u džep. :D
Eventualno i Kosovo, mada nisam previše upućena u one prilike - da je u mojoj državi i da ja odlučujem, molila bih da se otcijepe. Jebi ga, zvuči grozno, ali šta će mi takav destabilizator u državi?

I tak... :)
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 13:26

Beta ženka » wrote:
I ja zamjeram Titu neke stvari. :D
Lov.
Ljubavnice. Možda kao alfa ispada frajer, al meni je to nekak... jadno. :)
Eventualno i Kosovo, mada nisam previše upućena u one prilike - da je u mojoj državi i da ja odlučujem, molila bih da se otcijepe. Jebi ga, zvuči grozno, ali šta će mi takav destabilizator u državi?

I tak... :)

Lov? :facepalm:

Pa bolje da ih love nego uzgajaju u kavezima. Bolje lovac nego mesar, lovac je individualni ubijač, a ne cijela industrija smrti. Hajka na lovce je izmišljotina onih idiotskih generacija koje misle da su krave ljubičaste.

Goli otok? Nije ti dosta bio jedan? Strašno. Strašno. Etot' Kukuriku, vidiš? Streljala je, i nije joj dosta.
Jope će me taki streljat'. Al' ja se neću dat'. Ja ću uteć'.

Ljubavnica se plaše samo nesigurne i ružne žene, i tko je Titi kriv što se ženio takvima. To nešto i o tebi govori, znaš.

Kosovo... ajde nećemo sad još i o Kosovu.
baja

Post 27 Oct 2011, 13:28

Beta ženka » wrote:
za koga?
kukuriku

Post 27 Oct 2011, 13:29

vrrrlet » wrote:@Kukuriku, samo nam je Otac nebeski falio na ovoj temi. Vidiš da se Titom već borim, ne mogu na dva fronta, nisam blesav k'o Njemačka.

I ovdje se ne radi o obožavanju Hello Kitty, nego Titota. Titotovi su me jednom željeli iza rešetaka, fala, ja bih im se zahvalio na časti, ali nekako mi karijera ide u drugom smjeru.
Otac nebeski je uvijek potreban, hvala na pitanju, i nikad ga nije zgorega spomenuti, osim uzalud.
Drugo, nemam ja problem s tvojim nevoljenjem Titota, naime, ni ja mu nisam nešto privržena, nego samo s tvojim pretpostavljanjem da se Beta Titotu divi nekritički.
Jednostavno nemaš razloga tako nešto pretpostaviti, kao što nemaš razloga svoje razloge za "ne-voljeti" smatrati boljim od njenih za "diviti". Makar u pravilu razlozi za mržnju( ako se smijem tako grubo izraziti) jesu teže specifične mase od onih za divljenje. Bar kod razumnih ljudi.

Beta, sad kad pročitah, i nisu ti neki razlozi, ako mene pitaš. Ali ne pitaš, pa se slobodno divi i dalje.
Nek(v)arljiva.
schmokljan

Post 27 Oct 2011, 13:36

Beta ženka » wrote:
...
...
Ubijao ih je, al' ih nije ubijao dovoljno?

To želiš reći?
JPK

Post 27 Oct 2011, 13:37

Poanta teme je da Beta ženka ima pun ormar minica i cijelo vrijeme trkelja nepovezano jer je frustrirana neimanjem sisa. :D
Biti i mniti svemiropolisno
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 13:42

baja » wrote: za koga?
Za mene, čini se. :(
kukuriku » wrote:
Otac nebeski je uvijek potreban, hvala na pitanju, i nikad ga nije zgorega spomenuti, osim uzalud.
Drugo, nemam ja problem s tvojim nevoljenjem Titota, naime, ni ja mu nisam nešto privržena, nego samo s tvojim pretpostavljanjem da se Beta Titotu divi nekritički.
Jednostavno nemaš razloga tako nešto pretpostaviti, kao što nemaš razloga svoje razloge za "ne-voljeti" smatrati boljim od njenih za "diviti". Makar u pravilu razlozi za mržnju( ako se smijem tako grubo izraziti) jesu teže specifične mase od onih za divljenje. Bar kod razumnih ljudi.

Beta, sad kad pročitah, i nisu ti neki razlozi, ako mene pitaš. Ali ne pitaš, pa se slobodno divi i dalje.
Eto, sad smo isti ona i ja, ona koja bi slala ljude po Golim otocima, i ja koji bih gole ljude po otocima. Zbog takve istoće nam se i događa to što se događa. Danas je to Beta, jučer je bio Vice Vukojević, sutra tko zna...
JPK

Post 27 Oct 2011, 13:42

kukuriku » wrote:Bezveze je prezirati ili mrziti sadržaj velike imenice poput "ljudi".

Buhu.
Točno, smiješno ih je stavljati u istu rečenicu. Amerika je država s najrazvijenijom znanosti i tehnologijom na svijetu, a ne bazira svoj ekonomski razvoj na nafti kao Norveška koja ima udio nafte i plina od 40% BDP-a i time zaslužuje da ju se uspoređuje s arapskim zemljama.
Biti i mniti svemiropolisno
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 14:13

vrrrlet » wrote:

Lov? :facepalm:

Pa bolje da ih love nego uzgajaju u kavezima. Bolje lovac nego mesar, lovac je individualni ubijač, a ne cijela industrija smrti. Hajka na lovce je izmišljotina onih idiotskih generacija koje misle da su krave ljubičaste.

Goli otok? Nije ti dosta bio jedan? Strašno. Strašno. Etot' Kukuriku, vidiš? Streljala je, i nije joj dosta.
Jope će me taki streljat'. Al' ja se neću dat'. Ja ću uteć'.

Ljubavnica se plaše samo nesigurne i ružne žene, i tko je Titi kriv što se ženio takvima. To nešto i o tebi govori, znaš.

Kosovo... ajde nećemo sad još i o Kosovu.
Dobro, o čemu mi pričamo? :facepalm:
Lovu onoga za jelo ili trofejima tipa punjeni medvjed ili njegovo krzno u dnevnom boravku?
Jer ako loviš ono što ćeš pojesti - nemam ništa protiv.
No nisam baš čula jel medvjeđe, lisičje ili vučje meso ukusno.

Da, da, da je bio stroži, možda ne bi bilo rata.
Gamad nacionalistička. :D

Ja se ne bojim ljubavnica, ali sjedenje na dvije stolice mi je kukavički i jadno.
Ali to sam samo ja. :)
Morticia

Post 27 Oct 2011, 14:19

Medo je :klopa:!
Uistinu.
Medvjeđi medaljoni s brusnicama. Jao... :zvrko:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
  • Information