Bojkot je. Što da radim, što?!

Stare teme i začeci foruma
aisling

Post 26 Oct 2011, 22:52

Bok unda. Kako si?

Happy Easter!
Lord Byron

Post 26 Oct 2011, 23:16

Megalodona » wrote:i ova tema je zakurac, svima vam je forum.hr završena priča, osim kad treba pljuvat ili provocirat banove. ono, preboljela sam te ali ću ti se prešetat po zgradi u minici i s novim dečkom.
Meni ovakve rečenice smetaju. Onako, pogađaju me i mislim da su, ovako upućene "svima", nekorektne. Napisao sam: nisam željan ničije krvi. Mislim da moje pisanje nije ni pljuvanje ni povociranje banova - uostalom, tamo uopće ne pišem a sumnjam da je uveden "ban na daljinu".

Ali, i dalje pišem o fhr-u, i to iz dva razloga: prvo, to za mene još uvijek nije "završena priča" - ne u smislu da čekam pogodan trenutak za slavodobitni povratak, nego u smislu da su me neke tamošnje stvari (od kojih su se, nažalost, neke "prelile" i ovdje) ozbiljno i istinski pogodile. Bedasto mi je isfuravati se na Klinta i sveudilj ponavljati "ništa me ne boli, tebe cura voli" - pogađa(la) me hijerarhijski zaštićena neljudskost.

Međutim, postoji i drugi razlog, potpuno neosoban: cijela ta priča, i ono što se u toj priči događa, čini mi se jako zanimljivim za praćenje onako na razini fenomena; mikrosvijet, mikrozajednica i tako to. Što su sve ljudi u stanju raditi jedni drugima kad im se to omogući, kako na ljude utječe stjecanje izvjesne razine moći, koliko se čovjek udalji od sebe samoga ne bi li postao što sličniji dominantnim drugima...

Hrpa fenomena koji su zanimljivi i vrijedni analize.
slafko

Post 26 Oct 2011, 23:23

Lord Byron » wrote: Međutim, postoji i drugi razlog, potpuno neosoban: cijela ta priča, i ono što se u toj priči događa, čini mi se jako zanimljivim za praćenje onako na razini fenomena; mikrosvijet, mikrozajednica i tako to. Što su sve ljudi u stanju raditi jedni drugima kad im se to omogući, kako na ljude utječe stjecanje izvjesne razine moći, koliko se čovjek udalji od sebe samoga ne bi li postao što sličniji dominantnim drugima...

What he said.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
slafko

Post 26 Oct 2011, 23:26

aisling » wrote:Jebite se.

@svi - STALO MI JE!

I meni je bilo stalo jednom davno. Čak sam i uspio napraviti pozitivne pomake na određenom podforumu, ali onda sam kroz vrlo neugodnu epizodu upoznao pravu narav g. Vlasnika i odlučio ne moderirati za takvog čovjeka. Upisao sam si jedno korisno iskustvo i okrenuo se vlastitoj zabavi.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
aisling

Post 26 Oct 2011, 23:32

slafko » wrote:

I meni je bilo stalo jednom davno. Čak sam i uspio napraviti pozitivne pomake na određenom podforumu, ali onda sam kroz vrlo neugodnu epizodu upoznao pravu narav g. Vlasnika i odlučio ne moderirati za takvog čovjeka. Upisao sam si jedno korisno iskustvo i okrenuo se vlastitoj zabavi.
Hm. Ja sam od moderature odustala jako brzo iako nisam pojma imala tko je vlasnik niti sam o tome razmišljala.

Ono do čega mi je i danas stalo je neka promjena na bolje, ali to ne mora biti u glavi vlasnika. Ja se ponekad zadovoljim i malim pomacima među ljudima, nije tu toliko važno pod čijom kapom se ti pomaci dešavaju, nego s kim i kako. Do toga mi je stalo i dalje, ne do vlasnika.
Happy Easter!
Herp
Nikki Gauda

Post 26 Oct 2011, 23:33

Lord Byron » wrote:
Međutim, postoji i drugi razlog, potpuno neosoban: cijela ta priča, i ono što se u toj priči događa, čini mi se jako zanimljivim za praćenje onako na razini fenomena; mikrosvijet, mikrozajednica i tako to. Što su sve ljudi u stanju raditi jedni drugima kad im se to omogući, kako na ljude utječe stjecanje izvjesne razine moći, koliko se čovjek udalji od sebe samoga ne bi li postao što sličniji dominantnim drugima...

Stanford forum experiment :zubo:

Da, moć 'oće zaslijepit, naročito u početku. Mlad si i nadobudan, misliš da možeš popraviti sve i učiniti taj mali kutak svemira apsolutno savršenim. Ispravljaš prvo malo slovo u naslovu teme, brišeš sve što smatraš nepotrebnim, čak si i Hitlera i Thompsona uspio istjerat iz svog malog staklenog carstva u kojem caruje sreča i cviječe.
I onda vidiš da, ako prečvrsto stežeš taj stakleni balon, puknut će. Pa se opustiš. Pa počneš još više cijeniti sreču i cviječe u svom malom carstvu jer vidiš da su sretni i da cvatu. I da te, onak, nekak, na neki čudan način, neki barem malo, povremeno, onako, vole. Pa onda, onak, nekak, na neki čudan način, barem malo, povremeno, voliš i ti njih.
Onako kako se voli mlada pretplaninska šuma bukve i jele, recimo. :cerek: Koja ponosno raste sve do trenutka kad Hrvatske šume ne odluče drugačije.

Sad sam se već zapetljala. Trebala sam bukvu i jelu odmah uzeti kao metaforu umjesto sreče i cviječa. :misli: Jeste uopće skužili što sam htio reć :confused:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
aisling

Post 26 Oct 2011, 23:35

Herp, bukve te i dalje vole, ne brini : sob s crvenim nosom:
Happy Easter!
Herp
Nikki Gauda

Post 26 Oct 2011, 23:37

aisling » wrote:Herp, bukve te i dalje vole, ne brini : sob s crvenim nosom:
Vi žene ste jele. Kokoško. :facepalm: :D :D :grli:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
slafko

Post 26 Oct 2011, 23:40

aisling » wrote:Hm. Ja sam od moderature odustala jako brzo iako nisam pojma imala tko je vlasnik niti sam o tome razmišljala.

Ono do čega mi je i danas stalo je neka promjena na bolje, ali to ne mora biti u glavi vlasnika. Ja se ponekad zadovoljim i malim pomacima među ljudima, nije tu toliko važno pod čijom kapom se ti pomaci dešavaju, nego s kim i kako. Do toga mi je stalo i dalje, ne do vlasnika.
Ne veli se bezveze da riba smrdi od glave. :zubo:
A.P.
Cactus

Post 26 Oct 2011, 23:42

A bogati svi zabriju da mogu nešto promijeniti.
Više me muči što sam izgubila moć trolanja u silnom krkljancu.
aisling

Post 26 Oct 2011, 23:44

slafko » wrote:
Ne veli se bezveze da riba smrdi od glave. :zubo:
Jasno. Al nije svaka riba ni za jest, od neke samo napraviš ulje :rofl:

Pojma nemam kako se radi riblje ulje :facepalm:
Happy Easter!
aisling

Post 26 Oct 2011, 23:45

A.P. » wrote:A bogati svi zabriju da mogu nešto promijeniti.
Više me muči što sam izgubila moć trolanja u silnom krkljancu.
Ti isto možeš i to i radiš cijelo vrijeme. Samo nije svaka promjena na bolje :zubo:
Happy Easter!
slafko

Post 26 Oct 2011, 23:49

aisling » wrote: Pojma nemam kako se radi riblje ulje :facepalm:
Riba se planski hrani uljanom repicom.

Kako i ribe pišaju, tako pišaju ulje, a kako je ulje lakše od vode, mali crnci - ne to su pamuk i kakaovac - mali Kinezi ga s vrha pokupi lopaticama i kanticama ne puno različitima od onih s kojima smo nekada trčali na plažu.

Odgovor omogućio: 0800-ASK-SLAFKO
Izabrao: Đelo Hadžiselimović
Tekst čitao: Miljenko Kokot
A.P.
Cactus

Post 26 Oct 2011, 23:56

aisling » wrote: Ti isto možeš i to i radiš cijelo vrijeme. Samo nije svaka promjena na bolje :zubo:
Mogu trolat ili promijenit?
Eks

Post 26 Oct 2011, 23:58

A.P. » wrote:
Mogu trolat ili promijenit?
Trolaš nas. :D
Samo trebaš s moderatorskog načina trolanja prijeći na forumaški. :o
A.P.
Cactus

Post 27 Oct 2011, 00:03

ex_anais » wrote:
Trolaš nas. :D
Samo trebaš s moderatorskog načina trolanja prijeći na forumaški. :o
To je samo serendanje vulgaris.
Eks

Post 27 Oct 2011, 00:07

A.P. » wrote:
To je samo serendanje vulgaris.
Teško to ide. :rofl: Tipična moderatorska opaska. :zubo:
A.P.
Cactus

Post 27 Oct 2011, 00:13

Ne kužim šta je moderatorsko trolanje. :misli:
Herp
Nikki Gauda

Post 27 Oct 2011, 00:25

A.P. » wrote:Ne kužim šta je moderatorsko trolanje. :misli:
Normalno da ne kužiš kad ne znaš pozadinu.
A.P.
Cactus

Post 27 Oct 2011, 00:30

Herp » wrote:
Normalno da ne kužiš kad ne znaš pozadinu.
Buahah :rofl: :(
Zekoslawa

Post 27 Oct 2011, 00:58

klonka » wrote: Mislim da sam malo pretjerala s prijavljivanjem ovog posta za trolanje. :zubo:
:facepalm:

Ja bih tebe preko koljena i po goloj gujici. :D Ti si ekšli mislila da će to netko sankcionirati? Da nisi prije koji dan pisala na temi na kojoj i ja, još bih razumjela, ali ovaj si put čak i znala pozadinu. :cerek: Kako ne razumiješ? Žalbe na kartone služe žalbama na kartone. Pišu kartonirani korisnici i modovi koji su ih sankcionirali. Onda supermodovi. Administratori ako tako odluče. Tu i tamo modovi mogu navratiti i štogod dobaciti ako za tim osjete potrebu. Ako to učine, to je jer nam žele dobro. I zabavni su. I duhoviti. I pišu samo pametne stvari. Ti ne smiješ. Jer ćeš dobiti po guzi. I troluša si. I šta tebi tu nije bilo jasno? Jebateled, jedino što je tamo bilo zabavno čitati jest tvoje koketiranje s mladim lavom, sad nema ni toga. :(
Melody

Post 27 Oct 2011, 01:04

A.P. » wrote:Ne kužim šta je moderatorsko trolanje. :misli:
Ovo što je uradila colbert, a optužili klonku za to. To je moderatorsko trolanje :D
A.P.
Cactus

Post 27 Oct 2011, 01:06

Melody » wrote:
Ovo što je uradila colbert, a optužili klonku za to. To je moderatorsko trolanje :D
Aha. Meni je to obično trolanje, samo što ga je izvršio moderator. Mislila sam da iza sintagme moderatorskog trolanja postoji neka posebna šema specifična samo moderatorima, poput "ne znate pozadinu".
klonka

Post 27 Oct 2011, 01:14

Melody » wrote: Ja sam mislila kao aisiling dok sam bila mlada. I sad mislim kao aisiling, samo što znam da ima ljudi koji ne misle tako, koji me ne vide tako i koji SVIJET ne vide tako, niti mu tako pristupaju. Razvila sam odbrambene mehanizme, upoznala ljudska lukavstva i strategije, naučila se zaštititi. Ali I DALJE isto mislim.
Hvala na ovom postu.
ElliQuinn » wrote: Jesam. Idem provjeriti imam li još.
:rofl:
slafko » wrote: What he said.
+1
Zekoslawa » wrote:Jebateled, jedino što je tamo bilo zabavno čitati jest tvoje koketiranje s mladim lavom, sad nema ni toga. :(
Sjajno, eto onda još jedan razlog da ne zaviruješ tamo. :D

Kakav je onaj Madafaka, isplati li se to dovući ovdje? Vidjela sam mu samo onaj jedan post, sviđža mi se. :cerek:
A.P. » wrote:Aha. Meni je to obično trolanje, samo što ga je izvršio moderator. Mislila sam da iza sintagme moderatorskog trolanja postoji neka posebna šema specifična samo moderatorima, poput "ne znate pozadinu".
Naravno da je to obično trolanje, ono što ga čini moderatorskim je tek činjenica da se zbog moderatorske pozicije trola neće sankcionirati (osim ako moderator nije adminima već otprije trn u oku zbog nemazanja vazelinom pa se traži izlika da ga se smakne), a trebalo bi jer je riječ o zloupotrebi položaja.

Inače, nisam ukazala na svoj ban ovdje zato da zdvajamo nad nekim golemim nepravdama nego zato da se svi skupa malo zlurado hihoćemo. Ono mjesto je postalo toliko trulo da je jedino što tamo može biti zabavno ukazivati na očite nelogičnosti i nedosljednosti u donošenju i provođenju odluka. Vidljivost mi se sviđa, pjevanje dok forum gori još više. Možda nam dovede još kojeg člana.
gonj špadi
Lord Byron

Post 27 Oct 2011, 07:05

klonka » wrote:Vidljivost mi se sviđa, pjevanje dok forum gori još više.
Meni ne. Mislim, ovo s pjevanjem - koliko god mislim da sam i pokušao gasiti i pokušao pojasniti da gori. Generacijska razlika, valjda. :mudri:

Svakako bih volio vidjeti nove članove, ali zato što je ovdje dobro, a ne zato što je ondje loše.
  • Information