Island
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Ja sam isto prvo mislio obilazit sve s turama ili javnim prijevozom. Onda sam skuzio da javni prijevoz skoro da i ne postoji, barem ne izvan ljetne sezone. Pa kad sam poceo gledat ture i zbrajat koliko para bi mi trebalo za to, zakljucio sam da cak i ako sam sve platim, rent a car me dodje isto ili jeftinije. A najbolji dio - sam svoj gazda si.
Recimo kad sam isao na organiziranu turu na Isle of Skye, imam osjecaj da smo se zaustavili ne bas na najboljim mjestima, odn. mislim da bi to bolje izveo da sam imao auto.
Recimo kad sam isao na organiziranu turu na Isle of Skye, imam osjecaj da smo se zaustavili ne bas na najboljim mjestima, odn. mislim da bi to bolje izveo da sam imao auto.
Pa upravo to i govorim, imas vremena, imas auto, i mozes si birati termalne bazene. Zasto onda skociti u onaj najkomercijalniji koji je toliko poznat najvise radi blizine aerodroma?Nukac wrote:Ja imam dosta vremena za lagunu. Ostat cu tjedan dana i necu radit puni krug.
Osim ako ne padas na lijepe mostice i stazice preko vode, tu onda nema pomoci
Samo povrsnim pregledom po netu vidim x drugih uređenih kupalista u ljepsem okruzenju.
Ma znam, njegov krokodil u dzepu je prevelik pa na njega nisam ni mislionvnk wrote:
Istina, ali Patuljak nema u planu rentat auto, dakle mora plaćat ture i čarter-buseve. A takvi aranžmani jako rijetko uključuju ta štosna "divlja" termalna kupališta koja spominješ.
Ak je tak - to je onda vrlo dobro i sasvim prihvatljivo.Tyrion Lannister wrote: ↑05 Mar 2017, 19:58
Našao sam ovo: https://www.local-iceland-tours.com/rey ... tour_14409
Kontam da me ovi voze s aerodroma do Plave Lagune i onda do grada za 29 funti?![]()
Kaj ti ne ideš istovremeno s Nukcem?
- Tyrion Lannister
Moj dragi prijatelj dolazi prije mene nekoliko dana, zajedno smo na Islandu (3 dana), a ja odlazim dan nakon njega.
Nismo zajedno iako sam mu se nudio za društvo.
On je jedan dan na drugoj strani otoka. Dan kad je on slobodan ja imam ugovorenu Golden Circle Tour.
Nadam se nekom zajedničkom susretu, možda izletu ili bar kupljenju s aerodroma. :žicanje:
Nismo zajedno iako sam mu se nudio za društvo.
On je jedan dan na drugoj strani otoka. Dan kad je on slobodan ja imam ugovorenu Golden Circle Tour.
Nadam se nekom zajedničkom susretu, možda izletu ili bar kupljenju s aerodroma. :žicanje:
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Prolaznica
Vi koji ste na Islandu u travnju, pay attention:
Blue Lagoon’s entire main complex – the lagoon, the spa facilities, the skin care shop, and Lava Restaurant – will be closed for renovations from April 23 to 27
Blue Lagoon’s entire main complex – the lagoon, the spa facilities, the skin care shop, and Lava Restaurant – will be closed for renovations from April 23 to 27
collect moments, not things
- Tyrion Lannister
kupamo se zajedno 1.5.?
Obećajem da neću vaditi krokodila i jer kad me vide na bazenima uvijek bude: "Tvoje mi sve fali,
Svi drugi su mali."
Obećajem da neću vaditi krokodila i jer kad me vide na bazenima uvijek bude: "Tvoje mi sve fali,
Svi drugi su mali."
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Tyrion Lannister
Možda će nekoga zanimati kombinacija iz Splita na Island za 94€. Trebat će provesti dan u Londonu u odlasku i u povratku prenoćiti u Ženevi (7 sati može i na aerodromu
).
http://tripologia.com/europa/proljece-n ... -samo-94e/
http://tripologia.com/europa/proljece-n ... -samo-94e/
- Nukac
- Davorich
Može, ali ako te kupim na aerodromu, onda bi ja radije krokodile uspoređivao na jednom od privatnijih bazena, ne u plavoj laguni. Oni iz linkova.Tyrion Lannister wrote: ↑06 Mar 2017, 11:36kupamo se zajedno 1.5.?
Svi drugi su mali."![]()
- Tyrion Lannister
Ako ću namakati guzu u toploj vodi uvijek može. 
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Kako mislis da odem... bio sam.Tyrion Lannister wrote:
a da ti umjesto Islanda odeš na neku hrid pokraj njega jer je Island već mejnstrim?
- Tyrion Lannister
znam da si bio.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Nukac
- Davorich
Moram te demantirati.
Pošto imam FR24 business varijantu, mogu gledat situaciju pojedinih letova unutar pola godine.
Letovi za Island u principu ne kasne značajno. Uglavnom svi letovi imaju zelene zvjezdice, što znači da su unutar 15 min od reda letenja, malo je žutih zvjezdica, a jako rijetko su crvene.
Uglavnom su najviše kasnili samo oko bozića i nove godine. Ostalo je sve zeleno.
- Tyrion Lannister
Njemu je sve business. 
Pro aplikacija, naravno.
Pro aplikacija, naravno.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Nukac
- Davorich
O da... To zadovoljstvo te košta cca 500$ na godinu.
A razlika: nemam reklama, imam sve podatke o avijonu i o letu, mogu gledat sve letove na pojedinoj liniji unutar godinu dana, vidim oblake, trenutno vrijeme i još brdo stvari.
Na mobitelnoj verziji isto, i vidim za svaki aerodrom sve dolaske i odlaske.
Dobio sam to na nagradnoj igri.
Evo kako to izgleda na kompu:

A razlika: nemam reklama, imam sve podatke o avijonu i o letu, mogu gledat sve letove na pojedinoj liniji unutar godinu dana, vidim oblake, trenutno vrijeme i još brdo stvari.
Na mobitelnoj verziji isto, i vidim za svaki aerodrom sve dolaske i odlaske.
Dobio sam to na nagradnoj igri.
Evo kako to izgleda na kompu:

Za 500$ godisnje ocekujem da se mogu ukrcati u mobitel i nekamo poletjeti. A ne gledati oblake preko app 
Kako vam ovo izgleda? Iceland Bus Passport, nude bus po hop-on hop-off principu kojim se može napraviti cijeli krug oko Islanda. Putovanje može trajati od 3 dana do 2 mjeseca a usluga se odvija u periodu od 28.06. do 31.08. Cijena nije baš niska kao i ništa na Islandu, 330€ traže za pass ali možda i nije loše ako netko putuje sam.
https://guidetoiceland.is/book-holiday- ... s-passport

https://guidetoiceland.is/book-holiday- ... s-passport

- Nukac
- Davorich
Mislim da cak i ako si sam rentanje auta je ok opcija. Eto, ja sad za prvi maj: 250 eur je rentanje auta za tjedan dana. Doduse, nije terenac, ali oko prvog maja ne znam bas jel mozes po f cestama.
Pa nemam pojma. Možda. Treba još benzin i cestarine uračunati kojih u busu nema ali je sa druge strane veća sloboda s autom. Eto ako se nekome ne vozi ima i druga opcija, možda će nekoga zanimati pa sam podijelio.
-
- Information
-