Iznajmljivači

Za odmor iz snova
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 34 times
Post 04 Mar 2017, 20:47

thinkpink41 wrote:
04 Mar 2017, 18:43
se mogu ovdje stavljati linkovi tuđih apartmana? i općenito sve i svašta ili je to "reklamiranje"?
Ovamo mjesečno dolazi oko pet tisuća ljudi. Nije mnogo, ali nije ni malo. Godišnje, to je šezdesetak tisuća potencijalnih klijenata. :raspa:

Zašto se ne biste reklamirali, ne može vam odmoći. A može pomoći i nama da povećamo promet. :D

Stitch
aaston
Been thanked: 2 times

Post 05 Mar 2017, 14:07

thinkpink41 wrote:
04 Mar 2017, 17:44
01.06. mora biti sve gotovo. MORA
Pa znaš li ti kada je 01.06.? :D
I još 3 mjeseca se već radi? Po ovome šta pišeš dobro ste si zakomplicirali stvar. Razmotrite platiti nekoga da dovrši započeto. Ja sam sposoban napraviti sam sve od grubog zidanja do gletanja i pločica, promijeniti elektro instalaciju (osnovnu), i petljati se sa vodovodnim cijevima. MOgu napraviti jako dobro ali ne mogu napraviti brzo kao što može majstor. A vama je vrijeme novac.

Da te utješim, prije nešto godinica kad smo uređivali stan gdje živimo, godinu dana nam je TV bila na jednom prastarom komadu namještaja. Sve je bilo sređeno osim toga. Ostavio sam joj naravno na izbor boju, oblik regala (uvijek naravno zadržavam pravo veta)... sve je mogla birati osim da mi ostane samo jedan povišeni dio za akvarij. E njoj se to nije uklapalo u viziju namještaja. A ja nisam htio odustati od akvarija. I tu je stalo, prošla je godina dana i onda je popustila, danas joj nije žao :)

thinkpink41 wrote:
04 Mar 2017, 17:54
evo jedan novi trenutak sada, morala sam odbiti jednu rezervaciju /naravno za ovaj klinčevi apartman koji je srušen - nisam zatvorila kalendar jer si tako smanjim broj upita automatski/ a imam i određeni broj ljudi koje uspijem nagovoriti na drugu lokaciju kad mi pošalju upit za ovaj stan.
i dakle sad mi nije dao airbnb da automatski prođe decline, nego sam morala obrazložiti i njima i gostu zašto odbijam rezervaciju. pa neće valjda sad stalno tako? jer to mi je koma. šta imam obrazlagati, milion puta se desi da moram stisnuti decline iz raznih razloga, tipa oni bi došli sa psom i sl . kakav sustav ima airbnb ne bih se čudila da nam počnu brojati i broj odbijenih rezervacija
Ovo baš ne razumijem. Kakve veze ima šta smanjuješ broj upita za termine koje ionako ne možeš iznajmiti? :misli:
Za slobodne termine ćeš dobijati upite normalno. Decline ne utječe na rejting, bar meni nije utjecao a bez pardona odbijem ako nešto ne odgovara (traže nešto što ne nudim ili mi žele napraviti neprihvatljivu rupu do idućih gostiju ili nešto drugo). Na tvom mjestu bi zatvorio sve do kada planiram završiti adaptaciju, ovako si još više kompliciraš a ne vidim da nešto dobiješ. :ne zna:

Sustav aira ne vidim da je problematičan ni po čemu. Jedino zadnji put nisam našao opciju ''special offer'' koja je ranije stajala negdje pored ''decline''. Možda su maknuli.
Zamjeram im lošu podršku, muljanje s visinom provizije i netočne pozicije. Ali ostalo mi je ok.
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 19:25

admin wrote:
04 Mar 2017, 20:47
Ovamo mjesečno dolazi oko pet tisuća ljudi. Nije mnogo, ali nije ni malo. Godišnje, to je šezdesetak tisuća potencijalnih klijenata. :raspa:

Zašto se ne biste reklamirali, ne može vam odmoći. A može pomoći i nama da povećamo promet. :D
gore u pravilima piše da je zabranjeno reklamiranje :misli:
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 19:29

aaston wrote:
05 Mar 2017, 14:07

Ovo baš ne razumijem. Kakve veze ima šta smanjuješ broj upita za termine koje ionako ne možeš iznajmiti? :misli:
Za slobodne termine ćeš dobijati upite normalno. Decline ne utječe na rejting, bar meni nije utjecao a bez pardona odbijem ako nešto ne odgovara (traže nešto što ne nudim ili mi žele napraviti neprihvatljivu rupu do idućih gostiju ili nešto drugo). Na tvom mjestu bi zatvorio sve do kada planiram završiti adaptaciju, ovako si još više kompliciraš a ne vidim da nešto dobiješ. :ne zna:

Sustav aira ne vidim da je problematičan ni po čemu. Jedino zadnji put nisam našao opciju ''special offer'' koja je ranije stajala negdje pored ''decline''. Možda su maknuli.
Zamjeram im lošu podršku, muljanje s visinom provizije i netočne pozicije. Ali ostalo mi je ok.
ma ja sam prezadovoljna sa airom, zamjeram isto što i ti, ali nije mi svejedno ako moram sada svaki decline obrazlagati.
dakle, što se tiče upita sad za ovaj stan koji nije raspoloživ. npr dobijem upit za 08.03. ali ga ne mogu iznajmiti, ali zato imam druga dva prazna i onda ponudim tu drugu opciju. u zadnjih mjesec dana sam si tako "spasila" 250 eura :raspa: . kužiš? za ove druge stanove nisu poslali upit? ali kada im ja pošaljem prijedlog da pogledaju u principu pristanu.
admin
Post 05 Mar 2017, 19:30

thinkpink41 wrote:
05 Mar 2017, 19:25
gore u pravilima piše da je zabranjeno reklamiranje :misli:
Znam da piše. Ali to su neznatno promijenjena pravila s Forumhaera, kojemu je politika drukčija. Sve dok vas je razmjerno malo i sve dok reklamiranje ne naplaćujemo, nema smisla držati se tih pravila doslovno. Čemu, nije da zbog vas gubimo lovu. :D
Stitch
MmeTipfeler

Post 05 Mar 2017, 19:55

admin wrote:
05 Mar 2017, 19:30
Znam da piše. Ali to su neznatno promijenjena pravila s Forumhaera, kojemu je politika drukčija. Sve dok vas je razmjerno malo i sve dok reklamiranje ne naplaćujemo, nema smisla držati se tih pravila doslovno. Čemu, nije da zbog vas gubimo lovu. :D
Ekipa, čitajte između redaka. Jednog će se dana možda reklamiranje naplaćivati. :cerek:
admin
Post 05 Mar 2017, 19:57

Upravo tako. :zubeki:
Stitch
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 20:03

jedva čekam da vidim tko će se prvi pohvaliti :zubo:
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 20:06

evo novog problema. naime, dobila sam rezervaciju za 10 dana udarnih ljeta za stan koji je u rasulu. digla na one stare slike 50 eura po danu i žena mi rezervira 10 dana. kažem joj da se adaptira i da će sve biti drugačije, ljepše i bolje.kaže ona da se djeci i njoj stan sviđa baš ovakav kakav je na slikama.

kaže muž, a tko ti je kriv kad me nisi slušala, na maldivima smo mogli ležati mjesec dana umjesto ovih ludih radova koje imamo, a ljudi žele stare pločice.
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 05 Mar 2017, 20:23

MmeTipfeler wrote: Ekipa, čitajte između redaka. Jednog će se dana možda reklamiranje naplaćivati. :cerek:
Hoce li se naplacivat retrogradno? :giggle:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Mar 2017, 20:39

Nukac wrote:
05 Mar 2017, 20:23
Hoce li se naplacivat retrogradno? :giggle:
Pa nismo politicari :zubo:
miky0
ST Leader

Post 05 Mar 2017, 20:45

thinkpink41 wrote:
05 Mar 2017, 20:06
evo novog problema. naime, dobila sam rezervaciju za 10 dana udarnih ljeta za stan koji je u rasulu. digla na one stare slike 50 eura po danu i žena mi rezervira 10 dana. kažem joj da se adaptira i da će sve biti drugačije, ljepše i bolje.kaže ona da se djeci i njoj stan sviđa baš ovakav kakav je na slikama.

kaže muž, a tko ti je kriv kad me nisi slušala, na maldivima smo mogli ležati mjesec dana umjesto ovih ludih radova koje imamo, a ljudi žele stare pločice.
Pa kad zavrsis adaptaciju, posalji joj slike kako joj izgleda apartman i onda ce rec: vauuu, bas je super :top:
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 20:52

miky0 wrote:
05 Mar 2017, 20:45
Pa kad zavrsis adaptaciju, posalji joj slike kako joj izgleda apartman i onda ce rec: vauuu, bas je super :top:
ili će muž nazad lijepit stare pločice :zecdurica:
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 20:52

https://www.airbnb.com/rooms/13086442?a ... s=Ul0oiIs9

evo jedan stančić koji mi se baš sviđa. što mislite da li je ovo realna cijean u sezoni? gosti izgleda misle da nije.
thinkpink41

Post 05 Mar 2017, 20:55

admin
Post 05 Mar 2017, 21:00

Upozorio sam druge pa ću i tebe. Nizanje postova samo da bi se štogod napisalo nije poželjno.

Zastani malo, priberi se, stavi u jedan post sve što želiš objaviti. Inače će tema postati nepregledna. :)
Stitch
Nukac
Davorich

Post 06 Mar 2017, 07:36

Što se tiće Airbnb, ja kao unajmljivač smještaja ga ne volim, čak štoviše, nikad nisam ništa našao preko njega.

Nekoliko je razloga:
1. u velikim gradovima uglavnom je smještaj koji se nudi u rezidencijalnim četvrtima, koje su najčešće ne blizu glavnih atrakcija, i loše povezane s istima. Ponekad se treba pomučit da se dođe do nekog centra.
2. ono što me najviše smeta je politika cijena. Naime, odeš pretraživati, i on ti nađe smještaj i lijepo piše, već od xx EUR. Poveseliš se, a onda krene. Ta cijena vrijedi samo srijedom u veljači, a u sve ostale dane je cijena 20-30-50 pa i do 100% viša. I onda to još nije dovoljno, nego na tu cijenu ide cleaning fee, koji svako određuje po svojoj slobodnoj volji, te provizija airbnb. Na kraju je cijena smještaja čak i 2 puta viša nego je to bilo reklamirano/pretraženo.
Čak je i booking.com počeo s takvom politikom, tek kad upišeš broj kartice ti napiše još dodatke koje moraš platit. Dogodilo mi se to već 2 puta i to za London i Singapore. Agoda takve stvari ne radi.
3. Najgora stvar je da ti host može otkazati smještaj par dana prije puta, bez da ti ponudi zamjenski smještaj.
miky0
ST Leader

Post 06 Mar 2017, 08:08

Nukac wrote:
06 Mar 2017, 07:36
Što se tiće Airbnb, ja kao unajmljivač smještaja ga ne volim, čak štoviše, nikad nisam ništa našao preko njega.

Nekoliko je razloga:
1. u velikim gradovima uglavnom je smještaj koji se nudi u rezidencijalnim četvrtima, koje su najčešće ne blizu glavnih atrakcija, i loše povezane s istima. Ponekad se treba pomučit da se dođe do nekog centra.
2. ono što me najviše smeta je politika cijena. Naime, odeš pretraživati, i on ti nađe smještaj i lijepo piše, već od xx EUR. Poveseliš se, a onda krene. Ta cijena vrijedi samo srijedom u veljači, a u sve ostale dane je cijena 20-30-50 pa i do 100% viša. I onda to još nije dovoljno, nego na tu cijenu ide cleaning fee, koji svako određuje po svojoj slobodnoj volji, te provizija airbnb. Na kraju je cijena smještaja čak i 2 puta viša nego je to bilo reklamirano/pretraženo.
Čak je i booking.com počeo s takvom politikom, tek kad upišeš broj kartice ti napiše još dodatke koje moraš platit. Dogodilo mi se to već 2 puta i to za London i Singapore. Agoda takve stvari ne radi.
3. Najgora stvar je da ti host može otkazati smještaj par dana prije puta, bez da ti ponudi zamjenski smještaj.
Mislim da to ne ide booking.com jer si njima duzan potrazit drugi smjestaj ako ne mozes prihvatit rezervaciju.
aaston

Post 06 Mar 2017, 09:52

Nukac wrote: 2. ono što me najviše smeta je politika cijena. Naime, odeš pretraživati, i on ti nađe smještaj i lijepo piše, već od xx EUR. Poveseliš se, a onda krene. Ta cijena vrijedi samo srijedom u veljači, a u sve ostale dane je cijena 20-30-50 pa i do 100% viša. I onda to još nije dovoljno, nego na tu cijenu ide cleaning fee, koji svako određuje po svojoj slobodnoj volji, te provizija airbnb. Na kraju je cijena smještaja čak i 2 puta viša nego je to bilo reklamirano/pretraženo.
Ovo nije u potpunosti tocno. Odaberi mjesto i određeni termin, dati ce ti upravo cijenu za taj termin. Manjak je sto se na to nakaleme eventualni ekstra troskovi i provizija aira.
Ovo sto kazes da ce ti dati cijenu u veljaci a tebe zanima lipanj, ce se dogoditi ako kod pretrage ne odaberes tocan termin.
Manjak je sta se ne moze smjestaj rangirati po cijeni ali donekle je nekako to kompenzirano da si mozes odrediti price range koji ti suzi pretragu.

Mnogi veliki gradovi su zabranili ili ogranicili airbnb jer je dolazilo do velikog manjka stanova za iznajmljivanje lokalcima (Berlin npr). Moguce da je to razlog zasto ne mozes naci. Osobno, nisam se sretao sa tim problemom. Centar jednog Beca ima dosta airbnb smjestaja ali nema parkinga.
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 06 Mar 2017, 10:23

Nukac wrote:
06 Mar 2017, 07:36

Nekoliko je razloga:
Ja također nisam nikad preko Airbnba jer je klasična situacija prek njega slijedeće: Piše "apartman za 6 osoba", a onda kad čitaš detaljni opis vidiš da piše u stilu "beds: 1 + sofa bed". :zubo: :facepalm:

Da, naravno, nema na Bookingu jeftinije šestokrevetne sobe od te, ali sobe sa 2 oveća kreveta - i te kako ima, dakle ta "odlična prilika za 6 osoba" prek Airbnb-a je - virtualna, da ne kažemo lažna. :ne zna:
aaston

Post 06 Mar 2017, 10:30

Ne vidim sta je tu lazno? Ako ti je do pravih 6 kreveta onda ces odabrati ili veci stan ili hotel... i normalno platiti nesto vise.
Dokle god je sve jasno napisano, a koliko vidim je, nema obmane.

Ako ne zelis spavati na rasklopnom kaucu trazis dalje. Prosto ko pasulj.
Nukac
Davorich

Post 06 Mar 2017, 10:37

I booking ima istu politiku. U principu za 6 osoba moras trazit stan za 8, jer je za 6 - 2 sobni apartman plus sofa u dnevnoj sobi.
aaston

Post 06 Mar 2017, 10:39

Pa da, ne znam sta ocekujete? Ne mozes u mali stan staviti 50 kreveta. Biraj veci i plati veci.

A opet, mnogi bi i u kadi spavali samo da im je jeftinije.
Nukac
Davorich

Post 06 Mar 2017, 10:41

Pa problem je: ako imas mali stan, reklamiraj ga za malo osoba. Mali stan je za 2-4 osobe, a ne za 6, s tim da 2 moraju spavat u kupaonici. Zar ne?
aaston

Post 06 Mar 2017, 11:12

To "mali stan" je rastezljiv i relativan pojam. Ako je po zakonu i sve jasno onda tu ne vidim problem.
Kao sto nikome nije ocito problem hotelska soba u 6 kvadrata.
Lazno reklamiranje je ono gdje ti daju lazne podatke, do tada nema mjesta pobuni.
  • Information