2 verzije, ovisno o trenutnim uvjetima
1. stambeno/kućno se zbrinuti, ostatak para uložiti u nekretnine (volim ih), pri čemu, ovisno o količini para, može biti uključeno poklon nekretnine ili trajno ili vremenski dogovoreno trajanje, za meni par dragih/bitnih ljudi, ostale rentati
2. preskočiti samozbrinjavanje, od renti skupiti za samozbrinjavanje i efektivno imati nekreteninu više
Ono što nije utrošivo u nekretnine (što broji i garaže razne), neko ulupavanje u određene tuđe dugove, ili pozajmica bez kamata (neki se bolje osjećaju kad im ne pokloniš pun kufer para jer se ne vole osjetiti kupljeno), i obaviti neke tekuće stvari - nove naočale, čizme koje ne promaču, vestu, košulje... vjerojatno bi pao i novi komp i još jedan monitor

E ovo zadnje bi bilo čašćenje, ostalo je i tako nekako u 'to do listi'...
Možda otići na vozački + kupiti auto ako samozbrinjavanje bude negdje gdje je auto korisna stvar, inače ne.
Humanitarno? Vjerojatno ne iz prve. Kad se rente ustabile, možda čak nešto ozbiljnije, tipa - obvezati se na toliko i toliko davati toliko i toliko para za to i to. Ili "posvojiti" neko dijete u drugim državama, gdje su ta 'posvajanja' nama zapravo prihvatljivi iznosi, a njima znači školovanje, posao i vlastiti kruh.
Možda vidjeti jel mogu ovdje nekome konkretnom pomagati. Tipa, složiti neku privatnu zakladu za stipendije i upogoniti sistem kakav ima mislim u Varaždinu - ubaciti pare u fond, od tud se isplaćuju stipendije, a kad se stipendisti zaposle - oni uplaćuju u taj fond i time stipendiraju nekog drugog

Znam ljude kojima 500 kn mjesečno itekako puno znači.
U svakom slučaju, popisati u neku tablicu i pogledati procjene i 'isplativost'.
Volim poklanjati, ali važan je i iznos. Ne želim kupovati ljude niti da se oni tako osjete. Da im pokažem da ih volim, za to ne moram dobiti na lotu.
Radila bih, o da. Po mogućnosti ovo što radim, samo ne bi bila frka što je honorarno, dapače, ostavila bi na honorarnom.
Edit: + ovo Što Lord reče - o nesaznavanju.
Znali bi oni koji su mi bliski. I koje bih uvjeravala da usele u taj stan
Verzije 'ooooo sad moraš častiti' su mi i za manje stvari bile debilne. Častim onoga koga želim častiti, a ne zato što 'imam s čim'. One koje želim počastim i sa zadnjom kunom, a da ih ne bi počastila kad dobijem milju