Izvještaj za zainteresirane...

Stare teme i začeci foruma
MmeTipfeler

Post 05 Nov 2016, 20:37

Stitch wrote:Bilo ih je, bilo. Na desetke 'nickova' - jednog jedinog člana. :kava:
Za desetke (u množini) ne znam, znam da trenutačno imamo grupu banned users u kojoj se nalazi točno deset članova, a da Sedmica nije među njima. Zato sam i pitala kako ta grupa uopće funkcionira. Dospijeva li forumaš onamo automatski pošto ga se banira? Očito ne, nego ga treba dodati u grupu da bi nick promijenio boju. Koliko se isplati s time gnjaviti za jednodnevni ban, drugo je pitanje, ali uvijek se može probati. :mig:

Tko je sljedeći? :E

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Nov 2016, 21:02

MmeTipfeler wrote:Za desetke (u množini) ne znam, znam da trenutačno imamo grupu banned users u kojoj se nalazi točno deset članova, a da Sedmica nije među njima. Zato sam i pitala kako ta grupa uopće funkcionira. Dospijeva li forumaš onamo automatski pošto ga se banira? Očito ne, nego ga treba dodati u grupu da bi nick promijenio boju. Koliko se isplati s time gnjaviti za jednodnevni ban, drugo je pitanje, ali uvijek se može probati. :mig:

Tko je sljedeći? :E
Sedmica vise nije tamo jer mu je ban istekao, ali je bio

Image

Samo sto nije promjenio boju :ne zna:
MmeTipfeler

Post 05 Nov 2016, 21:35

Ne govorim o tome. To je moderatorski popis. Ovo je grupa.

Image

Sedmica nikad nije bio u toj grupi. Očito ga treba dodati. Zato i i postoji u dnu opcija add user.

Edit. A vidiš i na svojem popisu da su ostali nadimci druge boje, izblijedjeli. Boja se očito mijenja uvrštavanjem u grupu.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Nov 2016, 22:18

MmeTipfeler wrote:Ne govorim o tome. To je moderatorski popis. Ovo je grupa.

Image

Sedmica nikad nije bio u toj grupi. Očito ga treba dodati. Zato i i postoji u dnu opcija add user.
Aha, mozda su u toj grupi samo permani :misli:
MmeTipfeler wrote: Edit. A vidiš i na svojem popisu da su ostali nadimci druge boje, izblijedjeli. Boja se očito mijenja uvrštavanjem u grupu.
A ne, i on je tu bio sive boje, nego tek kad sam mu kliknio na nick onda je on posvitlio i tada sam mogao procitat one informacije koje mu je u poruci Judolino napisao.

Kad sam rekao da on nije promjenio boju, mislio sam da je na temama bio jednake boje kao i mi, npr, na onom forumu vidis tko je banan, dok ovdje to nije bilo vidljivo.

I jos me zanima, gdje je on mogao procitat poruku koju m je Judolino napisao?
MmeTipfeler

Post 06 Nov 2016, 11:51

miky0 wrote:I jos me zanima, gdje je on mogao procitat poruku koju m je Judolino napisao?
Probala sam s opomenama i to izgleda ovako:

Image

Idem sad vidjeti kako izgleda s baniranjem.
MmeTipfeler

Post 06 Nov 2016, 12:02

Stitch
Head Honcho
Has thanked: 614 times
Been thanked: 954 times
Post 06 Nov 2016, 13:57

MmeTipfeler wrote:Za desetke (u množini) ne znam, znam da trenutačno imamo grupu banned users u kojoj se nalazi točno deset članova, a da Sedmica nije među njima. Zato sam i pitala kako ta grupa uopće funkcionira.
Polina i Jade jedini su preostali 'nickovi' te forumašice (odnosno tog forumaša), ostali su obrisani. Modovi su se bojali kako će posjetiteljima izgledati popis sa stotinu baniranih 'nickova' na 'slobodnom' forumu. :zubo:
MmeTipfeler wrote:Dospijeva li forumaš onamo automatski pošto ga se banira? Očito ne, nego ga treba dodati u grupu da bi nick promijenio boju.
Nemam blage veze, nisam se bavio baniranjem članova nego oglašavanjem foruma, pisanjem natuknica i općih odredaba i sličnim upravljačkim poslovima. :raspa:
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 16 Nov 2016, 19:55

Pokušavam napraviti malo reda na Okruglom stolu i Trkeljanju. Neke teme učinile su mi se zanimljivima, a zapraov nemamo podforum za njih. Zato sam otvorila tzv. Društvene teme i onamo počela seliti sve što mi se čini da bi tamo trebalo biti. Svaka je pomoć dobrodošla - ili stavite link na temu za koju mislite da bi je trebalo premjestiti ili je sami premjestite. Ovo se, dakako, ne odnosi samo na taj podforumčić. Takođe, možda bi neki drugi naziv bio atraktivniji, ali meni ništa ne pada na pamet. :(
Stitch
Head Honcho
Post 16 Nov 2016, 20:18

Polako, nije forum zec. :)

Resetirat ću SEO keširanje kada posao bude gotov pa me obavijesti čim sve bude obavljeno. Budući da sam čistio forum od zaostalih ekstenzija, dodao sam nekoliko novih za optimiziranje sajta. Svaka se tema i svaki podforum automatski pretvara u odgovarajući link, no ne odmah nakon promjene - to bi previše usporilo server. Gigabajt RAM-a potrošimo začas, npr. pri premještanju tema ili bekapiranju. Zato takve stvari radimo u dnevnim (teme) i tjednim intervalima (podforumi).
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 16 Nov 2016, 21:00

Nisam te jednom zamolila da budeš nježan sa mnom i ne upotrebljavaš nepristojne riječi. Recimo, "SEO keširanje". :D

Nemam pojma kad će biti gotovo jer pokušavam raščistiti prvi podforum (Okrugli stol) kako bih ga otvorila za novoregistrirane i omogućila im da napišu ta svoja jebena tri posta.

Ako budem radila sama, potrajat će, a sva je prilika da će tako i biti.

Nije forum zec, da. ;)
Stitch
Head Honcho
Post 16 Nov 2016, 21:39

Nije li lakše otvoriti novi nego preurediti stari podforum? :D
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 16 Nov 2016, 21:43

Stitch wrote:Nije li lakše otvoriti novi nego preurediti stari podforum? :D
Dakako da je lakše, ali i sam znaš da su se ta dva podforuma ispreplela, a početna je ideja bila, bar mi se tako čini, da Okrugli stol bude nekakav prvi korak, a Trkeljanje drugi. Ako ne bude nikako drukčije išlo, spojit ću ih. Za sada pokušavam odande izvući teme kojima bi mjesto ipak bilo negdje drugdje.

Nije forum zec. :raspa:
Nenia Salonitana

Post 16 Nov 2016, 21:46

koliko vidim nitko ne može neulogiran čitati forum, ni oni sa par tisuća postova.
ne znam je li vam to bio cilj.
Stitch
Head Honcho
Post 16 Nov 2016, 21:48

MmeTipfeler wrote: Dakako da je lakše, ali i sam znaš da su se ta dva podforuma ispreplela, a početna je ideja bila, bar mi se tako čini, da Okrugli stol bude nekakav prvi korak, a Trkeljanje drugi. Ako ne bude nikako drukčije išlo, spojit ću ih. Za sada pokušavam odande izvući teme kojima bi mjesto ipak bilo negdje drugdje.

Nije forum zec. :raspa:
Okrugli stol namijenjen je za ozbiljne teme, a Trkeljanje za neozbiljne. Bilo je nekoliko pokušaja, uglavnom neuspješnih, da se zapričavanje tema svede na najmanju moguću mjeru. Neki su se bogme i uvrijeđeno pokupili kad su shvatili da na malom forumu teško može biti ozbiljnih i strogo moderiranih tema. Otad svoj OKP liječe drugdje. :p
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 17 Nov 2016, 00:08

Nenia Salonitana wrote:koliko vidim nitko ne može neulogiran čitati forum, ni oni sa par tisuća postova.
da, ovo nešto ne valja sada

kako ćemo privući nove članove ako ne mogu čitati kako smo lijepi, pametni i zabavni?

:ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Stitch
Head Honcho
Post 17 Nov 2016, 01:07

Naglasak je očito na poticanju starih, a ne na stvaranju novih članova. ;)

Ne treba unaprijed odbaciti tu ideju; marketingaši vele da je dovođenje novoga klijenta sedam puta skuplje nego zadržavanje staroga. Valja pokušati, na staro se uvijek možemo vratiti.
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 17 Nov 2016, 06:29

Nenia Salonitana wrote:koliko vidim nitko ne može neulogiran čitati forum, ni oni sa par tisuća postova.
Privremeno, kao što sam napisala i u postu Surprise, surprise, a i ovdje sam zamolila za pomoć. Vrati se malo unatrag. Što se tiče starih članova, u planu je i mass email. Samo, ljudi moji, jednostavno ne stižem... :(
Euklid
old school

Post 17 Nov 2016, 12:11

Stitch wrote:Naglasak je očito na poticanju starih, a ne na stvaranju novih članova. ;)

Ne treba unaprijed odbaciti tu ideju; marketingaši vele da je dovođenje novoga klijenta sedam puta skuplje nego zadržavanje staroga. Valja pokušati, na staro se uvijek možemo vratiti.
aha, tako znači

nije loša taktika ali nemojte pretjerati s nevidljivošću ;)
Nenia Salonitana

Post 17 Nov 2016, 13:49

mudro euklid zbori.

ljudi su lijeni ulogiravati se. ili možda ne žele, tipa ako su na poslu ili negdje drugdje.
Euklid
old school

Post 17 Nov 2016, 17:05

a nismo im otvorili ni temu gdje mogu nešto napisati pa da ih odobrimo :misli:
MmeTipfeler

Post 17 Nov 2016, 18:21

Ajmemajko. :(

Ne, nismo im otvorili temu, da, spriječili smo im pristup na forum, ne, nismo poslali mass email... Uglavnom, općenito upropaštavamo forum koji je vrvio forumašima (otprilike četvero-petero nas) i bio pun zanimljivih postova i tema (desetak njih na kojima su se uglavnom razmjenjivale osobne primjedbe i smajlići).

Idemo redom.

Svi mi ovdje imamo život i izvan foruma pa tako i ja, no to mi je manji problem. Glavni je problem zdravstveni, i to vrlo konkretan: imam jebenu mrenu na oba oka, jedno ću oko (jače ugroženo) operirati početkom trećeg mjeseca iduće godine (i još mi kažu da je to jako kratak termin!). Zbog toga trpi i moj prevodilački posao, sporije radim i lovim slova po ekranu.

Onoga časa kada raščistimo podforume Trkeljanje i Okrugli stol, a tamo se zaista može naći koječega, otvorit ću prvi od ta da podforuma za nove korisnike. I poslati mejl svim starim korisnicima s pozivom da se vrate i vide i pomognu u oživljavanju Trkeljanja.

Zato sam, jebemusve, i zamolila da mi pomognete raščistiti spomenute podforume.

Stitch nam je potpuno volonterski i iz prijateljstva prema meni, čime se ponosim, a vjerujem, možda i iz neke nostalgije prema starim danima Trkeljanja, sredio forum tako da izgleda ovako kako izgleda. Neću ga pretjerano hvaliti da se ne umisli. :p Stitcha, hoću reći, ne forum. No rekao je, odmah na početku, da se u sadržajno uređivanje neće miješati.

Za sadržajno uređivanje "zaduženi" smo svi mi ovdje, kao Grupa. Bar smo se Miky i ja, kao i modovska ekipa, tome nadali kad smo vas pozvali ovamo i zamolili za pomoć.

Mislim, ako ćete surađivati s prijedlozima, dobro, ako ćete prigovarati, opet dobro. Imam ja i drugih načina da utučem vrijeme.

Last but not least: praktično nikoga od vas ovdje osobno ne poznajem. Niti vas posebno volim ili ne volim. Držim se onoga što sam sebi rekla na prvom radnom mjestu u životu: prijatelje biram, suradnike na poslu dobivam. Ovo nije "posao" u pravom smislu riječi, to jest nije plaćeni posao, ali je obveza koju sam preuzela. E, sad, ili ću je obaviti kako treba ili ću od nje dignuti ruke.

Your turn.
Leteća
babin nakurnjak

Post 17 Nov 2016, 19:31

MmeTipfeler wrote:Ajmemajko. :(

Ne, nismo im otvorili temu, da, spriječili smo im pristup na forum, ne, nismo poslali mass email... Uglavnom, općenito upropaštavamo forum koji je vrvio forumašima (otprilike četvero-petero nas) i bio pun zanimljivih postova i tema (desetak njih na kojima su se uglavnom razmjenjivale osobne primjedbe i smajlići).

Idemo redom.

Svi mi ovdje imamo život i izvan foruma pa tako i ja, no to mi je manji problem. Glavni je problem zdravstveni, i to vrlo konkretan: imam jebenu mrenu na oba oka, jedno ću oko (jače ugroženo) operirati početkom trećeg mjeseca iduće godine (i još mi kažu da je to jako kratak termin!). Zbog toga trpi i moj prevodilački posao, sporije radim i lovim slova po ekranu.

Onoga časa kada raščistimo podforume Trkeljanje i Okrugli stol, a tamo se zaista može naći koječega, otvorit ću prvi od ta da podforuma za nove korisnike. I poslati mejl svim starim korisnicima s pozivom da se vrate i vide i pomognu u oživljavanju Trkeljanja.

Zato sam, jebemusve, i zamolila da mi pomognete raščistiti spomenute podforume.

Stitch nam je potpuno volonterski i iz prijateljstva prema meni, čime se ponosim, a vjerujem, možda i iz neke nostalgije prema starim danima Trkeljanja, sredio forum tako da izgleda ovako kako izgleda. Neću ga pretjerano hvaliti da se ne umisli. :p Stitcha, hoću reći, ne forum. No rekao je, odmah na početku, da se u sadržajno uređivanje neće miješati.

Za sadržajno uređivanje "zaduženi" smo svi mi ovdje, kao Grupa. Bar smo se Miky i ja, kao i modovska ekipa, tome nadali kad smo vas pozvali ovamo i zamolili za pomoć.

Mislim, ako ćete surađivati s prijedlozima, dobro, ako ćete prigovarati, opet dobro. Imam ja i drugih načina da utučem vrijeme.

Last but not least: praktično nikoga od vas ovdje osobno ne poznajem. Niti vas posebno volim ili ne volim. Držim se onoga što sam sebi rekla na prvom radnom mjestu u životu: prijatelje biram, suradnike na poslu dobivam. Ovo nije "posao" u pravom smislu riječi, to jest nije plaćeni posao, ali je obveza koju sam preuzela. E, sad, ili ću je obaviti kako treba ili ću od nje dignuti ruke.

Your turn.
Gle, ja tebe smatram frendicom (da se imam čime kurčit po selu) i moram ti reći da si činiš loše. Napravila si velik posao, uzmi si malo odmora. Nije da sudbina čovječanstva ovisi o stanju trkeljanja.

Ja bih otvorila pristup svima jer mi kristalna kugla kaže da se stari članovi vratiti neće. Ali neće mi ni puknut srce ako ostanemo ovako hermetični. :ne zna:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Stitch
Head Honcho
Post 17 Nov 2016, 19:34

Slažem se. Didi, ohani malo. Odmaraj oči do proljeća. :)
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 18 Nov 2016, 07:04

Posljednji post nisam napisala zato da biste mi savjetovali odmor. Hvala na brizi, ali ništa od toga. Odmaram se koliko mi je moguće, a na proljeće tko zna, lako je moguće da više i ništa neću vidjeti. Ne, nije pretjerivanje, nego realnost. Zato citiram samu sebe i naglašavam bitno.
MmeTipfeler wrote:Pokušavam napraviti malo reda na Okruglom stolu i Trkeljanju. Neke teme učinile su mi se zanimljivima, a zapravo nemamo podforum za njih. Zato sam otvorila tzv. Društvene teme i onamo počela seliti sve što mi se čini da bi tamo trebalo biti. Svaka je pomoć dobrodošla - ili stavite link na temu za koju mislite da bi je trebalo premjestiti ili je sami premjestite. Ovo se, dakako, ne odnosi samo na taj podforumčić. Takođe, možda bi neki drugi naziv bio atraktivniji, ali meni ništa ne pada na pamet. :(
Your turn.
Leteća
babin nakurnjak

Post 18 Nov 2016, 13:17

Aaaa.... pasivna agresija. Sviđam. :undazec:

Proštrotat ću to malo čim stignem, i tak moram konačno isprobat te alate.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
  • Information