Druga faza ili kako nabaviti forumaše

Stare teme i začeci foruma
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 11:06

Jedna je mogućnost ona koju je Leteća negdje predložila, ali to ne mogu naći pa te molim, Leteća, da je ovdje ponoviš.

Druga je kolektivni mejl registriranim korisnicima pa tko se odazove, odazove.

Treća su ovi gumbići za Facebook, Twitter i Google+, samo što ti gumbići vode na konkretan sadržaj, a taj bi sadržaj trebao biti zanimljiv. Za sada imamo rasprave koje kao da su nabavljene u dućanu sve po 12 kuna. :cerek:

Mislim, želimo li doista da se Trkeljanje probudi iz stoljetnog sna ili ne? That's the question.

Ako još netko ima kakvu ideju, samo naprijed. :top:

Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 22 Oct 2016, 11:16

Četvrta - AdWords i Facebook. Što doduše košta.
Potpisi su za budale.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 22 Oct 2016, 11:35

Veliš ti rasprave su za sad jeftine i nezanimljive, 12kn kažeš..
A ima li kakva skuplja da ne kažem zlatna tema na lageru koja se ne bi pretvorila u birtijsku raspravu na razini par pijanaca oko šanka?

I kad sam već ovdje s pitanjima, zanima me kako se to teme vide na fejsbuku tj otkriva li identitet forumaškog nika tj povezuje li ga na fejsbuku s pravimimenom i prezimenom?
Ne znam treba li nam onda forum..

Ne kužim se u te šeme pa nek neko upućen meni neukoj to pojasni
kurvanjski avatar, a
Stitch
Head Honcho
Post 22 Oct 2016, 11:51

Ne povezuje se ništa, to su najobičniji oglasi. Plaćaju se po kliku, a ne po broju prikazivanja.
Potpisi su za budale.
Donna Sole

Post 22 Oct 2016, 12:07

Znači ja kliknem u svom ili tvom postu u ikonicu fejsbuka i na fejsu izađe ...što?

Tema ili određen post? Ili nešto http://1.bp.blogspot.com/_Qu4Is8Z5YB4/S ... ireman.jpg ovako
kurvanjski avatar, a
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 12:32

Na Fejsu izađe ovo. Može se postaviti tako da se povezuje s temom ili postom. Zasad je, koliko sam vidjela, postavljeno tako da upućuje na postove.
Stitch
Head Honcho
Post 22 Oct 2016, 12:35

Hoćeš da prebacim na dijeljenje tema, isključivo?
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 22 Oct 2016, 16:26

jednom davno sam pisao o jednom problemčiću koji muči trkelj a to je google tražilica

naime, tražilica nas gotovo ne prepoznaje
čak sam stavio naziv teme s trkelja u tražilicu a izbacilo nas tek na drugoj stranici

može li se tome kako doskočiti?
'if you fall, i'll be there' (floor)
Stitch
Head Honcho
Post 22 Oct 2016, 17:00

Može: optimizacijom - što osim permalinkova uključuje i prilagodbu naslova, te oglasima koje sam spomenuo.

Permalinkove bih mogao riješiti nekakvom ekstenzijom koja bi npr. oblik "viewtopic.php?f=43&p=323802#p323802" pretvorila u "druga-faza-ili-kako-nabaviti-forumase" - čime bi nas tražilice brže i bolje indeksirale - a naslove bismo trebali prilagoditi pješice, editiranjem.

Besmisleni naslovi, oni koji cure, naslovi koji ne sadržavaju česte sklopove riječi i slični trebaju se preformulirati. Ako sredim permalinkove, ne smije se dogoditi da se dvije teme jednako zovu (kao recimo Help, Upomoć i slične na Forumhaeru), jer kakva je korist od dviju-triju tema čiji je permalnik "trkeljanje.com/help", nikakva. Zato je to na forumima rijetka praksa, češća je na stranicama i portalima.

Osim toga, pretumbali smo forum i promijenili temu. To se zove redizajn, i normalno je da nas dva-tri mjeseca nigdje neće biti, dok se sve nanovo ne indeksira. Da plaćamo oglase, išlo bi brže - čak toliko brzo da bi nas bilo kakva kampanja opet vratila na prvu stranicu. No to ne bi dugo trajalo. Preciznije, trajalo bi samo dok plaćamo oglašavanje. Poslovno, najviše se isplati tzv. prirodni odnosno organski rast - to Google najviše cijeni. No tu nam osim dopuštenih trikova zanata koje sam naveo može pomoći samo vrijeme.
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 22 Oct 2016, 17:20

I da, kad smo već kod toga - koji trikovi nisu dopušteni? Farme linkova, osobito farme plaćenih linkova, ključne riječi u tekstu napisane nevidljivom bojom (tj. u boji pozadine) koje korisnici ne vide, ali indeksiraju ih tražilice, spemerski komentari na raznim sajtovima, dupliciranje sadržaja (plagiranje)...

Sadržaj je majka. Sadržaj koji će biti čitan i linkan - i to ponajprije originalni sadržaj koji ne postoji nigdje drugdje - dovodi svakoga na vrh. Kontinuirano objavljivanje kvalitetnog sadržaja jednostavno ne može omanuti, i to je sva mudrost optimizacije. Sve ostalo prodavanje je magle.
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 17:43

Stitch wrote:Hoćeš da prebacim na dijeljenje tema, isključivo?
Ne treba. Mislim da ovo ostavlja više mogućnosti: tko želi da se prikaže link na temu, stisnut će gumbić u prvom postu
Stitch
Head Honcho
Post 22 Oct 2016, 17:47

Pa da, zato sam stvar i postavio tako. ;)
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 18:16

Nego, da odgovorim Chillimami na pitanje koje je gore postavila, a prije nisam imala vremena.
Chilimama wrote:Veliš ti rasprave su za sad jeftine i nezanimljive, 12kn kažeš..
A ima li kakva skuplja da ne kažem zlatna tema na lageru koja se ne bi pretvorila u birtijsku raspravu na razini par pijanaca oko šanka?
Sve ovisi o pijancima. Od svih trenutačno aktivnih tema jedino se izdvaja ona o dijeti, a tu si svojevremeno zapravo ti i pokrenula. I ne, ne podilazim. Pogledaj što se dogodilo s temom Raskid: u samo četiri stranice pretvorila se u "čaše lomim, srča do kolena", a dobro je počela i sad ima mogućnost za novi uzlet. Na posljednjoj stranici vidim, međutim, glazbene linkove. :(

Ostalo bi trebalo tražiti među starim temama. Međutim, ako smo mi ovdje izgubili interes za neku temu, a očito jesmo, inače ne bi pala među stare teme, kakvog smisla ima očekivati da će je netko izvana dignuti iz mrtvih. OK, možda sudim po sebi - ja sam na svim forumima na koje bih došla gledala teme na prvoj stranici, a stare me nisu zanimale.

Ako imamo neku takvu temu non plus ultra, temu koja bi mogla privući i izvanzemaljce, stavite ovdje link.

Ono što mislim da bi bilo korisno, a o tome bismo se morali ovdje dogovoriti, jest da podijelimo animatorska "zaduženja". Prema osobnim afinitetima. Tako da se netko koga zanima određena tematika malo više potrudi oko foruma koji se na takvu tematiku odnose. Pod "malo više potrudi" ne mislim da mora tamo dežurati cijeli dan, čak ne mora imati ni moderatorske alate - znate i sami kako forumaši mogu i sami, bez moderatorske intervencije, skrenuti temu u željenom smjeru.

Mislim, ja sam prva za čavrljanje, laprdanje, trkeljanje, kako god to hoćete nazvati, ali kao predah u okviru neke teme. Kad se tama nepovratno rasprši, najbolje bi je bilo zatvoriti. A gdje smo onda?

P. S. Nisam danas dospjela na skup protiv Vatikanskih ugovora, a namjeravala sam, ali potražit ću što ima o tome na netu i staviti linkove. Recimo, tu bi se temu, da se razvijala kako valja, isplatilo linkati na Fejs, ali jebemu, ako će Šabović i Miljenko razmjenjivati linkov s YT-a, baš i nema puno smisla.
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 18:18

Stitch wrote:Pa da, zato sam stvar i postavio tako. ;)
Trebat će na to ljudima skrenuti pažnju. Neće se svatko tomu dosjetiti, a treba ih i potaknuti da klikaju na te gumbiće.

Što se tiče naslova, izmijenit ćemo ih. Bar ja hoću, a nadam se da će mi se i drugi pridružiti. Samo ti napravi ovo što si predložio.
Euklid
old school

Post 22 Oct 2016, 20:48

Ništa, ajmo onda otvarati potencijalno dobre nove teme i revitalizirati neke dobre stare... :mirko:
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 21:17

Euklid wrote:Ništa, ajmo onda otvarati potencijalno dobre nove teme i revitalizirati neke dobre stare... :mirko:
Pamtiš neke dobre stare teme? Linkaš ih ovdje?
Euklid
old school

Post 22 Oct 2016, 21:45

Ako nešto nađem jednostavno ću ih novim postom vratiti na vrh ;)
Donna Sole

Post 22 Oct 2016, 22:51

Tipfelerka, daj ako nije previše što tražim , odredi nas par da se podijelimo po podforumima i da nađemo par potencijalnih tema. Da ne mora Euklid sve ili da svi sve brljamo.
I je li ok tražiti od nas par aktivnih da te teme koje dignemo i damo im novi život, ne ostanu samo naše nego da se svi potrudimo nastaviti tamo gdje je stalo..?

:misli:

edit:
Ja sam digla par tema.Jeste li tako nešto mislili?
kurvanjski avatar, a
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 23:21

:lux:

Chilli, na sve je odgovor da. :)

Nećete vjerovati, ali uopće mi nije palo na pamet ovo jednostavno rješenje koje je spomenuo Euklid.

Ma, njega sam se prvoga dočepala jer se prvi javio, ali se molba odnosi na sve koji ovamo navrate.

Ne znam koliko se sjećate, ali ja sam ovamo dolutala u potrazi za nekim jezičnim rješenjem i uglavnom sam na Jezikoslovlju i ostala. Tako da nemam baš puno uvida u to što se i o čemu se sve ovdje pisalo, a trenutačno nemam baš previše vremena, da ne govorim kako me lagašno jebe i vid. :(

Obećavam da temu koju si dignula, Chilli, neću linkati na Prijatelje životinja. :raspa:
Donna Sole

Post 22 Oct 2016, 23:27

MmeTipfeler wrote::lux:

Chilli, na sve je odgovor da. :)

Obećavam da temu koju si dignula, Chilli, neću linkati na Prijatelje životinja. :raspa:

Pa što se mene tiče i možeš. Ne kanim nikoga uvjeravati da sam ja u pravi i da je nošenje krzna i kože jedini izbor. Jednako tako neću ni da mene neko uvjerava da nisam dobra osoba jer nosim krzno i kožu. Glede toga sam nedodirljiva.
kurvanjski avatar, a
MmeTipfeler

Post 22 Oct 2016, 23:44

I da hoću, ne mogu. Jedva sam ih se riješila, a kamoli da pošem po njihovom Fejsu. Sad idem napokon na spavanje. Noć-noć.
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 35 times
Post 23 Oct 2016, 12:07

Još malo ikonica... Ako vam treba neka društvena mreža osim Facebooka, Twittera, Digga, Reddita, Deliciousa, Tumblra i Google Plusa, recite. ;)

Btw, dodaci za permalinkove postoje za phpBB 3.0.x - ali za phpBB 3.1.x ne nađoh ništa. Iskopam li štogod, instalirat ću, no rekoh da su takve ekstenzije za forume rijetke.

To dakako ne znači da naslove ne trebamo prilagoditi tražilicama, dapače - to je zasad jedini način da zgrabimo robote za kosu. :cerek:
Stitch
MmeTipfeler

Post 23 Oct 2016, 18:45

Ima jedan sitniji zajeb s ovom izmjenom naslova: trebalo bi naslov mijenjati u svakom postu - promjena u prvome ne dovodi automatski do promjene u svim postovima. Nadam se da je dovoljan samo prvi post. :tuzni:
Stitch
Head Honcho
Post 23 Oct 2016, 19:45

Znam. No postovi napisani nakon promjene imat će novi naslov.

Ne zamaraj se ostalim postovima, promijeni samo prvi.
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 23 Oct 2016, 20:12

OK, tako sam i mislila, ali uvijek je bolje provjeriti.

Daj nam neke smjernice u vezi s izmjenama. Google već neko vrijeme priznaje naše padeže, ali nisam sigurna do koje mjere. Recimo, je li naslov O odgoju mačaka dobar ili bi mogao biti guglastiji, buglabilniji? Nešto kao mačka / mačke i njezin / njihov odgoj. Kad upišem naslov u Google odbijem svašta - od mačaka do mačića pa mislim da bi trebalo biti u redu. Pitam zapravo općenito.

Naslove kao "čudesna mačka - nećete vjerovati što se s njom dogodilo" ipak nećemo stavljati. :cerek:
  • Information