IZBORI 2015...

Koljite se i gložite!
karambol

Post 19 Dec 2015, 19:36

Beau » wrote: :D

Ne znam koja je pizda materina sad tom zokiju. Ostavicu ga majke mi, prekinut cemo ako to ucini :mirko: :zubo:
Yeah wright! :albundy:

Ma neces, jok. :raspa:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 19 Dec 2015, 20:25

Beau » wrote:šta mislite, jel ima šanse da zoki pristane na sve ovo mostovo? :eek:
pa valjda nema :mama:

http://www.jutarnji.hr/ivan-grubisic-ra ... o/1482069/

:zubo:
ima. ali se nece pristat na sve, trazit ce se kvid pro kvo. ali, ne vidim u kojem obliku bi se mogla realizirat takva vlada i s kojim razlogom, tj ne vidim smisao pristanka esdepeove koalicije na tu tripartitnu vladu (sto je po meni pogresan naziv jer most nije stranka, niti partija, niti ista i nista u nekom formalnom ili transparentnom politickom smislu).

takva vlada je jednostavno neodrziva, a ako potraje kao ona u italiji, onda to vrlo malo govori o tim strankama, a vise o nama, tj birackom tijelu.
ok, postoji neka teoretska mogucnost da postoji nesto sto nije tako ocito vidljivo, neka vrsta pritiska nekog, vanjskog mozda, ali da je cak i tako, to ne opravdava nikog, dakle, ni te stranke koje bi u tome ucestvovale, a ni birace, gradjane koji bi to podrzavali i to bi me mozda najvise vratilo opet na ono, da pravi problem nisu stranke, oni su samo vrsitelji politicke drustvene volje, stoga, pravi problem je u nama, u nasoj bliskoj & svakodnevnoj okolini i prema toj okolini najprije treba pocet mijenjat odnos.

nesto laksa varijanta bi bila neka zadruga esdepe koalicije i mosta, ali ni to ne bi bilo bas nesto puno manje ludje. na duze staze, naravno, a tu mislim sve vise od npr tri ili cetiri mjeseca.

ovo govorim samo o odnosu ove esdepe koalicije i tog mosta, sto on bio da bio.

eto, tu mogu bit dvije, tri stvari, poput tih nekih pritisika i hardkor ucjena, pa se nesto tu izracunalo neko kost benefit drustveno stanje, ali kazem, ako se o tome radi, to je vise od strave.
a ako se radi o domacem nekom pritisku i ucjeni, sto je po meni puno vise moguce, opet kazem, ne smije se ni pod koju cijenu ustuknut pred takvom vrstom ucjene i ponasanja i dat se preplasit.

ali, mislim da je sve ovo jos uvijek taktiziranje, esdepe koalicijsko, prije svega milanovicevo.
dosta.. eto, recimo dosta se, iako ne mislim da je to nista tragicno, riskira ovdje. sto se esdepea tice, suradnja s ovakvim mostom i petrovom, uz sve politicke igre i opravdanja, ako potraju, kazem, duze.. a to duze cu sad izreci u rasponu do unutrastranackih izbora u esdepeu, a sve je to tu negdje, u nekoliko mjeseci, mislim da esdepe nece vise postojat u obliku na koji smo nekako navikli. malo je tu govorit o raskolu. a to je, po meni, glavni smisao pojave mosta kao alata, jer se smatra da je esdepe nekako dovoljno velik ili dovoljno jak, da figurira kao neko lijevo okupljaliste koje bi lako moglo skrenut nesto ljevije od samoproklamiranog esdepeovog lijevog centra.
jednostavno, dosta toga bi se neutraliziralo za duze vrijeme, a sve ono sto bi se iz takvog esdepea dalo fragmentirat kao nesto lijevije, odmah bi se proglasilo ekstremnom ljevicom, a onda.. kad vec znamo kakav je kod nas situacija.. satori, stepinac, krugovi trgovi, eu deklaracije, za dom navijanja, referendumi, brakovi, obitelji, ustavni sudovi i ustavi.. da ne nabrajam u nedogled, znamo i kakav ce bit odnos prema onima koji ce tako bit proglaseni, slobodno mogu rec, teroristima.

a o koaliciji ostalih ovih sad stranaka s esdepeom, da ne govorim, to ce se udaljit od esdepea u cas.
tako da, eto, milanovic je u vrlo nezahvalnoj poziciji, namjera je da se esdepe rasturi po svaku cijenu, da bi eto, nekakva se ta politicka vaga izravnala nakon sto je hadeze jedva izvukao zivu glavu, dakle da se esdepe svede na oblik i tezinu hadezea i mislim da se tu vise nema spasavat sto se spasit da i zato milanovic igra po rubu.. ali po jebenom rubu, malo je rec hazard, dobit tu uopce nije u nekom reciprocitetu s gubitkom, tj u slucaju da se zajebe petrov, dobija se sansa i to spora.. jer, ti petrovci i ostala kaptol alasa nece odustat, a izgubit se moze relativno puno i to brzo.
ne govorim o dobiti i gubitku za esdepe, nego za ukupno ovo nase drustvo i smjer u kojem cemo ici.
mislim da se ovdje radi o pokusaju da se ide na nove izbore, i to je najvise sto se trenutno moze. otezat i zavlacit do trenutka dedlajna jer su se svi, od kolinde pa do ostalih, nekako vec dovoljno jasno izjasnili da je krajnji rok, tu negdje, oko sljedeceg utorka i da nakon toga nema vise dogovaranja.. ili ce netko skupit neku vecinicu ili ce se ic na nove izbore.
naravno, tu se sad vidi zasto je hadeze toliko upro u kolindu za njene izbore, jer ona sad defakto ima diskrecijsko pravo da ne raspise izbore, a da da mandat npr hadezeu, pa sto bude, mic amo, mic tamo, prodje malo vrijeme, mjesec, pa dva, pa ovo, pa ono, pa ce se onda opet stvorit neka umjetna frka, opet ce nacija bit u nekoj opasnosti od nekog.. i ode to. moze ona sad sto hoce, nitko joj ne brani da kaze da su je hadeze i most uvjerili da mogu formirat vladu.

bez obzira na retoriku, mostu i hadezeu novi izbori nikako ne odgovaraju. narocito ne nakon svega ovog. svi moramo bit svjesni da su na ovim izborima pobijedile sasvim jasno i jako desne snage (dosta jako desne) i da su one u nas u vecini.
novi izbori bi ili napokon dali legitimitet tome da i de jure zivimo u katolibaniji ili bi se vidjelo koliko se ovo drustvo tome zeli suprotstavit.
nikakvog tu kvazijedinstva treceputaskog, desnog nema.
tu se nema vise sto spasavat. vrijeme je za konfrontaciju. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 20:44

Beau » wrote: ne sviđam. preriskantno :o

ma ne postoji nijedan razlog i nema nikakvog opravdanja za pristajanje na to. ne-ma!
..da, preriskantno. a i ovo do sad je vec preriskantno sve, tako da, ono.. rizik koji traje, toga nema ni u americi. :zubo:
razloga bi moglo bit, tj mogao bi bit jedan razlog, a to je ovo sto kaze frulica, ako se sad procijeni da se nece uspjet ic na nove izbore, bilo kako i po bilo koju cijenu skrpit neku kakvu takvu vladu i onda, ne znam, sjebat to sto prije, nac neku priliku, neko izglasavanje proracuna nesto, padne vlada i novi zbori.

ali, u prilog tome ne govori da je, barem kako ja vidim sad, da bude i vlada karamarka i petrova, tesko to i duh sveti moze odrzat.
znam da ovi neki hdssb, manjinci, bandici, zivozidovi, da ce se u tom slucaju ic na ad hok kupovinu, od potrebe do potrebe da se takva vlada odrzi, a to je vrlo skupo, tri, pet puta skuplje nego kupovat na veliko, ali jos uvijek, ako npr ova esdepe koalicija bude opozicija, to je jos uvijek i vise nego dovoljno da se da oduska i da se sa svih strana mlati po toj vladi.. to jednostavno nece moc oni to izdrzat. jako tesko. ono kaos opci.. :kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 Dec 2015, 20:57

..a unda » wrote: onda to vrlo malo govori o tim strankama, a vise o nama, tj birackom tijelu.
A kad smo vam to govorili ja i Euklid, onda smo bili munjeni :vidiga:
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 20:58

miky0 » wrote:
A kad smo to govorili ja i Euklid, onda smo bili munjeni :vidiga:
nista se od onda nije promijenilo.
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 21:01

..a unda » wrote: nista se od onda nije promijenilo.
Puno se toga promjenilo. Puno. Progledali ste :bicedobro: ;)
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 21:02

miky0 » wrote:
Puno se toga promjenilo. Puno. Progledali ste :bicedobro: ;)
..da bi vidjeli.. tebe. dakle, nista se nije promijenilo.
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 21:14

..a unda » wrote: ..da bi vidjeli.. tebe. dakle, nista se nije promijenilo.
Ne. Progledali ste vidjevsi kojim ste redikulima dali svoje glasove ;)
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 21:24

miky0 » wrote:
Ne. Progledali ste vidjevsi kojim ste redikulima dali svoje glasove ;)
ajde popij nesto, mozda onda bolje shvacas.
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 21:29

..a unda » wrote: ajde popij nesto, mozda onda bolje shvacas.
Ne tribam popit nista za skuzit kojim ste budalama dali glasove. To si sam rek'o ;)
Eks

Post 19 Dec 2015, 21:37

Yesssssssssssssssssssssssss :cerek:
MightyMe

Post 19 Dec 2015, 21:39

:kokice:
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 21:45

Bogtejebo, opit cu se veceras. Dvaput. Nema zokija, nema kradezeja

:lux: :lux: :lux: :lux:
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 22:12

miky0 » wrote:
Ne tribam popit nista za skuzit kojim ste budalama dali glasove. To si sam rek'o ;)
..ti ne znas ko je kome dao glas, ali barem nasa okolina nece morat zivjet s tim da smo glasali za keruma.
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 22:15

Eks » wrote:Yesssssssssssssssssssssssss :cerek:
..kako je ono skorpion rekao zabi kornjaci? :D
Eks

Post 19 Dec 2015, 22:29

..a unda » wrote: ..kako je ono skorpion rekao zabi kornjaci? :D
A jebiga, što bi bio bolji ishod? Misliš da je meni drago što su se ti gmizavci dokopali vlasti? Nije. Ali, bar nije hdz.
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 22:36

..a unda » wrote: ..ti ne znas ko je kome dao glas, ali barem nasa okolina nece morat zivjet s tim da smo glasali za keruma.
Znam sta sam procitao u tvom postu. Lijepo si napisao da o strankama ne govori puno, ali zato puno govori o njihovom birackom tijelu ;)
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 22:38

Eks » wrote:
A jebiga, što bi bio bolji ishod? Misliš da je meni drago što su se ti gmizavci dokopali vlasti? Nije. Ali, bar nije hdz.
A jbg, kako je tek meni. Ja sav sretan, a u vladi sjedi sdp :facepalm:
Eks

Post 19 Dec 2015, 22:38

A sad čitam undinu plahtu. A jebiga, je.
Dobro si ti meni rekao, bolje u Briselu konobarit nego u Zagrebu. I bolje krepat od isisovaca nego se jebat ovdje čitav život zakurac.
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 22:41

Eks » wrote:A sad čitam undinu plahtu. A jebiga, je.
Dobro si ti meni rekao, bolje u Briselu konobarit nego u Zagrebu. I bolje krepat od isisovaca nego se jebat ovdje čitav život zakurac.
Jeli to konacno priznavanje koliko je sranje od drzave proizveo hdzsdp u ovih 25 godina drzave :misli:
Beau

Post 19 Dec 2015, 22:43

Eks » wrote:
znači tako, odjebo hdz :lux:

aj bar nešto.
loše je što zoka neće bit premijer. jako loše.
o bidni naš zoki, neće mu bit lako pod ruku s opus dei :rofl:

zoki, ako si dosad imao muda, sad će ti trebat deset put veća. a i takva će vjerojatno bit uzalud :o

idem sad čitat undinu plahtu
Beau

Post 19 Dec 2015, 22:49

karambol » wrote:
Yeah wright! :albundy:

Ma neces, jok. :raspa:
dobro je, nije me još prevario :hekla:
..a unda
Undaminator

Post 19 Dec 2015, 23:13

Eks » wrote:
..mislim da bi novi izbori bili bolji. doduse, jos nije sve gotovo.

ovim se nije puno rijesilo, samo se nesto na vremenu dobilo. ali, vrlo pozrtvovan milanovicev potez, nesebican.
vjerojatno je tu odluceno da se ovako radi o najmanjem zlu, tj bolje od vlasti hadezea s mostom ili neke te trovlasti nakaradne.
utoliko alat petrov nije uspio, kao i oni koji su taj alat izradili. za sad. za odustajanje od trovlasca, milanovic je odustao od premijerstva.
bez obzira, jos uvijek ni takvoj valdi, ako se uspije sastavit, ne dajem neku dugovjecnost.
a ako se uspostavi i ostane dokraja tog svog nekog mandata, opet ponavljam, to ce vise govorit o nama, nego o tim strankama. tj, nema nam pomoci.

nadalje, tu je osim kosti premijera koju je bacio mostu, jos je tu kostiju oko kojih bi se most mogao zaletit i medjusobom potuc.
milanovic je i dosta pragmatican, svjestan je da vlada nije samo premijer i da tu treba dosta dogovora i kompromisa, i unutar stranke, i eto ako si jos u nekoj koaliciji, a da ne govorim o ovakvoj nekoj koaliciji koalicije, bit ce tu svasta, pritisaka, javnosti, povecala, medija, svega.
osim toga, stalno se ostat breme mostu da je milanovic dobio najvise preferencijalnih glasova, a da je rastuca hrvatska dobila tri puta vise glasova nego nakupina mosta, a most se ponasa kao da je obrnuto. to se ne zaboravlja, to se vraca. ako krenes s ucjenama, neces moc nista drugo poslije ni za sebe bolje ocekivat.

nadalje, previse je antagonizma prema milanovicu i unutar esdepea i od raje koja je po definiciji mediokritetska, ne samo kod nas, tako da osim sto se dobilo na vremeno, osim sto je sprijeceno da hadeze zajedno s pravasima i bed gajem markicke, ilcicem (petrov je kao gud gaj kaptol markicke) i nesuvislim kosor neoliberalima, otvoreno prisvoji i pocne rasturat ono sto se zadnje cetri godine dobro napravilo i nada se da ce ovo bit jos one cetiri godine koje su potrebne da se neki procesi privedu kraju i zazive, pa makar i smostom.
sam esdepe ima tu iskustava jos sa budisom i seljacima, pa misli da nece bit nista teze ni s mostom, koji do sada jos uvijek ko zmija noge formalno krije oko kojeg jezgra gravitira.
i tu je sam taj esdepe, kojeg mnogi u samom esdepeu nisu mogli u stampu i evo, sad ce se pruzit prilika da se na miru razracunaju unutar esdepea da se nesto tu konsolidira, umjesto da se efikasno raspadne.
mozda je milanovicu svega dosta, ali ne vjerujem da ce tako lako odustat i izbacit se iz politike.
u svakom slucaju, ovo sad djeluje kao vrlo cestit potez milanovica, a sad cemo vidjet od kakvog materijala je napravljen sam esdepe, tj sto ce sve tu izronit na vidjelo. :kokice:
Beau

Post 19 Dec 2015, 23:22

..a unda » wrote: ..mislim da bi novi izbori bili bolji. doduse, jos nije sve gotovo.

ovim se nije puno rijesilo, samo se nesto na vremenu dobilo. ali, vrlo pozrtvovan milanovicev potez, nesebican.
vjerojatno je tu odluceno da se ovako radi o najmanjem zlu, tj bolje od vlasti hadezea s mostom ili neke te trovlasti nakaradne.
utoliko alat petrov nije uspio, kao i oni koji su taj alat izradili. za sad. za odustajanje od trovlasca, milanovic je odustao od premijerstva.
bez obzira, jos uvijek ni takvoj valdi, ako se uspije sastavit, ne dajem neku dugovjecnost.
a ako se uspostavi i ostane dokraja tog svog nekog mandata, opet ponavljam, to ce vise govorit o nama, nego o tim strankama. tj, nema nam pomoci.

nadalje, tu je osim kosti premijera koju je bacio mostu, jos je tu kostiju oko kojih bi se most mogao zaletit i medjusobom potuc.
milanovic je i dosta pragmatican, svjestan je da vlada nije samo premijer i da tu treba dosta dogovora i kompromisa, i unutar stranke, i eto ako si jos u nekoj koaliciji, a da ne govorim o ovakvoj nekoj koaliciji koalicije, bit ce tu svasta, pritisaka, javnosti, povecala, medija, svega.
osim toga, stalno se ostat breme mostu da je milanovic dobio najvise preferencijalnih glasova, a da je rastuca hrvatska dobila tri puta vise glasova nego nakupina mosta, a most se ponasa kao da je obrnuto. to se ne zaboravlja, to se vraca. ako krenes s ucjenama, neces moc nista drugo poslije ni za sebe bolje ocekivat.

nadalje, previse je antagonizma prema milanovicu i unutar esdepea i od raje koja je po definiciji mediokritetska, ne samo kod nas, tako da osim sto se dobilo na vremeno, osim sto je sprijeceno da hadeze zajedno s pravasima i bed gajem markicke, ilcicem (petrov je kao gud gaj kaptol markicke) i nesuvislim kosor neoliberalima, otvoreno prisvoji i pocne rasturat ono sto se zadnje cetri godine dobro napravilo i nada se da ce ovo bit jos one cetiri godine koje su potrebne da se neki procesi privedu kraju i zazive, pa makar i smostom.
sam esdepe ima tu iskustava jos sa budisom i seljacima, pa misli da nece bit nista teze ni s mostom, koji do sada jos uvijek ko zmija noge formalno krije oko kojeg jezgra gravitira.
i tu je sam taj esdepe, kojeg mnogi u samom esdepeu nisu mogli u stampu i evo, sad ce se pruzit prilika da se na miru razracunaju unutar esdepea da se nesto tu konsolidira, umjesto da se efikasno raspadne.
mozda je milanovicu svega dosta, ali ne vjerujem da ce tako lako odustat i izbacit se iz politike.
u svakom slucaju, ovo sad djeluje kao vrlo cestit potez milanovica, a sad cemo vidjet od kakvog materijala je napravljen sam esdepe, tj sto ce sve tu izronit na vidjelo. :kokice:
e ovako nekako i ja razmišljam. baš tako nekako.

pogotovo potpisujem od a do ž o milanovićevoj nesebičnosti, požrtvovnosti i manjem zlu.
nek miki umre od smija :p
  • Information