IZBORI 2015...

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Oct 2015, 21:06

Stitch » wrote:
Pa nisu. Glupost nije alternativa, glupost je glupost. :D

Pa nije ni bitno različit. Salonski revolucionari i socijalisti koji bi lako mogli završiti u nacionalsocijalizmu. ;)
..ma sta. ma cekaj..ma stani.. ma cekaaaj, pa nije valjda da ja tebi moram edukaciju drzat, tj.. kurseve. :D

ne znam uopce kakav je pernarov program za ista. samo znam da je to jedno kompletno ludilo i to cak bez ikakvog sistema.. ono u stilu, mogu ja jos ludje. :D

radnicka fronta, ako ne bude tu nekih, isto.. ne znam, otklona u ludilo, nema teoretske sanse da to ode u nacizam, usprkos kapoveicevim nekim eskapadama i nekad i danas.
tj, uopce se ne bih cudio da kapovica kroz neko vrijeme ne maknu iz radnicke fronte i da on onda osnuje isto ovako konstruktivisticki, neku, ne znam, cistu nacionalsocijalisticku radnicku stranku. :D

nadalje, kolko sam upoznat, rf ili barem dobar dio nje ili barem onaj stih sto daje kapovic, jos je uvijek negdje cca pred osnivanje internacionale. :D
ne mogu cak rec ni romaticarski neki pristup, nego ono, neki anakronizmi, terminologije, neko idealiziranje radnistva i to ovog ovdje nekog, i hrvatskog i malo sireg radnistva i seljastva, a i intelektulaca, kao da je zaboravio ili kao da nema pojma kud je slavni taj njegov proleterijat hametice krenuo npr 1989. :D

ma d aje barem nekako intezivnije uveo pojam postproletarijat, ali cak ni to. jos uvijek je tu neka ideja srpa i cekica u potpuno nesimbolickom smislu, tako da tek ocekujem hrvatski lumpenproletarijat, a do nacizma.. iihhiiiii, treba se tu jos pure nakusat gledajuci kolko jos tu cetine treba protec sinjskim poljem.. :D

zatim, dosta je rf okrenut prema vani, neki slovenci, neke sirize, podemosi, nesto tu se muva, kontakltirta, sera, umrezuje i sad, ne zelim mislit da to neko danas trazenje i definiranje ljevicarstva, ljevicarstva i samog za sebe, a u odnosu na nesto drugo.. ne zelim mislit da je imuno od od nekih misli krvi i tla, ali ipak se tu malo sire gleda i ako nsita drugo, neka rf samo dobro kopira, vec je dosta napravio.

s druge strane, ako se rf vec smatra bastinikom nekim, nekih kretanja ovdan do devedesete, e pa onda ima i dobar nou hau za ponudit, ali valjda ce to kad se malo etablira. :D

ali eto, neka neka toga, treba to bit prisutno na nasoj politckoj sceni. neka bucaju, neka grijese, neka se uce, neka se kale.. nema revolucije bez zrtava. :D

ostruznicagornja

Post 05 Oct 2015, 21:11

cuo sam za edipov kompleks, ali za dupli edipov kompleks, e, to je vec nesto.
A jesil cuo za Edipa bez kompleksa?
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 781 times
Been thanked: 1483 times
Post 05 Oct 2015, 21:15

..a unda » wrote: ..ma sta. ma cekaj..ma stani.. ma cekaaaj, pa nije valjda da ja tebi moram edukaciju drzat, tj.. kurseve. :D

ne znam uopce kakav je pernarov program za ista. samo znam da je to jedno kompletno ludilo i to cak bez ikakvog sistema.. ono u stilu, mogu ja jos ludje. :D

radnicka fronta, ako ne bude tu nekih, isto.. ne znam, otklona u ludilo. nema teoretske sanse da to ode u nacizam, usprkos kapoveicevim nekim eskapadama i nekad i danas.
tj, uopce se ne bih cudio da kapovica kroz neko vrijeme ne maknu iz radnicke fronte i da on onda osnuje isto ovako konstruktivisticki, neku, ne znam, cistu nacionalsocijalisticku stranku. :D
Pa moraš priznati da u tim eskapadama i potpunom nerazumijevanju realnosti ima zrnce pernarovskog ludila. Dodaj tomu i Vilibaldovo pismo Sanaderu u kojem mu tutlek prijeti da će mu on suditi "kad već nitko drugi neće" - zar te to ne podsjeća na Kapovićevu retoriku o nasilnom rušenju kapitalizma?

Paralela ima bezbroj, samo što ih ti ne želiš vidjeti. ;)

Jebo takve borce za boljitak. Oni su se za sebe pobrinuli. Lako je biti revolucionar na državnim jaslama. :raspa:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 05 Oct 2015, 21:16

ostruznicagornja » wrote:
A jesil cuo za Edipa bez kompleksa?
..kako ne.. i to za vise njih, ali ovdje se govori o edipu s dva ista kompleksa i to istovremena. e, pa nemos rec da je to nesto svakodnevno.
ono u stilu, dovest konja na pojilo i nije neki problem, ali natjerat ga da pliva ledjno, ee, to je vec nesto.. :D

meni je najdraze kad je edip zajebavao sizifa.. a sta je, sizife, guras malo kamen, a? ..ajde, edipe, jebimatej.. odgovori mu sizif. :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Oct 2015, 21:43

Stitch » wrote:
Pa moraš priznati da u tim eskapadama i potpunom nerazumijevanju realnosti ima zrnce pernarovskog ludila. Dodaj tomu i Vilibaldovo pismo Sanaderu u kojem mu tutlek prijeti da će mu on suditi "kad već nitko drugi neće" - zar te to ne podsjeća na Kapovićevu retoriku o nasilnom rušenju kapitalizma?

Paralela ima bezbroj, samo što ih ti ne želiš vidjeti. ;)

Jebo takve borce za boljitak. Oni su se za sebe pobrinuli. Lako je biti revolucionar na državnim jaslama. :raspa:
ne, nemogu ta dva ludila usporedjivat. ne zelim bit politcki ili nekako drugacije nekorektan prema ludilima. :D
treba tu ipak radit neke distinkcije, kontekstualizacijice i tako to. mislim, mozemo mi to sve stavit pod neki zajednicki nazivnik, ali necemo tako daleko stic.

ne znam na sto mislis kod rfa ili radnicke fronte kad to nesto usporedjujes s tim pismom sanaderu (za kojeg baj d vej nemam pojma ili sam zaboravio), mozda mogu pretpostavit o cemu se radi, ali ako se o tome radi, tu se radi o sasvim legitmnim, recimo, samoobaranama..neceg. pa bile to samoobrane neke grupe, nekih interesa. ne mozes nekom uskratit ako si svima drugima to dopustio.

mislim, varijanta nasilnog rusenja kapitalizma, sasvim je legitimna teorija, varijanta. ima jos drugih mozda.. samorusenje kapitalizma, socijaldemokratsko rusenje kapitalizma tako da se bori da kapitalizam opstane da bi ga se moglo kontinuirano rusit..mislim, ima tu svasta, ali ako se pokaze, prikaze, dokaze.. a dokazalo se i prikazalo se i pokazalo se da kapitalizam opstaje na vrlo agresivnom principu, ne vidim zasto za kapitalizam ne bi vrijedila ona.. ko se maca laca?

ali, nemaj tu nekih briga. narocito ne u hrvatskoj. i to jos za dugo vremena. za takvo nekakvo rusenje, sto god neko smatrao i rusenjem i nasiljem i nenasiljem, potrebna je neka kolicina drustvene volje, a i neka organizirana misao sto nakon tog rusenja.
ni jedno, niti drugo ovdje jos nece postojat barem jedno dvjesto godina. :D

ali, ta opcija, ta prisutnost, formalna, u okviru neke stranke, organizirane ideje, treba postojat.. ono, bas mora.

i eto, ne vidim tu bas nekih usuglasenosti u kririkama koje s jedne strane optuzuju (boje se?) nekog takvog nasilnog rusenja kapitalizma, a u isto vrijeme prigovaraju stoi se tu radi o nekom salonskom socijalizmu, alonskoj revoluciji ili cemu vec salonskom.
mislim, sto se onda sa strane uopce trazi od te radnicke fronte? neki konflikt u kojem cemo mi navijat kao na nogometnoj utakmici? :kokice:
i onda rec..ee, jebiga, cim su izasli iz salona, izgubili su. :D

uopce, taj pojam salonske revolucije, sve mi je manje jasan? ili ovako npr, koji bi bili ti, koje bi nekako gledao s nekim, recimo, postovanjem, empatijom, a da ti za njih kazes..e, ovi nisu salonski revolucionari?
mislim, kako bi se po tebi takvi trebali ponasat? :kokice:

ne znam jel ima paralela s pernarom jer mi je pernar neki tamo..drugi svijet, univerzum.. :kokice:
Stitch
Head Honcho
Post 05 Oct 2015, 23:28

Bernie mi je bio okej, recimo, kad sam pratio Amere. On svojom lijevom politikom sprečava demokrate da se previše približe republikancima s obzirom na to da je radikalizacija stavova opći trend u obje stranke. Trump to lijepo dokazuje.

Želiš li paralelu u nas, i Živi zid i RF još su više lijevo od njega. Ne mislim da je to osobito dobra politika.
Potpisi su za budale.
MightyMe

Post 06 Oct 2015, 01:36

Iman osjećaj da je i ova cila priča u vezi nemanja programa dobro smišljena i da će u tom Tomicinom sučeljavanju programa Zoka napravit šou da će ovaj zaboravit i one prve tri točke. Mislin, mora nešto bit ispod toga. Imaju savršen PR, nije moguće da su mogli taj detalj propustit. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2015, 12:28

Stitch » wrote:Bernie mi je bio okej, recimo, kad sam pratio Amere. On svojom lijevom politikom sprečava demokrate da se previše približe republikancima s obzirom na to da je radikalizacija stavova opći trend u obje stranke. Trump to lijepo dokazuje.

Želiš li paralelu u nas, i Živi zid i RF još su više lijevo od njega. Ne mislim da je to osobito dobra politika.
..berni. :D

mislim, ne znam jel si otisao predaleko ili u krivo ili oboje. :D
i ne znam kako to uspijes usporedjivat. slicno si mi mogao rec da ja pitam kako cu nesto slikat, pa mi ti kazes.. nema problema, dat cu ti ja moj holodek. :D

kao prvo.. ok ili kao cetvrto mozda, to je amerika. i da sad ne spominjem neke medjufaze ili medjugovore, amerika ima dobrih stvari, a osim sto je odnos dobrog i loseg uvijek na strani loseg, razmisli malo sto stoji iza bernija. tj nemoj ni razmisljat, nego se sjeti.
u trenutku dok se ugleda na ameriku u nekim stvarima, dok se obamu u samoj americi smatra kao nekog opasnog socijalistickog revolucionara (sto mora bit smijesno, mora bit, jer je to jedini nacin da se pokusa kontrolirat i da se ne ode u histerican smijeh :D ), u istom trenutku, u svakom trenutku na svijetu leti nekoliko desetina ili stotina ili vise ratnih americkih letala koji.. necu rec stite, nego vrse americke interese, i ciji je pojedinacni trosak svakog od tih letova (uzmi kalkulaciju koju hoces), mozda u prosjeku, opalit cu sad, negdje oko kojeg desetka tisuce dolara. ono, najmanje i najskromnije ne ukljucujuci kompletnu potrebnu ili aktivnu infrastrukturu.
ono, u sumi nekoj opcenitijoj, trosak svidjanja bernija tebi je negdje, recimo..tamo amo, pisi pet pamti dva, oko kojih npr miljun dolara u sekundi, ono da ne pretjeramo.

eto, to je cijena tog bernija. a za sto? :kokice: ili, cemu? :kokice:

tu bih ti sad mogao ispisat jedno deset plahti samo uvoda, pitanja i postavki, pa tek onda krenut u razradu najprije onog o cemo uopce zelimo govorit. :D

ne vidim u cemu je to pernarosvtina lijeva. barem onoliko koliko sam to nekad gledao sta on trlja brlja.
to je doslovno neki gemist liberal nacistickog anarh korporativizma sirokih masa i cvrste ruke, po mogucnosti njegove.

rf je sasvim nesto drugo i u konceptu i u modelu, cak suprotno od pernarovstine. rf je svjestan problema, svjestan odnosa, svjestan tezine definiranja problema i tu se tek trazi neka redefinicija, neka baza, tek se pokusava razumjet i opisat.
nije to problem samo rfa, tj problem citave ljevice danas uopce. nije neki problem, onako, marketinski ili organizacijski gledano, nije tesko pokrenuti neki slijed kojeg ce netko nazvat revolucijom nekom, netko nekako drugacije, da bi se ti odnosi, nazovimo ih vulgarno, ali iskreno i neeufemisticki, kapitalisticki, profitabilni odnosi ukinuli, npr u evropi ili u nekom dijelu evrope ili svijeta, ali.. sto onda? ili kako onda?
mislim da se tu radi i puno vecoj svjesnosti odgovornosti neke (dobro, moze se pitat za koga ili za sto, ali to bi onda vec spadalo u one razrade plahtetina), nego sto to ima sve ostalo sto bih stavio od desnog do nekog centra.

na tom tragu je negdje rf, tj cini dio tog kruga nekog pulsirajuceg koji kad se malo zalaufa istog trena se nazove radikalnom ljevicom, sto bi meni bilo smijesno da ne znam da se tu ne radi o nekom marketingu straha nastalom u radionicama mediourboazije.
nikako mi nije jasno zasto se to naziva radikalnom ljevicom, a npr neoliberalni koncept je ono, sta malo.. aha haha kezjual midl ov d roud socioeugenika, neka malo?

znas kako se kaze..prva recenica u pocetnickom udzbeniku grckog jezika.. bia bian tiktei i uz svo neko zgrazanje, uz svu neku kapovicevu neosjetljivost i nerazumijevanje, tj mislim da se tu vise radi o kopiranju i nemastovitosti, jos uvijek ima pravo organizirat se zbog neke recimo tako, egzistencijalne obrane ili zastite neke grupe ljudi koja ne zeli biti sirovina.
narocito kad se pogleda malo lokalnije ovdje kako stoje stvari.. nema tu nista od nekog razmijevanja velikog i osjetljivosti ili, kako je rekao zeko kad ga je medo upitao da zasto bjezi ako lovci skope vukuve, da on nije vuk..dok ja njima objasnim da nisam vuk, odose meni jaja.
e, pa mos bjezat dok imas prostora, dok imas gdje, ali sto kad ne budes mogao vise bjezat?
vjerojatnost za takvu mogucnost kod nas, uopce nije zanemariva i sasvim je razborito pokusat se organizirat za takvu mogucnost i to nakon sto su se sve ostale grupacije tako organizirale i to uglavnom u agresivnom startnom stavu.

slicnosti koje ti vidis, tj neke dodirne tocke lijevog i desnog postoje, i koriste se u politickoj praksi, od npr kraljevine jugoslavije pred drugi svjestki rat, pa evo sad do grcke, ali ocito tu nesto ne stima i ocito ta praksa nije dobra, cak ni kratkotrajno i mislim da su u rfu svjesni toga, sto ne znaci da nece radit iste greske, ali da su isti po nekom mentalnom ili motivacijskom, koncepcijskom, manifestacijskom, fenomenoloskom sklopu, nisu.
tako da rf moze bit ljevije od bernija, tj to nije nikakav problem, ali pernarovo ljevilo je iste vrste kao i npr hitlerovo, dakle, od lijevog tu osim neke zloupotrebe koda, podvale simbola, igre, manipulacije semiotikom, nema ni lj. nema ni l od lj. :D

e, i samo jos ono od prije.. rf ili kapovic na drzavnim jaslama.
ne razumijem zasto ne? ono, dapace, malo se to jos i koristi i to sa svih strana, potpuno je razumljivo i ako hoces, opravdano. onako samo za sebe, jel.
naravno, da, jasle drzavne, da, super ako se uspije.
necu uopce govorit o citavom jednom kaptolu koji je hardkor agresivno na svim mogucim jaslama ovog drustva, pa rec.. onda moze i jedan kapovic ili tko vec.
mislim, degutatna mi je sama ta usporedba, ali ako rigamo radi jednog od muke, e pa onda smo vec odavno trebali izbacit dusu na nos i na usta zbog mnogo cega goreg.. :D
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 13:56

Dâ se o ovome pisati traktate, ali usredotočit ću se samo na bitno, da se rasprava ne razvodni. Bude li potrebno, vratit ću se. :zubeki:
..a unda » wrote:..berni. :D

mislim, ne znam jel si otisao predaleko ili u krivo ili oboje. :D
i ne znam kako to uspijes usporedjivat. slicno si mi mogao rec da ja pitam kako cu nesto slikat, pa mi ti kazes.. nema problema, dat cu ti ja moj holodek. :D
Usporedio sam funkciju na političkoj sceni. Ona ne ovisi ni o demokratskoj tradiciji ni o oružju koje čuva demokraciju. Pošao si u krivom smjeru jer je cilj te moje usporedbe dokazati da ne možeš alternativu tražiti u ekstremima, a ne ilustrirati društvene razlike.

Zar misliš da se Hrvatska i Amerika ikako mogu uspoređivati? Jasno da ne misliš. E pa ne mislim ni ja. :D

Bernie je sidro, nekakvo težište koje centrira ljevicu. Zato je i popularan. U mnogim dijelovima SAD-a stoji daleko bolje od Clintonove. Radnička fronta ne može biti takva vrsta pokreta jer: a) želi obuhvatiti sve "nepopularne", neparlamentarne lijeve stranke; b) nije profilirana pa uključuje i ekstreme; c) načelno ima dobre ciljeve, ali su joj metode - ovisno o tome tko ih predstavlja i zagovara - diskutabilne. Zato velim da, ovisno o tome koja frakcija bude dominantna, može uploviti i u vrlo mutne vode. Žišku? ;)
..a unda » wrote:ne vidim u cemu je to pernarosvtina lijeva. barem onoliko koliko sam to nekad gledao sta on trlja brlja.
to je doslovno neki gemist liberal nacistickog anarh korporativizma sirokih masa i cvrste ruke, po mogucnosti njegove.
Upravo tako. Počeo je liberalno, a završio na Marsu. Stekao sam dojam da je stalnim ponavljanjem riječi kao što su "revolucija" i "evolucija" na tom tragu i čelništvo RF-a. Ti ne? :raspa:
..a unda » wrote:rf je sasvim nesto drugo i u konceptu i u modelu, cak suprotno od pernarovstine. rf je svjestan problema, svjestan odnosa, svjestan tezine definiranja problema i tu se tek trazi neka redefinicija, neka baza, tek se pokusava razumjet i opisat.
nije to problem samo rfa, tj problem citave ljevice danas uopce. nije neki problem, onako, marketinski ili organizacijski gledano, nije tesko pokrenuti neki slijed kojeg ce netko nazvat revolucijom nekom, netko nekako drugacije, da bi se ti odnosi, nazovimo ih vulgarno, ali iskreno i neeufemisticki, kapitalisticki, profitabilni odnosi ukinuli, npr u evropi ili u nekom dijelu evrope ili svijeta, ali.. sto onda? ili kako onda?
mislim da se tu radi i puno vecoj svjesnosti odgovornosti neke (dobro, moze se pitat za koga ili za sto, ali to bi onda vec spadalo u one razrade plahtetina), nego sto to ima sve ostalo sto bih stavio od desnog do nekog centra.
Hah, i meni lijepo zvuče parole poput borbe za radnička prava, borbe za ljudska prava, ekologiju, ženska prava, prava socijalnih manjina..., ali kad na to nalijepe da će "dati vlast širokim masama i izbiti je iz ruku krupnih kapitalista", podsjećaju me na partizane. A oni su, znamo, završili u šumi. :D
..a unda » wrote:e, i samo jos ono od prije.. rf ili kapovic na drzavnim jaslama.
ne razumijem zasto ne? ono, dapace, malo se to jos i koristi i to sa svih strana, potpuno je razumljivo i ako hoces, opravdano. onako samo za sebe, jel.
naravno, da, jasle drzavne, da, super ako se uspije.
necu uopce govorit o citavom jednom kaptolu koji je hardkor agresivno na svim mogucim jaslama ovog drustva, pa rec.. onda moze i jedan kapovic ili tko vec.
mislim, degutatna mi je sama ta usporedba, ali ako rigamo radi jednog od muke, e pa onda smo vec odavno trebali izbacit dusu na nos i na usta zbog mnogo cega goreg.. :D
Miješaš kruške i jabuke. Nije Kaptol izjavio: "Sigurno ćemo na izbore izlaziti u budućnosti kao jedan od vidova borbe, ali ne želimo biti elektoralna stranka koju zanima dolazak na funkcije i podjela sinekura" - Kapović je to rekao. A što je mjesto sveučilišnog profesora ako nije državna sinekura, što? Pritom odmah ističem da on to mjesto zaslužuje, i po stručnosti i po pameti. Samo, koliko je takvih? ;)

Čišćenje počinješ od svoga dvorišta. A on o "podobnima" još riječ nije prozborio. Iz kolegijalnosti, valjda. :raspa:

Usput, evo ti Vilibald. :cerek:
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 Oct 2015, 14:06

Pero » wrote: E sad jebeš po tavanu. :zubo: Tražio si razlike, a sad tražiš sličnosti. :D
:zubo:

Znas ti dobro sta sam mislija ;)
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 14:09

Stitch » wrote: Pa nisu. Glupost nije alternativa, glupost je glupost. :D
A glupost hdzsdpea ti ne smeta, pretpostavljam :ne zna: :misli:
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 14:10

miky0 » wrote:
A glupost hdzsdpea ti ne smeta, pretpostavljam :ne zna: :misli:
Krivo.

Da čitaš što pišem, ne bi pretpostavljao. :raspa:
Potpisi su za budale.
Pero

Post 06 Oct 2015, 14:14

miky0 » wrote:
:zubo:

Znas ti dobro sta sam mislija ;)
Znam. Glasati za SDP je jednako blentavo kao glasati za HDZ. Ti tražiš treću opciju. Nekad je bio Kerum, nekad su bili laburisti, nekad je bio Živi zid, ako se dobro sjećam. Kao da je nisi uspio pronaći. Zasad. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 14:14

Stitch » wrote:
Krivo.

Da čitaš što pišem, ne bi pretpostavljao. :raspa:
Sorry, al si napisao da oni hdzsdpeu nisu alternativa jer su glupost. Znaci da ovi drugi nisu glupost :bicedobro:
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 14:16

Pero » wrote: Znam. Glasati za SDP je jednako blentavo kao glasati za HDZ. Ti tražiš treću opciju. Nekad je bio Kerum, nekad su bili laburisti, nekad je bio Živi zid, ako se dobro sjećam. Kao da je nisi uspio pronaći. Zasad. :zubo:
Ti jedini peskas stvari...no, jeli bolje trazit trecu opciju, ili glumit idiota podrzavajuci veleizdajnike :misli: ;)
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 14:23

miky0 » wrote:Sorry, al si napisao da oni hdzsdpeu nisu alternativa jer su glupost. Znaci da ovi drugi nisu glupost :bicedobro:
Sorry, ali nisam. :p Gdje piše da "da oni hdzsdpeu nisu alternativa"?

E moj Miki, pa ti ni čitati ne znaš. Pokušaj slovkati ako drukčije ne ide.

Oni nisu alternativa. Točka. Nikome. Jasnije sad? :raspa:
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 14:27

miky0 » wrote:
Ti jedini peskas stvari...no, jeli bolje trazit trecu opciju, ili glumit idiota podrzavajuci veleizdajnike :misli: ;)
Ključno je pitanje: koju treću opciju? Koliko vidim, ti si uspio naći jedino idiote. :D
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 14:32

Stitch » wrote:
Sorry, ali nisam. :p Gdje piše da "da oni hdzsdpeu nisu alternativa"?

E moj Miki, pa ti ni čitati ne znaš. Pokušaj slovkati ako drukčije ne ide.

Oni nisu alternativa. Točka. Nikome. Jasnije sad? :raspa:
Aha, jeli to znaci da niko nije alternativa njima jer su isto glupost, ili :misli:
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 14:33

Stitch » wrote:
Ključno je pitanje: koju treću opciju? Koliko vidim, ti si uspio naći jedino idiote. :D
I u cemu su idioti gori od veleizdajnika :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 14:37

Aukurac, nista od smranaderovog sudjelovanja na ovim izborima :gaah:

Steta sta zoki nema priliku izgubit i od njega. Bas steta :tuzni:
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 15:12

miky0 wrote:Aha, jeli to znaci da niko nije alternativa njima jer su isto glupost, ili :misli:
To i nije toliko bitno. Pusti sad logičke smicalice. Usredotoči se na ono što sam pitao: koju treću opciju? Nudiš Živi zid, čiji predsjednik ne shvaća da je prijetnja kazneno djelo. Za koje se u pravnoj državi odgovara. To je tebi spas? Ma bravo. Gdje bi to htio živjeti, u Auschwitzu? Daj razmišljaj malo. Kamo bismo dospjeli kada bi svatko uzimao pravdu u svoje ruke?

Meni je cilj i želja nordijska Hrvatska. Uzorna država u kojoj će se poštovati zakoni i sva ljudska prava, od prava socijalnih i rodnih manjina do prava na rad i dobar život. A tebi? ;)
miky0 wrote:I u cemu su idioti gori od veleizdajnika :ne zna:
Ozbiljno pitaš? A tko će te izvući iz krize, tko će oživiti gospodarstvo? Pisci pamfleta ili pisci pametnih, kvalitetnih programa? Budale ili ljudi sa zrncem soli u glavi?

Što je to Vilibald predstavio da mu se toliko diviš, ha? Prosvijetli me jer ja, eto, ne znam. :raspa:
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 15:35

Stitch » wrote: To i nije toliko bitno. Pusti sad logičke smicalice. Usredotoči se na ono što sam pitao: koju treću opciju? Nudiš Živi zid, čiji predsjednik ne shvaća da je prijetnja kazneno djelo. Za koje se u pravnoj državi odgovara. To je tebi spas? Ma bravo. Gdje bi to htio živjeti, u Auschwitzu? Daj razmišljaj malo. Kamo bismo dospjeli kada bi svatko uzimao pravdu u svoje ruke?
Ne nudim nista, ne jos, niti podrzavam u ovim izborima nesto posebno, a ne ni zivi zid. Podrzavam njihovu borbu protiv bankinih otimacina privatne imovine, ali to je njihova borba koja traje i neovisna je o trenutnim izborima. Inace, to sa vec rekao Peri, opredjelit cu se za nekog kad im vidim program, ili se necu opredjelit za nikog, a ovisi opet o programu ;)
Stitch » wrote: Meni je cilj i želja nordijska Hrvatska. Uzorna država u kojoj će se poštovati zakoni i sva ljudska prava, od prava socijalnih i rodnih manjina do prava na rad i dobar život. A tebi? ;)
Meni nije uzor nordijska hrvatska, jer takva nikad nije ni postojala, niti je moguca. Mozda nakon neke apokalipse, ali prije sigurno ne ;) Al da su mi uzori drzave sa sjevera, jesu, ali ni to nije realno, jer je njihov nacin zivota upotpunosti drugciji nasem, mediteranskom mentalitetu.
Stitch » wrote: Ozbiljno pitaš? A tko će te izvući iz krize, tko će oživiti gospodarstvo? Pisci pamfleta ili pisci pametnih, kvalitetnih programa? Budale ili ljudi sa zrncem soli u glavi?

Što je to Vilibald predstavio da mu se toliko diviš, ha? Prosvijetli me jer ja, eto, ne znam. :raspa:
Vec odgovorih gore, u drzavi kojom vlada jedan zoki, za njega pobjedit na izborima niti ne moras imat ikakav program. Kao uostalom i on niti ne treba imat program za pobjedit suparnike na izborima. Od svih pobjednickih programa u ovih 25 godina, jeli realizirano barem 10% obecanih isprdaka ;)

I sad me ti ozbiljno pitas, zasto vilibor da a zoki ne? A zasto ne :ne zna: Eto za promjenu ;) iako se jos nisam opredjelio :)
karambol

Post 06 Oct 2015, 15:46

Stitch » wrote:

Pa zar ti to ne znaš?? :zubo:

Recimo...meni se dopala stavka iz njihovog programa o osnivanju Solarnog instituta Hrvatske. :zubo:

Miky, što bi se tamo radilo? :misli:
miky0
ST Leader

Post 06 Oct 2015, 15:51

karambol » wrote:
Pa zar ti to ne znaš?? :zubo:

Recimo...meni se dopala stavka iz njihovog programa o osnivanju Solarnog instituta Hrvatske. :zubo:

Miky, što bi se tamo radilo? :misli:
Ne znam, nisam clan njihove stranke da bi to zna. Znam samo da ovi sadasnji vladajuci ludjaci imaju pun kurac agencija a da ne rade ni kurca u njima. Pa ako vam je zivi zid gori, eto, u cemu je to gori :ne zna:
karambol

Post 06 Oct 2015, 15:57

miky0 » wrote:

Meni nije uzor nordijska hrvatska, jer takva nikad nije ni postojala, niti je moguca. Mozda nakon neke apokalipse, ali prije sigurno ne ;) Al da su mi uzori drzave sa sjevera, jesu, ali ni to nije realno, jer je njihov nacin zivota upotpunosti drugciji nasem, mediteranskom mentalitetu.

Nisi uopće pogledao program Viliborov, je li? Da jesi vidio bi kako mu je jedna od primarnih točaka promjena mentaliteta. Tako da ovo s mediteranskim mentalitetom...zajebi.
Osim toga, što je mediteranski mentalitet? Ležat, kasno ustat, malo radit, popit koju i opet odmorit?
Kao na Jamajci, ali bilo bi dobro imat njemački standard, švicarske plaće, norvešku sigurnost, talijansku kuhinju, francusku kvalitetu vina ...

kad malo pogledaš program ŽZ...imaš dojam kako je onaj tko ga je napisao u grdim dužničkim problemima jer se glavne i najnaglašenije točke tiču samo love i dužničkog ropstva. S blijedim pokušajem zamaskiravanja u priču o EU, HNB, Nato i sbjetskim neoliberalistima, hiperkapitalistima, darvinistima i svašta su natrpali tu.
Kad je istresena žuč koja izgleda poput programa taj se "program" stanjuje i vidljivo je kako je autor izgubio inspiraciju i ne zna baš što i kako dalje.
Čisto laprdanje.
:D
  • Information