Imigranti

Koljite se i gložite!
Pero

Post 20 Sep 2015, 18:48

haram » wrote:
Jok, 24 sata ti treba biti referenca, a ne čovjek koji je na Bliskom istoku bio diplomat, novinar i politički analitičar još prije nego što si ti u gaće kakao.
Da, izbjeglice bježe pred prejakim suncem -sad ti je valjda jasnije. Uživaj u svojem znanju internetskog mudrijaša sa lol, cerek i serek argumentima, i čuvaj se prejakog sunca, nije tako ljekovito kao nafta.
Nemam ja problema s jakim suncem, po prirodi sam tamnoput i brzo pocrnim. Tebi sve najbolje sa obnovljivim izvorima i izbjeglicama.

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Sep 2015, 18:59

Pero » wrote:Pa dobro, prvo su nas Mađari (koji su taj isti Dublin već davno prekršili i osim toga suspendirali) i Slovenci počeli opominjat, pa je Milanović samo rekao što je na stvari. Ako jedna Grčka nije htjela, ako jedna Mađarska nije htjela, zašto bi sad to trebali mi?
pa dobro, ok, da, jest.. :D

ali ipak, spominjat dva tri puta u negativnom konteksu i to jos s otvoreniim vratima tipa..mozemo samo nagadjat i spominjat merkelicu dva tri puta kako je ona super is vasta nesto.. pa zar se to ne moze shvatit i kao pristajanje uz njemacku, jer.. ic se njoj jos vise zamjerit, nije bas pametno u ovoj situaciji, au isti vrijeme i kao prenaglaseno uvazavanje njemacke i udri po grckoj, uudri..toliko naglaseno da je pomalo groteskno, ironicno..

mislim da je eto, i htio nekako kontrirat otvoreno merkelici, pa ne mos, ne mos je takstaivno spominjat sad a i rec..merkelice, njemacka to, to i to, tako tako i tako..sjebala si sve sto si mogla, od hrvatske preko ukrajine do grcke i ja sad to moram placat? :D

mislim, tu ima sasvim dovoljno prostora za tumacenja i to je tako ocito da nitko ne moze prigovorit milanovicu da je slucajno nesto rekao protiv njemacke, tj merkelice, a merkelica ne moze nista drugo napravit nego se nasmijat, iskezit i rec hvala, dok u sebi misli.. aa, zapamticuti ovo, jebacutimate mali milanovicu, kad tad, nadoces.. :D

zato to sve nekako govorim. najbolja potvrda bi mi bila da znam da grci nisu uzeli za zlo te milanoviceve rijeci, nego kad su culi, medjusobno su se fajvali.
ukratko, cak i ako nije to milanovic mislio, tako ce to bit primljeno i jebiga sad, tako mu je kako mu je.. :D
haram
persona non grata

Post 20 Sep 2015, 19:12

Pero » wrote: Nemam ja problema s jakim suncem, po prirodi sam tamnoput i brzo pocrnim. Tebi sve najbolje sa obnovljivim izvorima i izbjeglicama.
Sve najbolje i tebi sa dedukcijom, indukcijom, abdukcijom i konkluzijom, korisniče poluvodičkih sklopova.
what we've got here is failure to communicate
Pero

Post 20 Sep 2015, 19:15

..a unda » wrote: zato to sve nekako govorim. najbolja potvrda bi mi bila da znam da grci nisu uzeli za zlo te milanoviceve rijeci, nego kad su culi, medjusobno su se fajvali.
ukratko, cak i ako nije to milanovic mislio, tako ce to bit primljeno i jebiga sad, tako mu je kako mu je.. :D
Pa da, zato što im isto puca prsluk ko i nama što nitko ne želi ostati u Grčkoj. Jedino mi je nejasno što još uvijek pokušavaju prelaziti iz Turske, doći će zima, zaglavinjat će negdje po putu i još će bit mrtvih koje će Karamarko pokapati.
haram
persona non grata

Post 20 Sep 2015, 19:25

..a unda » wrote:
e, sad, dakle, to se moze rijesit, pitanje je samo zeli li se.. mozda nekom ovakvo stanje odgovara.
Mudro zboriš i koliko te čitam slažem se i sa svime što pišeš, ali ovo je ključno pitanje: kome točno i zašto odgovara stanje u kome je oslabljena Njemačka koja nije američki politički partner niti ekonomski klijent, i koja preuzima vodeću ulogu u E. Uniji?
Da ne kažeš da premalo kompliciram: ima li to kakve veze sa onim nedavnim špijunskim aferama između tobože velikih saveznika? :mig:
http://www.theguardian.com/media/2015/j ... -newspaper
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2015, 19:39

Pero » wrote: Pa da, zato što im isto puca prsluk ko i nama što nitko ne želi ostati u Grčkoj. Jedino mi je nejasno što još uvijek pokušavaju prelaziti iz Turske, doći će zima, zaglavinjat će negdje po putu i još će bit mrtvih koje će Karamarko pokapati.
.pa, visi level igre, tako da kazem. :D

ili veci pritisak, ako nastave sto bude hladnije. onda definitivno to znaci humanitarnu krizu, znaci veci britisak, znaci brze rjesenje, a to bi trebalo znacit da se izbjeglice nadaju da ce ih tako brze prebacit tamo gdje hoce. j,
to je jedna varijanta, ali ima do zime jos. jos uvijjek neko vrijeme nece to bit tako strasno..ili strasnije. osim kisa.
kako bude islo hladnije, a nastavi li se dalji neki pritok izbjeglica, onda ce, mislim, doc do uzrazaja ove kvote koje su raspodijeljenje, smjestanje u cvrste objekte po raznim zemljama i prezimljavanje, pa onda na proljece ce sde vidjet, jel stanje gore, jel bolje, oce li jos bit pokreta.. sumnjam da ce se izbjegavat prema eu u sred zime. pa i ovaj val..kad je poceo?

tu jos uvijek ostaju neke pomorske rute, a i moguce je otvaranje nekih novih pomorskih ruta.
ne znam kako to vec sada ide, ali mislim da i ovi koji zele se docepat npr italije, nije bitno docepat se kopna, nego ako te vec neki brod pokupi, obalna straza, vojska i onda ih oni prebace na kopno. ne znam koliko njih vrati natrag.. naravno, ovi koji su imali srece da to dozive.
tako da bi mozda slicno nesto moglo bit i s ove strane, grcke, tj ko zna sta ce tu jos bit i odakle ce sve izbjeglice pridolaziti, tj iz kojih tocaka ce se upucivati.
ali mislim da ce kako se blizi zima, biti sve manje izbjeglica. to je isto rizik za te ljude. ako okrene lose neko vrijeme, neka ciklona, moguce su vanredne situacije i za domicilno stanovnistvo, a ovi ce biti u glavnom prepusteni sami sebi i oni su toga svjesni.
eto, sezonske osvilacije, zima radi svoje, gdje si se zatekao, tu si.. :kokice:

..a i mozda krene nesto na bolje u tim sirijama, ko zna. :kokice:
Pero

Post 20 Sep 2015, 20:01

..a unda » wrote: ..a i mozda krene nesto na bolje u tim sirijama, ko zna. :kokice:
Baš možda, dok Ameri ne izaberu novog predsjednika/predsjednicu. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 20 Sep 2015, 20:29

U tijeku ovih vijesti sto si linkao, valja spomenit i najnoviju o tome kako su amerikanci kaznili Volkswagen zbog laziranja rezultata ispusnih plinova, a maximalna kazna bi mogla biti 18 miljardi dolara.

Toliko unda o tome koliko su danas prijateljske njemacka i amerika ;)
haram
persona non grata

Post 20 Sep 2015, 20:29

Pero » wrote: Baš možda, dok Ameri ne izaberu novog predsjednika/predsjednicu. :D
Da, izaberu recimo Donalda Trumpa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

Taj će odma krenut tamanit ISISovce kako bi vratio naftna polja u Asadove ruke.
http://www.businessinsider.com/map-of-s ... for-2015-6
https://www.linkedin.com/pulse/global-o ... l-siraz-q-
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:33

Ajmo napravit mali rezime, cisto da vidimo medju nama ovdje ko sta predlaze/preferira.

Slazete se sa propustanjem imigranta kroz hrvatsku kako se i propustaju, bez dokumanata?

Podrzavate karamarka da se zatvore granice i poatavi vojska?
Pero

Post 20 Sep 2015, 20:33

Ako ga i izaberu, prvo će ga vjerojatno trebati brifirati gdje je uopće Sirija, koliko sam čitao o njemu. :)
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2015, 20:34

haram » wrote:
Mudro zboriš i koliko te čitam slažem se i sa svime što pišeš, ali ovo je ključno pitanje: kome točno i zašto odgovara stanje u kome je oslabljena Njemačka koja nije američki politički partner niti ekonomski klijent, i koja preuzima vodeću ulogu u E. Uniji?
Da ne kažeš da premalo kompliciram: ima li to kakve veze sa onim nedavnim špijunskim aferama između tobože velikih saveznika? :mig:
http://www.theguardian.com/media/2015/j ... -newspaper
kljucno pitanje..kome? zasto? za koga? ako nadjes neki (zadovoljavajuci) odgovor na to pitanje, sto ces s njime? kako ce ti to pomoc?

ovako, an zeneral, meni su tu stavri vise manje jasne, barem koliko sam sebi uspio objasnit, po onom sto sam vidio, cuo, procitao.. a iskreno, ulazit nekako duboko u to, ne isplati se.
toliko tu ima poluinformacija, dezinformacija, manipulacija,. da to dok sve ne analizirs, ne filtriras, ne sistemtiziras, trebas doslovno izgubit jako puno vremena, a onda je glavno pitanje..cemu?

mislim, mozemo mi sad pricat o zavjerama, urotama, igrama i igricima, ali to nece daleko odvest.
svijet i ljudi su ipak nesto jednostavniji nego sto bi mi mozda htjeli i tu imas nekoliko principa, aksiomatika, dogovora, varijabli i konstanti koje samo dalje kombiniras.
ne treba bit neki veliki genij da bi dobio neku opcu sliku.
ono sto se iskomplicira poslije u tom procesu, jest pragma na terenu, citav niz uzrocno polsljedicnih, intereagirajucih dogadjanja koji na koncu sluze sebi samima, tj kao dio procesa kojim se neki interesi zele postici ili ostvariti, pa tu onda treba malo baratat i ekonomijom, i povijescu i sociologijom, a ko ce to sve.. :D

ljudska psihologija i nesto sociologije je tu prilicno jasno.. radi se o moci, novcu, pa onda i strahu, pa onda i pohlepi nekoj vezanoj opet za taj strah i onda dodjes do toga da je jedna od dominantnih ljudskih karakteristika i pojavnosti.. agresija.

nadalje, mozemo mi sad pricat o tehnologijama, znanosti, ovom, onom, ali par principa se tu nikad ne mijenja, onaj tko ima hrane, vode, sirovina, energije, taj je bogatiji, jaci, pa i nezavisniji, slobodniji..suvereniji, ako hoces.
i sve ti se oko toga vrti. :D

e, sad, hocemo li mi to personificirat kroz neku naciju, neku administrativnost ili kroz neku drugu grupu, moc, kojoj su nacije samo medij neki ili metod, to sad mozemo pricat, a i pricano je, jos od marksa npr. :D

ovo dalje sto pitas, nisam siguran da sam razumio. njemacku ne vidim oslabljenu, vec nikad snazniju i dominantniju.
ne vidim zasto njemacka ne bi bila americki partner. mislim da je pouzdaniji partner americki, nego engleska.
to sto amerika spijunira njemacku, pa da, nego kako. amerika kaze..ja to mogu radit i zato onda to ne bi radila.
bez obzira na neka partnerstva i saveznistva, nitko nikom ne vjeruje (sto je sad postalo jako vidljivo u eu), amaerikanci se ocito drze one lenjinove..povjerenje dobro, ali kontrola je jos bolja.. :D

e, sad tu imamo igru rijeci, sto to ustvari znaci kontrola, kako razumijemo tu rijec i sto ona sve oznacava.. :D
tako da to neko spijuniranje njemacke, nema bas neke veze. njemci su znali da su spijunirani, malo je rec spijunirani jer mislim da apsolutno sve rade u povezanosti na ovaj ili onaj nacin s amerikom (samo cas detalj jedan.. bilo je ne malih problema da amerika udje i u prvi, a i u drugi svjetski rat, tako da neki antagonizam njemacko americki, pa ne znam bas..), a na to spijuniranje su morali reagirat kad je vec izaslo na vidjelo.
zamisli da su rekli..pa sta, neka, znamo. dapace. :D

inace, njemcka ima ulogu glavnu u eu. od pocetka. dogovoreno je da ona vodi financije. to je i nekako bio uvjet njemacki. i to je razlog zasto engleska je zadrzala svoje financije.
pa nece nakon pedeset godina i nakon svega, dopustit da joj berlin njuska po knjigama i ekonomiji i citiju. :D
i nije bezveze jak anti eu pokret u engleskoj. sta ono, ukipi? o dogadjanjima sa skotskom da i ne pricam. :D

nadalje, dogovor na koji je pristao gorbacov o ujedinjenju njemacke, u zamjenu da se nato ne siri prema rusiji, dakle, dogovor u koji je direktno ukljucena njemacka, o njoj se radi i ima puno vecu odgvornost za postovat taj dogovor nego amerika, jer amerika je daleko, a i znamo kolko ona postuje dogovore kad vidi da ih joj nije potrebno postovat, direktno je i odgovorna za sadasnje stanje na granicama eu prema rusiji. nato se bez pristanka njemacke ne bi mogao siriti, a sirenjem je povucena citava jedna politika, citava jedna evropa ili dio evrope u konfrontaciju s rusijom, da bi se taj pritisak sad vrsio ukrajinom.

a ako je pitanje bilo o njemackoj slabosti da bi me naveo da govorim o engleskoj i nesto francuskoj politici, ali narocito engleskoj, nece bas to tu ici. :D

nisam bolkovicev ff, ali nazalost dosta mojih ffova jesu, pa nesto od njega automatski i procitam, ali on dosta obradjuje te teorije i to kao lukavi germanofil koji se prikriva nekim liberalizmom. njegove procjene po ovom sto sam citao, ne prelaze domen traca, a tu je on dosta informiran i verziran. :D

priznajem svu snagu i njemacku kulturu, ali mislim da nije bez razloga bila podijeljena pedesetak godina. u tom vremenu bio je jedan zid, puno problema, ali neka stabilnost. danas imamo jednu njemacku, a zidovi nicu kao izbjeglice u siriji, svugdje vlada demokracija, a najvise profitiras ako drzis jezik za zubima, slobodni smo politicki birat bilo sto, ako se to ne kosi s bankarskim i korporatrivnim interesima, a nesigornost i tjeskoba nkad veca, i eto, tako, meni izmedju njemacke i engleske pa i nema neke razlike, s tim sto mi je zaista zao sto taj utjecaj nije ovdje podjednak, nego smo se potpuno prepustili njemackom utjecaju.
mislim, kao covjek okrenut mediteranima, postujem njemacku pomorsku tradiciju i kulturu, ali steta sto odbacujemo britansku pomorsku tradiciju, koja je jedno dva koplja najmanje bogatija. mogu njemci u milimetar izmjerit jadransko more, ali nikad nece moc dizat spinakere kao englezi, jebiga :D
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2015, 20:35

miky0 » wrote:Ajmo napravit mali rezime, cisto da vidimo medju nama ovdje ko sta predlaze/preferira.

Slazete se sa propustanjem imigranta kroz hrvatsku kako se i propustaju, bez dokumanata?

..aj ti prvi odgovori.. :kokice:
Pero

Post 20 Sep 2015, 20:36

miky0 » wrote:Ajmo napravit mali rezime, cisto da vidimo medju nama ovdje ko sta predlaze/preferira.

Slazete se sa propustanjem imigranta kroz hrvatsku kako se i propastaju, bez dokumanata?

Slažem se sa propuštanjem imigranata kroz Hrvatsku bez dokumenata. :zubo:
Ne slažem se s Karamarkom da se zatvore granice i postavi vojska, budući je to logistički nemoguće učiniti, a ako ti misliš da je, daj budi ljubezan pa objasni kako bi ti to na njegovom mjestu izveo. :D
haram
persona non grata

Post 20 Sep 2015, 20:39

miky0 » wrote:
U tijeku ovih vijesti sto si linkao, valja spomenit i najnoviju o tome kako su amerikanci kaznili Volkswagen zbog laziranja rezultata ispusnih plinova, a maximalna kazna bi mogla biti 18 miljardi dolara.

Toliko unda o tome koliko su danas prijateljske njemacka i amerika ;)
Upravo tako; nema prijatelja kada su u pitanju milijarde dolara. I ovo što si spomenuo je samo sića prema onome što se vrti u globalnom naftnom biznisu.

Ali njemačka premijerka i njeni ministri gospodarstva, poljoprivrede, financija itd. nisu bili predmet industrijske špijunaže, već vladine agencije zadužene za sigurnost SAD.
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:44

..a unda » wrote: ..aj ti prvi odgovori.. :kokice:
Odgovorit cu peri, pa citaj ;)
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:48

Pero » wrote: Slažem se sa propuštanjem imigranata kroz Hrvatsku bez dokumenata. :zubo:
Ne slažem se s Karamarkom da se zatvore granice i postavi vojska, budući je to logistički nemoguće učiniti, a ako ti misliš da je, daj budi ljubezan pa objasni kako bi ti to na njegovom mjestu izveo. :D
A zasto si ti mislija da ja podrzavam karamarka :misli:

Ako ranije nisam bio jasan, ja sam smatrao zokija kao mekusca, i ako mu merkelica kaze, primi imigrante al ih ne pustaj k nama, da ce on to i uradit, i u tom slucaju sam zagovarao zatvaranje granice.

Sada u potpunosti podrzavam plan koji se i provodi, iako je to u nacelu cilj amerike da se njemacka destabilizira.
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2015, 20:49

miky0 » wrote:
Odgovorit cu peri, pa citaj ;)
ti si postavio pitanje, a odgovaras peri? kako to?

..i jos, postavio si pitanje svima, a odgovaras samo peri. zasto, miki, zasto? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:49

haram » wrote:
Upravo tako; nema prijatelja kada su u pitanju milijarde dolara. I ovo što si spomenuo je samo sića prema onome što se vrti u globalnom naftnom biznisu.

Ali njemačka premijerka i njeni ministri gospodarstva, poljoprivrede, financija itd. nisu bili predmet industrijske špijunaže, već vladine agencije zadužene za sigurnost SAD.
Da, slazem se.
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:50

..a unda » wrote: ti si postavio pitanje, a odgovaras peri? kako to?

..i jos, postavio si pitanje svima, a odgovaras samo peri. zasto, miki, zasto? :kokice:
Aj ne dramatiziraj, nego citaj.
Pero

Post 20 Sep 2015, 20:52

miky0 » wrote:
A zasto si ti mislija da ja podrzavam karamarka :misli:

Ako ranije nisam bio jasan, ja sam smatrao zokija kao mekusca, i ako mu merkelica kaze, primi imigrante al ih ne pustaj k nama, da ce on to i uradit, i u tom slucaju sam zagovarao zatvaranje granice.

Sada u potpunosti podrzavam plan koji se i provodi, iako je to u nacelu cilj amerike da se njemacka destabilizira.
Nisam ja ništa mislio da ti podržavaš Karamarka, samo ko što ti unda kaže, nisi napisao svoje mišljenje na pitanja koja si sam postavio. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2015, 20:53

miky0 » wrote:
Aj ne dramatiziraj, nego citaj.
ne dramatiziram nego odgovori na svoja rodjena pitanja, jebate.. :D
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:54

Pero » wrote: Nisam ja ništa mislio da ti podržavaš Karamarka, samo ko što ti unda kaže, nisi napisao svoje mišljenje na pitanja koja si sam postavio. :zubo:
Malo bi bilo blesavo da ja postavim pitanje, a potom i sam odgovorim, jerbo bi ispalo da razgovaram sam sa sobom ;)
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2015, 20:54

Pero » wrote: Nisam ja ništa mislio da ti podržavaš Karamarka, samo ko što ti unda kaže, nisi napisao svoje mišljenje na pitanja koja si sam postavio. :zubo:
..ma sere, naravno da bi bio najsretniji da je vojska na granicama i da izbjeglice odu ukurac, ali ne smije rec, glumi, vrda.. :D
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2015, 20:55

..a unda » wrote: ne dramatiziram nego odgovori na svoja rodjena pitanja, jebate.. :D
Jebale te macke, odgovorija sam :facepalm:

Citaj!

Ti nisi odgovorija, aj govori koju opciju preferiras :amen:
  • Information