Bilo je i toga, zao mi je jedne lipe crvene dekeTea Tree » wrote: Pa da, recimo odnesu gosti ručnike, nešto posteljine i suđa iz apartmana. Šta sad, sitnice su to.
Hajka na Index.hr
Ne znam, ali ako možemo izguglat da je u te 3 godine navedena tvrtka imala prihoda minimalno 16 i pol MILIJUNA kuna i barem 20 legalno zaposlenih, onda bih ja rekla da je bilo:nodens » wrote:
Mene samo zanima kako se ovo može 'saznat'. On kaže da je time plaćao novinare; ako ti misliš da je sve uzeo sebi, čime/kako je onda plaćao te novinare? Jesu li mu besplatno pisali?![]()
1. love za plaće
2. zaposlenih novinara koji su primali plaću
i još nešto:
3. pa normalno da će kukat i plakat jebote
Nećeš valjda ako si optužen, na sudu i u javnosti reć da si maznutu lovu spiskao na žene i drogu jer ti je bio ćeif
ali » wrote:Ne znam, ali ako možemo izguglat da je u te 3 godine navedena tvrtka imala prihoda minimalno 16 i pol MILIJUNA kuna i barem 20 legalno zaposlenih, onda bih ja rekla da je bilo:
1. love za plaće
2. zaposlenih novinara koji su primali plaću
Ja bih rekao.ali » wrote:i još nešto:
3. pa normalno da će kukat i plakat jebote![]()
Nećeš valjda ako si optužen, na sudu i u javnosti reć da si maznutu lovu spiskao na žene i drogu jer ti je bio ćeif
Ja npr. uopće nisam siguran da je to točno.
Naime, takva tvrdnja te navodi na razmišljanje o tome kako filozofski pojmiti relaciju 'bolje'. Što to znači da je A 'bolje' od B? Kako bolje? Po kojem kriteriju? Kako smo do tog kriterija došli? Na čemu je taj kriterij utemeljen... i tako dalje, u beskraj, tj. dok ti ne dosadi.

Naime, takva tvrdnja te navodi na razmišljanje o tome kako filozofski pojmiti relaciju 'bolje'. Što to znači da je A 'bolje' od B? Kako bolje? Po kojem kriteriju? Kako smo do tog kriterija došli? Na čemu je taj kriterij utemeljen... i tako dalje, u beskraj, tj. dok ti ne dosadi.
Ne razumijem tvoju logiku. Podržavaš ga što je uopće muljao. Samo zato što je vlasnik portala koji je objavljivao kako ima indicije da drugi muljaju. Po toj logici bitno je samo da budeš glasan i upireš prstom u druge i to te abolira svake odgovornosti. I kad te uhvate, ti veliš da si kriv u vlastitom interesu, platiš kaznu i umjesto zatvora dobiješ rad za opće dobro i veliš da nisi imao drugog izbora.miky0 » wrote:
Podrzavam to sto je uopce muljaoi tebi je zuti tisak objavljivat sanaderove satove i niz ostalih razotkrivenih afera
Pouka priče: kad vidiš Napoleona, Pajtija, Mikija, Babića... digni nogu u visinu koljena i GAZI!
Od patuljka nikad čoveka!
Da ne budem spolno nekorektan: ni od žene s tabanom br. 45 (svaka slučajnost s dugim ušima je namjerna...
)
Da ne budem spolno nekorektan: ni od žene s tabanom br. 45 (svaka slučajnost s dugim ušima je namjerna...
Nije ti jasno da je bolje ulupat lovu kurvama kojima je novac potriban za zivot i dilerima koji prodavaju uzitak?Pero » wrote: Ne razumijem tvoju logiku.
Bit istrazivackog novinarstva i jest u tome da indicira ako sumnja u odredjenu neregularnost, sto se u indexovom slucaju pokazalo kao bezgresnostPero » wrote:
Podržavaš ga što je uopće muljao. Samo zato što je vlasnik portala koji je objavljivao kako ima indicije da drugi muljaju.
Ne abolira te, pa i sam je priznao krivnju. O kojem aboliranju govorisPero » wrote:
Po toj logici bitno je samo da budeš glasan i upireš prstom u druge i to te abolira svake odgovornosti.
Sad prozivat babica u kontekstu neregularnosti poslovanja je degutantno, ako smo svi mi svjesni da je stanje opstanka u trzisnim uvjetima poslovanja nemoguce bez neregularnostiPero » wrote:
I kad te uhvate, ti veliš da si kriv u vlastitom interesu, platiš kaznu i umjesto zatvora dobiješ rad za opće dobro i veliš da nisi imao drugog izbora.Kul.
Moj prag tolerancije lezi u tome da babic kao ja i ti radimo prvenstveno za vlastiti interes, dok se sanaderov rad tretira kao rad za opce dobro. Tako da ti je usporedba deplasirana u potpunosti.Pero » wrote:
Znači varanje ovakve loše države je u redu, al samo kad to radi Babić. Za njega te nije briga koji sat nosi, ali za Sanadera jest. Koji je tvoj prag tolerancije u zaobilaženju zakona?
Bolje argumentiraj iduci put. Sretno
Zar i ti druze Judolino...zar i tijudolino » wrote:Pouka priče: kad vidiš Napoleona, Pajtija, Mikija, Babića... digni nogu u visinu koljena i GAZI!
Da ne budem spolno nekorektan: ni od žene s tabanom br. 45 (svaka slučajnost s dugim ušima je namjerna...)
Ja npr. nikad nisam platio ni kurvi ni dileru.miky0 » wrote: Nije ti jasno da je bolje ulupat lovu kurvama kojima je novac potriban za zivot i dilerima koji prodavaju uzitak?
I tebi je index očito vrhunac istraživačkog novinarstva. Meni je to žuti portal koji svakih pola sata mora objaviti neku naizgled bombastičnu vijest, a o prijevodima stranih tekstova da ni ne govorimo.miky0 » wrote: Bit istrazivackog novinarstva i jest u tome da indicira ako sumnja u odredjenu neregularnost, sto se u indexovom slucaju pokazalo kao bezgresnostEto, sto se dokazalo od svih afera koje su pokrenuli kao krive
Niš, samo u kontekstu da ga podržavaš.miky0 » wrote: Ne abolira te, pa i sam je priznao krivnju. O kojem aboliranju govoris
Neke su firme, za koje sam radio su propale - srećom sam se iz njih na vrijeme maknuo. Jedna firma je meni dala otkaz. Što hoćeš reći - da ako regularno radiš - moraš propasti. Zanimljiva teorija koju ti nažalost praksom ne mogu potvrditi.miky0 » wrote: Sad prozivat babica u kontekstu neregularnosti poslovanja je degutantno, ako smo svi mi svjesni da je stanje opstanka u trzisnim uvjetima poslovanja nemoguce bez neregularnostiZanimljivo bi bilo vidjeti kronologiju poslovanja svih firmi za koje si radio, i budi siguran da u 25 godina ove drzave te firme sigurno imaju niz propusta koje su morale provest u smislu opstanka. One koje su radile regularno su propale.
Tko sve po tebi radi za opće dobro, pa je podložan strožim kriterijima od stoke sitnog zuba kojoj je kao pod normalno malo varuckati državu?miky0 » wrote: Moj prag tolerancije lezi u tome da babic kao ja i ti radimo prvenstveno za vlastiti interes, dok se sanaderov rad tretira kao rad za opce dobro. Tako da ti je usporedba deplasirana u potpunosti.
Bolje argumentiraj iduci put. Sretno
miky0 » wrote:
Bit istrazivackog novinarstva i jest u tome da indicira ako sumnja u odredjenu neregularnost...
Pa, ako tako shvaćaš i definiraš istraživačko novinarstvo (koje je vrlo rijetka pojava ovdje) onda ok.
No, ono što treba definirati je da objavljivanjima iz te vrste novinarstva prethodi dugotrajno, detaljno i sveobuhvatno istraživanje
Indicije mi nikako ne spadaju u ovo boldano.
Ako si placao drzavi ono sta je ona zamislila da joj uplatis, onda je steta sto nisi platio ni kurvu a ni dileraPero » wrote: Ja npr. nikad nisam platio ni kurvi ni dileru.Da li to znači da ne znam kako kvalitetno ulupat lovu?
![]()
Ti mozda koristis index za bezvezne vijesti s losim prevodjenjem. Ja ne, koristim ga za citanje tekstova u kojima se razotkrivaju veleizdajniciPero » wrote:
I tebi je index očito vrhunac istraživačkog novinarstva. Meni je to žuti portal koji svakih pola sata mora objaviti neku naizgled bombastičnu vijest, a o prijevodima stranih tekstova da ni ne govorimo.![]()
U 99% slucajeva -DA
Onda pitaj sefa i racunovodstvo jeli bas sve u redu, a ako ti kazu da jest, reci da im ja ne virujem
[quote="Pero » irme u kojima sam radio starije od mene, pa ipak postoje. I rade regularno ili ako i ne rade tako, rade tako da se ne sazna.
E to je vec normalan odgovor
Pero » wrote:
Tko sve po tebi radi za opće dobro, pa je podložan strožim kriterijima od stoke sitnog zuba kojoj je kao pod normalno malo varuckati državu?Policajci? Učitelji? Svi korisnici državnog proračuna? Uostalom, i Babić je, sukladno težini djela prošao bolje od Sanadera, ne sjedi u zatvoru, platio je kaznu i nisu mu prodali na javnoj dražbi poslovni prostor.
Svi koji uplacuju u drzavni proracun imaju moralno pravo varat, a svi oni koji zive od tog proracuna ne smiju ni cenat od centa ukrast jer bi im ja glavu odsika
Onda to reci Peri jer je on rekao da index ima indicije, tako da...karambol » wrote:
Pa, ako tako shvaćaš i definiraš istraživačko novinarstvo (koje je vrlo rijetka pojava ovdje) onda ok.
No, ono što treba definirati je da objavljivanjima iz te vrste novinarstva prethodi dugotrajno, detaljno i sveobuhvatno istraživanje
Indicije mi nikako ne spadaju u ovo boldano.
Daj mi reci tvoj primjer u kojem ti nisi platio državi ono što je ona zamislila da joj uplatiš - npr. HEP-ov račun za struju ili doprinos koji ti se ionako izdvaja za zdravstveno i onda si se počastio kurvom i kokainom od dilera.miky0 » wrote: Ako si placao drzavi ono sta je ona zamislila da joj uplatis, onda je steta sto nisi platio ni kurvu a ni dilera
I imaš neke osobne koristi u tom čitanju tekstova u kojima se razotkrivaju veleizdajnici il to samo radiš iz čistog mazohizma - vidi što rade s mojih 25%/40% poreza na plaću mjesečno?miky0 » wrote: Ti mozda koristis index za bezvezne vijesti s losim prevodjenjem. Ja ne, koristim ga za citanje tekstova u kojima se razotkrivaju veleizdajnici
Zanimljivo, ja sam do sada radio u ukupno 6 firmi (ne računajući premještanja iz jedno RO u drugu unutar SOUR-a - nadam se da ti je terminologija poznata). Od njih 2 više ne postoje. Nekako mi to ne ispada 99% slučajeva ili sam ja izuzetak koji potvrđuje tvoje pravilo?miky0 » wrote: U 99% slucajeva -DA
Do sada niti jedna firma u kojoj sam radio, nije doživjela Babićevu sudbinu.miky0 » wrote: Onda pitaj sefa i racunovodstvo jeli bas sve u redu, a ako ti kazu da jest, reci da im ja ne virujem
Dakle, ako ti platiš na crno servis svog budućeg lizing skutera automehaničaru to je vaše uzajamno moralno pravo, ali ako se nagodiš s policajcem da mu daš pola od predviđene kazne za prekoračenje brzine, to je nešto za svaku osudu, ali naravno samo za policajca.miky0 » wrote: Svi koji uplacuju u drzavni proracun imaju moralno pravo varat, a svi oni koji zive od tog proracuna ne smiju ni cenat od centa ukrast jer bi im ja glavu odsikaAj stvarno argumentiraj bolje
Naravno da sam placao ono sto trebam kao npr struju, vodu i ostala sranja, jer bi ostao bez osnovnih resursa za normalan zivot. Nisam platija za svoje doprinose, jer jednostavno, za iste nisam zaradijaPero » wrote:
Daj mi reci tvoj primjer u kojem ti nisi platio državi ono što je ona zamislila da joj uplatiš - npr. HEP-ov račun za struju ili doprinos koji ti se ionako izdvaja za zdravstveno i onda si se počastio kurvom i kokainom od dilera.Ili možda apartmane iznajmljuješ na crno - al ipak da se ne zna.
![]()
E, o tom bi se miglo govorit...mislim da je u pitanju cisti sadomazohizamPero » wrote:
I imaš neke osobne koristi u tom čitanju tekstova u kojima se razotkrivaju veleizdajnici il to samo radiš iz čistog mazohizma - vidi što rade s mojih 25%/40% poreza na plaću mjesečno?![]()
Ako su dvi firme propale u kojima si radija, onda su te firme radile po zakonu, a ove ostale (ukljucujuci i ove u kojima sada radis) muljaju kao i onih 99% sto varaju da bi opstalePero » wrote:
Zanimljivo, ja sam do sada radio u ukupno 6 firmi (ne računajući premještanja iz jedno RO u drugu unutar SOUR-a - nadam se da ti je terminologija poznata). Od njih 2 više ne postoje. Nekako mi to ne ispada 99% slučajeva ili sam ja izuzetak koji potvrđuje tvoje pravilo?![]()
Pa naravno. Koja je od tih tvojih firmi javno govorila/djelovala protiv veleizdajnickih politicaraPero » wrote:
Do sada niti jedna firma u kojoj sam radio, nije doživjela Babićevu sudbinu.Da li to znači da je on nesposoban?
![]()
Inace, ako te zanima, matija prodaje index, a uvjet je da nobi vlasnik bude guzolizac vladajuce hdzsdp partije, i imas zagarantiran prihod od 2M € uz cistu dobit od miljun €. Ovaj portal daje nadu da ce index ostvarivat taj primet/dobit uz guzololisce vlasnike. Jesi li zainteresiran? Mogu te spojit s matijom
Aj, za ovo sam se i ja nasmijaPero » wrote:
Dakle, ako ti platiš na crno servis svog budućeg lizing skutera automehaničaru to je vaše uzajamno moralno pravo, ali ako se nagodiš s policajcem da mu daš pola od predviđene kazne za prekoračenje brzine, to je nešto za svaku osudu, ali naravno samo za policajca.
Otišli smo daleko od moje početne tvrdnje kako je bedastoća da novinare moraš plaćati samo preko studentskih ugovora, ali ovo me dotaklo iz vlastitog iskustva.miky0 » wrote: Inace, ako te zanima, matija prodaje index, a uvjet je da nobi vlasnik bude guzolizac vladajuce hdzsdp partije, i imas zagarantiran prihod od 2M € uz cistu dobit od miljun €. Ovaj portal daje nadu da ce index ostvarivat taj primet/dobit uz guzololisce vlasnike. Jesi li zainteresiran? Mogu te spojit s matijom![]()
Njemu index uopce ne donosi toliko silne novce. Zato je i stavija uvjet buducem vlasniku da mora bit supolizac i govnojed vladajuce partije, i onda ce index ostvarivat matijev zacrtan plan. Promet 2 a dobit milju €Pero » wrote: Ne misliš li da je čudno da prodaje index koji mu donosi tolike silne novce?![]()
Motiv mu se maknit od politike koja ga moze dignit u zrak ka i pukijaPero » wrote:
Što ti misliš da je Babićev motiv?Ostatak života na Bermudima uz 30 godina mlađe sponzoruše?
U dobit je uračunao plaćanje novinara preko studentskih ugovora i posipanje pepelom kad ga država uhvati u tome i plaćanje kazne?miky0 » wrote:
Njemu index uopce ne donosi toliko silne novce. Zato je i stavija uvjet buducem vlasniku da mora bit supolizac i govnojed vladajuce partije, i onda ce index ostvarivat matijev zacrtan plan. Promet 2 a dobit milju €
Jebate led, a bio je tako beskompromisan do sada, udarao i lijevo i desno, sa argumentima i bez.miky0 » wrote: Motiv mu se maknit od politike koja ga moze dignit u zrak ka i pukija
Ma kakvo posipanje pepelom, vidiš da je on žrtva. Žrtva! Morao je tako, nisu mu ostavili izbora. Ne treba se on posipati pepelom nego oni koji su ga do toga doveli.Pero » wrote: U dobit je uračunao plaćanje novinara preko studentskih ugovora i posipanje pepelom kad ga država uhvati u tome i plaćanje kazne?Inače, kul profit - 50% za to bi se i jedan Google ili Apple mogli zainteresirati, a da ne govorimo o šeicima.
![]()
A šeik bi bio dobar izbor. Baš će neko šeika prozivat i pitat odakle pare, zna se da ih ima.
Eto, ni meni nije jasno da bi mu Miki to oprostio. Nije li i to jedan oblik veleizdaje?Jebate led, a bio je tako beskompromisan do sada, udarao i lijevo i desno, sa argumentima i bez.Od nečega moraš umrijet.
Što sad, tvoj ideal bi se povukao u mirni život i ti bi mu to oprostio?
Što bi onda čitao? Huffington post?
-
- Information
-