..otisao nam je lastan

Stare teme i začeci foruma
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 11 Mar 2015, 19:16

Perzefona » wrote:Ja se usrdno nadam da nitko od sutra nazočnih neće biti toliko glup da na Lastanovom ispraćaju od popa napravi atrakciju. Popa treba otrpjeti i šlus. Lastan je imao i baku koju je volio. I koja će biti tamo. I sigurna sam da bi radije otrpio popa nego žalostio svoju baku. Lastan je bio dobra osoba, ja to znam. Ako je živ mogao podnositi duhanski dim, podnijet će i mrtav popa. Shvatite, ne radi se o nama.

Perzefon@ mudro zbori.

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Zekoslawa

Post 11 Mar 2015, 19:48

Perze dobro kaže. Ja se isto nadam i vjerujem da nikome ne bi palo na pamet praviti probleme, a čini mi se da neće baš ni biti u stanju za takvo što. Da je ružno i bezobrazno što se ne poštuju njegove želje, jest. Ali neka to bude na njihovu sramotu.
MmeTipfeler

Post 11 Mar 2015, 20:11

Perzefona » wrote:Ja se usrdno nadam da nitko od sutra nazočnih neće biti toliko glup da na Lastanovom ispraćaju od popa napravi atrakciju. Popa treba otrpjeti i šlus. Lastan je imao i baku koju je volio. I koja će biti tamo. I sigurna sam da bi radije otrpio popa nego žalostio svoju baku. Lastan je bio dobra osoba, ja to znam. Ako je živ mogao podnositi duhanski dim, podnijet će i mrtav popa. Shvatite, ne radi se o nama.
Pa naravno da neće. tomu i služe forumi, pa tako i ova tema - ispucamo se virtualno, a onda se u stvarnosti (zbilji?) pristojno ponašamo.

P. S. Za sebe ne garantiram. Nisam sigurna da ću moći istrpjeti do kraja. Ali obećavam da neću ni pribjeći nikakvim ispadima. Do kraja ću (nužno) trpjeti na vlastitom sprovodu.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 825 times
Been thanked: 1565 times
Post 11 Mar 2015, 20:41

Sprovodi se organiziraju za žive, a ne za mrtve. Da se organiziraju za mrtve, bacili bi ih u neobilježenu raku.
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 11 Mar 2015, 20:44

..mislim da uopce nije toliko bitno hoce li neki svecenik promantrat neki svoj obred. on nek odradi svoje ako neko oce. to su vec neke mozda slozenije stvari, obiteljske, ove, one, psiholoske, sto ce selo rec, itd, itd i tu i ja mogu imat neko misljenje nesto zapazat ili ne zapazat, ali i to nema veze.
ono sto je rekao majti, dolazi se ispratit prijatelj, moze i papa doc i govorit, ali kog briga, sve se tu zna.
svi koji ce tamo bit, znaju koga ce ispracat.. i sad bih trebao rec nesto s cim se ne slazem, tj ne da mi se sad na dugo objasnjavat, ali sto bude vise onih koji su znali tko je bojan, sve ostalo postaje nebitnije.
..a unda
Undaminator

Post 11 Mar 2015, 20:45

Stitch » wrote:Sprovodi se organiziraju za žive, a ne za mrtve. Da se organiziraju za mrtve, bacili bi ih u neobilježenu raku.
eto, tako nesto sam htio rec..
MmeTipfeler

Post 11 Mar 2015, 20:48

Stitch » wrote:Sprovodi se organiziraju za žive, a ne za mrtve. Da se organiziraju za mrtve, bacili bi ih u neobilježenu raku.
Upravo tako. Sprovode i ispraćaje organiziraju živi za žive. Zato poslije i slijede karmine. U smislu falabogu, ovaj nas je put mimoišlo. Iako je toga rijetko tko svjestan.

Ova priča s Lastanom potaknula me danas na razmišljanje o tome hoće li se i kada smisliti kakav bolji način dezintegracije fizičkog tijela. Za sada smo stigli do kremiranja.
MmeTipfeler

Post 11 Mar 2015, 20:52

Kako god okreneš, DZ rulz. Posebno mi se sviđa ovo kanibalističke kokoši hrvatice. :cerek:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 825 times
Been thanked: 1565 times
Post 11 Mar 2015, 20:55

MmeTipfeler » wrote: Upravo tako. Sprovode i ispraćaje organiziraju živi za žive. Zato poslije i slijede karmine. U smislu falabogu, ovaj nas je put mimoišlo. Iako je toga rijetko tko svjestan.
Ma svjesni su svi. Sprovod daje nekakav smisao svemu. Ili ako hoćeš, utjehu. Objašnjenje. Nadu.

Zato je besmisleno govoriti o tome što bi pokojnik želio. A još je besmislenije planirati nekakve ekscese.

Pokopi služe da se okupimo mi koji smo preživjeli. Da razmijenimo poneku lijepu riječ međusobno, a i da odamo počast preminulome. To treba biti dostojanstveno.
Potpisi su za budale.
Aristocat

Post 11 Mar 2015, 21:32

U psiholoskom smislu to je ritual kojim se oprastamo. Smrt bez pokopa kao da se nije ni dogodila.
U krscanskoj tradiciji, netko je umro tek kad mu se zna za grob.

Zao mi je... puno mi je zao...
Margarita

Post 11 Mar 2015, 22:14

Stitch » wrote:
Ma svjesni su svi. Sprovod daje nekakav smisao svemu. Ili ako hoćeš, utjehu. Objašnjenje. Nadu.
A ne znam baš to za utjehu i nadu. Niti mi ima smisla nit mi se može objasniti. Meni je više suočavanje s konačnošću. Jer još uvijek ne vjerujem. Ne mogu vjerovati. Svako malo se ponovo zaprepastim.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Bara huda

Post 11 Mar 2015, 22:49

Zao mi je... puno mi je zao...

I meni.
Napisala sam veliki post i ipad mi se zaledio i sve je otislo ukurac.

Lastan bi vjerojatno znao kako da to izbjegnem.
Ali njega vise nema. Sto mi je strasno kao pomisao. Iako ga nisam osobno poznavala.
Sad mi je i drago da nisam. Samo bi mi bilo teze.

Mlad, pametan i velikog znanja...kako da nestanak takve kombinacije prodje kroz moj mentalni sklop ne ostavivsi suzni trag?

Nisam ni znala koliki je utjecaj imao na mene dok nisam procitala na forumu hr vijest o njegovoj smrti.
Tuga, suze, tezina u grudima za nekim kompjuterskim covjeculjkom za kojeg vjerujem da nije znao ni moj nik ni za moje postojanje je stvar koja bi bila za misterije.
Samo....besmisleno mi je uopce pitati takvu misteriju kad nema Lastana da mi odgovori.

Pocivao u miru ili sto se vec kaze u takvim prilikama. Za nas zive.

Tebi je, nadam se, ionako svejedno.
Zekoslawa

Post 11 Mar 2015, 22:52

..a unda » wrote:..mislim da uopce nije toliko bitno hoce li neki svecenik promantrat neki svoj obred. on nek odradi svoje ako neko oce. to su vec neke mozda slozenije stvari, obiteljske, ove, one, psiholoske, sto ce selo rec, itd, itd i tu i ja mogu imat neko misljenje nesto zapazat ili ne zapazat, ali i to nema veze.
ono sto je rekao majti, dolazi se ispratit prijatelj, moze i papa doc i govorit, ali kog briga, sve se tu zna.
svi koji ce tamo bit, znaju koga ce ispracat.. i sad bih trebao rec nesto s cim se ne slazem, tj ne da mi se sad na dugo objasnjavat, ali sto bude vise onih koji su znali tko je bojan, sve ostalo postaje nebitnije.
A gle, naravno da se sve zna, pa makar došao Ratzinger laprdati, ali radi se tu i o stvari čisto praktične naravi. Naime, svećenici su za sprovod plaćeni. I zahvaljujući takvoj inerciji kad se organiziraju vjerski sprovodi jer eto "red je i štaš drugo" ta organizacija između ostaloga živi. Zato je ružno da netko tko je hrpu svoje energije i volje potrošio na iskorjenjivanje tih i takvih običaja bude povod za bacanje novca u popovsku škrabicu.

I ružno je pokraj svih tih ljudi koji bi o njemu imali što reći, a našlo bi ih se more, dati riječ nekome tko će nabaciti par floskuletina. Ja sam lani dobila fraze kad mi je babu staru partizanku ispratio svećenik riječima "našoj sestri koja je cijeli život živjela u vjeri". Ono, megafejspalm, susramlje me obuzelo kolika je to bila laž. Da ne govorim da pop prvo nije bio siguran kojeg je pokojnik spola, pa je nakon pet-šest petljanja u neutralnom obliku konačno izvukao šalabahter i skužio kako se zove. I da takvo što ja nazovem organiziranim "zbog živih"? Nije, jebiga. Nije on to rekao ni zbog nje, ni zbog mene, laprdao je i sijao floskule da odradi, da zaradi svoj honorar. Niti je koga utješio, niti je pokojnicu dostojno ispratio, niti je rekao što o njoj. Onako, zbilja suvišno.
Eks

Post 11 Mar 2015, 22:53

Bara huda » wrote:

I meni.
Napisala sam veliki post i ipad mi se zaledio i sve je otislo ukurac.

Lastan bi vjerojatno znao kako da to izbjegnem.
.
Sad sam se tek sjetila da sam nedavno instalirala to što spominje godinama za povratak posta. Lazarus, form recovery.
:(
Meni je još na momente nestvarno, kao da će svako malo doći napisati post.
Bara huda

Post 11 Mar 2015, 23:34

Eks » wrote:
Sad sam se tek sjetila da sam nedavno instalirala to što spominje godinama za povratak posta. Lazarus, form recovery.
Meni je još na momente nestvarno, kao da će svako malo doći napisati post.
Sad sam guglala, kaze da safari ne moze to skinut na ipad a i fucka mi se.
Nije da imam bogznasto pametno za pisat. Bar sto se mene tice.
Osim sto je ....frustrirajuce. Mah!

Evo dio sto sam pisala...ako uspijem sad nesjebat nesto.

Pisala sam o usporedbi gugla i mozga. Doduse, ne obicnog mozga nego onog Lastanovog kapaciteta.
I ovog naseg obicnog gugla kojeg svi imamo i pomocu kojeg u svakom trenu mozemo nac hrpu linkova. U vezi onog sto nas zanima.
Ali nemamo njegov mozak, barem ja nemam.
Mozak koji bi uspio popamtiti masu informacija, posloziti ih prema nasem "ljudskom" smislu i onda prezentirati na lako razumljiv, shvacajuc i prijemcljiv nacin. I to mozda i godinama nakon sto je neku info procitao i drzao negdje mirno uskladistenu sve dok mu ne zatreba.
A onda ju plasirao tamo gdje treba.
Da pomogne razumjevanju svijeta.
Ili svadjanju sa svijetom.

Citam opise ljudi koji su ga uzivo znali i usprkos tome sto znam da se o mrtvima govori samo dobro, cudi me razlika u dozivljaju onih lastanoosobnopoznajucih i njihovog dojma njegove blagosti, dobrocudnosti i ljubaznosti uzivo i onog dojma bijesa, srdjbe i prezira koji sam ja povremeno znala cutiti u njegovim postovima.

Ionako nebitno, svi smo smjesa svega i svacega, stvar je kad je netko tako izuzetan kao sto je Lastan bio, da onda takve stvari vise dolaze do izrazaja.
Zekoslawa

Post 11 Mar 2015, 23:50

Ovo je zbilja rijedak slučaj da se ne radi o tome da se o mrtvima govori sve najbolje. Od svega što sam pročitala, nema ni jedne jedine riječi viška ili preuveličavanja. Zaista jest govorio blago i smireno. I imao širok dječački osmijeh. I bio pravi pravcati drug. Nikad se nije dogodilo da ne odgovori na poziv ili poruku, nikad nije rekao da nema vremena i volje kad bi ga nešto zamolio. I itekako je znao pokazati toplinu i suosjećanje. Meni je svojedobno bio podrška kad sam pokušavala prestati pušiti, o čemu da onda dalje pričamo. I silno je volio životinje raznježivao se nad sovama, mačkama, lisicima i svakojakim slatkim stvorenjima.

Bože, kako će faliti.
..a unda
Undaminator

Post 12 Mar 2015, 00:15

Zekoslawa » wrote: A gle, naravno da se sve zna, pa makar došao Ratzinger laprdati, ali radi se tu i o stvari čisto praktične naravi. Naime, svećenici su za sprovod plaćeni. I zahvaljujući takvoj inerciji kad se organiziraju vjerski sprovodi jer eto "red je i štaš drugo" ta organizacija između ostaloga živi. Zato je ružno da netko tko je hrpu svoje energije i volje potrošio na iskorjenjivanje tih i takvih običaja bude povod za bacanje novca u popovsku škrabicu.

I ružno je pokraj svih tih ljudi koji bi o njemu imali što reći, a našlo bi ih se more, dati riječ nekome tko će nabaciti par floskuletina. Ja sam lani dobila fraze kad mi je babu staru partizanku ispratio svećenik riječima "našoj sestri koja je cijeli život živjela u vjeri". Ono, megafejspalm, susramlje me obuzelo kolika je to bila laž. Da ne govorim da pop prvo nije bio siguran kojeg je pokojnik spola, pa je nakon pet-šest petljanja u neutralnom obliku konačno izvukao šalabahter i skužio kako se zove. I da takvo što ja nazovem organiziranim "zbog živih"? Nije, jebiga. Nije on to rekao ni zbog nje, ni zbog mene, laprdao je i sijao floskule da odradi, da zaradi svoj honorar. Niti je koga utješio, niti je pokojnicu dostojno ispratio, niti je rekao što o njoj. Onako, zbilja suvišno.
..ma cuj, s jedne strane sa mnom je malo tesko o ovom pricat jer nisam valjda dovoljno socijaliziran.. ili te neke vjestine ili inteligencije mi nisu bas razvijene i date, svi ti neki obicaji, nesto, koliko god to bilo i nekako zanimljivo, ili i lijepo cak, mene je to uvijek vrlo zbunjivalo, do nelagode cak i nikada se nisam mogao pomirit s tim da bi to trebala bit kao neka osobno/drustvena rutina, forma na koju bi jednostavno trebalo pristat, prilagodit se i tako obavit svoj dio uloge, drustvenog posla, obaveza..

opcenito nekako, pokojniku je po definiciji svejedno, pa makar on putovao drugim realnostima kao u odiseji u svemiru.
ti neki rituali su zbog nas, ko zna s kim se mi oprastamo, s kojim dijelom sebe, kako i zasto.
sve su to neki performansi, predstave, uloge i sve je to ok, sve je to dobro, valjda je, sve je to dalji opet neki nastavak zivota, kontinuitet neki, ali opet vezano za nas, za nase egoe, superegoe, tako da sva ta prica ima smisla, ali smisla nama, ne nekom koga nema.
mislim, da citiram.. sta ce mi cvice kad umrem? sad mi donesite svice, a ne kad umrem.. :D

meni je stvarno malo bezveze govorit jel bi negdje trebao bit pop, zasto da, zasto ne, i meni ce se tesko promijenit neko misljenje o nekom ako tu neki pop bude ili ne bude.
to moze bit na razini neke trivije, ali ako sam odlucio negdje taakvom prisustvovat, onda cu taj neki protokol kakav bio, ispostovat do kraja, ne znam vec tko je sve tu prisutan, u kakvom stanju i psihickom i emocionalnom, sigurno to nije situacija gdje bih dodatno ja trebao stvarat neke probleme ili nesto slicno.

..a opet, kako god okrenes bizarnosti neke su uvijek i svugdje prisutne i daju se prepoznat, pa tako mi je i sada sve ovo bezveze govorit nakon npr onog rene klerovog filma, medjucin.. :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Mar 2015, 00:42

Bara huda » wrote:
Sad sam guglala, kaze da safari ne moze to skinut na ipad a i fucka mi se.
Nije da imam bogznasto pametno za pisat. Bar sto se mene tice.
Osim sto je ....frustrirajuce. Mah!

Evo dio sto sam pisala...ako uspijem sad nesjebat nesto.

Pisala sam o usporedbi gugla i mozga. Doduse, ne obicnog mozga nego onog Lastanovog kapaciteta.
I ovog naseg obicnog gugla kojeg svi imamo i pomocu kojeg u svakom trenu mozemo nac hrpu linkova. U vezi onog sto nas zanima.
Ali nemamo njegov mozak, barem ja nemam.
Mozak koji bi uspio popamtiti masu informacija, posloziti ih prema nasem "ljudskom" smislu i onda prezentirati na lako razumljiv, shvacajuc i prijemcljiv nacin. I to mozda i godinama nakon sto je neku info procitao i drzao negdje mirno uskladistenu sve dok mu ne zatreba.
A onda ju plasirao tamo gdje treba.
Da pomogne razumjevanju svijeta.
Ili svadjanju sa svijetom.

Citam opise ljudi koji su ga uzivo znali i usprkos tome sto znam da se o mrtvima govori samo dobro, cudi me razlika u dozivljaju onih lastanoosobnopoznajucih i njihovog dojma njegove blagosti, dobrocudnosti i ljubaznosti uzivo i onog dojma bijesa, srdjbe i prezira koji sam ja povremeno znala cutiti u njegovim postovima.

Ionako nebitno, svi smo smjesa svega i svacega, stvar je kad je netko tako izuzetan kao sto je Lastan bio, da onda takve stvari vise dolaze do izrazaja.
On je ovaj s majicom na kojoj piše "fuck google / ask me!" :cerek:
http://arhiva.nacional.hr/img/0/6/0/060 ... 00x550.jpg
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Margarita

Post 12 Mar 2015, 08:46

"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator

Post 12 Mar 2015, 09:19

Bara huda

Post 12 Mar 2015, 11:31

..a unda » wrote:..evo, prenosim, ako netko bude htio, mogao doc..

..ispraćaj Bojana bit će u četvrtak, 12. 3. u 11.20 u velikoj dvorani krematorija.
Ne mogu biti fizicki tamo ali jesam duhom.
I bas mi je tesko i tuzno i zalosno i nikako.

Pozdrav ti i pocivao u miru!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 12 Mar 2015, 14:50

Kako je bilo, dojmovi :ne zna: :tuzni:

jeli judolino bio u elementu?
MmeTipfeler

Post 12 Mar 2015, 15:47

miky0 » wrote:Kako je bilo, dojmovi :ne zna: :tuzni:

jeli judolino bio u elementu?
A kaj bi ti? Da ti pričamo kako smo se dobro zabavili? :D Nismo. Muzika baš nije bila za ples. :mig:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Mar 2015, 16:32

E - ne može!

To je njegov sprovod, nije ni tvoj ni njegove babe.

Dovesti popa je najveći hraćak u njegovo lice, osim možda da mu KaraČmarko ili Đorđ Fakin Buš drže govor.

Niko nema pravo tako pljuvat po pokojnicima.

Smrt jebenim popovima! :usama:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Mar 2015, 16:37

Okej, sprovodi su za žive, a ne mrtve, slažem se.

Ali mislim da su i forumi za žive, a ne mrtve i zato ovom prilokom jebem popovima mater, a one koji ih podržavaju u parazizmu popišam ko moj cucak banderu!

U što su se ljudi premernuli, nije ni čudo da je opća pušiona.

Halo, krelci, sami sebi uskraćujete temeljne ljudske slobode, možete si tepati da ste ateisti al iste se ovce ko i lizači oltara ako prihvaćate te klerikalne svinjarije...

Ja i kapa sa tri roga
borimo se protiv Boga
protov popa i oltara
i časnih sestara! :blajburg 2, znatno temeljitiji!:
  • Information