Radnička fronta

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 Dec 2014, 16:16

Kolinda Kitarović wrote:
Euklide, molim te, informiraj se što oni zaista govore. Njjima je svaki kapitalizam taj kojeg treba ukinuti, svaki je loš. Ne postoji za njih neizrabljivački kapitalizam, ne-po-sto-ji. Ja ti sad samo tumačim što pričaju, ne izlažem osobni stav.
Ali to je sukus njihovog djelovanja. Nije RF pala s neba i nije odvojena od Subversive festivala i svih njihovih gostiju, to je sve zajednička borba i ako ti kažem da im je svaki kapitalizam loš, onda je tako jer su to pričali. I jer tako i misle. Ako meni ne vjeruješ, pitaj undu, evo ti i on sam piše da ne postoji dobar kapitalizam.

Tako da, prije nego kreneš sve potpisivati, gledaj što točno potpisuješ.
Slabi ti to citas.

Njima je cilj ukidanje kapitalizma u kojem manjina prisvaja sve.

Lijepo ti pise.

Nije kapitalizam jedan, jedinstven, univerzalan.

Ima kapitalizam sto skola. Svaka skola sto grana. Svaka grana sto tumacenja...

Jebote, jos ce ispast da sam ja branitelj kapitalizma... :rofl: :rofl:

'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 16 Dec 2014, 16:16

Euklid wrote:
Mislim, ko bi normalan bio protiv skandinavskog kapitalizma koji zaposljava ljude, dobro ih placa, brine za siru drustvenu zajednicu, brine za socijalno ugrozene, brine za okolis, ne izrabljuje 3. svijet nego mu pomaze...
A mene ste, i jos neke, na temi o juzi, ti i ex iznadapadali kako smo nemilosrdni jer branimo skandinavski tip kapitalizma. Nabijem vas :snajper: :cheer:
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 16:18

Gle, Euklide, jednostavno si u krivu i ovo nema smisla, ja šumom, ti drumom, ne daš se dokazati i ne vjeruješ mi.
Ono što oni vjeruju jest da ne postoji dobar kapitalizam i neću više o tome jer me uzrujava ponavljanje jednog te istog za što znam da vjeruju.
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 16:19

Ovo je kao pravi i krivi chemtrailsi. :rofl: :facepalm:
Zekoslawa

Post 16 Dec 2014, 16:24

Nema pravih i krivih, samo pogrešno interpretiranih. :zubo:
Euklid
old school

Post 16 Dec 2014, 16:27

Kolinda Kitarović wrote:Gle, Euklide, jednostavno si u krivu i ovo nema smisla, ja šumom, ti drumom, ne daš se dokazati i ne vjeruješ mi.
Ono što oni vjeruju jest da ne postoji dobar kapitalizam i neću više o tome jer me uzrujava ponavljanje jednog te istog za što znam da vjeruju.
Njima je, kao prvo, cilj ukidanje drustvenih nepravdi. Kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini.
To bi trebao biti cilj i svakom normalnom homo sapiensu.

Kako je izrabljivacki, imperijalisticki kapitalizam glavni generator svakojakih drustvenih nepravdi, ratova, gladi, ekoloskih katastrofa, dehumanizacije, da ne nabrajam dalje... tako je i njima cilj rusenje tog kapitalizma.

Vjerovati da je Radnickoj fronti namjera rusiti drustveni sistem, koji je potpuno suprotan ovome gore nabrojanom, je cista debilana. Na kvadrat.
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 16:28

Ok.
Euklid
old school

Post 16 Dec 2014, 16:30

Beau wrote: A mene ste, i jos neke, na temi o juzi, ti i ex iznadapadali kako smo nemilosrdni jer branimo skandinavski tip kapitalizma. Nabijem vas :snajper: :cheer:
Ja stvarno ne znam da sam napadao ikoga ko je branio skandinavski tip drustva. Pa oni su samo korak do komunizma, najidealnijeg moguceg drustva.
Evo, ako mi to neko nadje ja cu se poklopit usima.
Euklid
old school

Post 16 Dec 2014, 16:32

Jebo mene mali pas ako i David Icke toliko ima na pameti chemtrailse kao neki ovdje.
Necemo rec koji su ti, samo cemo ih pogledati :unda:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Dec 2014, 16:44

Ovako bez puno informacija, na prvu...iako svi znate moj stav i moj radikalizam protiv sistema kakav trenutno vlada, nema sto RF branit malo poduzetnistvo, jer je malo poduzetnistvo=bit radnik kod nekog.

Ako to kapovic izbaci, ima moju punu potporu.
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 16:49

miky0 » wrote:Ovako bez puno informacija, na prvu...iako svi znate moj stav i moj radikalizam protiv sistema kakav trenutno vlada, nema sto RF branit malo poduzetnistvo, jer je malo poduzetnistvo=bit radnik kod nekog.

Ako to kapovic izbaci, ima moju punu potporu.
Ne, ne brani, ništa ti ne brini, progonit će ih. ;)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Dec 2014, 17:01

Kolinda Kitarović » wrote:
Ne, ne brani, ništa ti ne brini, progonit će ih. ;)
Sto su mu mali poduzetnici krivi :ne zna:
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 17:03

miky0 » wrote:
Sto su mu mali poduzetnici krivi :ne zna:
Krivo sam te shvatila, mislila sam da misliš na braniti, a ne zabranjivati.

Da, krivi su mu. Ne samo oni, kriv je svatko tko se drzne razmišljati o kapitalizmu, a ne ga odmah odbaciti. Kriva sam i ja, šta ćeš. :ne zna: Tj. ne razmišljam, ali mi objeručke nude da promijenim mišljenje i dođem k sebi jer će onda to biti razmišljanje u pravom smislu riječi, kad prihvatim njihove radikalne (kako sami kažu) ideje.
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 17:04

Mali poduzetnik je kapitalist, a svaki kapitalist je zao, svaki kapitalizam je zao. Ali Euklid meni ne vjeruje. :ne zna:
Beau

Post 16 Dec 2014, 17:41

Euklid wrote:
Ja stvarno ne znam da sam napadao ikoga ko je branio skandinavski tip drustva. Pa oni su samo korak do komunizma, najidealnijeg moguceg drustva.
Evo, ako mi to neko nadje ja cu se poklopit usima.
Ma ok, zabrijala sam nesto, nebitno :o
Euklid
old school

Post 16 Dec 2014, 17:43

Kolinda Kitarović wrote:Mali poduzetnik je kapitalist, a svaki kapitalist je zao, svaki kapitalizam je zao. Ali Euklid meni ne vjeruje. :ne zna:
Pa ne vjerujem ti jer znam na sto ovi ljudi iz RF ciljaju.
Kako znam?
Pa tako sto se izrazavam isto ko i oni kad govorim o kapitalizmu.
Sta bih trebao? Govoriti kapitalizam je ovakav, kapitalizam je onakav... ali znate, to se ne odnosi na kapitalizam u Finskoj, kapitalizam u Norveskoj...

Kad se govori o negativnostima kapitalizma onda se zna na sto se i na koga se misli.

Evo, imamo recimo jedan trgovacki lanac u nas, kojem je gazda stranac i u kojem blagajnice imaju placu 7 000kn (iako bi ih mirne duse mogao placat 3,5 tisuce), 4 tjedna godisnjeg, slobodne dane, placene sve prekovremene...

Imamo i jednog domaceg gazdu velikog trgovackog lanca. Koji placa blagajnice 2 800kn, tjera ih da rade od do, ni do WC-a ne mogu, slobodne dane mogu samo sanjati, placene prekovremene takodjer, dobavljace zavlaci mjesecima, pa cak i godinama, otpusta radnike bez milosti...

Sta mislis protiv koje vrste kapitalista se bori RF?

Zapravo, ovaj prvi cak i nije kapitalista. To je covjek...
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 17:46

Opet ti ponavljam, nisi upućen. Znaš li ti da se raskrinkavao i "mit o Dm-u"? Pratim to godinama, te njihove priče. Idem pokušati iskopati tko je raskrinkavao dm, ne mogu se sad točno sjetiti, ali to je sve ista ekipa antikapitalista koji djeluju umreženo i jedni druge podržavaju.
Euklid
old school

Post 16 Dec 2014, 17:47

Kolinda Kitarović wrote:Opet ti ponavljam, nisi upućen. Znaš li ti da se raskrinkavao i "mit o Dm-u"? Pratim to godinama, te njihove priče. Idem pokušati iskopati tko je raskrinkavao dm, ne mogu se sad točno sjetiti, ali to je sve ista ekipa antikapitalista koji djeluju umreženo i jedni druge podržavaju.
A dobro, ti si onda upucena i znas bolje... :ne zna:
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 17:49

Euklid » wrote:
A dobro, ti si onda upucena i znas bolje... :ne zna:
Pitaj undu odnosno čitaj ga, to što priča o kapitalizmu priča i žižek i ekipa, subversivci pa u konačnici to misli i RF jer su svi oni povezani.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Dec 2014, 17:50

Kolinda Kitarović » wrote: A ovo je daleko nepoštenije. Napisala sam apsolutno sve u onom plahta postu za Bo, što mislim o kapitalizmu i što ne mislim i još sam pokrila i to što socijalisti misle o takvom mišljenju i da, nažalost, postavljaš se apsolutno jednako kao svi dosad. Ako imaš svoja pitanja i dvojbe, onda ne razmišljaš i prestalo ti je razmišljanje jer Kapović to tako kaže. Ajde reci, onda si zapravo kapitalist, neprijatelj?

Eto, ovo je sad emocionalni ispad jer si me sad raspizdio. Nemam što više ni reći ni dodati u raspravi s tobom oko ovoga.
ma prema komu nepostenije? :D ..moze bit samo nepostenije prema meni. pa daj, jebote, daj malo m eni da budem centar svijeta, ne mos ti stalno to okupirat i mislit da se sve odnosi na tebe. a jebate. :D :D

dobro, ne znam sad sto si sve napisala, ali evo, npr, bil ti bas glavu dala da kapovic ne radi ono sto mu npr ja kazem? nije bitno na koji mu nacin ja to govorim, ali pretpostavimo da to nije neki vudu, neka telepatija, tako nesto.. ako nekom mozda padne ta vrsta komunikacije na pamet, ono, nemoj kapovicu mislit na undu, nemoj kapovicu mislit na undu.. :D :D
tj, evo, cak bih rekao da kapovic u ovom svom dijelu, dosta nekako, ono, komercijalno nastupa ili kako bi se to mozda reklo, populisticki i ne bjezi kapovic od toga.

cak stovise, u jednom trenutku u onom videu, poceo sam culit usi i krivit glavu kao pas, jer je poceo govorit o nekoj informaciji, o necemu sto treba doc, treba bit razumljivo i do onog na placu, mislim poceo je skoro ono, skolski, citatom skoro i sad sam gledao oceli ic do kraja. :kokice:
na vrijeme se izvukao, valjda se sjetio ili je to odlicno rezijski odradjeno i prebacio je to u opce neke politcko marketinske vode, ali.. malo je falilo, malo.. jedna rijec, dvije i.. uoopala. :D :D

cuj, najprije, nisu svi kapitalisti neprijatelji. kako ono rece kolakovski.. idealizam nije neprijatelj trgovini. :D
mislim, jel i engels bio neprijatelj? :D

i da, rekao sam to vec, ovdje valjda.. ja bih volio npr da smo u viktorijansko doba i da sam ja barem srednja aristokracija.
ili barem da zivim kao poaro u onim svim secesijama, bel epokima, libertijima..dallo bi se tako zivit, dalo. :D
mislim nikako ne bih htio bit u to doba, rudar u velsu. :D
osim sto su to neka zaista zanimljiva vremena kad se kalio kapitalizam i kad su radnici nakon sto su ostvarili neku normu ili prozvelin nesto, nakon sto su ispunili dogovor, ugovor, pogodbu, napustali su te manufakture, tvornice i odlazili doma na ocaj vlasnika tih pogona i cupanja kosa kako to da ti radnici ne razumiju sto je to profit i da je frkam d ane smiju ic doma, nego d amoraju ostat u tvoj tvornici i vlasniku stvarat profit.. :D, dakle, ja bih htio bit da mogu birat na toj, egzistencijalno boljoj strani, pripadat njoj, na strani te neke moci koja ce me zastitit, eto, mogu mozda to priznat i pravdat se da nisam ja tvarao ovaj svijet, ali ujedno me to ne sprijecava i ne smije i ne moze sprijecit da kazem da su tak vi odnosi nepravedni, neposteni, pa i cak ako to b ude nekom sluzilo za brze bolju neku analogiju.. ahaa, dakle ti sam za sebe kazes da si neposten, nepravedan, sam to priznajes za razliku od mene koji kazem da sam ja dobar, posten, pravedan, da zasluzujem bit voljen i sto sve vec i kako to sve vec ide.. :D

e, pa eto, ja mogu to sebi priznat, narocito u takvom nekom.. kako se to kaze..diskurcu valjda :zubo:. mogu prepoznat ili barem pokusat prepoznat, upoznat sebe i nesto tu mijenjat ili ne mijenjat, paradoksi su odlicni, tako se treniramo, ali moja odgovornost i moja sloboda jest i da bez obzira na osobne neke konzekvence, pokusam objektivno sagledat i procijenit o cemu se radi, a ne navijat zato jer mi to ide u neku korist, neki kapital, jel moralni, vakav nakav.. :D

eto, ako cemo ic takvom logikom, onda sam (i) ja kapitalist i neprijatelj za nekog kome sve mora bit u nekoj matrici, idealno, perfektno, u nekoj ladici i nemam ja s tim nekog problema. tj ja tu ne mogu nista, mogu samo pokusat prikazat moje vidjenje, a ako to misljenje kapovic ili ti ne zelite uzet u obzir, ko vec postiji neki prokrustovski sud, m odel, aj..sta ja tu mogu? sta? :D

sto se kapovica ticem rekao sam i prije, rekao je to i markovina.. da vidimo sta ce to bit, kako ce ic i oce li ic.. ne zelim sudit o nekom filmu po forspanu. :D
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 17:51

Euklide, evo ti što RF misli o dm-u. :giggle:

A garantiram ti da to misle i o drugim stvarima koje su tebi normalne i samorazumljive, tipa skandinavski kapitalizam. Sav kapitalizam napalmom ti je njihova deviza.
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 17:54

Evo, kad ih je netko upozorio da su malo pretjerali i da im nije svaki kapitalist neprijatelj:
Kakva vam je to tvrdnja:"ali su svejedno kapitalisti"? Pa zar sad neopravdano treba pljuvat svakoga tko je kapitalist, a radnici mu ipak znaju za kaj rade? Ne slazem se. Cini mi se da ste poceli malo pretjerivati.
Like · Reply · November 16 at 2:43pm

Radnička Fronta Eksplicitno antikapitalistička organizacija koja ima nešto protiv kapitalista je "počela pretjerivati"? Mi smo protiv kapitalizma kao sistema, pojedinačni kapitalisti i kompanije su nebitni. Ali za kapitalizam kao sistem je nebitno je li neki pojedinačni kapitalist malo bolji ili malo lošiji prema radnicima. Jednako kao što je za problem robovlasništva nebitno što je jedan robovlasnik monstrum koji tuče robove 10 puta dnevno, što je drugi malo bolji jer ih tuče samo 2 puta tjedno, a što je treći "dobar robovlasnik" jer robove nikad ne tuče i daje im dovoljno hrane za jesti.
Dakle, ono što ti smatraš čovjekom, oni smatraju kapitalističkim govnom. E sad, ili ćeš ti modficirati odnosno radikalizirati kako sami kažu, svoje viđenje ili ćeš ostati dio problema. To je ukratko to što se traži.

Evo ti još jasnije:
Radnička Fronta Pa sve dok postoji kapitalizam je potpuno svejedno, iz perspektive sistema i onih koji mu se protive, gdje tko radi. Mi se protivimo kapitalizmu kao takvom i utoliko se protivimo fetišizaciji "dobrog kapitalista" što je ideološki problematično i štetno.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Dec 2014, 17:59

Kolinda Kitarović » wrote:
Pitaj undu odnosno čitaj ga, to što priča o kapitalizmu priča i žižek i ekipa, subversivci pa u konačnici to misli i RF jer su svi oni povezani.
:)

:D :D
jednokratni klon

Post 16 Dec 2014, 18:01

Unda, ja neću dvaput pisati post što mislim o svemu tome jer sam ti ga već napisala i linkala, ali ti odbijaš čitati pa bi opet razgovarao o istome. Sve sam napisala u tom postu koje su moje dvojbe i pitanja oko kapitalizma i socijalizma.
Na strani moći defakto ne mogu biti jer to nije stvarno stanje stvari, ali da se ne ponavljam, sve ti je napisano pa ako želiš, polemiziraj s onim što jesam rekla. Ne da mi se iznova isto tumačiti. Aristokraciju smo već bili obradili.
Euklid
old school

Post 16 Dec 2014, 18:01

Kolinda Kitarović wrote:Euklide, evo ti što RF misli o dm-u. :giggle:

A garantiram ti da to misle i o drugim stvarima koje su tebi normalne i samorazumljive, tipa skandinavski kapitalizam. Sav kapitalizam napalmom ti je njihova deviza.
O djizs, pa necemo valjda fejs komentare uzimat kao relevantne.
Mislim ono... DM je los jer radnice moraju raditi. Pa sta bi trebale, lakirat nokte jedna drugoj?
Jel neko misli da se u komunizmu nece trebati mukotrpno raditi?
  • Information