Kolinda Kitarović » wrote:
A ovo je daleko nepoštenije. Napisala sam apsolutno sve u onom plahta postu za Bo, što mislim o kapitalizmu i što ne mislim i još sam pokrila i to što socijalisti misle o takvom mišljenju i da, nažalost, postavljaš se apsolutno jednako kao svi dosad. Ako imaš svoja pitanja i dvojbe, onda ne razmišljaš i prestalo ti je razmišljanje jer Kapović to tako kaže. Ajde reci, onda si zapravo kapitalist, neprijatelj?
Eto, ovo je sad emocionalni ispad jer si me sad raspizdio. Nemam što više ni reći ni dodati u raspravi s tobom oko ovoga.
ma prema komu nepostenije?

..moze bit samo nepostenije prema meni. pa daj, jebote, daj malo m eni da budem centar svijeta, ne mos ti stalno to okupirat i mislit da se sve odnosi na tebe. a jebate.
dobro, ne znam sad sto si sve napisala, ali evo, npr, bil ti bas glavu dala da kapovic ne radi ono sto mu npr ja kazem? nije bitno na koji mu nacin ja to govorim, ali pretpostavimo da to nije neki vudu, neka telepatija, tako nesto.. ako nekom mozda padne ta vrsta komunikacije na pamet, ono, nemoj kapovicu mislit na undu, nemoj kapovicu mislit na undu..

tj, evo, cak bih rekao da kapovic u ovom svom dijelu, dosta nekako, ono, komercijalno nastupa ili kako bi se to mozda reklo, populisticki i ne bjezi kapovic od toga.
cak stovise, u jednom trenutku u onom videu, poceo sam culit usi i krivit glavu kao pas, jer je poceo govorit o nekoj informaciji, o necemu sto treba doc, treba bit razumljivo i do onog na placu, mislim poceo je skoro ono, skolski, citatom skoro i sad sam gledao oceli ic do kraja.
na vrijeme se izvukao, valjda se sjetio ili je to odlicno rezijski odradjeno i prebacio je to u opce neke politcko marketinske vode, ali.. malo je falilo, malo.. jedna rijec, dvije i.. uoopala.
cuj, najprije, nisu svi kapitalisti neprijatelji. kako ono rece kolakovski.. idealizam nije neprijatelj trgovini.

mislim, jel i engels bio neprijatelj?
i da, rekao sam to vec, ovdje valjda.. ja bih volio npr da smo u viktorijansko doba i da sam ja barem srednja aristokracija.
ili barem da zivim kao poaro u onim svim secesijama, bel epokima, libertijima..dallo bi se tako zivit, dalo.

mislim nikako ne bih htio bit u to doba, rudar u velsu.

osim sto su to neka zaista zanimljiva vremena kad se kalio kapitalizam i kad su radnici nakon sto su ostvarili neku normu ili prozvelin nesto, nakon sto su ispunili dogovor, ugovor, pogodbu, napustali su te manufakture, tvornice i odlazili doma na ocaj vlasnika tih pogona i cupanja kosa kako to da ti radnici ne razumiju sto je to profit i da je frkam d ane smiju ic doma, nego d amoraju ostat u tvoj tvornici i vlasniku stvarat profit..

, dakle, ja bih htio bit da mogu birat na toj, egzistencijalno boljoj strani, pripadat njoj, na strani te neke moci koja ce me zastitit, eto, mogu mozda to priznat i pravdat se da nisam ja tvarao ovaj svijet, ali ujedno me to ne sprijecava i ne smije i ne moze sprijecit da kazem da su tak vi odnosi nepravedni, neposteni, pa i cak ako to b ude nekom sluzilo za brze bolju neku analogiju.. ahaa, dakle ti sam za sebe kazes da si neposten, nepravedan, sam to priznajes za razliku od mene koji kazem da sam ja dobar, posten, pravedan, da zasluzujem bit voljen i sto sve vec i kako to sve vec ide..
e, pa eto, ja mogu to sebi priznat, narocito u takvom nekom.. kako se to kaze..diskurcu valjda

. mogu prepoznat ili barem pokusat prepoznat, upoznat sebe i nesto tu mijenjat ili ne mijenjat, paradoksi su odlicni, tako se treniramo, ali moja odgovornost i moja sloboda jest i da bez obzira na osobne neke konzekvence, pokusam objektivno sagledat i procijenit o cemu se radi, a ne navijat zato jer mi to ide u neku korist, neki kapital, jel moralni, vakav nakav..
eto, ako cemo ic takvom logikom, onda sam (i) ja kapitalist i neprijatelj za nekog kome sve mora bit u nekoj matrici, idealno, perfektno, u nekoj ladici i nemam ja s tim nekog problema. tj ja tu ne mogu nista, mogu samo pokusat prikazat moje vidjenje, a ako to misljenje kapovic ili ti ne zelite uzet u obzir, ko vec postiji neki prokrustovski sud, m odel, aj..sta ja tu mogu? sta?
sto se kapovica ticem rekao sam i prije, rekao je to i markovina.. da vidimo sta ce to bit, kako ce ic i oce li ic.. ne zelim sudit o nekom filmu po forspanu.