Radnička fronta

Koljite se i gložite!
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 01:41

Zekoslawa » wrote: Ponavljam:

Ubrzo nakon toga uslijedio je dio o različitim razinama djelovanja, od kojih je jedno militantno, ulično krilo, koje se sastoji od malo rabijatnijih tipova. Nije da će ići okolo i mlatiti kapitaliste, ali ono, ako dođe stotinjak radnika brodogradilišta s čekićima za samoobranu, to nije loše.

Sad sam pak došla do dijela gdje kaže da je neprijatelj tvoga neprijatelja tvoj prijatelj.
Ali, ako uzmeš stav da je sistemsko nasilje najgore i da par razbijanja glava nije prema tome ništa, onda ti se to čini ok. A tako sam ja shvatila revolucionare i oko toga sam se već bunila ovuda po temama. Meni je sve bilo jasno kad ih je onaj kapetan kejos zatrolao oko oružja pa su mu odgovorili: " o tome ćemo uživo".

Jebiga.

jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 01:42

..a unda » wrote: kakvo muljanje, daj objasnite, nesto mi je ocito promaklo.. :D

daj, eks, ti ides trolat tamo markicku, nemoj zajebavat.. :D
Da, ali ni u jednom trenu nisam rekla da želimo smuljati nekoga. Jesam li? Sve je bilo transparentno. Ja stav o obiteljašima sam itekako izrazila u grupi samoj.

Također, nisam rekla da bih je umlatila ili organizirala bojne koje će se nasilno suprotstavljati obiteljašima.
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 01:43

Zekoslawa » wrote: Ne možeš "pretrpit" osnivača i glavnog mislioca jedne političke opcije, pobogu milom. :gaah:
Pretrpite malo pernara. :o :zubo:
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 01:45

Kolinda Kitarović » wrote:
Da, ali ni u jednom trenu nisam rekla da želimo smuljati nekoga. Jesam li? Sve je bilo transparentno. Ja stav o obiteljašima sam itekako izrazila u grupi samoj.

Također, nisam rekla da bih je umlatila ili organizirala bojne koje će se nasilno suprotstavljati obiteljašima.
Ili da neš previše plakati ako je netko drugi umlati.

Ako nešto u samoj svojoj biti ima izvjesnu razinu tolerancije prema radikalnim metodama, u praksi to može izaći samo još na gore.
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 01:48

Zekoslawa » wrote: Ili da neš previše plakati ako je netko drugi umlati.

Ako nešto u samoj svojoj biti ima izvjesnu razinu tolerancije prema radikalnim metodama, u praksi to može izaći samo još na gore.
Rekoh ja da to vodi u krv i prije nego je ovo izašlo. Ali sam im dala benefit of the doubt.

Sad slušam "da radnici budu ono što mi želimo da taj pojam znači" i "da kapitalist ima konotacije koje mi želimo da znači". Jebiga, ne volim nijedan oblik manipulacije.
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 01:48

Aha, Syriza i Podemos nisu dovoljno radikalni, ali ako kojim slučajem dođu na vlast, bit će oportuno surađivati s njima.
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 01:50

Rekoh ja da to vodi u krv i prije nego je ovo izašlo. Ali sam im dala benefit of the doubt.

Sad slušam "da radnici budu ono što mi želimo da taj pojam znači" i "da kapitalist ima konotacije koje mi želimo da znači". Jebiga, ne volim nijedan oblik manipulacije.
Čekaj da dođeš do dijela o šljakerima i hipsterima i kako treba prilagoditi pristup svakome od njih. Što u naravi nije loše, nije da drugi razmišljaju i djeluju drugačije. Al onako, ako tržište diktira pristup i djelovanje, to djeluje malo... kako da kažem... kapitalistički? :zubo:
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 01:56

Od 40. minute pa nadalje pak imamo malu školu manipulacije medijima. :kokice:
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 01:57

Zekoslawa » wrote: Čekaj da dođeš do dijela o šljakerima i hipsterima i kako treba prilagoditi pristup svakome od njih. Što u naravi nije loše, nije da drugi razmišljaju i djeluju drugačije. Al onako, ako tržište diktira pristup i djelovanje, to djeluje malo... kako da kažem... kapitalistički? :zubo:

Od kapitalista ćemo kupiti posljednje uže kojim ćemo ga potom objesiti.
To su subversivci govorili.
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 02:00

Evo nas i na populizmu i na makijavelizmu. :zubo:
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:00

Isuse, došla sam do hipstera. :facepalm: : susramlje:
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:03

Kapitalizam možete spomenuti danas i zvat će vas u medije, ali ga nemojte trpat u svaku rečenicu. :S :rofl: A mali makijaveli. :zubo:

Za pet godina će radikalnije govoriti. Znamo do čega vodi radikalizacija govora. Do nasilja. Znači, za pet godina se nadaju vješati neistomišljenike? :)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Dec 2014, 02:03

Zekoslawa » wrote: Ponavljam:

Ubrzo nakon toga uslijedio je dio o različitim razinama djelovanja, od kojih je jedno militantno, ulično krilo, koje se sastoji od malo rabijatnijih tipova. Nije da će ići okolo i mlatiti kapitaliste, ali ono, ako dođe stotinjak radnika brodogradilišta s čekićima za samoobranu, to nije loše.

Sad sam pak došla do dijela gdje kaže da je neprijatelj tvoga neprijatelja tvoj prijatelj.
..pa ono, sve ok, jedino sto je malo zastarjelo, passe.. :D

mislim, na zapadu se i sindikati tako organiziraju, nije to nikakva tajna. ali ima jos toga, cekici su najmanje bitan dio.

ono sto do sada nekako vidim da se grijesi, promasuje, to je taj neki romantizirani ili zastarjeli dio, kapovicu taj dio realnosti..ili bolje receno prakse, nije dovoljno poznat.

prvo ..ajd, to spominje nesto na pocetku, rjecnik od prije sto godina je tesko nekako prilagodit danasnjici, tj danas ima zanimanja koje mozemo gledat ili nekako klasno ili gradjansko okovratnicki ili po drugim nekim krterijima ili teorijama konflikta..dakle zanimanja koja nisu postojala prije pedesetak ili stotinjak godina, a danas su vec druga ili treca gheneracija, ako vec nisu i nestala, a klasican pojam ili ideja radnika, kod nas je desetkovana, iz jednostavnog razloga jer nam je desetkovana i industrija.
dakle, ta profilacija, pa ako on bas oce i semanticki pristup, treba to malo idejno ispolirat i slozit, osuvremenit, malo tu vise se oslonit na praksu, na odnose i procese koji sad vladaju.

drugo, nasa specificnost je u tome sto je nase radnistvo..ili, ok, radnicka klasa ako se vec, prilicno izgubljena i rekao bih, relativno needucirana sto se tice te neke politike, pristupa, nacina, mogucnosti, snage, organizacije, itd.. i kao takva, dosta je desno orijentirana.
ne znam na koga to kapovic racuna kad je meni nekako nase to radnistvo u situaciji i orijentaciji radnistva u njemackoj pocetkom tridesetih godina.
mislim, razvijenije je kod nas bilo to radnistvo..ili kako se to kaze, neka svijest, razmjena informacija, umrezenje, prije drugog svjetskog rata, nego danas.
ne zhnam, na kapovicevom mjestu najprije bi neke druge priotitete odredio, nego mislit da je radnistvo nesto zdravo za gotovo.
treba tu jos dosta posla, rada.. cekici su kod nas trenutno u rukama potpuno i vrlo desnih opcija, tako je, sto se toga tice, meni to malo nepromisljeno. :kokice:

inace, drugo nista cega bi se trebalo ustrucavat, zenirat, razmazeno gledat.. :kokice:

ali sve u svemu, neka kapovic radi, neka to razvija, neka grijesi, neka razmislja, neka se koregira, .. nema nista idealno, nikakvog idealnog starta.. :D
..a unda
Undaminator

Post 15 Dec 2014, 02:07

Zekoslawa » wrote: Ne možeš "pretrpit" osnivača i glavnog mislioca jedne političke opcije, pobogu milom. :gaah:
..ma daj, ajde, pretjerujes.. sigurno si istrpila i gore. :D
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:07

Aha, ljudi koji stupe tu, a nisu radikalni će se kroz vrijeme radikalizirati. Jel samo meni to zvuči sektaški? Po istom principu funkcioniraju sekte. Dođe netko onako i onda s vremenom preuzme mišljenje sekte, a bome i djelovanje.
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:09

Sve dok im ne smeta radikalnije djelovanje, oni su dobrodošli, kaže. Dakle, oni se ne moraju radikalizirati iako pretpostavlja da hoće, ali dok im ne smeta... A što to dok im ne smeta? :)
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:12

Ulično krilo s čekićima. :facepalm:
:facepalm:
Još ih ja budala pitala oće se u Zadru organizirati. Dobro da ovo nisam slušala uživo.
..a unda
Undaminator

Post 15 Dec 2014, 02:15

Kolinda Kitarović » wrote:Aha, ljudi koji stupe tu, a nisu radikalni će se kroz vrijeme radikalizirati. Jel samo meni to zvuči sektaški? Po istom principu funkcioniraju sekte. Dođe netko onako i onda s vremenom preuzme mišljenje sekte, a bome i djelovanje.
..jel to mene pitas ili kapovica? :D

pa sto fali radikalizaciji? mislim, treba bit realan, imat mjeru. jel ti sebe ikad radikaliziras? i kako? i kad? ..tj nakon cega, kolko treba i kolko ce ti u buducnosti trebat nakon nekih iskustava? :D

ne radi se tu o sektasenju, nego o interesu, tj o pravednijoj rapodjeli moci i svih onih tokova kroz koje se moc manifestira.

ne znam zasto imas neki automastski kontinuitet radikaliziranja, djelovanja i agresije? odakle ti to? mozes li to malo rasporedit, diverzificirat, distinkcije neke napravit, pa onda sintetizirat kao neku mogucnost, eventualnost, izbor? :kokice:
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:20

..a unda » wrote: ..jel to mene pitas ili kapovica? :D

pa sto fali radikalizaciji? mislim, treba bit realan, imat mjeru. jel ti sebe ikad radikaliziras? i kako? i kad? ..tj nakon cega, kolko treba i kolko ce ti u buducnosti trebat nakon nekih iskustava? :D

ne radi se tu o sektasenju, nego o interesu, tj o pravednijoj rapodjeli moci i svih onih tokova kroz koje se moc manifestira.

ne znam zasto imas neki automastski kontinuitet radikaliziranja, djelovanja i agresije? odakle ti to? mozes li to malo rasporedit, diverzificirat, distinkcije neke napravit, pa onda sintetizirat kao neku mogucnost, eventualnost, izbor? :kokice:
Ono što je Zec napisala, o militantnom uličnom krilu.
Svatko tko obećava ulaskom u stranku radikalizaciju i neprotivljenje uličnom krilu odnosno nasilju, dakle homogenizaciju mišljenja s vremenom i pritom "ne talasaj" ako ti se nešto ne sviđa je za mene ili prljavi politikant ili sektaš.
Znam da je politika kurva i zato se njome i ne bavim. A da netko nekoga čekičari i još se udružuje s "ustašama sa sjevera" kako milozvučni Halter opjevava i još očekuje da ja svoj etički sustav izokrenem naopako i da s vremenom valjda krenem progoniti kapitaliste je za mene štono Zec reče, pacijent. Nasilnik, idiot i pacijent.

Dala sam im benefit of the doubt jer cijenim tvoje mišljenje i nadala sam se da će se pokazati drukčijima, čak sam ih pitala hoće li doć u Zadar i bila spremna otići ih saslušati i ako mi se svidi, uključiti se. Evo, saslušala sam i ne sviđa mi se, štoviše, grozim se. I ne, to nije razmaženo ženiranje nego realnost. Sve što me podsjeća na sektu, ja od toga bježim. Od nasilja pogotovo. Nije ništa bolji od Pernara. A ni njegovi čekičari "ustaše sa sjevera" odnosno "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" nisu ništa bolji od njega. Veselo im i zdravo bilo.
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:23

"Ne može se odmah sve govoriti, za pet godina će se moći drugačije govoriti nego danas". Pa jasno, da. Za pet godina će biti vješanja o kapitalističko uže. I tko ne misli tako će također biti neprijatelj. Srećom pa se to neće desiti.

Da, zasad govori protiv tajkuna, kaže, jer njih svi mrze, ali ne može protiv sitnih poduzetnika jer još nije klima takva. To jasno vodi u potpunu agresiju prema svima koji nisu radnička fronta, koji nisu za tu agresiju. Ja ne znam kako to nije jasno. :ne zna:
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 02:26

Baš to. Evo, poslušali smo preko sat vremena u kojem su detaljno razlagali svoje djelovanje i PR. Ni riječi tu nije bilo o nekakvom programu, premda to možda ovaj put nije bila tema, pa ajde. Ali ovoliko priče "mi-oni" djeluje mi ko da se ponajprije bave samima sobom. I u čemu se onda zapravo razlikuju od drugih političkih opcija?
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:28

Zekoslawa » wrote:Baš to. Evo, poslušali smo preko sat vremena u kojem su detaljno razlagali svoje djelovanje i PR. Ni riječi tu nije bilo o nekakvom programu, premda to možda ovaj put nije bila tema, pa ajde. Ali ovoliko priče "mi-oni" djeluje mi ko da se ponajprije bave samima sobom. I u čemu se onda zapravo razlikuju od drugih političkih opcija?
Drugi ne prijete nasiljem. :zubo:
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:31

Ukratko, kako će obmanuti hipstere da ne djeluju radikalni dok ovi s vremenom ne prihvate i ne radikaliziraju se sami. :zubo:
Zekoslawa

Post 15 Dec 2014, 02:32

Drugi ne prijete nasiljem. :zubo:
:rofl:
Ja ih sad zamišljam kako idu ulicom i identificiraju potencijalne šljakere i hipstere. :facepalm:
jednokratni klon

Post 15 Dec 2014, 02:34

Zekoslawa » wrote: :rofl:
Ja ih sad zamišljam kako idu ulicom i identificiraju potencijalne šljakere i hipstere. :facepalm:
:rofl: :rofl:

Super mi je ovaj dio sa Syrizom. Moš mislit da su htjeli da ovo izađe u javnost gdje ih špotaju, a zapravo govore da će ih iskoristiti. :D
  • Information