e, da, da.. kako je isao onaj marfi.. ne gubi srce, mozda ti ga zele iscupati, a ne da im se puno cekati..karambol » wrote:Što je gušter manji to više želi biti krokodil.![]()
Možda malac i postane predsjednikom, možda...možda se skupi dovoljno onih koji će mu pokloniti tu priliku. I kaj onda? Ništa. Baš ništa. Jutra će biti ista. Kako je lijepo danas bilo svitanje...isto će biti i ukoliko predsjednik bude malac koji vjeruje da može činiti sve i svašta.
No, kad postane krokodil mnogi će mu htjeti oderati kožu zbog svojih cipela.![]()
I neka postane...i kaj će se desiti? Ništa. Nema alate. Nema revolucionara. Ajde, možda ih ima, ali malo.
Nije se još susreo s birokracijom, međunarodnim pravom, polugama moći ne upravlja...ukratko laprda nekakve bajke, puše u žar i to je to.
Bit će strgan i pojeden.
Osim ovakvih zanesenjačkih kolumni poput Modrićkine neće biti drugog efekta.
taj tekst modricke je dokaz kolko smo jadno i ukurcu drustvo, izgubljeni. za slamku cemo se hvatat u ocaju, za bilo kakvu ideju, bilo sto alternativno, trazit precace, precice i preskakanja, laksi nacin za ono sto se mora odradit, obavit, mukotrpno, ustrajno, kontinuirano, bez nekog ho ruk ludila ili koje ce se suprotstavit utup ludilu.
tj, izmedju pernara i markicke, pa i ne vidim neku razliku sto se tice odmaka od realnosti.
i jedni i drugi zele nametnut svoju iracionalnost kao realnost.
zato sam i ja rekao da se bojim za svibora. on zaista nije svjestan nicega. misli da je fajt ako sjedne ispred policije na zemlju i ako ga dva puta zatvore u maricu crnu, da je tako upoznao kako funkcionira sustav, da je sve demistificirao, spoznao, dovoljno spoznao da moze bit predsjednik hrvatske, pa ma kakve ovlasti taj institut imao ili nemao.
da kojim slucajem i postane predsjednik, mislim da bi definitvno prolupao nakon tri mjeseca kad bi se suocio sa svim onim za sto je mislio da zna sto je i kako funkcionira.
ali evo, ja mu dajem priliku, tj kad prodje sve ovo, nek se javi za jedno dvadesetak godina, nek se opet kandidira, pa cemo vidjet jel sta naucio..