precjednički izbori

Koljite se i gložite!

Ko?

Ivo
3
60%
Kolinda
2
40%

Total votes: 5
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Dec 2014, 11:27

karambol » wrote:Što je gušter manji to više želi biti krokodil. :zubo:

Možda malac i postane predsjednikom, možda...možda se skupi dovoljno onih koji će mu pokloniti tu priliku. I kaj onda? Ništa. Baš ništa. Jutra će biti ista. Kako je lijepo danas bilo svitanje...isto će biti i ukoliko predsjednik bude malac koji vjeruje da može činiti sve i svašta.
No, kad postane krokodil mnogi će mu htjeti oderati kožu zbog svojih cipela. :zubo:
I neka postane...i kaj će se desiti? Ništa. Nema alate. Nema revolucionara. Ajde, možda ih ima, ali malo.
Nije se još susreo s birokracijom, međunarodnim pravom, polugama moći ne upravlja...ukratko laprda nekakve bajke, puše u žar i to je to.
Bit će strgan i pojeden.
Osim ovakvih zanesenjačkih kolumni poput Modrićkine neće biti drugog efekta. :D
e, da, da.. kako je isao onaj marfi.. ne gubi srce, mozda ti ga zele iscupati, a ne da im se puno cekati.. :D

taj tekst modricke je dokaz kolko smo jadno i ukurcu drustvo, izgubljeni. za slamku cemo se hvatat u ocaju, za bilo kakvu ideju, bilo sto alternativno, trazit precace, precice i preskakanja, laksi nacin za ono sto se mora odradit, obavit, mukotrpno, ustrajno, kontinuirano, bez nekog ho ruk ludila ili koje ce se suprotstavit utup ludilu.

tj, izmedju pernara i markicke, pa i ne vidim neku razliku sto se tice odmaka od realnosti. :D

i jedni i drugi zele nametnut svoju iracionalnost kao realnost. :D

zato sam i ja rekao da se bojim za svibora. on zaista nije svjestan nicega. misli da je fajt ako sjedne ispred policije na zemlju i ako ga dva puta zatvore u maricu crnu, da je tako upoznao kako funkcionira sustav, da je sve demistificirao, spoznao, dovoljno spoznao da moze bit predsjednik hrvatske, pa ma kakve ovlasti taj institut imao ili nemao.

da kojim slucajem i postane predsjednik, mislim da bi definitvno prolupao nakon tri mjeseca kad bi se suocio sa svim onim za sto je mislio da zna sto je i kako funkcionira.

ali evo, ja mu dajem priliku, tj kad prodje sve ovo, nek se javi za jedno dvadesetak godina, nek se opet kandidira, pa cemo vidjet jel sta naucio.. :D

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 14 Dec 2014, 12:22

..a unda wrote: kakve veze ima vijetnam s kemtrejlsima? mislim, jel smo mi to u nekom ratu? :D

sad su kemtrjelski krivi sto zagreb po mjesec dana ne vidi ni sunca ni mjeseca? mora bit da je to neka urota lobista proizvodjaca bure, kako bi tako mogli izvozit i prodavat buru po vecoj cijeni. :D :D
:facepalm:

Djizs, ponekad imam osjecaj da raspravljam s ekipom iz ustanove... :giggle:

Pa jel vidis da sam kvotao exacin post gdje je napisala da je, pazi molim te, dokazano kako je besmisleno da se iz aviona nekog zaprasuje. :zvrko:

Kad ono, Amerima je u Vijetnamu i te kako bilo smisleno... :cheer:

Al dobro, mozemo se mi pravit da se to nije dogodilo, samo da bi vama bilo po volji.... :hekla:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 12:25

..a unda wrote: dos pasos..

divno nesto. mali princ. svibor mali princ. :tuzni:

..amo svi glasat za svibora iz sazaljenja ili barem da sacuvamo dijete u nama. amo se svi uhvatit za rucice, izac na izbore i pjevat..vi ar d vooorld...
simbol ce nam bit..ruza..ili.. pupoljak.

i onda kad tako sa sviborom dodjemo na vlast, onda cemo sve te koji su opljackali sve to, streljat, mlatit, zabranit cemo da idu avijoni, svak ce imat vrtal za mrkve i svoju banku, napravit cemo hiperinflaciju da mozemo sve zaposlit i dat cemo zlata, svima cemo dat zlata..

:D :D
Infantilno do bola. :(

Zalosno da jedan unda, majstor od rijeci, ne moze bolje... :tuzni:
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2014, 12:30

Euklid » wrote:

Djizs, ponekad imam osjecaj da raspravljam s ekipom iz ustanove... :giggle:

Pa jel vidis da sam kvotao exacin post gdje je napisala da je, pazi molim te, dokazano kako je besmisleno da se iz aviona nekog zaprasuje. :zvrko:

Kad ono, Amerima je u Vijetnamu i te kako bilo smisleno... :cheer:

Al dobro, mozemo se mi pravit da se to nije dogodilo, samo da bi vama bilo po volji.... :hekla:
jel si ti ikad cuo za.. kontekst? :D :D
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2014, 12:33

Euklid » wrote:
Infantilno do bola. :(

Zalosno da jedan unda, majstor od rijeci, ne moze bolje... :tuzni:
..mali princ. :tuzni:

:D
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 12:37

:tuzni:
karambol

Post 14 Dec 2014, 12:51

Kaj se mlati danas? Ameri i Vijetnam? :zubo:
Meni je Marlon Brando tam bio fe no me na lan... :cheer:
U Vijetnamu, ne...špilal je tu rolu baš onak kak pravi osećajni muž.
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 13:03

karambol » wrote:Kaj se mlati danas? Ameri i Vijetnam? :zubo:
Štaš, ekipica skreće na sve moguće kolosjeke samo da se ne govori o bitnim stvarima.

Zapeli ko pitbull na te chemtrailse i ne puštaju kost, pa ne puštaju... ko da su chemtrailsi 8. svjetsko čudo... :giggle:
MightyMe

Post 14 Dec 2014, 13:08

Euklid » wrote:
Isuse, pa ti cak ni ne znas za tehnologiju pospjesivanja kisnih oblaka koju Ameri vec dugo provode u svojim poljoprivrednim krajevima i koja je posve legalna... :vidiga: :vidiga:
Ta tehnologija služi da već postojeći oblaci počnu kišit. Tvoji čemtrejlsi valjda stvaraju oblake. Ili su to oni krivi?
Beau

Post 14 Dec 2014, 13:11

Jebomepas ako ja na kraju ne zaokruzim vilibalda. Eto.
Pogotovo nakon ovog modrickinog srcedrapateljnog komentara, a ona je pametna zena, ja taj film jednostavno moram gledat :kava:
karambol

Post 14 Dec 2014, 13:14

Zna li Kujundžić za kemtrejlse? :zubo:

Jebemti, valjalo bi vidjeti reakciju na neko takvo pitanje...ima li neka uživo emisija gdje se može nazvati kandidate pa ih prepasti s nečim?
Beau

Post 14 Dec 2014, 13:15

karambol wrote:Zna li Kujundžić za kemtrejlse? :zubo:

Jebemti, valjalo bi vidjeti reakciju na neko takvo pitanje...ima li neka uživo emisija gdje se može nazvati kandidate pa ih prepasti s nečim?
Bijele udovice :zubo:
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 13:18

MightyMe » wrote: Ta tehnologija služi da već postojeći oblaci počnu kišit.
Opa, znači ipak se nešto praši iz aviona... :giggle:

Otkud sad to odjednom? :giggle: :giggle:

Daj si sad još malo truda pa ćeš naći da već stvaraju oblake i na vedrom nebu. :cheer:

Naime, da bi se vodena para kondenzirala u kišne kapi, tj. oblake, potrebne su sićušne krute jezgre kondenzacije kojih ponekad u atmosferi nema u dovoljnoj količini pa unatoč znatnoj količini vodene pare nema oblaka. Sad su i to riješili.
MightyMe » wrote: Tvoji čemtrejlsi valjda stvaraju oblake. Ili su to oni krivi?
Daj budi malo razgovjetniji... :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2014, 13:19

karambol » wrote:Kaj se mlati danas? Ameri i Vijetnam? :zubo:
..je, ali svi su fenomalni. a pocetak, a?
..gadan film, gadan..jedan od mozda meni najdrazih, najkompleksnijih, najslojevitijih.
ipak, da nije bilo kopole, ne bi bilo ni branda tu, tj sve je tu izmjesano, ne zna se ko je sta rezirao, kako, sta je pisalo u scenariju, sta nije.. brando je izgleda sjebao i stanicu i sefa, a sef je onda sjebao sve oko sebe, dotjerao i sebe i sve do kolapsa i onda napravio predivno nesto.. :D

velik, film, velik.. ogroman.. jedini mozda film koji posvetu sebi sadrzi u sebi, ono, konfjuzn vil bi maj epitaf.. :D

demijurski film i ne samo film, gadan, predivan, zajeban, velicanstven, svevremenski, univerzalan.. :cheer:

..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2014, 13:23

karambol » wrote:Zna li Kujundžić za kemtrejlse? :zubo:

..pa kako ne bi kujundzic znao.

pa on pusta svoje vlastite.. u enormnim kolicinama.. :zubo: :D

ajme, jedva cekam neko suceljavanje njih cetvoro..bit ce to prajsles.. prajsles.. mislim da cu se smijat samo tako. vise nego na stanlija i olija u fra dijavolu.. :cheer:

:D :D
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2014, 13:25

Euklid » wrote:
:rofl:

..euklide, ono..oceani, oblaci, isparavanja, sta li..

ustvari, ko zna di pocinju kemtrejlsi. mozda u oceanima. :kokice:

..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2014, 13:27

Beau » wrote:Jebomepas ako ja na kraju ne zaokruzim vilibalda. Eto.
Pogotovo nakon ovog modrickinog srcedrapateljnog komentara, a ona je pametna zena, ja taj film jednostavno moram gledat :kava:
..pogledaj forspan prije. tj ima onaj vec film.. ivana orleanska.. :D :D

ali jelda da bi bilo zanimljivo da svibor bude predsjednik. mislim, ono,..to bi se moglo opisat sam o jednom rijeci.. neopisivo.. :D :D
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 13:30

..a unda » wrote:
:rofl:

..euklide, ono..oceani, oblaci, isparavanja, sta li..

ustvari, ko zna di pocinju kemtrejlsi. mozda u oceanima. :kokice:

ok, ok... vidim da se vas dvojica super kužite... ono, ko luđaci u ludari, sve oni kuže jedni druge... :giggle: :giggle: :giggle:
MightyMe

Post 14 Dec 2014, 13:38

Euklid » wrote:
Opa, znači ipak se nešto praši iz aviona... :giggle:

Otkud sad to odjednom? :giggle: :giggle:

Daj si sad još malo truda pa ćeš naći da već stvaraju oblake i na vedrom nebu. :cheer:

Naime, da bi se vodena para kondenzirala u kišne kapi, tj. oblake, potrebne su sićušne krute jezgre kondenzacije kojih ponekad u atmosferi nema u dovoljnoj količini pa unatoč znatnoj količini vodene pare nema oblaka. Sad su i to riješili.

Ali to nisu čemtrejlsi onda nego najobičniji oblaci. :facepalm:
Ubrzaju samo formiranje oblaka od vlage koja je već u zraku. Nema to veze s količinom oblaka, nego samo s tajmingom. Jel ti palo napamet zašto se to u Africi ne radi? :facepalm:
I jesi svjestan da koliko god bi se toga tribalo naprašit da ima globan utjecaj?
karambol

Post 14 Dec 2014, 13:38

Nu...http://youtube.com/watch?v=bfgD3LJ6Xb8...

Malo uz gornji post. Čisto kao podloga. :zubo:
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 13:42

MightyMe » wrote: Ali to nisu čemtrejlsi onda nego najobičniji oblaci. :facepalm:
Ubrzaju samo formiranje oblaka od vlage koja je već u zraku. Nema to veze s količinom oblaka, nego samo s tajmingom. Jel ti palo napamet zašto se to u Africi ne radi? :facepalm:
I jesi svjestan da koliko god bi se toga tribalo naprašit da ima globan utjecaj?

Djizs Krajst, pa naravno da to nisu chemtrailsi. Ko je rekao da su to chemtrailsi?

Samo dokazujem da tehnologija stvaranja oblaka postoji. :raspa:

Jerbo je neko iznosio tvrdnje da je to nemoguće.

Nećemo ga sad sramotit koji je taj... samo ćemo ga pogledat... :unda:

:rofl: :rofl: :rofl:
Zekoslawa

Post 14 Dec 2014, 13:50

A to su onda pravi cemtrejlzi? A reci, tko zaprasuje u nas, jerbo Svibor trazi obustavu i zabranu zaprasivanja, a na sto bi imao pravo kao rvacki predsjednik. Ne moze on sad tu zabranjivat madjarske ili svazilandske cemtrejlze. Znaci, tko tocno zaprasuje u nas?
Pero

Post 14 Dec 2014, 14:00

Sve, skupa s gramatičkim greškama je s http://www.s-p.hr/, nekad i na istoj stranici. Pa se ne mogu odlučiti koju bi inflaciju imali - 8%, 9%, 10%, hiperinflaciju koliko god ona bila. :zubo:
Jaka kuna otići će u povjest, skupa sa restriktivnom monetarnom politikom koju su provodili Rohatinski, Vujčić i njegova družina. Ispred nas nalazi se ekspanzivna monetarna politika (ciljana inflacija oko 10%), koja će biti posljedica postupnog povećavanja novčane mase. Time će Hrvatska stvoriti osnovne preduvjete za gospodarski rast, punu zaposlenost i razvoj, te dugoročno održiv i likvidan financijski sustav.
UNQUOTE
Nominalno povećanje plaća svim korisnicima državnog proračuna
- novostvoreni nekreditni novac se u opticaj pušta između ostalog i povećanjem plaća u javnom sektoru – mjere ukidanja valutne klauzule, uspostava realnog tečaja i privremena hiperinflacija podižu kupovnu moć u prvih šest mjeseci; nakon tog razdoblja kupovna moć raste zbog rasta BDP-a; ista stvar se dogodila u npr. Argentini.
UNQUOTE
Napomene radi, prvi koji je primjetio utjecaj stope inflacije na stopu nezaposlenosti bio je Novozelandski ekonomist William Philips. On je prvi znanstveno dokazao uspoređujući stope inflacije i nezaposlenosti od zemlje do zemlje da veće stope inflacije smanjuju stopu nezaposlenosti (ukoliko inflacija ne prelazi 9%).
UNQUOTE
Zbog toga monetarna reforma u HR treba biti usmjerena na ukidanje valutne klauzule (promjenu uloge središnje banke iz mjenjačnice u centralnu banku), te je nužno napraviti naglu početnu inflaciju (devalvaciju) koja bi pojela kredite, nakon toga treba dugoročno provoditi ekspanzivnu monetarnu politiku (ciljana inflacija do 8%).
UNQUOTE
Euklid
old school

Post 14 Dec 2014, 14:04

Zekoslawa » wrote:A to su onda pravi cemtrejlzi?
Kojo? :misli:

Ovi koji se koriste u poljoprivredi?

Ne, to su kišni oblaci koje Ameri proizvode zaprašivanjem iz aviona poljoprivrednom avijacijom jer im je to jeftinije nego navodnjavanje u pojedinim područjima.

Pošto vidim da imam posla sa specijalnim slučajevima izgleda da moram jasno napisati: to nisu chemtrailsi, to samo pokazuje da se oblake može ''proizvoditi''. :rofl:
Zekoslawa » wrote:A reci, tko zaprasuje u nas, jerbo Svibor trazi obustavu i zabranu zaprasivanja, a na sto bi imao pravo kao rvacki predsjednik. Ne moze on sad tu zabranjivat madjarske ili svazilandske cemtrejlze. Znaci, tko tocno zaprasuje u nas?
Otkud znam. Samo želim, poput Holyce i Vilibalda, da se stvar malo istraži, neš ti čuda neviđenog kojeg ste se dofatili a sve ne bi li dokazali kako je mali lud. Čudno, za Holycu istovremeno to niko ne tvrdi... :rofl:

Inače, prirodom posla na kojem radim (a ti znaš gdje radim), morao sam početko 2000.-ih sudjelovati u CLOUD programu i svaki dan gledati u jebeno nebo i proučavati oblake ter pisati izvješća.

Jebiga, chemtrailsi postoje. Evo nek ti Dragutin kaže kako izgledaju normalni, cirusni tragovi koji ostaju iza aviona a koje smo ovo ljeto proučavali ležeći goli na plaži... :cerek:
MightyMe

Post 14 Dec 2014, 14:05

Sad na kraju nisu čemtrejlzi. A nisu ni tajni. Jedino je tajna metoda kojom se pomoću njih kontrolira temperatura. :zubo:
Nije nikad bilo upitno mogu li se stvorit umjetno oblaci. Bilo je upitno mogu li se stvorit oblaci koji imaju bilo kakav utjecaj za klimu( ili na ponašanje ljudi :zubo: ). Ako si ikad vidija avion, ono iza njega je umjetni kondenzacijski oblak.
  • Information