Jebi ga sad, a Šeks može bit u Saboru od osnivanja.
precjednički izbori
..ma, franjo.. al mu je pamet smetala da radi sta oce..Pero » wrote: Kako nemoš? Franjo je sebe proglasio polupredsjednikom i poslije njega su to ukinuli. I gdje predsjednik spada u trodiobi vlasti - nit je zakonodavna (Sabor), nit izvršna (Vlada), nit sudska. Imamo ga samo za slučaj da Elizabeta posjeti Hrvatsku da proćaskaju o budućnosti monarhije u Velikoj Britaniji.A svibor se neće dočepati ni tajnih službi ni zapovjednika vojske i neće napraviti nikakvu veću štetu od bilo koga. Zapravo mi je i bezveze, kad već imamo predsjednika da on ne može biti duže od 2 mandata, Mesić bi barem pričao viceve.
pa predsjednik spada u izvrsnu, mislim. i to cak ima nekih tih prerogativa i vecih nego sto ima vlada.
mislim, nije da predsjednik po nasem ustavu bas nista ne odlucuje i da nema bas nikakve odgovornosti.
mnoge zemlje imaju institut predsjednika u tom trodiobenom sustavu, onako, kako neku rezervu, neku kao kontrolu, kao jos jednu neku demokratsku polugu u slucaju nekih frkica.
sad, jel to portebno, koliko i jel i koliko potrebno u nasem slucaju, moze se pricat..
ko zna, mozda mu je to do ljepila. a i vidis da je miroljubiv, ferovac..mozda voli tehno , pa ono, koji put i cvakne nesto.Beau » wrote: ali totalno ludilo.
viri im iz očiju. i pernaru i viboru.
samo na drugačiji način.
pernaru iz očiju sijeva neka bolesna krvoločnost, dok ovaj vilibor ima onaj ludi zamućeni zaslijepljeni pogled tipičan za sljedbenike sekata
ali, ako to potraje, moguce su paranoje, moguce su..
meni ne. blesavoće se ne bojim tolko, s tim sam upoznata
A što odlučuje? Proglašava zakone koje je donio Sabor. Kul potpis i dužnost. Kao vrhovni zapovjednik vojske moš mislit kako će nekom navijestiti rat bez dozvole NATO-a...a unda » wrote: mislim, nije da predsjednik po nasem ustavu bas nista ne odlucuje i da nema bas nikakve odgovornosti.
Pa i Mesić se lijepo konzervirao. Pred koji mjesec sam prolazio pješke uz kućerak koji predstavlja ured bivšeg predsjednika i vrlo rado bih mu ponudio zamjenu stambenog prostora.
pa, treba malo vidjet ustav i kako to sve stoji. jebiga, demokracija je to, procedura, forma, slijed neki.Pero » wrote: A što odlučuje? Proglašava zakone koje je donio Sabor. Kul potpis i dužnost. Kao vrhovni zapovjednik vojske moš mislit kako će nekom navijestiti rat bez dozvole NATO-a.
zamisli da je umjesto mesica bio predsjednik, npr.. ko..ko je onda bio u tom natjecaju..evo, npr vice vukojevic. ne znam jel se on takmicio ili nije, ali zamisli da je vice vukojevic predsjednik.
mislis da se to ne bi osjetilo?
Pa bi - ne bi pričao viceve nego bi vjerojatno svakog petnaestog svibnja bio na Bleiburgu. I što bi to krucijalno promijenilo?..a unda » wrote: pa, treba malo vidjet ustav i kako to sve stoji. jebiga, demokracija je to, procedura, forma, slijed neki.
zamisli da je umjesto mesica bio predsjednik, npr.. ko..ko je onda bio u tom natjecaju..evo, npr vice vukojevic. ne znam jel se on takmicio ili nije, ali zamisli da je vice vukojevic predsjednik.
mislis da se to ne bi osjetilo?
Ajdete ukurac, ko ce sad sve ovo procitat koliko ste toga nadrobili dok su me moji posjetili 
Evo vako:
Ovu drzavu treba cuvat od vas glasaca koji fanaticno bodrite veleizdajnicke marionete i od branitelja
Ovu drzavu treba cuvat od vas glasaca koji fanaticno bodrite veleizdajnicke marionete i od branitelja
..pa, malo bi se brze problajgurlali i proustasili. mislim, ok, nista se krucijalno ili krizno ne bi promijenilo, samo bi to sve brze islo i stiglo..Pero » wrote: Pa bi - ne bi pričao viceve nego bi vjerojatno svakog petnaestog svibnja bio na Bleiburgu. I što bi to krucijalno promijenilo?
Aj nek neko zalipi josikolindine programe. Nisam ih nigdi vidija. Aj pliz.
..bnranitelji su mi dobri. dobice zlato, a i puske.MightyMe » wrote: Ne daji mikiju ideje za program.
a i zdravu mrkvu..
Pa dobro, meni je malo smiješno da mi nesvršeni student bude predsjednik države. Jest da na mlađima svijet ostaje, al baš je mogao sa 24 godine završit FER. Toliko je multidisciplinarna ličnost da nije stigao diplomirati, al se osjeća pozvanim da bude predsjednikom (koliko god to fikus funkcija bila).
Jos nisam dobio odgovor, zasto je grijeh imat 24 godine, ne zavrsit fax i kandidirat se za predsjednika?
-
- Information
-