Majti.
Ne može o zdravlju djeteta svatko sam odlučivati. Garantiram da kad bi se to pustilo da bi se vratili na pijavice. Već smo im pred vratima. Roditelji u strahu čine nevjerojatno glupe odluke. Liječnici koji istupaju s antivakcerskim stavovima im u tome pomažu, gledala sam emisiju gdje je jedna takva liječnica potučena argumentima od drugog liječnika, ali i dalje tupi svoje.
Nije ni meni svejedno cijepiti se nekim novim cjepivom protiv svinjske gripe recimo, ali mi bome nije svejedno ni jesam li propustila neko bitno cjepivo kao dijete.
Google je zlo. Baš zlo. Recimo, moja baba je selektivnim čitanjem raznih knjiga koje su slične guglanju prema stručnosti i dr. Ozu dovela sebe do toga da je izbacila pola hrane što je jela jer je zaključila da joj to šteti, a čak nema neke bolesti od kakvih stariji ljudi inače pate. Ali ima fix ideje. I tako će sebe dovesti do pothranjenosti jer odbija namirnice.
To je ludost. I tako rezoniraju i te majke što guglaju okolo i slušaju Rode i onda im se sve čini smrtonosno.
Ja mogu to razumjeti, itekako, znam ja kakva sam ja kad guglam neki svoj problem pa mi na svaki rezultat najprije iskoči smrt, fatalne posljedice itd. Ali da se vodim prema tome na kraju balade, ja ne bih ni zub išla vaditi jer jebiga, sad riskiram suhu ranu i nezamislive bolove i štajaznam, infekciju ili nešto takvo. Kad bi se svi vodili prema fatalnim ishodima koje Gugl favorizira, nitko više ne bi išao doktoru.
Ono što Gugl često ne kaže tj. što se zanemari guglanjem jest da je alternativa daleko gora. Je, nekad je riskantno ići zubaru, ali daleko rizičnije je pustiti da ti zub istrune, uništi bubrege, srce i uzrokuje sepsu.
Tako je i s cijepljenjem. Sve i da postoji zaista link s autizmom (a ne postoji, nije dokazano jer se u dobi kad se djeca cijepe pojavljuje i autizam i ne znači da se ne bi svejedno pojavio, ali ljudi to povežu s cijepljenjem jer se moraju za nešto uhvatitit) to ne opravdava onaj ogroman broj djece koja će smrtno stradati ako se ova epidemija gugl doktora nastavi. Znam ja da je svakom roditelju najvažnije zaštititi svoje dijete, ali i ono će biti ugroženo na kraju. Ne znam vide li ti gugl doktori također kako izgledaju te boleštine koje smo bili iskorijenili i žele li to djetetu?
Sve i da zaista postoji korelacija s autizmom to je daleko manja šteta nego pomor djece. Jebiga. Ali kažem, nije dokazano.
Nemam ni ja neko osobito povjerenje u doktore, ali njihova je zadnja i mora biti zadnja.