precjednički izbori

Koljite se i gložite!

Ko?

Ivo
3
60%
Kolinda
2
40%

Total votes: 5
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 11 Dec 2014, 08:27

MightyMe wrote: Ja bi je zamolija da to učini jer ne bi takve kraj sebe. Zamisli da ti neko blizak oboli od tih sranja jer mu je ovaj prinija, a taj tvoj se nije moga cjepit jer je alergičan ili koji kurac već. Pa zatvorili bi me na psihijatriju kad bi vidili koliko san neubrojiv.
Dobro, zasto se ovi cijepljeni boje ako su se cijepili? :raspa:

Na ostale nebuloze cu odgovoriti kad budem uz comp i u mogucnosti stavljati linkove... :cheer:

'if you fall, i'll be there' (floor)
MightyMe

Post 11 Dec 2014, 11:43

Boje se zbog toga što svi cijepljeni ne razviju imunitet, ali ih štiti imunitet krda koji sprječav da uzročnik bolesti upoće dođe do nezaštićene jedinke. To funkcionira jedino ako ima puno imunih na bolest. :cheer:
Euklid
old school

Post 12 Dec 2014, 00:44

Super, znači cijepe se i riskiraju autizam i mnoge slične nedaće a uopće nije sigurno da će razviti imunitet...
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 01:18

Euklid » wrote:Super, znači cijepe se i riskiraju autizam i mnoge slične nedaće a uopće nije sigurno da će razviti imunitet...
Zato je bitno da se svi cijepe jer ga onda imunitet krda štiti. Imunitet krda štiti i necijepljenu djecu, ali neće još dugo jer kako se djeca masovno ne budu cijepila, vraćat će se zaraze, već se vraćaju u pojedinim djelovima svijeta.

To s autizmom nije dokazano.
Euklid
old school

Post 12 Dec 2014, 01:38

Vraćaju se jer cjepiva nisu više djelotvorna kao ona nekadašnja (čak znaju biti i smrtonosna: NEZAPAMĆENA PANIKA U ITALIJI Broj umrlih od cjepiva protiv gripe porastao na 13!).

Također u mnogim državama opada kvaliteta života koja je zapravo i dovela do nestajanja raznih bolesti.

Kada je počelo sustavno procjepljivanje stanovništva mnoge su zarazne bolesti ionako bile na zalasku jer se bitno povećala kvaliteta prehrane, stanovanja, higijene, dostupnost pitke vode... danas su te stvari opet u padu.

A vrlo je interesantna i korelacija između cijepljenja i bitnog povećanja raznih bolesti, smrtonosnijih od ovih zaraznih, koje su prije bile vrlo rijetke a danas su prilično učestale... od raznih autoimunih bolesti do leukemija i tumora.

Ja bih ipak radije da svako sam za sebe odlučuje šta mu je činiti...
MightyMe

Post 12 Dec 2014, 02:00

Meni je ova korelacija najinteresantnija.
Image

:kokice:
MightyMe

Post 12 Dec 2014, 02:21

Euklid » wrote:Vraćaju se jer cjepiva nisu više djelotvorna kao ona nekadašnja (čak znaju biti i smrtonosna: NEZAPAMĆENA PANIKA U ITALIJI Broj umrlih od cjepiva protiv gripe porastao na 13!).
A to je obavezno cjepivo? :kokice:
Također u mnogim državama opada kvaliteta života koja je zapravo i dovela do nestajanja raznih bolesti.
Na kakav način točno to utječe?
Kada je počelo sustavno procjepljivanje stanovništva mnoge su zarazne bolesti ionako bile na zalasku jer se bitno povećala kvaliteta prehrane, stanovanja, higijene, dostupnost pitke vode... danas su te stvari opet u padu.
Zbog čega HIV onda još nije na zalazu? Ili se samo potrefilo da se poklapaju samo ove bolesti za koje postoje cjepiva? :kokice:
A vrlo je interesantna i korelacija između cijepljenja i bitnog povećanja raznih bolesti, smrtonosnijih od ovih zaraznih, koje su prije bile vrlo rijetke a danas su prilično učestale... od raznih autoimunih bolesti do leukemija i tumora.
Na koji način se prije otkrivale autoimune bolesti? :kokice:
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 03:08

Majti. :S

Ne može o zdravlju djeteta svatko sam odlučivati. Garantiram da kad bi se to pustilo da bi se vratili na pijavice. Već smo im pred vratima. Roditelji u strahu čine nevjerojatno glupe odluke. Liječnici koji istupaju s antivakcerskim stavovima im u tome pomažu, gledala sam emisiju gdje je jedna takva liječnica potučena argumentima od drugog liječnika, ali i dalje tupi svoje.
Nije ni meni svejedno cijepiti se nekim novim cjepivom protiv svinjske gripe recimo, ali mi bome nije svejedno ni jesam li propustila neko bitno cjepivo kao dijete.
Google je zlo. Baš zlo. Recimo, moja baba je selektivnim čitanjem raznih knjiga koje su slične guglanju prema stručnosti i dr. Ozu dovela sebe do toga da je izbacila pola hrane što je jela jer je zaključila da joj to šteti, a čak nema neke bolesti od kakvih stariji ljudi inače pate. Ali ima fix ideje. I tako će sebe dovesti do pothranjenosti jer odbija namirnice.
To je ludost. I tako rezoniraju i te majke što guglaju okolo i slušaju Rode i onda im se sve čini smrtonosno.
Ja mogu to razumjeti, itekako, znam ja kakva sam ja kad guglam neki svoj problem pa mi na svaki rezultat najprije iskoči smrt, fatalne posljedice itd. Ali da se vodim prema tome na kraju balade, ja ne bih ni zub išla vaditi jer jebiga, sad riskiram suhu ranu i nezamislive bolove i štajaznam, infekciju ili nešto takvo. Kad bi se svi vodili prema fatalnim ishodima koje Gugl favorizira, nitko više ne bi išao doktoru.
Ono što Gugl često ne kaže tj. što se zanemari guglanjem jest da je alternativa daleko gora. Je, nekad je riskantno ići zubaru, ali daleko rizičnije je pustiti da ti zub istrune, uništi bubrege, srce i uzrokuje sepsu.

Tako je i s cijepljenjem. Sve i da postoji zaista link s autizmom (a ne postoji, nije dokazano jer se u dobi kad se djeca cijepe pojavljuje i autizam i ne znači da se ne bi svejedno pojavio, ali ljudi to povežu s cijepljenjem jer se moraju za nešto uhvatitit) to ne opravdava onaj ogroman broj djece koja će smrtno stradati ako se ova epidemija gugl doktora nastavi. Znam ja da je svakom roditelju najvažnije zaštititi svoje dijete, ali i ono će biti ugroženo na kraju. Ne znam vide li ti gugl doktori također kako izgledaju te boleštine koje smo bili iskorijenili i žele li to djetetu?
Sve i da zaista postoji korelacija s autizmom to je daleko manja šteta nego pomor djece. Jebiga. Ali kažem, nije dokazano.

Nemam ni ja neko osobito povjerenje u doktore, ali njihova je zadnja i mora biti zadnja.
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 03:16

I da, ako misliš da se pomor neće desiti, razmisli malo. Necijepljenu djecu trenutno ipak štite većina cijepljenih. U zemljama gdje je to prepušteno odluci roditelja, vraćaju se bolesti. Ne, nije to zbog krize i ne znam čega niti se događa samo siromasima. Jer da je tako, vraćale bi se i u zemlje gdje je i dalje obavezno cijepljenje.
Trebalo je vremena da se bolesti iskorijene i isto tako treba vremena da se vrate u punom jeku. Kroz par desetljeća sustavnog necijepljenja, vratit će se i onda će se svi hvatati za glavu. Naravno, neće biti krivo necijepljenje nego zle farmaceutske kompanije. Ti isti ljudi koji su doveli do pomora će govoriti kako su bolesti poslale kompanije, reptili i zli masoni koji žele zaraditi na njihovoj djeci.

Razumijem ja da ako netko zbilja vjeruje da je cijepljenje tragično i štetno neće to doprijeti do njega, ali zar i najmanja mogućnost da se desi što je znanstveno najvjerojatnije ne plaši ljude?

Što se autoimunih bolesti tiče, zaboravljaš da ljudi ranije nisu bili svjesni cijele palete današnjih bolesti jer nije bilo stručne dijagnostike, nije medicina toliko napredovala i ljudi su umirali bez da se zapravo znalo što im je. Ako nešto nije otkriveno i dijagnosticirano, vjerojatno se pripisivalo nečem drugom.
Malo mi je glupo kad se govori o bolestima današnjice i uzrocima kad je prije bio i kraći životni vijek i veći broj preuranjenih smrti i daleko manja mogućnost dijagnostike svih mogućih bolesti. Ne možemo znati što je bilo tad. Ne možemo na temelju toga izmišljati statistike o nekakvim misterioznim uzrocima današnjih bolesti.

Problem je što su ljudi dobili Internet, a ostali na istom stupnju na kojem su bili i tad. Da su onda imali Internet, možda pijavice nikad i ne bi izašle iz mode. :zubo:
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 03:22

Što se HIV-a tiče, da se voditi ovim holističkim pristupima "heal your mind, heal your body", HIV nikad ne bi došao do toga da maltene postane kućna bolest i da ljudi ne umiru kao u osamdesetima nego ekšli čak i prožive nekakav solidan vijek.
Ako itko zarađuje na terminalno bolesnima, onda su upravo to alternativci koji plasiraju istraživanje protiv zlih farmacija i time ubiru novce na raznim homeopatskim pripravcima i ostalim vlastitim "lijekovima". Ne sumnjam u ljekovitost nekih trava, ali neke su stvari porez na budale. Alternativa je danas unosan biznis, oš medicinski, oš psihoterapijski, nude se razne vrste duhovnih obnova i masno naplaćuju, nude se proizvodi terminalno oboljelima koji su spremni platiti sve za neizbježan ishod i to je zapravo daleko tragičnije od zle farmacije koja također ubire novac, ali barem ne nudi toliko iskrivljene statistike, tolike teorije zavjere i tolike štetne obmane. Meni je ta borba alternative i medicine kompletno suluda. Ako je nešto iskoristivo i primjenjivo u medicini, super, još bolje, neka se nadopunjuju, ali taj rat je vođen isključivo zbog vlastitih prizemnih interesa i profiterstva. I alternativa tu nije good guy, ne, jednako je bad guy kao i farmacija s tim da je gora jer iza nje ne stoji ništa znanstveno potvrđeno.

Druga bi priča bila da su dodatak službenoj medicini pa tko voli nek izvoli. Ali ovo što rade ljudima, što ih obmanjuju i odvraćaju od liječnika i onda netko ode liječiti rak prirodnim putem pa na kraju kad vrag odnese šalu dođe do doktora i doktor mora ustanoviti da rak više nije moguće tretirati jer je pacijent došao prekasno. To je užas. Kriminal!

Ja nemam ništa protiv njihovih načelnih postavki kao što nemam ništa protiv načelnih postavki kršćanskog nauka. Sve su to lijepe poruke i vjerujem da su beneficijane za čovjekov mir, ali imam problem kad krenu osporavati medicinu.

Moj doktor opće prakse je alternativac, ali nije mu palo na pamet da mi nudi koloidno srebro umjesto lijeka. :D

Ja kapiram i očaj, posve, čovjek popizdi na kraju, ja sam za djeda kupila Noni sok iako sam znala da od toga ništa... Ali krivim prodavače magle i nade. Nije fer prema ljudima.
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 03:34

To ti je kao s tračem da je netko pedofil. Kad ga jednom pustiš, nikad više nitko neće biti siguran i ostat će dobar broj uvjerenih. Antivakcerska histerija je sasvim usporediva s tim jer je masovna i jer to više bog ne bi vratio u pandorinu kutiju.
Tog bi ja na robiju, svega mi.
Zekoslawa

Post 12 Dec 2014, 03:40

Kolinda Kitarović » wrote:
To ti je kao s tračem da je netko pedofil. Kad ga jednom pustiš, nikad više nitko neće biti siguran i ostat će dobar broj uvjerenih. Antivakcerska histerija je sasvim usporediva s tim jer je masovna i jer to više bog ne bi vratio u pandorinu kutiju.
Tog bi ja na robiju, svega mi.
Muči, prije neki dan vidim objavu jedne s faksa na fejsu, linka članak s Dnevno.hr kako su oni "dokazali" štetnost cjepiva. Došlo mi da je obrišem iz frendova, da ne vidim šta je tim ljudima u glavama. :facepalm: Jepotepok. Mislim, ovo što sam linkala sasvim je izgugljiv podatak. Podatak da je znanstveni časopis javno priznao da je objavio pizdariju. Ali ne, to su oni valjda napravili da bi nam zamazali oči, pa da zli farmaceuti mogu udariti još žešće. Ono, ima li išta što može te ljude razuvjeriti? :gaah:
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 03:52

Vjerojatno su mu prijetili da to demantira. :kokice:

Meni iskaču objave o viliboru. :mama:
Nažalost, koliko god se trudila, kad vidim da ljudi linkaju takve stvari, u meni crkne jedan dio dobrog mišljenja o njima. I dalje mi budu dragi, ali nekako... Baš budem razočarana.
Zekoslawa

Post 12 Dec 2014, 03:55

Ta lijepa vremena kad nije bilo fejsa i kad nisi imao pojma šta je ljudima u glavama. :tuzni:
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 03:57

Fejs je dosta razotkrivajući, čak se usudim reć i više od foruma. :misli:
Zekoslawa

Post 12 Dec 2014, 03:59

Pa jest, jer ljudi na forum dođu pričati o nečemu ili pak zaobilaze, ili ih odbije uključivanje u raspravu koja je već u tijeku. Na fejsu pak opušteno objavljuju što god im padne na pamet jer su sigurno da će ih voljeti makar najbliži frendovi čak i kad pričaju pizdarije. :zubo:
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 04:01

Jao da. :rofl: :crying:
elma

Post 12 Dec 2014, 04:07

Kolinda Kitarović » wrote:Vjerojatno su mu prijetili da to demantira. :kokice:

Meni iskaču objave o viliboru. :mama:
Nažalost, koliko god se trudila, kad vidim da ljudi linkaju takve stvari, u meni crkne jedan dio dobrog mišljenja o njima. I dalje mi budu dragi, ali nekako... Baš budem razočarana.
:S :S :S
ja do sljedećih izbora neću moć neke izjave koje sam čula ovih dana zaboraviti
jednokratni klon

Post 12 Dec 2014, 04:11

Ja neću zaboravit Bandić Aid.
Zekoslawa

Post 12 Dec 2014, 04:13

Ajme meni, Ornela Vištica. Kako ono bješe? Srce mi se stegnu i zaplakah iz srca, kao dijete. :facepalm: :crying:
Euklid
old school

Post 12 Dec 2014, 08:47

U Svedskoj cijepljenje nije obavezno nego je prepusteno odluci roditelja.

Nemaju nikih epidemija i uopce ne raspravljaju o ovakvim stvarima jer znaju sta su ljudska prava.

Mi smo svi manje vise cijepljenji. Mislim na nas s trkelja. I vidi kakvi smo ispali.

Da nam nisu ubrizgali jebeno cjepivo mozda smo mogli ispast normalni... :zubo:
Donna Sole

Post 12 Dec 2014, 09:20

Ti si , Kolinda, jedan pametan curetak i jako te sviđam.Dočim ne mogu isto reć za tvoju imenjakinju. Mislim, možda je i ona smartly ali ne lajkam.. Nju, jelte...

Ja sam u principu Euklid team glede antifarmaceuta ali sam prema necijepljenju djece frlo skeptična. Mislim, novorođenčad , dojenčad i ostali todleri su ipak nešto predragocjeno a da se olako riskira oko njih i to svjesno....autizam ? nekako mi je to too much ...:ne zna:
kurvanjski avatar, a
Donna Sole

Post 12 Dec 2014, 09:23

Zekoslawa » wrote:Ajme meni, Ornela Vištica. Kako ono bješe? Srce mi se stegnu i zaplakah iz srca, kao dijete. :facepalm: :crying:
što se ona spominje? što je bilo ? nijesam u tijeku :ne zna:
kurvanjski avatar, a
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 12 Dec 2014, 13:15

Picke ste ako nepodrzite mladog sindicica, jeli se tako preziva :misli: u borbi protiv 3 veleizdajnika. I to ste stvarno samo takve picke, ako ga nepodrzite.
  • Information