..umro veljko kadijevic, pitanja nisu nestala..

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Nov 2014, 21:47

..a unda » wrote: pa nisam rekao da ste ubojice, to si ti izmislio, ali da bi lako rjesavali neke stvari bez razmisljanja, ocito bi. e, pa ako vec bi, onda d frst ting frst.. :
interesantno razmišljanje za nekog ko bi posmicao njih 50 prije nego li bi miky i ja jednog... :kokice:

..a unda » wrote: pa s kim je to kadijevic se obracunao, apolitici koju jepon zastupao bili su prijetnja? ne kazem da mozda nije razmisljao, ali i ako je razmisljao, razmisljao je najprije o hapsenju. razmisljao je vojnicki, u okviru procedure, zapovjedi. :D
da, da... sve sam razumio... tako je... :kokice:

..a unda » wrote: ne znam na koji svijet mislis i sto zelis reci? amerika je do kraja skoro podrzavala cjelovitost jugoslavije. barem formalno. jako dobro se sjecam onog.. iglbergera i kako je poceo rat u dezeli. americi nije bilo bitno ko ce bit nositelj toga, uostalom, tipovali su na milosevica, njima su te neke etnotricarije na razini plemenskih sukoba, pricat ce s najjacim poglavicom koji vlada najvecim teritorijem.
da, da... baš sam si mislio da je to ta podrška... otprilike kao i ona kad su Sadamu nekako u isto vrijeme dali odriješene ruke da napadne Kuwait... ono kad ti Ameri kažu da imaš njihovu podršku onda je to 110% da je imaš... kak se nisam toga sam sjetio... :kokice:
..a unda » wrote: postojao je plan da juga udje u eu, ali nakon sto ispuni nedke uvjete, izvrsi neke promjene poput te neke promjene sustava politickog i pravnog, u smislu vlasnistva. i nisu te promjene trebale bit preko noci.
jake su bile evropske snage koje su to gurale. markovic je isao tom linijom.

ali bila je i druga linija, ona linija kojoj je juga bila bitna samo kao smetnja na putu do rusije. ta je izgleda prevladala. bez svjesne suradnje kadijevica, ako si na to ikada pomislio, a nisi naravno.. :D

pa znam da ne kointas, jer zelis sve dobit na gotovo. i to precicom.. :
volim kad si ovako konzistentan u raspravi... prvo su bili za cjelovitu jugu, pa za razbijanje, pa su bili i za jedno i za drugo, pa su nadjačali ovi drugi...

evo, sad si mi sve objasnio i sve mi je kristalno jasno... ono, ne može biti jasnije... :kokice:

ne moraš ni onih 10-ak zločinaca nabrojat... sami se polako ukazuju... :kokice:

ne moraš ništa više objašnjavat... :kokice:

'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Nov 2014, 21:58

Euklid » wrote:
interesantno razmišljanje za nekog ko bi posmicao njih 50 prije nego li bi miky i ja jednog... :kokice:
da, eto..interesantno z avs dva miroljibiva i stalozena. :D
da, da... sve sam razumio... tako je... :kokice:
sumnjam da si razumio, ali tako je. mislim, postoje vec ociti i svima lako dostupni dokazi da je tako. :D

da, da... baš sam si mislio da je to ta podrška... otprilike kao i ona kad su Sadamu nekako u isto vrijeme dali odriješene ruke da napadne Kuwait... ono kad ti Ameri kažu da imaš njihovu podršku onda je to 110% da je imaš... kak se nisam toga sam sjetio... :kokice:
aj budi sad iskren pa reci odakle ti ta laz.. :D :D

zeleno svjetlo je zeleno svjetlo. sadamu je to receno u cetri oka. jugoslaviji ili vec kome to je poruceno javno.
nisu to bas stvari onako, za bezveze igrat se. uostalom, amerikanci nisu neki nadljudi, samo su dovoljno jaki da svaku situaciju okrenu u svoju korist.

volim kad si ovako konzistentan u raspravi... prvo su bili za cjelovitu jugu, pa za razbijanje, pa su bili i za jedno i za drugo, pa su nadjačali ovi drugi...

evo, sad si mi sve objasnio i sve mi je kristalno jasno... ono, ne može biti jasnije... :kokice:

ne moraš ni onih 10-ak zločinaca nabrojat... sami se polako ukazuju... :kokice:
da, vrlo sam konzistentan, samo ne dozivljavam svijet kao jednu osobu, jedan interes.
meni je zao sto sve to nije tako jednostavno da bi se ti znao prilagodit i ponasat, ali eto, takav je zivot, takav je svijet, nema recepata, nema crno bijelo..nema idealnog. :D
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 22:10

dobro, dobro... ne moraš dalje... sve smo shvatili... :kokice:

- Kadijević nije bio neki zločinac, više 'nako... legalista... sve po zakonu, zapovjedna subordinacija, razdvajač sukobljenih strana... da ne bi neko dobio među oči... nije ni malo doprinio ratnim zbivanjima... :kokice:

- Ameri su davali iskrenu i nedvosmislenu podršku jugoslavenskom rukovodstvu... :kokice:

- Europa je htjela cjelovitu Jugu zbog integracija, tranzicija, čegaveć... ali ju je ipak razbila. Zbog Rusije veliš... :misli:

pa da... Rusija je u to vrijeme bila nikad jača... ko zna šta bi bilo da nisu razbili jugu i tako potpuno sjebali Ruse... trebalo im je 10 godina da dođu k sebi od šoka... :kokice:

šefe, sve je jasno ko češki kristal... mislim da svi koji čitaju mogu nabrojat undinih 50 od šuba... :kokice:
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 22:19

Prije ću shvatiti kvantnu fiziku nego politiku na Balkanu. Ikad. Ovdje je uvijek sve sivo.
karambol

Post 03 Nov 2014, 22:35

Kolinda Kitarović » wrote:Prije ću shvatiti kvantnu fiziku nego politiku na Balkanu. Ikad. Ovdje je uvijek sve sivo.
Mutna je to bara. Većinom su te političke bare mutne gdje god pogledaš...Zato i ima toliko mišljenja.
-Bio je šaran!
- Jok. Cvergl.
- Šaran! Znam kako izgledaju šarani. Imam zlatnu ribicu doma...
- Pih...Cvergl. Malo veći, možda...
- To je onda som!
- Ma, som je ogroman.
- Čuj ogroman...jesi reko veći cvergl? E. Nema većih cvergli. Mali su svi. Ako je veći onda je som!
- Aj ne seri! Kad si ti vidio soma?
- A jok, ti si ga vidio na Jarunu, ha ha ha...
- Šta oš reć da u Jarunu nema somova,ha?!
- Ima, ima, kako nema...ima tamo i dupina i morskih ježeva...ahahahah...
- Ti si nekad bio na Jarunu pa znaš, a pizdunu?
- Ko ti je pizdun?
- Ti! Jebo te onaj tvoj prigorski kum...
- Puši kitu majmune kamenjarski, si čuo?!
- Nema kita u Jarunu...ahahahahah...
- Ma,mrš...

I onda malo mir...pa opet...tako otprilike izgleda politika u našem sokaku. :zubo:
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 22:39

Pitam se jesu li u zapadnim zemljama ljudi tako spojebani politikom. Ne vjerujem.
Ovdje samo o zločincima pričamo, jebo ga led. I to je li zločinac, nije li, a što ako je, a što ako nije, a ako je pa jel ga treba strijeljati ili pustiti da umre u miru, a ako nije, jel ga treba kanonizirati... i tako u krug. :zvrko:
karambol

Post 03 Nov 2014, 22:46

E. Tako je. Jesu, zanimaju ih, ali ih ne sude kao mi. S druge strane...čini mi se da nastoje shvatiti i razumjeti što im govore i nude. Dok je ovo naše neka igra dominacije.
Puno se nijansi razlikuje. Puno. I tamo je, naravno, dominacija u pitanju, ali se igra drugačije. Ljepše i staloženije. Valjda zato jer su bezbrižniji. Komotniji, imaju love i gradi se to nešto duže nego ovdje taj neki dijalog gdje slušaju jedni druge...
Ono kao oni voze Audi A8, a mi još taracamo u jugiću ili renolu 4....taki nekako. Imamo i mi volan i 4 kotača i žmigavce i svjetla i krov i sve...al ne ide ko njihov. Ne zvuči isto, ne vuče isto, nije isto, a isto je...
:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 22:51

Euklid » wrote:dobro, dobro... ne moraš dalje... sve smo shvatili... :kokice:

- Kadijević nije bio neki zločinac, više 'nako... legalista... sve po zakonu, zapovjedna subordinacija, razdvajač sukobljenih strana... da ne bi neko dobio među oči... nije ni malo doprinio ratnim zbivanjima... :kokice:

- Ameri su davali iskrenu i nedvosmislenu podršku jugoslavenskom rukovodstvu... :kokice:

- Europa je htjela cjelovitu Jugu zbog integracija, tranzicija, čegaveć... ali ju je ipak razbila. Zbog Rusije veliš... :misli:
pa da... Rusija je u to vrijeme bila nikad jača... ko zna šta bi bilo da nisu razbili jugu i tako potpuno sjebali Ruse... trebalo im je 10 godina da dođu k sebi od šoka... :kokice:

šefe, sve je jasno ko češki kristal... mislim da svi koji čitaju mogu nabrojat undinih 50 od šuba... :kokice:
pa mislim da nisi shvatio. od svoje buke i ne mozes doc u situaciju da nesto pokusas razabrat. :D
da, bio je, legalist prije svega. postovao je zakone i ustav. i to one zakone i onaj ustav koji su medjunarodno prihvaceni, ne sad neke zakone naci njemacke. jebiga, ne znam zasto je tebi to zao, ali tako je.
ono sto je poslije bilo, to vise spada u neke emocije. znam da svak nastoji sacuvat i opravdat sebe, ali onaj njegov zadnji intervju, ima tu zanimljivih stvari i koliko god on zadrt bio (imotski je to ipak, ne zaboravimo, ne pusta to lako, prcevito je to i sklisko.. :D ), ali ako mozemo uzet da su njegova sjecanja i interpretacija relativno korektni, osim sto to malo usloznjava citavu sliku, ne moze se tu govoriti o nekoj strahovitoj odgovornosti, nije rat cinovnicka radja.
da je on ocito presao liniju, ne znam kako je nazvat, mozda engleskim nekim distanciranim rjecnikom.. liniju dobrog ukusa,. navalio bi hag beskompromisno na njega, ne radi neke pravde, nego radi mozda nekih drugih interesa, iskoristio bi on kadijevica samo tako.
ali, nekako..onako, mogu zamisliti neke slike da se i to iskustvo s kadijevicem nekako vrati kao bumernag, pa cak i tom medjunardnom sudu kao simbolu neke zajednice, ali.. o tom potom. :D

ono sto mene zanima je.. je li najvise doprinio ratnim zbivanjima tako da nije napravio vojni udar, eto. a htio je, bas je htio, ali nije napravio. bilo je da ili ne. rekao je sebi.. ne. :D

i ne znam jel evropa htjela cjelovitu jugu. ne znam da su npr francuska i njemacka bile suglasne po tom pitanju. dan danas kad ne znaju sto ce njemackoj rec, spomenu joj hrvatsku. :D

pa zbog rusije, da. mislim briga koga za jugu. plan za razbijanje juge je bila jedna od tocaka u kojoj se razmatrala rusija, to isto nije nekakva tajna, sve je to vec publicirano, a uzima se kao vjerodostojno.
sad, sta prodje, ciji interes, ciji plan, koliko dio plana, jel ima korekcija, jel ima odstupanja..
rusijaje uvijek jaka, uvijek opasna. ne zna se jel opasnija kad je u njoj strogi red ili kad se razmasu sirokodusno slavenski neredi.. :D
taj neki plan nije nuzno sadrzavao tajminge, niti je raspadanje juge bio neki prioritet po tom planu, ali da je to pilo povezano, jest bilo je. spadalo je to u nekakav podproces kojim su se usput rjesavale jos najmanje tri problematicne stavke koje je sfrj imala kao neka zaledja, izbore, utocista.. a nisu opce bila tako losa u perspektivi. za jugu, jel.. :D
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 22:54

karambol » wrote:E. Tako je. Jesu, zanimaju ih, ali ih ne sude kao mi. S druge strane...čini mi se da nastoje shvatiti i razumjeti što im govore i nude. Dok je ovo naše neka igra dominacije.
Puno se nijansi razlikuje. Puno. I tamo je, naravno, dominacija u pitanju, ali se igra drugačije. Ljepše i staloženije. Valjda zato jer su bezbrižniji. Komotniji, imaju love i gradi se to nešto duže nego ovdje taj neki dijalog gdje slušaju jedni druge...
Ono kao oni voze Audi A8, a mi još taracamo u jugiću ili renolu 4....taki nekako. Imamo i mi volan i 4 kotača i žmigavce i svjetla i krov i sve...al ne ide ko njihov. Ne zvuči isto, ne vuče isto, nije isto, a isto je...
:zubo:
Eh da, to. :)

Kod nas kao da je najvažnije dokazati tko je zločinac. Kad bi Ameri ili Englezi tome pristupali tako, ah, well.

I onda ti to postane život, te priče, misli, sve to.
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 22:55

@..a unda

šta sad ne valja?

sve sam potvrdio kako si napisao... :kokice:

Kadijević dobričina i legalista, Ameri ko Ameri, Europa ne zna ni sama šta oće... zbog Rusije, jel... eto, sve od riječi do riječi... :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 22:56

Kolinda Kitarović » wrote:Prije ću shvatiti kvantnu fiziku nego politiku na Balkanu. Ikad. Ovdje je uvijek sve sivo.
..oce to od zarkih, jednostavnih emocija. :D

pa nije to neka slozena politika. jedino je malo zaostala, zastarjela. probleme politicke koje mi imamo vodje, neki su vec ih rijesili prije nekoliko stotina godina.. sada imaju politicke probleme o kojima mi mozemo samo sanjat. :D
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 22:57

Euklid » wrote:@..a unda

šta sad ne valja?

sve sam potvrdio kako si napisao... :kokice:

Kadijević dobričina i legalista, Ameri ko Ameri, Europa ne zna ni sama šta oće... eto, sve od riječi do riječi... :kokice:
a ne, tu lukavost sacuvaj za nekog drugog. :D

i simplifikaciju. :D
karambol

Post 03 Nov 2014, 22:57

Tu bi mogao nešto reći još jedino Budimir Lončar...ali to ne vjerujem. Taj se svuda močio i kaljao i ne mislim da će ikad dobiti poriv kako bi iskreno, po sjećanju, rekao što je bilo i kada i kako...A ima i biologija tu nekakvog utjecaja. Vjerojatno i koji od onih Nijemaca što švrljaju po kućama starčadi...

:D
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 23:04

..a unda » wrote: ..oce to od zarkih, jednostavnih emocija. :D

pa nije to neka slozena politika. jedino je malo zaostala, zastarjela. probleme politicke koje mi imamo vodje, neki su vec ih rijesili prije nekoliko stotina godina.. sada imaju politicke probleme o kojima mi mozemo samo sanjat. :D
Ne znam, kad odem na Politiku tamo, imam dojam da ti ljudi žive samo da bi nekog rastrgali i čekaju neki novi rat. Svjesna sam da to tako izgleda jer su svi jaki na tipkovnici, ali svejedno.
I svi znaju SVE. Tko je jamio, tko nije, tko je heroj, a tko zločinac... Meh.

Divim se onima koji su makar kapitalizirali to luđaštvo. Eno Horvat sprema neko kazalište, si čuo za to? :D http://www.tportal.hr/kultura/kazaliste ... borba.html Žižek napisao djelo samo za to.
Spominje hrvatsku Syrizu:
Zbog čega se hrvatska ljevica ne može efikasnije politički organizirati; gdje je hrvatska verzija Syrize ili Podemosa? (Pritom, naravno, ne računamo SDP kao ljevicu...)
Off sam, znam.
karambol

Post 03 Nov 2014, 23:06

Ma daj...off...kaj to tu znači? Nemoj biti stroga. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 23:08

Kolinda Kitarović » wrote:
Eh da, to. :)

Kod nas kao da je najvažnije dokazati tko je zločinac. Kad bi Ameri ili Englezi tome pristupali tako, ah, well.

I onda ti to postane život, te priče, misli, sve to.
to je nekako..ne znam kako bih nazvao..cak ne ni cinovnicko razmisljanje.. to da je najbitnije dokazat da je netko zlocinac. uopce, nesto dokazat i s tom potvrdom mahat da si u pravu.

nekako me to podsjeca na ono sto delanda kaze,. tj i on se referira, da je upravo srednja neka klasa u engleskoj inzistirala i forsirala na uvodjenju, sistematizaciji i regulaciji pravila koje je aristokracija zivjela, samo zato da bi znala pravila na kojoj ce se uspinjat na drustvenoj ljestvici da bi jednog dana i sami postali aristokratima postujuci taj mehanizam, ta pravila.. :D
ono sto se ovdje nikako ne moze usvojiti, jest da sami sebe nametnemo kao autoritet sebi, a ne da uvijek trazimo odobravanje i prepoznavanje ili od nekog drugog ili usprkos nekog drugog ili pomocu nekog drugog sto dozivljavamo kao suprotnost, pa ako mi nismo oni, onda smo mi valjda mi.

zato je sve to skupa nekako zamrseno jer se radi o logici kojoj je srz emocija, a nema onda tu srece.

..ili jos bolje, nema tu srece ako se ne zna sto je tuga. dakle, gdje je veca tuga, veca je i sreca. neka igre otpocnu. zadnji neka zatvori krug. i ugasi svjetlo u birtiji. :D :D
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 23:15

karambol » wrote:Ma daj...off...kaj to tu znači? Nemoj biti stroga. :zubo:
Ne bih htjela Euklidu i mikiju otimat stage. :o :zubo:
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 23:19

..a unda » wrote: ono sto se ovdje nikako ne moze usvojiti, jest da sami sebe nametnemo kao autoritet sebi, a ne da uvijek trazimo odobravanje i prepoznavanje ili od nekog drugog ili usprkos nekog drugog ili pomocu nekog drugog sto dozivljavamo kao suprotnost, pa ako mi nismo oni, onda smo mi valjda mi.
Zato i jesmo ispreturali jezik da bi ga učinili što hrvatskijim, autentičnijim jer sve ostalo je preslično njima. Cijeli naš identitet se od devedesetih ako ne i dosta ranije svodi na to da nismo Srbi.
Negacija srpstva kao identitet? :zvrko:
Zato i jest Bojan tako išamaran i glavni neprijatelj. Kako se samo usudio?!

A onda idu i druge malo manje, ali isto boljetice, nismo zapadnjaci, nismo pederi, nismo ameri... A što jesmo? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 23:30

karambol » wrote:Tu bi mogao nešto reći još jedino Budimir Lončar...ali to ne vjerujem. Taj se svuda močio i kaljao i ne mislim da će ikad dobiti poriv kako bi iskreno, po sjećanju, rekao što je bilo i kada i kako...A ima i biologija tu nekakvog utjecaja. Vjerojatno i koji od onih Nijemaca što švrljaju po kućama starčadi...

:D
jel to onaj s preka? auf, koji je to. pas s maslom ..ma to bi polizao i pas bez masla, samo da je loncaru dat malo da poprica s pasom. i maslom. :D

utjecajan, ali nije on bas bio jugin top gan diplomat, ipak ja bih na nekim tim diplomatskim skolama, pa pocetku pricao samo o nekoj toj ekipi, medju njima i o loncaru. ono, kao neko eliminacijsko predavanje. ko nakon toga i dalje se bude htio bavit diplomacijom, svaka mu cast.. :D :D

ipak, njegovi memoari zlata bi vrijedili. ono sto mi je zanimljivo, svega i svacega ima, ali njegovih memoara ne. a znam da postoje. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 03 Nov 2014, 23:38

Otkad me nije bilo, puno ste toga nadrobili, pa sam na brzinu letimicno pogleda i ustanovija da je Unda reka da smo ja i euklid s kratkim fitiljom, jer bi zlikovca uciljali medjuoci, a on bi njih barem 50 ucmeka, s bitnom razlikom, kao on je razborit :facepalm:
..a unda
Undaminator

Kolinda Kitarović » wrote:.. A što jesmo? :zubo:
..mislim da je isto pitanje postavio altman pa je snimio nesvil. :D :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

I onda, jeli kadijevic zlocinac ili nije :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 23:39

miky0 » wrote:Otkad me nije bilo, puno ste toga nadrobili, pa sam na brzinu letimicno pogleda i ustanovija da je Unda reka da smo ja i euklid s kratkim fitiljom, jer bi zlikovca uciljali medjuoci, a on bi njih barem 50 ucmeka, s bitnom razlikom, kao on je razborit :facepalm:
ti uvijek uocis ono najbitnije. a sto bi moglo bit bitnije od tebe? talent za bitno, stas.. :D :D
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 23:41

..a unda » wrote: ..mislim da je isto pitanje postavio altman pa je snimio nesvil. :D :D
Nisam gledala, sad sam guglala. :D

Ja se uvijek sjetim Zone u Stalkeru.
miky0 wrote:I onda, jeli kadijevic zlocinac ili nije :ne zna:
Eto. :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 23:42

miky0 » wrote:I onda, jeli kadijevic zlocinac ili nije :ne zna:
..evo ti presudi, ti volis sudit, al je to neki problem.. :D
  • Information