Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 30 Oct 2014, 14:19

Beau » wrote:ja nisam imala marksizam. išla sam na vjeronauk u crkvu :ne zna:
pop mi je bio dosadan, a časna je bila genijalna, obožavala sam ju.

e da. i starci su me tjerali nedjeljom ujutro na misu, dok su se oni izležavali u krevetu :rofl:
a mi smo se više oko crkve šetale nego bile u crkvi.
Eto, aj sad ti reci da ne bi bilo pametno tjerat djecu u crkvu i na vjeronauk.
Kroz 2 generacije postali bismo sekularna država... :zubo:

'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 14:20

..a unda » wrote: ..laprdanja gluposti je govorit djeci da su rodjena u grijehu i da su rodjenjem grijesni.. ono, krivi za nesto?

dobro, to su za tebe gluposti. zato i jesmo tu gdje jesmo..kultura, stas. :kokice:
Znači za tebe je to nešto pametno... aj, dobro... :ne zna:
Pero

Post 30 Oct 2014, 14:29

..a unda » wrote: nisi ni mogao marksizam imat u osnovnoj. jelda? :D
Nisam imao marksizam u osnovnoj, u osnovnoj su neki iz mog razreda išli na vjeronauk u crkvu, koja je bila odmah uz školski objekt koji je bio prije crkveni, pa je nakon 2. rata nacionaliziran. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 30 Oct 2014, 14:32

Euklid » wrote:
A ne znam, meni se čini da ti imaš neku averziju prema kleru... da ti nisu što nažao učinili dok si bio ministrant... :ne zna:

Crkva je tu, ne možemo pobjeć od nje ili se pravit da je nema.

Ali je treba stavit u njene okvire, ne dat joj da se mješa tamo di joj nije mjesto.

Srezat joj financije malo, uvest PDV, hapsit pedofile... dalo bi se tu uvest reda... samo da se hoće...
kako mislis..minitrant? to je dezulovic bio, ne ja.. :D
jel ti to opet mene nesto ponavljas u nedostatku ideja? :D

aj, zasto stedis crkvu? zasto se od crkve ne moze pobjec? i gdje je to nema? tj, gdje to sve ima? :D

jel tebi jasno gdje je problem? ili ces opet vrumm, vrumm u krizarsku misiju protiv ove vlade? :D
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:34

Pero » wrote: Nisam imao marksizam u osnovnoj, u osnovnoj su neki iz mog razreda išli na vjeronauk u crkvu, koja je bila odmah uz školski objekt koji je bio prije crkveni, pa je nakon 2. rata nacionaliziran. :zubo:
ne znam da je itko imao marksizam u osnovnoj. mislim da to uopce nije postojalo. o vrticima da i ne pricam.. :D
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:37

Euklid » wrote:
Znači za tebe je to nešto pametno... aj, dobro... :ne zna:
..opet ti. vojnik o skracenju, euklid o pameti. nravno da znaci, negokako drugacije. :D
aj priznaj, jesi li ti imao logiku u skoli? :D

..ni pametno ni nepametno, to to je bolesno, eulklide, bolesno. :kokice:

ali, ajd, navij se i vrumiraj..ko ti sta moze.. :D
Pero

Post 30 Oct 2014, 14:38

..a unda » wrote: ne znam da je itko imao marksizam u osnovnoj. mislim da to uopce nije postojalo. o vrticima da i ne pricam.. :D
Pa ja to objašnjavam kako je marksizam složenije za shvatiti od religije :zubo: , pa je bio uveden obavezno samo za tinejdžere i adolescente na faksu. :zubo: Inače mi je ocjena iz marksizma uvijek kvarila prosjek, dobio sam jednom komentar da nedovoljno promišljam tematiku. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:41

Pero » wrote: Pa ja to objašnjavam kako je marksizam složenije za shvatiti od religije :zubo: , pa je bio uveden obavezno samo za tinejdžere i adolescente na faksu. :zubo: Inače mi je ocjena iz marksizma uvijek kvarila prosjek, dobio sam jednom komentar da nedovoljno promišljam tematiku. :zubo:
pa naravno da je slozenije. marksizam je definirao religiju, ali religija nije definirala marksizam.
ok, u nekom znacenju rijeci definicija, aj, jednim dijelom mozda i jest.. :D

a cuj, valjda nisi dovoljno promisljao tematiku. mogao si, ali,jel..nisi..sta sad.. :D :D
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 15:03

..a unda » wrote: ..opet ti. vojnik o skracenju, euklid o pameti. nravno da znaci, negokako drugacije. :D
aj priznaj, jesi li ti imao logiku u skoli? :D

..ni pametno ni nepametno, to to je bolesno, eulklide, bolesno. :kokice:

ali, ajd, navij se i vrumiraj..ko ti sta moze.. :D
Aj se ti prvo dogovori sam sa sobom i losom šta oš reć :zubo:

Ja napišem da na vjeronauku blebeću gluposti - ti me napadneš...

Mislim, šta oš... odi se javi nadbiskupiji i traži odštetu za ono što su ti radili svećenici kad si bio mali a ne tu da mene zajebaješ svako malo... :zubo:
Beau

Post 30 Oct 2014, 15:07

let the nadjebavanje 871. begin :cheer:
MightyMe

Post 30 Oct 2014, 15:14

Viš, ja san mislija da je ovde bila problematika u nametanju svjetonazora, a ne u svjetonazoru kao takvom.
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 15:14

Euklid » wrote: Aj se ti prvo dogovori sam sa sobom i losom šta oš reć :zubo:

Ja napišem da na vjeronauku blebeću gluposti - ti me napadneš...

Mislim, šta oš... odi se javi nadbiskupiji i traži odštetu za ono što su ti radili svećenici kad si bio mali a ne tu da mene zajebaješ svako malo... :zubo:
pa ako ti do sad nisi shvatio sto zelim rec, onda nema tu pomoci. :D

..a cak znam i ko je za to kriv.. :zubo:

:D
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 15:16

Beau » wrote:let the nadjebavanje 871. begin :cheer:
871? :kokice:
Beau

Post 30 Oct 2014, 15:18

a tu je negdje, osamstoto, devectoto, tako negdje :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 15:19

MightyMe » wrote:Viš, ja san mislija da je ovde bila problematika u nametanju svjetonazora, a ne u svjetonazoru kao takvom.
di ovdje? :D
nemas pojma koliko si u pravu sto god ti s ovim htio rec..:D :D
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 30 Oct 2014, 15:19

situacija: neki dan pratim kći u školu i pridružuje nam se njena drugarica.
ne znam je i kći mi je predstavlja.. ovo je.. perka, znaš ona ti ide sa mnom na građansko, a prošle godine je išla na vjeronauk...
tog jutra smo pričali o tome šta rade na građanskom, koliko ih pohađa, itd. pa otud takav nastup.. elem, to je za drugu priču. :D

ok, ja se predstavim i pitam je zašto više ne ide na vjeronauk. perka objasni: pa puno mi je to posla.. svaki put ispišemo po pet stranica, puno se crta.. ima i zadaće.. ovako mi je lakše.

djeca su 2. razred.

šta ti kažeš, euklide, zašto djeca što su starija idu manje na vjeronauk.. :D
MightyMe

Post 30 Oct 2014, 15:20

..a unda » wrote: di ovdje? :D
nema spojma koliko si u pravu sto god ti s ovim htio rec..:D :D
Pa u grupi, na ovoj temi.
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 15:22

Beau » wrote:a tu je negdje, osamstoto, devectoto, tako negdje :zubo:
ja mislio da mislis na alku, pa ono.. odkud toliko? :D
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 15:23

MightyMe » wrote: Pa u grupi, na ovoj temi.
pa radi se o jednom i drugom. tj, ne mos jedno bez drugog nekako.. :D :D
MightyMe

Post 30 Oct 2014, 15:24

MightyMe » wrote: Pa u grupi, na ovoj temi.
Oćureć, ne vidin razliku između onih šta su stajali isprid bolnice u vinodolskoj, ja vidija na svoje oči, i prosvjedovali i drugih koji seru protiv ljudi kojima stvarno to po savjesti nije radit. Malo fašistički jedno i drugo.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 15:25

..a unda » wrote: pa ako ti do sad nisi shvatio sto zelim rec, onda nema tu pomoci. :D

..a cak znam i ko je za to kriv.. :zubo:

:D
Shvatio sam, shvatio sam... vjeroučitelji vrlo perfidno i sofisticirano indoktriniraju mladež i stvaraju novi obrazac društveno-prihvatljivog ponašanja.

Imamo već dvoje koji su se outali da su išli na vjeronauk (nenia, beauoauea...) i vidimo da im je itekako uspjelo... :D
MightyMe

Post 30 Oct 2014, 15:26

..a unda » wrote: pa radi se o jednom i drugom. tj, ne mos jedno bez drugog nekako.. :D :D
Ma kako? Dok se nečije djelovanje mene ili ne ugrožava ili utječe na način na koji ja neću, ne vidin zašto bi me tribalo bit briga šta taj misli ili radi. Istina, razna ponašanja mogu bit indikatori, al jebiga, nemoš djelovat da to spriječiš prije nego ša te dira. :ne zna:
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 15:27

Zmaj021 » wrote:situacija: neki dan pratim kći u školu i pridružuje nam se njena drugarica.
ne znam je i kći mi je predstavlja.. ovo je.. perka, znaš ona ti ide sa mnom na građansko, a prošle godine je išla na vjeronauk...
tog jutra smo pričali o tome šta rade na građanskom, koliko ih pohađa, itd. pa otud takav nastup.. elem, to je za drugu priču. :D

ok, ja se predstavim i pitam je zašto više ne ide na vjeronauk. perka objasni: pa puno mi je to posla.. svaki put ispišemo po pet stranica, puno se crta.. ima i zadaće.. ovako mi je lakše.

djeca su 2. razred.

šta ti kažeš, euklide, zašto djeca što su starija idu manje na vjeronauk.. :D
Štaš... nije lako indoktrinirati u današnje vrijeme... nekad je bilo lakše... :zubo:
Beau

Post 30 Oct 2014, 15:33

Euklid » wrote:
Shvatio sam, shvatio sam... vjeroučitelji vrlo perfidno i sofisticirano indoktriniraju mladež i stvaraju novi obrazac društveno-prihvatljivog ponašanja.

Imamo već dvoje koji su se outali da su išli na vjeronauk (nenia, beauoauea...) i vidimo da im je itekako uspjelo... :D
nenija i ja smo škorpionska raca. nisu nas uspjeli slomiti :mirko:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 15:43

Euklid » wrote:

..cestitam. :top: :D

bila je jedna radio emisija u splitu, trta mrta i bio je jedan sandor romano..doktor sandor romano, legendarni su njegovi nastupi bili.
i tako jednom, sandor romano se kao javljajo sa neke olipijate, otvaranja olimpijade, nekog svjetskog prvenstva i ono, glumio reportera..

i sad, ta emisija je trajala ne znam sat dva.. sandor je dao uvod, opisao gdje se nalazi, sto se dogadja i sad,mjel, iao rec broj gledatelja na tom stadionu i pocne on..gledatelja ima..jedan, dva, trei, cetri, pet.. i onda ga prekine voditelj, nastavi s eemisija i ond aopet ide kaoukljucenje sa tog stadiona nakon pet, deset minuta i cuje se sandor.. 1786, 1787, 1788, 1789.. pa ga opet prekinu i ond aponovno ukljucenje reportera sandora romana uzivo sa stadiona i cije se sandor.. 3257, 3258, 3259..
..i tako vitavu tu emisiju je ukljucivalo reportera sandora i on je citavu emisiju brojao publiku.. 32698, 32699, 32700. 32701.. :D :D

..e, tako i ekulid. s tim, sto se sandor zajebavao.. :D :D
  • Information