15. O - prosvjed

Stare teme i začeci foruma
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 19 Oct 2011, 10:04

Pa nije nemoguće. Moratorij bi tim fakultetima omogućio da bitno smanje broj studenata koji izlaze na ispite i jednom kad upisi ponovno počnu te će ustanove moći novim studentima pružiti svoj maksimum.

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Gazda

Post 19 Oct 2011, 10:06

schmokljan » wrote:Gazda, moj priejdlog je realniji od tvog. MZOŠ nema nikakve ingerencije nad fakultetima. Sami si biraju dekana, sami odlučuju tko će biti znanstveni novak, profesor, itd. Novi zakon je to trebao donekle regulirati, ali je akademska solidarnost, predvođena naivčinama i wannabe pravednicima s filozofskog odradila prljavi posao za ekonomske i pravne fakultete. Kako su im se samo podsmejhivali Tipurić i ekipa. Neka, neka - valjda će jednog dana shvatiti koje su bili budale.
Joj, ovo je tipično hrvatski..objašnjavanje zašto nešto nije moguće umjesto da se razmisli kako da se provede zamisao.

Jebe mi se tko ima kakvu ingerenciju. To su tehnikalije. Ključno je da se pojavi decision-maker koji će poslat ovu akademsku bagru u tri pičke materine i staviti ljude koji razumiju što to znači - studirati i biti profesor na faksu.
schmokljan

Post 19 Oct 2011, 10:13

Pa pojavio se Gazda, pobogu. MZOŠ. I zakoni nisu prošli. Ne možeš poslati bagru u vražju mater, ako nemaš ovlasti i polugu moći. To ti je tako. Mislim, možeš, ali samo u britiji, uz pivo, a to se ne broji.
Herp
Nikki Gauda

Post 19 Oct 2011, 11:50

ElliQuinn » wrote: A tko će nam onda raditi u državnoj upravi?

Ne, čekaj, nešto mi izmiče... :misli:
Zapravo, državna uprava kronično vapi za kvalitetnim pravnicama i za inženjerima raznih profila (građevina, arhitektura itd.).
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
klonka

Post 19 Oct 2011, 12:52

:kava:

Liberalizam prosuđuju isključivo sa stanovišta njegovih izvornih ideja (individualne slobode, 'otvoreno društvo', demontaža države), a sve ostale, prvenstveno socijalizam i komunizam, isključivo sa stanovišta posljedica ideja (progoni i masovna ubojstva političkih protivnika).
I tak. :raspa:
gonj špadi
Gazda

Post 19 Oct 2011, 12:57

schmokljan » wrote:Pa pojavio se Gazda, pobogu. MZOŠ. I zakoni nisu prošli. Ne možeš poslati bagru u vražju mater, ako nemaš ovlasti i polugu moći. To ti je tako. Mislim, možeš, ali samo u britiji, uz pivo, a to se ne broji.
Ako nije bio u stanju provesti zamišljeno, onda se NIJE pojavio. Odnosno, sadrži ili nesposobne ili one koji ne žele išta mijenjati.
Lastan

Post 19 Oct 2011, 14:03

Ze. » wrote:Samo, ne slažem se da masa može donijeti dobru odluku. Čak ni pojedinac. Barem ne ovi u mom susjedstvtu. :zubo: Druženje i okruživanje ljudima koji ti pašu po intelektualnim kapacitetima i načinu razmišljanja često dovodi do zablude da su pod plavim nebom svi takvi. Da ne kažem da nama svima fali kvalitetnih stručnih ili insajderskih informacija o pravoj naravi stvari o kojoj se potencijalno glasa.
Činiš istu grešku za koju prozivaš mene: gledaš u svoje susjedstvo i zaključuješ da su svi takvi. :D

Fora je u tome da su velike mase zapravo dosta dobre u odlučivanju, čak i ako su pune idiota.
Kao što rekoh, naličje je toga stampedo, gdje više ne odlučuje nitko, ali statistički, velik broj ljudi koji odlučuje dovodi do kvalitetnih odluka.
Lastan

Post 19 Oct 2011, 14:07

Herp » wrote:Zapravo, državna uprava kronično vapi za kvalitetnim pravnicama i za inženjerima raznih profila (građevina, arhitektura itd.).
I vapit će sve dok se bude zapošljavalo što je više moguće ljudi umjesto najkvalitetnije moguće ljude.

Državna uprava radila bi brže, bolje i efikasnije da ima zaposleno 10% sadašnjeg broja ljudi, a da za plaće troši nekih 30-40% sadašnjeg iznosa.
Dobrog stručnjaka moraš platiti.

U Južnoj Koreji, kažu, za državu ne može raditi nitko osim najboljih. Ne primaju one koji su diplomirali s četvorkom.
Jer je raditi za državu čast i odgovornost i to se dopušta samo najboljima.
No vjerujem da su i prigodno plaćeni za to i u novcu, a ne samo u javnom priznanju.
Ze.

Post 19 Oct 2011, 15:16

Lastan » wrote: Činiš istu grešku za koju prozivaš mene: gledaš u svoje susjedstvo i zaključuješ da su svi takvi. :D

Fora je u tome da su velike mase zapravo dosta dobre u odlučivanju, čak i ako su pune idiota.
Kao što rekoh, naličje je toga stampedo, gdje više ne odlučuje nitko, ali statistički, velik broj ljudi koji odlučuje dovodi do kvalitetnih odluka.
Gledam izborne rezultate. Neš' me uvjerit. :rofl: :rofl:
JPK

Post 19 Oct 2011, 15:46

Ima i nekih dokaza za to: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wisdom_of_Crowds

S druge strane, imamo i marketing.
Biti i mniti svemiropolisno
kukuriku

Post 19 Oct 2011, 16:06

Lastan » wrote: I vapit će sve dok se bude zapošljavalo što je više moguće ljudi umjesto najkvalitetnije moguće ljude.

Državna uprava radila bi brže, bolje i efikasnije da ima zaposleno 10% sadašnjeg broja ljudi, a da za plaće troši nekih 30-40% sadašnjeg iznosa.
Dobrog stručnjaka moraš platiti.

U Južnoj Koreji, kažu, za državu ne može raditi nitko osim najboljih. Ne primaju one koji su diplomirali s četvorkom.
Jer je raditi za državu čast i odgovornost i to se dopušta samo najboljima.
No vjerujem da su i prigodno plaćeni za to i u novcu, a ne samo u javnom priznanju.
Apsolutno.
Ako ćemo imat državnu upravu u kojoj se ne zapošljava i smanjuju se plaće, dobit ćemo još goru od one koju imamo sada.
Treba smanjiti broj ljudi, a povećati kvalitetu i efikasnost, što znači i plaće. Nema nikakvog razloga zašto bi netko pametan, obrazovan i sposoban radio za državu za četvrtinu ili trećinu onoga što može zaraditi drugdje.
Nek(v)arljiva.
Lastan

Post 19 Oct 2011, 17:19

Ze. » wrote:Gledam izborne rezultate. Neš' me uvjerit. :rofl: :rofl:
Da, pogledaj izborne rezultate.

Pogledaj ih dobro.

Primijeti da je posljednja pobjeda HDZ-a bila iznimno tijesna i sumnjiva.
Primijeti da smo od predsjedničkih kandidata izabrali daleko najboljega. Rekao bih čak da smo od 2000. godine naovamo sustavno birali najboljeg kandidata.
(O zagrebačkom gradonačelniku ne bih jer tu i nije bilo dobrih kandidata.)

Sa strankama je teže jer zapravo i ne znaš koga konkretno biraš; biraš stranku, a ne ljude. No čim biramo ljude, uopće nam rezultat nije loš.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 19 Oct 2011, 17:48

Uzmimo, na primjer, Keruma.

Pričuvni moderator.
kukuriku

Post 19 Oct 2011, 17:51

ElliQuinn » wrote:Uzmimo, na primjer, Keruma.
Ja sam isto tila pitat a štaje sa splickim, ali sam se, eto suzdržala.
Ali ti baš nisi mogla, jelde? :rofl:
Nek(v)arljiva.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 19 Oct 2011, 17:57

kukuriku » wrote:
Ja sam isto tila pitat a štaje sa splickim, ali sam se, eto suzdržala.
Ali ti baš nisi mogla, jelde? :rofl:
Ah, čuj... nego, tko je gradonačelnik Osijeka, je li čemu?

Pričuvni moderator.
Lastan

Post 19 Oct 2011, 18:58

ElliQuinn » wrote:Uzmimo, na primjer, Keruma.
Uzmimo. Tko mu je uopće bio alternativa? :ne zna:

Osim toga, možda u Splitu jednostavno nema dovoljno mase da se iskristalizira pamet. :D Ne znam kolike su točno brojke potrebne, no Split i nije nešto velik. :zubo:
Ipak, prvenstveno nam valja vidjeti hoće li Splićani ponoviti ovu pizdariju.
vrrrlet

Post 19 Oct 2011, 20:17

klonka » wrote: Što se napisanog tiče, dakako da se slažem, ali ne vidim baš da radiš na tome da postaneš novi Kutle. I on je pljačkao kioske. :D
Ah, ja sam opljačkao samo jedan. Neću nikad do para. :tuzni:
JPK » wrote: Bit će da se može postići kvaliteta i drugim metodama osim školarine. Bolje da država financira sveučilišta, nego mostove i "socijalu". Ali ne ovako kako je danas, da prirodne znanosti koje su na zapadnoeuropskom nivou na UniZgu dobivaju isto kao i razni klošari, pa i kriminalci s ekonomije i prometa.
Dolje klošari! Dolje kriminalci! :usama:
A.P. » wrote:Post je poprilično dodatno odvratan time što nije ni pretpostavio jel nekome dao pičke, također.
O, i ti si došla na plažu. :D
Margarita » wrote: Kako želiš. Koliko bi novca od države trebali dobiti klošari koji studiraju, recimo, hrvatski jezik i pokušavaju naučiti ljude čitati i pisati?
Klošari su nepotrebni, a kako smo mogli vidjeti na matičnom forumu, profesori hrvatskog jezika nikako nisu deficitarno zanimanje. Hrvatski bi se trebao učiti i na fakultetu, jer je sramotno koliko su ćak i neki VSSovci nepismeni.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Margarita

Post 19 Oct 2011, 22:38

vrrrlet » wrote:
Klošari su nepotrebni, a kako smo mogli vidjeti na matičnom forumu, profesori hrvatskog jezika nikako nisu deficitarno zanimanje. Hrvatski bi se trebao učiti i na fakultetu, jer je sramotno koliko su ćak i neki VSSovci nepismeni.
Deficitarno je znanje.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
schmokljan

Post 19 Oct 2011, 22:40

ElliQuinn » wrote: Ah, čuj... nego, tko je gradonačelnik Osijeka, je li čemu?
Krešimir Bubalo, poznat i kao Usta Glavaševa.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 19 Oct 2011, 22:45

schmokljan » wrote:
Krešimir Bubalo, poznat i kao Usta Glavaševa.
Je li korisniji Osijeku nego Kerum Splitu?

Pričuvni moderator.
Lastan

Post 19 Oct 2011, 23:00

ElliQuinn » wrote: Je li korisniji Osijeku nego Kerum Splitu?
Jamačno jest. Beskorisniji teško može biti.
schmokljan

Post 19 Oct 2011, 23:05

Vjerojatno čini osjetno manje gospodarske štete. Osijek izgleda pristojno, osjetno je čišći od Splita, ali to nije neko postignuće. Nema raznih šatora po trgu i okolnim trgićima, javni prostor nije ni izbliza uzurpiran kao u Zagrebu, no to je vjerojatno zato što nitko ne pokazuje zainteresiranost. Živjela kriza i nepoduzetnost!

No, s civilizacijske strane je, po mom sudu, Bubalo još veća sramota za grad. On je lutak osuđenog i zatvorenog ratnog zločinca. Osijekom se upravlja i kadrovira iz mostarskog zatvora. Postoji izraziti pritisak na sve koji se pokušavaju zaposliti u gradu ili županiji da se učlane u stranku krezubih regional-fašista. Postavili su spomenik na kojem fićo siluje tenka, a po idejnom rješenju neobrazovanog ugostitelja i uživatelja braniteljske mirovine, opskurnog tipa prezimena Kolobarić. Đapićev Starčević je mila majka naspram ovog čuda:
http://www.slavonija-info.com/images/st ... i-tenk.jpg
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Oct 2011, 01:02

kerum? ..matador splita. :mudri:
Lastan

Post 20 Oct 2011, 03:34

..a unda » wrote:kerum? ..matador splita. :mudri:
“Matador” znači “ubojica”. :kava:
schmokljan

Post 20 Oct 2011, 07:50