SP Brazil 2014. tema o svjetskom prvenstvu

Svi smo mi izbornici
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Jun 2014, 10:51

Zmaj021 » wrote:18:00 Belgija - Rusija
21:00 Koreja - Alžir
00:00 USA - Portugal

1, 3+, 1, kvota 22 :ne zna:
1, 2, X, kvota 25 :ne zna: :ne zna: :D
..kaes ti.. :kokice:

nemam uopce ideje sta bi danas ovdje moglo bit. jedino da uplatim ova tvoja da listica.. :D

..a mislis da ce belgi tuc? ta ja znam, ja bih tu igrao poluvrijeme kraj, nemoc u ajme..ili fjaka u siestu ili manje od nula golova.. :D

..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 10:59

..u vezi bih, ma je, sve ok, mogla se bosna ponasat kao nijemci i dat jos cetri gola sad i argentini jos pet, niko joj nije kriv sta nije, ali da je fifa na bosancima nasla trest gace, demonstrirat silu? ..e pa jebiga.. :D

..ono, pada mi na pamet da bi mogao platini im jos doc na trecu utakmicu i jos im svakom po dvi triske opalit i dat nogu u gujicu.. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 22 Jun 2014, 11:09

..a unda » wrote:..u vezi bih, ma je, sve ok, mogla se bosna ponasat kao nijemci i dat jos cetri gola sad i argentini jos pet, niko joj nije kriv sta nije, ali da je fifa na bosancima nasla trest gace, demonstrirat silu? ..e pa jebiga.. :D

..ono, pada mi na pamet da bi mogao platini im jos doc na trecu utakmicu i jos im svakom po dvi triske opalit i dat nogu u gujicu.. :D
Cekaj, jeli ja to dobro vidim da ti zalis sta je bosna pokradena? Zasto? U nasoj prvoj utakmici protiv brazila si likova sta smo pokradeni, jer ce nam poraz pomoc, pa shodno tom, koristim priliku, kako onda ovaj poraz ne pomaze bosancima? :zubo:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 22 Jun 2014, 11:16

..a unda wrote:..a, eto.. recimo da bih nije imala srece. u uvjetima kakvi jesu, dala je maksimum, ali to nije bilo dovoljno.
ostedcena jest, u objeutakmice do sad, ali to je takva igra. e, sad, zasto drugi nisu bili oisteceni u korist bih, to je vec neka tamo prica.. :D

nekako, mislim da fifa polufinale vodi prema brazil-njemacka, argentina -nizozemska (osim ako ce italija tu nekako ne dojebe :D), ako sam dobro preletio ko ce na koga.. :D
gdje je lova tu je i politika, znači mućka, al za razliku od drugih terena, fudbalski su izloženi svima.. šta se može iz tog, takvog, uvida zaključit, druga je stvar :D

priča je ko i svaka druga.. dovoljno slična svakoj drugoj, s tim što je za većinu fudbalera, ipak, mnogo jednostavnija od ovih van fudbalskih, da kažem.. s te strane, tugovati zbog nekih takvih nepravdi mi je u rangu žaljenja leonarda di kaprija što nije dobio oskara :D
Zmaj021

Post 22 Jun 2014, 11:19

..a unda » wrote: ..kaes ti.. :kokice:

nemam uopce ideje sta bi danas ovdje moglo bit. jedino da uplatim ova tvoja da listica.. :D

..a mislis da ce belgi tuc? ta ja znam, ja bih tu igrao poluvrijeme kraj, nemoc u ajme..ili fjaka u siestu ili manje od nula golova.. :D
portugal te ne brine? :D
Zmaj021

Post 22 Jun 2014, 11:20

miky0 » wrote:
Cekaj, jeli ja to dobro vidim da ti zalis sta je bosna pokradena? Zasto? U nasoj prvoj utakmici protiv brazila si likova sta smo pokradeni, jer ce nam poraz pomoc, pa shodno tom, koristim priliku, kako onda ovaj poraz ne pomaze bosancima? :zubo:
druga država, druga nafaka :D
Zmaj021

Post 22 Jun 2014, 11:26

..a unda » wrote:..u vezi bih, ma je, sve ok, mogla se bosna ponasat kao nijemci i dat jos cetri gola sad i argentini jos pet, niko joj nije kriv sta nije, ali da je fifa na bosancima nasla trest gace, demonstrirat silu? ..e pa jebiga.. :D

ako i jest, nije to od juče, niti je vezano samo za fifu.. interesantno je kako u američkom fudbalu sudija ima pravo da pogleda snimak nejasne situacije.. zašto se tamo ne daje mogućnost (pre)slobodnog sudijskog uvjerenja.. čini se da nema fudbalskog aktera bez putra na glavi :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 11:26

miky0 » wrote:
..a uvijek je neko pokraden. :D ..ali, cuj, ic bih zajebavat, e to se stvarno moras namucit da bi ih uspio zajebat.. :D

sta sam likova? naravno da ce nam poraz pomoc. to je ono, 1/1, jednostavna formula. sa bih je sasvim druga neka prica.
tebi nije jasno da ovaj nas nogomet i sve oko njega sto se zbiva i sto se zbivalo da treba dotuc i jos glogovim kolcem za svaki slucaj zavidat? :D

ono, odlomit jednu bolju granu i sve to rastjerat u pskumterinu.. :D

koja je razlika izmedju baluna u bih i hrvatskoj? razlika je u tome sto nama balun vode krivi bosanci i hercegovci.. :D
uostalom, kao i dugo vremena ovu drzavu. :kokice: ..leku, jasno, ne racunam.. :D
Zmaj021

Post 22 Jun 2014, 11:28

..a unda » wrote: .. razlika je u tome sto nama balun vode krivi bosanci i hercegovci.. :D
svaki hercegovac je krivi :o :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 11:38

Zmaj021 » wrote:
ako i jest, nije to od juče, niti je vezano samo za fifu.. interesantno je kako u američkom fudbalu sudija ima pravo da pogleda snimak nejasne situacije.. zašto se tamo ne daje mogućnost (pre)slobodnog sudijskog uvjerenja.. čini se da nema fudbalskog aktera bez putra na glavi :D
..ma jest, naravno, nije od jucer, ali fifa tu ima dosta velike ovlasti. jebiga, biznis je to, lova je to, mora se to nekako kontrolirat. .:D
vidis da se mijesa i u nacionalne politike. jebote, ujedinjene nacije i vijece sigurnosti su nista prema fifi. :D

inace, protiv sam svih tih tehnologija u nogometu koje ce nam kao pokazat sto je istina. suci su sastavni dio igre, njihove greske su sastvani dio igre, to je nesto s cim se treba pomirit. ili bi se trebalo pomirit.. inace, ta igra gubi svoj smisao, uostalom, kao sto ga je mislim i izgubila. ali, eto, to sto bi trebala bit kao neka kvaliteta i igra, to se diskrecijsko pravo zloupotrebljava radi necijih udruzenih i organiziranih financijskih interesa i ko zna cega jos..ukratko,kriminal. :D
to odavno vise nije igra i sport, nego najobicniji biznis, a i politika je stoga ili bez stoga, duboko suucesnicki penetrirala u taj biznis. mislim, di ce politika nego di je lova.. :D

uostalom mislim :D.. da profesionalni nogomet treba proglasit profitnom djelatnoscu, trebaju se registrirat kao tvrtke, ne kao neke udruge gradjana koje ce jos must lovu iz proracuna, gdje ce se prat pare, od nacionalnih liga pa do saveza i eto, kladionica..
nema tu nikakve drustvene koristi, samo drustvenog zla.

mislim, dosta ti je podatak da je u splitu najveca i najorganiziranija udruga gradjana.. torcida. e, pa adio pameti.. stas vise govorit. eto ti kulture. :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 11:42

Zmaj021 » wrote:
svaki hercegovac je krivi :o :D
..a pa nemoj tako, nije bas. :D

evo, uzmimo baku sliskovica npr. a bilo ih je jos, bilo ih je.. ima ih.. :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 11:48

Zmaj021 » wrote:
portugal te ne brine? :D
..a ne znam, nekako me ne brine portugal. to je isto pigs zemlja.. :D
miky0
ST Leader

Post 22 Jun 2014, 11:58

..a unda » wrote: ..a uvijek je neko pokraden. :D ..ali, cuj, ic bih zajebavat, e to se stvarno moras namucit da bi ih uspio zajebat.. :D

sta sam likova? naravno, da ce nam poraz pomoc. to je ono, 1/1, jednostavna formula. sa bih je sasvim druga neka prica.
tebi nije jasno da ovaj nas nogomet i sve oko njega sto se zbiva i sto se zbivalo da treba dotuc i jos glogovim kolcem za svaki slucaj zavidat? :D

ono, odlomit jednu bolju granu i sve to rastjerat u pskumterinu.. :D

koja je razlika izmedju baluna u bih i hrvatskoj? razlika je u tome sto nama balun vode krivi bosanci i hercegovci.. :D
uostalom, kao i dugo vremena ovu drzavu. :kokice: ..leku, jasno, ne racunam.. :D
Aha, dakle s nasim porazom ce odjebat iz svojih fotelja kriminalci i hostapleri. Interesantno. A u bosni sjede svetac do sveca :misli: :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 12:05

miky0 » wrote:
Aha, dakle s nasim porazom ce odjebat iz svojih fotelja kriminalci i hostapleri. Interesantno. A u bosni sjede svetac do sveca :misli: :ne zna:
pa, kazem, bosna je malo druga prica, malo vise nego druga.. :D ..ono, nekako bi bilo vrlo zanimljivo da se bih plasirala dalje. bas ono..zanimljivo. kuriozitet.
ali, bosna je bosna, mora ona prec svoj put i svoje stavri rjesavat, suocavat se s njima.

da se hrvatska plasira dalje, to je samo jos jedan dokaz vise da se kriminal, mafijasenje isplati, stovise.. da je unosno.

pa nece automatski odjebat preko noci, ali to je sasvim dobar korak. i ne radi se samo o tim nekim hostaplerima i krimnalcima, slika je malo tu sira. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 22 Jun 2014, 12:09

..a unda » wrote: pa, kazem, bosna je malo druga prica, malo vise nego druga.. :D ..ono, nekako bi bilo vrlo zanimljivo da se bih plasirala dalje. bas ono..zanimljivo. kuriozitet.
ali, bosna je bosna, mora ona prec svoj put i svoje stavri rjesavat, suocavat se s njima.

da se hrvatska plasira dalje, to je samo jos jedan dokaz vise da se kriminal, mafijasenje isplati, stovise.. da je unosno.

pa nece automatski odjebat preko noci, ali to je sasvim dobar korak. i ne radi se samo o tim nekim hostaplerima i krimnalcima, slika je malo tu sira. :kokice:
A inace se ne isplati :misli: :giggle: :lol:
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 12:12

miky0 » wrote:
A inace se ne isplati :misli: :giggle: :lol:
pa ne bi se trebao isplatit. mislim, trebalo bi nekako pokusavat da se ne isplati.. :D

sve je to do kulture.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 22 Jun 2014, 12:15

..a unda » wrote: pa ne bi se trebao isplatit. mislim, trebalo bi nekako pokusavat da se ne isplati.. :D

sve je to do kulture.. :kokice:
A ne do svih dosadasnjih vlada krim drzave? :giggle: :lol:
..a unda
Undaminator

..inace, bas bih volio da sutra hrvatska pobijedi i da igraci, niko kovac i suker i hns tu pobjedu posvete antifasimu i danu ustanka protiv fasizma u hrvatskoj.. :kokice:

:D
Zmaj021

..a unda » wrote: uostalom mislim :D.. da profesionalni nogomet treba proglasit profitnom djelatnoscu, trebaju se registrirat kao tvrtke, ne kao neke udruge gradjana koje ce jos must lovu iz proracuna, gdje ce se prat pare, od nacionalnih liga pa do saveza i eto, kladionica..
nema tu nikakve drustvene koristi, samo drustvenog zla.

mislim, dosta ti je podatak da je u splitu najveca i najorganiziranija udruga gradjana.. torcida. e, pa adio pameti.. stas vise govorit. eto ti kulture. :D
fudbal postaje besmislen, ako nije već.. ko globalizacija.. svela se igra na par firmi. ljudi navijaju za klubove iz drugih zemalja.. jebote, kojeg li besmisla. mislim, kad sam malo porastao, skužio sam koliko je bezveze da ja iz sa navijam za klub iz bg, a tek ove li gluposti.

liga šampiona se svela na ove naše kanal lige.. jest, malo je više klubova u igri, al uvijek isti. kad je prošlo bosmanovo pravilo, tad se moralo porazmislit i o pravcu u kojem se igra razvija.. ili je, pa su skužili dobar biznis.. naravno da je :D

no dobro, dok se raja zasiti, dok biznis krene daun, ako ikad, možda će i doć do neke promjene..
za početak, uveo bih da u prvih 11 bar 7 mora biti iz vlastitog omladinskog pogona, uveo bih limite na plate, transfere.. mislim, šta klub čini klubom? :ne zna:

no, mislim da nikad neće doći do pomaka, bar ne dok se ovoliki novac vrti.. što jeste nikad :D
miky0
ST Leader

Post 22 Jun 2014, 12:19

..a unda » wrote:..inace, bas bih volio da sutra hrvatska pobijedi i da igraci, niko kovac i suker i hns tu pobjedu posvete antifasimu i danu ustanka protiv fasizma u hrvatskoj.. :kokice:

Dakle, da kazu kako ce sutrasnju pobjedu posvetit antifasizmu, ti ces im bit najvjerniji navijac :lol: a glasas za fasiste :giggle:
Zmaj021

Post 22 Jun 2014, 12:20

..a unda » wrote:..inace, bas bih volio da sutra hrvatska pobijedi i da igraci, niko kovac i suker i hns tu pobjedu posvete antifasimu i danu ustanka protiv fasizma u hrvatskoj.. :kokice:

:top:

tako su i 16.11. mnoge maske pale..
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 12:25

Zmaj021 » wrote:
fudbal postaje besmislen, ako nije već.. ko globalizacija.. svela se igra na par firmi. ljudi navijaju za klubove iz drugih zemalja.. jebote, kojeg li besmisla. mislim, kad sam malo porastao, skužio sam koliko je bezveze da ja iz sa navijam za klub iz bg, a tek ove li gluposti.

liga šampiona se svela na ove naše kanal lige.. jest, malo je više klubova u igri, al uvijek isti. kad je prošlo bosmanovo pravilo, tad se moralo porazmislit i o pravcu u kojem se igra razvija.. ili je, pa su skužili dobar biznis.. naravno da je :D

no dobro, dok se raja zasiti, dok biznis krene daun, ako ikad, možda će i doć do neke promjene..
za početak, uveo bih da u prvih 11 bar 7 mora biti iz vlastitog omladinskog pogona, uveo bih limite na plate, transfere.. mislim, šta klub čini klubom? :ne zna:

no, mislim da nikad neće doći do pomaka, bar ne dok se ovoliki novac vrti.. što jeste nikad :D
pa eto, besmislen. mislim, isto je navijat za neki klub, reprezentaciju i za ne znam.. dzeneral motors ili koka kolu ili naftne sibirske noci.. :D

i eto, tu sad imamo na raspolaganju citava sarenila i lepeze mehanizama, od identifikacija do manipulacija, ustvari, sve je to trziste u smislu antitrzista, monopola, pa onda i sukladnih organiziranih sila, organizacija.. do fasizma cas posla.. :D

nece se raja zasitit. definicija raje jest upravo u tome da se ne zasiti. uvijek ce se ona odrzavat gladnom. :D

ne bih ja nista to uvodio da se nesto mora, neki ti omladinski pogoni, nesto. svakome je na izbor.
..ali, ono sto bih ja napravio ili pokusao napravit, to ej nesto slicno onom tvom, osnovao bih ligu, van nogometnih saveza i pizdarija. cista amaterska ili dovoljno amaterska liga postavljena na nekim sasvim drugim osnovama. ne bi bilo lako, trebalo bi tu dogovora i zastitnih ugovora nekih..
..ali, garantiram ti, za pet godina, niko vise ovdje ne bi pratio ove nase pizdun lige.. :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 12:27

Zmaj021 » wrote:
:top:

tako su i 16.11. mnoge maske pale..
ali, sutra ce se sigurno orit..za dom! :D

eto, toliko o kulturama, sportu, biznisu, mafiji, politici, danima ovim, danima onim.. :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Jun 2014, 12:29

miky0 » wrote:
Dakle, da kazu kako ce sutrasnju pobjedu posvetit antifasizmu, ti ces im bit najvjerniji navijac :lol: a glasas za fasiste :giggle:
..ne, kazem da bih volio. to je bilo ono, nekako, provokacija, kuzis? ..jel kuzis? ok, ne, sve ok.. :D
miky0
ST Leader

Post 22 Jun 2014, 12:40

..a unda » wrote: ..ne, kazem da bih volio. to je bilo ono, nekako, provokacija, kuzis? ..jel kuzis? ok, ne, sve ok.. :D
Volit a nenavijat, ne volit a navijat....ma kuzim :lol:
  • Information